18.5.06

Μουφτή που χρειάζονται μερικοί!

Έγραφα για την Καραχασάνογλου στο πρώτο σχόλιο εδώ ότι

Δεν διαμαρτυρήθηκε η ίδια για τους πανηγυρισμούς των Τουρκαλάδων που την χαραχτήριζαν Τουρκάλα...

Μπορεί η φουκαριάρα να ήθελε να το κάνει! Θα αναγκασθεί όμως να δηλώσει Τουρκάλα αλλιώς ούτε οι μειονοτικοί δεν θα την ψηφίσουν!

Αυτή είναι η ουσία κυρίες και κύριοι! Την πρώτη απόδειξη την έδωσε με την δήλωση για το μουφτή... (έγινε χαμός στα κανάλια), που την δημοσιεύει ο Πάνος στα Μυστικά του Κόλπου (με την δικιά του προσέγγιση βέβαια)

«Αναφορικά με το οικογενειακό δίκαιο αποκλειστική αρμοδιότητα έχει ο Μουφτής. Δεν επιλέγουμε εμείς αν θα πάμε στα πολιτικά δικαστήρια ή στο Μουφτή. Εφόσον έχουμε παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο (το 99%), αναγκαστικά πρέπει να πάμε στον Μουφτή για διαζύγιο ο οποίος θα καθορίσει τη διατροφή και την επιμέλεια. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει δεύτερος βαθμός, απλά επικυρώνονται οι αποφάσεις του από τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν ασκείται έφεση. Έχω μιλήσει γι’ αυτά στο κόμμα μου. Ο Μουφτής πρέπει να εκλέγεται από την μειονότητα . Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αποτελεί λύση το να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τουλάχιστον θα είναι αιρετός και θα γίνει επιλογή μέσα από υποψηφιότητες. Ένας δικαστικός λειτουργός που ασκεί δικαστική εξουσία, όπως ο Μουφτής ελέω θεού, πρέπει να έχει την αποδοχή της μειονότητας. Δεν υπάρχουν νόμοι καταγεγραμμένοι, ένα νομικό πλαίσιο. Ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν. Ο Μουφτής δεν έχει νομική παιδεία, δεν μπορεί να δικάζει κάποιος χωρίς τις απαραίτητες νομικές γνώσεις, να δικάζει βάσει του Κορανίου που ερμηνεύει κάθε φορά διαφορετικά και δεν υπάρχει έλεγχος από άλλο βαθμό, απλά επικύρωση. Επίσης δεν νοείται ο Μουφτής να μην γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα και να μην έχει κάποιον νομικό σύμβουλο να τον επικουρεί. Να φανταστείτε ότι όλες οι αποφάσεις βγαίνουν στην αραβική».

Αυτά όλα ήταν πολύ γνωστά ανατολικώτερα του Νέστου! Ο Georgey δικαιολογείται γιατί δεν μπορεί στην ηλικία του να ταξιδέψει τόσο μακρυά με το ποδήλατο... Δεν έχει και adsl ο μουφτής για να κάνει chat, χέστα!

Η κυρία όμως πέρασε από το προξενείο...
Γιατί αν ήτανε pasok και προοδευτική και μάνα και νέα και ξανθιά και δικηγόρος πριν από ΤΟΥΡΚΑΛΑ, θα διαμαρτύρετο για την δικαστική διακαιοδοσία του μουφτή και όχι για τον διορισμό του! Πού ακούστηκε στο 2006 σε χώρα της ΟΝΕ, χώρα Αυνανικιά, χώρα αντιΠερσικιά, χώρα ευρωατλαντικιά, νάχει ένα κομμάτι της να υπόκειται στο ισλαμικό δίκαιο! Ού να μου χαθείται φαρισαίοι...

Μα λέει περιέχεται στη συνθήκη της Λωζάννης!

Μόνο αυτό προβλέπεται εκεί
; Τότε να διώξουμε και γενικώτερα τους μουσουλμάνους, μέχρι η αναλογία τους με τον χριστιανικό πληθυσμό στη Θράκη να γίνει 1:100 (110.000:100=1100 άτομα με βάση τον πληθυσμό του 1993) που αναφέρει και ο Μανίκας στο τέλος του παλαιότερου post για την Θράκη...

Αλλά δεν πειράζει. Εδώ είμαστε για ν' αγαπάμε ουσιαστικά την μειονότητα και να τονίζουμε απαρέγκλιτα την αντεθνική και αντιπασοκική μαλακία του georgey!

Και δεν τα λέμε δυο τρείς "κολλημένοι" μόνο...
Τα λένε και Πασοκτζήδες! Και πολύ καλά μάλιστα!

Πάρτε και μια ακόμα καλή ανάλυση για το πώς χειρίζονται τις μειονότητες του είδους τα Αμερικανάκια και γρήγορα για "νάνι"...

7 σχόλια:

Greg είπε...

Και μια και η Καραχασάναινα δήλωσε ότι δεν απαντά σε ερωτήσεις για την γενοκτονία των Ποντίων, διότι δεν είναι Υπουργός Εξωτερικών λέει, θα θυμίσω ότι έχει καθιερωθεί με νόμο του κράτους, η 19η Μαΐου ως ημέρα της γενοκτονίας.

Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται ούτε στους απλούς πολίτες, πόσο μάλλον σε υποψήφιους υπερνομάρχες!

vangelakas είπε...

πολυ εμπεριστατωμενο το αρθρακι σου... Μπραβο...

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Σωστλη η επισήμανση γιατί δεν νομίζω ότι μπήκε γα να εκλεγεί.Κίνηση μπούμεραγκ θα είναι η κυρία ου δεν μας φταίει, εξ'αλλου σε τίποτε.
Ο ΓΑΠ, να τα ακούει αυτά!!

Greg είπε...

Vangelaka
Ευχαριστώ!

πήγασε
Τ' ακούει αλλά "δεν ιδρώνει τ' αυτί του"

Stathis είπε...

Επιτέλους , μετά τα εθνικοθρησκευτικά φληναφήματα, να και μια πραγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ κριτική στην επιλογή του ΓΑΠ.

Πράγματι είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα , κάποιοι πολίτες να λύνουν τις διαφορές τους με βάση τη σαρία. Η Γκιουλμπαέζ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, γιατί προφανώς δεν έχει τα κότσια να τα βάλλει με τους σκληροπυρηνικούς ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ της μειονότητας.

Βέβαια επειδή η σαρία δεν ισχύει στην Τουρκία , η επαγωγή Σαρία=» Τουρκία , δεν καταλαβαίνω πως γίνεται. Σκεφτείτε πως μέχρι και οι αποφάσεις του Μουφτή βγαίνουν στα αραβικά, ενώ από τον κεμαλισμό και μετά , το αραβικό αλφάβητο έχει καταργηθεί στην τουρκία. Μάλλον ενίσχυση της μουσουλμανικής της ιδιότητας μου φαίνεται.

Nativist είπε...

@ greg:

Θα μου πεις τώρα το είδες; Ε, τώρα συνέπεσε να το δω, ψάχνοντας από δω κι από κει να σκοτώσω την πληκτική αυτή μέρα. Ο λόγος περί του "θα θυμίσω ότι έχει καθιερωθεί με νόμο του κράτους, η 19η Μαΐου ως ημέρα της γενοκτονίας."

Δυστυχώς, είναι ακριβώς όπως το λες, ημέρα γενοκτονίας. Τίποτε άλλο. Αρχικά είχε ονομασθεί "ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου". Αργότερα και δεν ξέρω με ποιανού την παρέμβαση διαγράφτηκαν οι 4 τελευταίες λέξεις κι έτσι η 19η Μαΐου μπορεί να είναι και ημέρα γενοκτονίας των ... Ινδιάνων.

Greg είπε...

Δεν έχει σημασία πότε το είδες. Χρόνια πολλά Κρητικέ άνθρωπε!