20.5.06

Η ιστορική λήθη και το αδιέξοδο των πατριωτικών συναισθηματισμών...

Τα παρακάτω bullets πιπιλιούνται από την εκσυγχρονιστική παγκοσμιοποίηση με ιερή συνέπεια τελευταία!

  1. Αναρωτήθηκε κανείς αν κάποιος μπορεί να κατασκευάσει αντίστοιχη (με αυτή της Τούρκικης βαρβαρότητας, ηγεμονισμού και αδιαλλαξίας που παρουσιάζει ο ultrasonic) λίστα για τους Έλληνες και το ελληνικό κράτος;
  2. Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς αν καταδικάσαμε πρώτα το ρόλο των δικών μας κυβερνήσεων και αρκετών συμπατριωτών μας στις γενοκτονικές επιχειρήσεις του Μιλόσεβιτς, πριν ζητήσουμε από άλλους να κάνουν το ίδιο.
  3. Ξέρουμε καλά ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα μας.
  4. Αν αφήσουμε τους επιχειρηματίες μας να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών θα είναι πολύ διαφορετικές.
Τα είδα και στους e-roosters πρόσφατα. Με πολλές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Βέβαια δεν τα λέει μόνο ο Σαρηγιαννίδης. Τα λένε αρκετοί(*)! Γι' αυτό η αναφορά στα λόγια του δεν είναι προσωπική - άλλωστε μου είναι μάλλον συμπαθής. Είναι απλά "εύκολο" το κοπιάρισμα... :-D

Έχουμε λοιπόν και λέμε!

  1. Θέλετε μια λίστα με τις γενοκτονίες που διέπραξε η Ελλάδα τα τελευταία 300 χρόνια, 500, 1000, 2000, 2500; Για να δούμε... Στα τελευταία 2500 χρόνια βλέπω κάτι σφαγές. Γενοκτονία; Μπά όχι... Στα 3000; Στα 10000; Όπα! Νάτο! Τους Άτλαντες! Το παραδέχομαι και μετανοιώνω. Επ' ευκαιρία μιας και περιέτρεξα την ιστορία, τα τελευταία... 3000 χρόνια μόνο Εβραίοι και Γερμανοί και Τούρκοι "γενοκτόνησαν" στην περιοχή μας. Όσο και να προσπαθείτε να περάσετε την θεωρία του 50-50, είναι αδύνατον να εξισώσετε καταπιεστές και καταπιεζόμενους. Είναι αδύνατον να αποδεχθεί κανείς, ότι η "μπουνιά" που θα ρίξει κάποιος στον γκάγκστερ που τον εκμεταλλεύεται και τον καταπιέζει, τον εξισώνει μ' αυτόν! Δεν μπορώ να βάλω τον Κάστερ με τον Jeronymo, τον Ιμπραήμ με τον Κολοκοτρώνη, τον Αλή-Πασσά με τον Αντρούτσο, στο ίδιο τσουβάλι!
  2. Τί βοήθεια έδωσε η προσκυνημένη στους Αμερικανούς Ελλάδα στον Μιλόσεβιτς; Για θα τρελλαθούμε... Οι "αρκετοί" συμπατριώτες μας, ακόμη και κατά τις Βοσνιακές πηγές(!), μετρώνται στα δάκτυλα των 2 χεριών! Άντε και των ποδιών... Και τελειώνοντας, από πότε μια σφαγή γίνεται γενοκτονία, ίδια με αυτήν των Ελλήνων και των Αρμένιων;
  3. "Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για την χώρα μας"... Μμμμμ! Δεν θα μπορέσω! Μπλόκαρα. Εκτός αν είσθε από το Λουξεμβούργο...
  4. Οι επιχειρηματίες... "Ατράνταχτη" ιστορικά μέθοδος επιβολής της ισχυρής χώρας μας. Θυμίζω: Παλιά (200 χρόνια και βάλε πριν) στη Ρωσσία, Βενετία, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία , με τεράστια "επιτυχία"... Πρόσφατα Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία.

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους

με τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, μπακάλικα, ρουχάδες

να γίνει η Βαλκανική πολλές - πολλές Ελλάδες!

Ίσως πρέπει να μας προβληματίσει σ' ένα δεύτερο επίπεδο τόση "επιθετικότητα" εκ' μέρους μας!

Το κόλπο λοιπόν που πάνε να μας "περάσουν" κυρίες και κύριοι είναι το εξής:
  • Ιστορική λήθη
  • Εθνική πολιτική δια των επιχειρηματιών
Λέτε να τα καταφέρουν;


(*) όχι μόνο το ΕΛΙΑΜΕΠ βιαστικέ αναγνώστη... Κι' ο georgey με την dora επίσης!

6 σχόλια:

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Πέρασα από τους e-roosters και έιδικά από τον ultrasonic15. σωστά ερωτήματα, και αγωνία θα έλεγα. Για α υπόλοιπα του Σαρηγιαννίδη, συμφωνώ με τη κατάληξη στο μπλογκάκι σου αυτό.Το ζητούμενο είναι ότι κάποιος θα πρέπει να τονίζει συνέχεια, ότι ως think tank που είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ, ίσως να πρέπει να πάψει να χρηματοδοτίται από το κράτος, δηλαδή εσένα και μένα και από όλους μας,μια που όσα ''συμβουλεύει'' μονοκούκι, απηχούν τις θέσεις του ''εταίρου'' μας.
Μετά όμως πήγα στη σημείωση σου με το (*) και μονολόγησα τι λέω ο βλαξ.
Νάσαι καλά που τα γράφεις και μου δίνεις food for thoughts!!

Mirandolina είπε...

Μεγαλα κέφια βλέπω!

S G είπε...

γενοκτονια και εθνοκαθαρση απο ελληνες? μα οχι βεβαια, πως ειναι δυνατον. Μιλαμε για τον λαο που εχει σαν ηρωα εναν τυπο ονοματι Βουλγαροκτονο (ξερεις την ιστορια που τυφλωσε περιπου 100.000 Βουλγαρους?).

Η ελλαδα διεπραξε συστηματικη εθνοκαθαρση σε σχεδον ολες τις περιοχες που απελευθερωσε. Δεν χρειαζεται τρομερη αποδειξη, κοιτα γυρω σου. ποσους τουρκους βλεπεις?

τεσπα θα απαντουσα και σε αλλα, αλλα πνιγομαι...

Greg είπε...

Παρ' ότι τα εκσυχρονιστικά "λεβεντόπαιδα" φρόντισαν να εξοβελισθεί ο Βουλγαροκτόνος από τα σχολικά βιβλία, μια και έπρεπε να επαληθευθεί ότι "με τους Βούλγαρους μας συνδέουν προαιώνιοι δεσμοί φιλίας" όπως είπε ο γέρο-Καραμανλής τρώγωντας "ψωμί κι' αλάτι" με το Ζίφκοφ το '78 νομίζω, εγώ τον θυμάμαι!
Και όπως είπες τύφλωσε. Δεν ξεπάστρεψε όλους τους Βούλγαρους. Και σου διαφεύγει ότι το έκανε στα στρατεύματα που φτάσανε μέχρι την Πόλη! Δεν πήγε στη Σόφια...
Θα μου πείς παραβίασε τη συνθήκη της Γενεύης! Ναί τον πούστη...

Εσύ περίμενες να δείς Τούρκους εδώ γύρω μετά την απελευθέρωση;
Μήπως περίμενες και ιταλογερμανούς; Τί ακροβασίες και τί λογικά σπαγκάτα είναι αυτά αγαπητέ; Πού τόχεις ξαναδεί να παραμένει ο ηττημένος στρατός κατοχής στο πρώην προτεκτοράτο;

Λυπάμαι...

ΥΓ. Κι' ο Μεϊμαράκης με την dora "πνιγόντουσαν" χθες. Καλά ο Κωστάκης ανάσα δεν πήρε!

S G είπε...

μα καλα συγγνωμη ξερεις τι σημαινει εθνοκαθαρση?

οτι μετα την απελευθερωση καθαρισαμε τον χωρο απο ολους οσους δεν θεωρησαμε ελληνες (ακομα και απο ελληνοφωνους μουσουλμανους) δεν μετραει σαν εθνοκαθαρση?

Ποιος στρατος κατοχης, ηταν ανθρωποι που μεναν ειρηνικα επι 400 χρονια σε αυτες τις περιοχες!

αλλα ξεχνω, οταν το κανουμε εμεις, απλα παιρνουμε τις προαιωνιες εστιες μας πισω. Οταν το κανουν οι τουρκοι ειναι μογγολοειδη καθικια...

Greg είπε...

Λέει ο SG

οτι μετα την απελευθερωση καθαρισαμε τον χωρο απο ολους οσους δεν θεωρησαμε ελληνες (ακομα και απο ελληνοφωνους μουσουλμανους) δεν μετραει σαν εθνοκαθαρση?

Για να δούμε!

Θράκη: Ανταλλαγή πληθυσμών κατ' απαίτηση των Τούρκων!
Μακεδονία: Φύγανε οι "ευγενέστατοι κομιτατζήδες" παρ' ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβούνται... Δεν κάνανε και τίποτα!
Ήπειρος: Τσάμηδες... Το αυτό!
Πελοπόννησος: Έχεις δίκιο!...
Κρήτη: Όπως Θράκη.

Εκτός θέματος (φαινομενικά)

Αγαπητέ δεν ξέρω, ούτε μπορώ(;) να εντοπίσω το "κέντρο" που κατευθύνει την ταυτόχρονη, ομοιόμορφη, συγκεκριμένη και πολυδιάστατη στάση, που παρουσιάζεται από αρκετούς (ανάμεσά τους κι' εσύ) τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν μπορώ να μην το επισημάνω!
Μια συμβουλή από μένα τον ελάχιστο.
Λίγο πιό αλάργα... Δεν έχει χαθεί η μνήμη εντελώς!