10.3.08

Γιανναράς και Ζουράρις.

Ο πρώτος εισηγητής της εννοίας του αθηνοκεντρικού "Ελλαδέξ" και ο άλλος του "ψευδοκράτους των Αθηνών". Σοφοί μεν αμφότεροι, ρήτορες απαράμιλλοι, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα λανθάνουν συντασσόμενοι με τον νομάρχη-Ζορό.

Διαχωρίζοντας άθελά τους (αυτοί...) πλην όμως επικίνδυνα την Ελλάδα.

Δεν πρόκειται όμως για διάσταση βορρά-νότου. Ούτε κέντρου-περιφέρειας.

Για πόλεμο κράτους - πατρίδας πρόκειται!

Κοιτάξτε το σας παρακαλώ λίγο πιο καθαρά...

Και μάλιστα για πόλεμο που διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα. Πανεπιστήμια, "ανανεωτική αριστερά", φιλελεύθεροι, εφημερίδες, τηλεόραση.

Σαν αντίπαλο δέος προβάλλονται οι Μακεδόνες με τις ρωμαϊκές στολές και τις σάρισες του Καρατζαφέρη. Ή γραφικοί θρησκόληπτοι. Για να απαξιωθεί η αντίσταση.

Μέχρι και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχω την αίσθηση ότι στόχο έχει τον ρόλο του πατριωτικού κράτους. Προωθεί τον ρόλο του κράτους-διαχειριστή και ακόμα μεγαλύτερου νταβατζή.

Του κράτους που βολεύει τη λαθρομετανάστευση, τις τράπεζες, την εισφοροκλοπή των νταβατζήδων, την μετατροπή των συμπατριωτών μας σε υποζύγια.

Του κράτους που μας φέρνει σαν δικαιολογία της άθλιας στάσης του απέναντι στον εργαζόμενο, τους λιμενεργάτες των 10.000 ευρώ τον μήνα ή του υπαλλήλου της ΔΕΗ που χάνει για κάθε μέρα απεργίας 180 ευρώπουλα ή της τραπεζοϋπαλλήλου που παίρνει σύνταξη στα 38!

Λες κι' εμείς τους δώσαμε τα λεφτά και τα προνόμια αυτά. Λες κι' εμείς φτιάξαμε τον κρατικό μηχανισμό τακτοποίησης των ημετέρων. Τις επετηρίδες, τα ΑΣΕΠ τους, τα αδιάβλητα κριτήριά τους ...

Γι' αυτό σας λέω. Όσο περίεργο κι' αν φανεί για ακαδημαϊκούς και "ώριμους", κτυπήστε το αντιπατριωτικό (πλέον) κράτος... σκέτα. Όπου το βρείτε! Αν είναι δυνατόν με τρόπο που να μην ξανασηκωθεί στα πόδια του.

Τότε θα έχετε προσφέρει υπηρεσία.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά το θέτεις @ Greg
πως "Για πόλεμο κράτους - πατρίδας πρόκειται". Για την υλική και πνευματική εκποίηση του Έθνους από το ολιγαρχικό, κομματοκεντρικό, παρασιτικό Κράτος με αποτέλεσμα την πλήρη ανάπτυξη της σήψης στα θεμελιώδη δεδομένα της ελληνικής εθνικής ύπαρξης.
Και όπου επιπρόσθετο χαρακτηριστικό στοιχείο τούτης της σήψης είναι μέσα στο μικροβιακό της περιβάλλον, μια χρόνια εκτροφή των ανεθνικών μίμων κυρίως εκεί στα ιχθυοτροφεία της, των ΜΜΕ,των ΑΕΙ, της μεταπρατικής "Διανόησης" κλπ κλπ. Και των καλαμοβαμόνων προς εφόρμηση στις γλυκιές κηρύθρες του κράτους, αυτών των νέων εκπροσώπων τους . Των Χατζηαβάτιδων συνασπισμένων κηρύκων μιας σοφτ-"σωτηριολογίας" του απόλυτου τίποτα.

Cacofonix είπε...

Να με συγχωρέσεις Greg αλλά πιο γραφικοί από τη Ρεπούση, τον κοκοράκια Alex Jnr (για να ξεχωρίζει από τον Alex Snr), και τα παρφερνάλια υποκείμενα που περιφέρονται μίζερα υποστηρίζοντας τις ανοησίες που έχουν στο μυαλό τους, δεν υπάρχουν.
Κι όταν θέλω να διασκεδάσω τρώω και λίγη τούρτα με Ουράνιου Τόξου Φιλελεύθερη Ατολμία...

Ca c'cest ma esthete!

Greg είπε...

@Cacofonix

Δεν διαφωνώ! Απλά εκείνους τους προστατεύουν τα κανάλια και ο Τύπος. Είναι οι περίφημοι "θεσμοί". Ενώ οι άλλοι παρουσιάζονται στην φαιδρότερη μορφή τους.

Δείτε όσοι μπορείτε την παρουσίαση του Μακεδονικού από την κυριακάτικη Καθημερινή και θα δείτε τί εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

ποιος σοβαρος διαβαζει πλεον την Καθημερινη του Καρκαγιαννη?

Μάρκος είπε...

Πρώτα πρώτα διόρθωσε τον σύνδεσμο στο Έθνος και βάλε αυτόν εδώ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=602416#

Στα υπόλοιπα, μαζί σου σύντροφε!

Eurytan είπε...

Λες κι' εμείς τους δώσαμε τα λεφτά και τα προνόμια αυτά. Λες κι' εμείς φτιάξαμε τον κρατικό μηχανισμό τακτοποίησης των ημετέρων. Τις επετηρίδες, τα ΑΣΕΠ τους, τα αδιάβλητα κριτήριά τους ...

----------------------------------

Θα διαφωνήσω καθέτως. Φυσικά και είμαστε εμείς ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος. Όλα αυτά οι εκλεγμένες κυβερνήσεις του Ελληνικού λαού τα έκαναν. Αν ο... νοήμων και κυρίαρχος λαός σε 18 εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 1974 συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους ε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, των ηγεσιών που διαλέγουμε και της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζουν και που εμείσ κατ' επανάληψη εγκρίναμ στις κάλπες.

Για να το πούμε λίγο πιό περίτεχνα και να ευλογήσομεν και τα γένεια μας, νέο (περίπου) ιστολόγιον γαρ και χρήζομεν διαφήμησης. :) http://eurytan.blogspot.com/2008/03/vox-populi-lex-populi.html
http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=172

Greg είπε...

Καλή σαρακοστή σε όλους!

Για να μην σας πιάνει ο πειρασμός για παρεκλίσεις (διατροφικές...) πάρτε την... Μιμή της ΝΔ (θυμάστε την original που είχε κλείσει ως γυναίκα;) να σας κοπεί η όρεξη!

Nativist είπε...

Νομίζω ότι γίνεται παρανόηση. Τόσον ο Γιανναράς όσο και ο Ζουράρις αναφέρονται στο κράτος και μόνο, το οποίο είναι όντως αθηνοκεντρικό. Ποιος αμφιβάλλει γι αυτό; Περισσότερο με ενοχλεί η νοοτροπία αυτή (Αθήνα = Ελλάδα), παρά κάποιος που φόρεσε μακεδονική στολή στο συλλαλητήριο του Καρατζαφέρη. Η νοοτροπία αυτή έχει κάνει τεράστια ζημιά και πράγματι έχει χωρίσει το κράτος (μιλάμε πάντα για το ελληνικό κράτος, έννοια διαφορετική απ’ αυτήν της πατρίδας) σε εντός και εκτός Αθηνών, λες και υπάρχουν ακόμη τα Μακαρά Τείχη.
«Το αθηνοκεντρικό Ελλαδέξ βλέπει στο σύμπτωμα μια «αδικαιολόγητη» φοβική συμπεριφορά», λέει ο Γιανναράς.
«Τετρακομματικό ψευδοκράτος των Αθηνών» (και άλλα τινά), είπε ο Ζουράρις.
Συμφωνώ και με του δύο. Συμβαίνει με την Αθήνα κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που συμβαίνει με τις κυβερνήσεις. Όπως οι τελευταίες (ιδίως από Σημίτη και μετά) είναι αποκομμένες από το εκλογικό σώμα, κυβερνούν χωρίς να γνωρίζουν τα κοινωνικά προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση, έτσι και όσοι ζουν στην Αθήνα είναι δύσκολο να καταλάβουν (μάλλον αγνοούν ολότελα) ότι η πρωτεύουσα έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο κράτος.

Greg είπε...

@ Homo Cretensis

Αν ήταν ο διαχωρισμός όπως τον παρουσιάζουν, τότε δεν θα είχαμε γκέτο στην Αθήνα, δεν θα είχαμε Ζεφύρι και Εκάλη.

Δεν πρόκειται όμως για διάσταση βορρά - νότου. Ούτε κέντρου - περιφέρειας.

Για πόλεμο κράτους - πατρίδας πρόκειται! Επιμένω!

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Γκρεγκ

για δες τα σχολια στο ποστ, υπαρχει μια προταση για επαφη και διαλογο της ομαδας του Αρδην με τον Ιερωνυμο , δεν το προωθεις το θεμα :-)
http://manitaritoubounou.wordpress.com/2008/03/10/ierwnymos-b-patriwtika_1/

εχω την γνωμη οτι ειναι ευκολως πραγματοποιησιμο και σαφως ουσιαστικο για ολους μας