14.3.08

Μηνύσεις αντί δακρυγόνων

Διαβάζω στο in.gr: "Μηνυτήρια αναφορά των αστυνομικών για τα επεισόδια με τους απεργούς των ΟΤΑ".

Φαίνεται οτι οι απεργοί χρησιμοποίησαν τα σκουπίδια ως όπλο - στην κυριολεξία - και όχι με τον τρόπο που περιγράφει o Greg. Ηρθαν λοιπόν οι απεργοί δια των πράξεών τους να τιμήσουν το συγκεκριμένο post, αλλά και να το συνδέσουν με το προηγούμενο "Γιανναράς και Ζουράρις", που αναφερόταν στην διάσταση κράτους πατρίδας.

Εκαναν οι απεργοί των ΟΤΑ πράξη τον πόλεμο κατά του κράτους (που προτείνει ο Greg) με όπλα τα σκουπίδια (όπως προτείνει ο Greg :-D), αν και αποτελούν και οι ίδιοι μέρος του κράτους. Η αστυνομία όμως είναι προφανώς το ίδιο το κράτος. Αμύνονται δε στην επίθεση κάνοντας χρήση του κρατικού μηχανισμού (μηνύσεις).

Ως εδώ όμως η πλάκα. Επειδή θα γίνουν σχόλια του τύπου "Μα δεν είναι οι αστυνομικοί συνάνθρωποί μας", θέλω να τα προλάβω. Δυστυχώς κατά την άποψή μου δεν είναι! Οταν προασπίζονται τις ξενόδουλες κυβερνήσεις των μίσθαρνων καθαρμάτων, είναι απλά στρατός κατοχής και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Θα μου πείτε οτι οι αστυνομικοί προασπίζονται την ασφάλειά μας. Δυστυχώς δεν το κάνουν και εκεί ακριβώς είναι η ένστασή μου! Θα ακούσουμε πολύ φοβάμαι στις τηλεοράσεις τις ίδιες γελοιότητες που ακούσαμε με την απεργία των δασκάλων πέρισυ.

Η αστυνομία τότε εγκαλείτο γιατί βιαιοπράγησε κατά των δασκάλων. Τώρα κάνει μηνύσεις γιατί της πέταξαν σκουπίδια. Οι δάσκαλοι εγκαλούντο γιατί τόλμησαν να σκεφτούν οτι θα σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό (ο οποίος είναι κάτι σαν το ιερό της εκκλησίας). Στα παράθυρα φτάνουμε να συζητάμε για το ποιός έκανε την αρχή, για το ποιός έδειρε πιό πολύ και για το ποιά από τις τάξεις, δάσκαλοι ή αστυνομικοί ή σκουπιδιάρηδες, είναι πιό κακοπληρωμένη!! Για την κατανόηση (!!) που πρέπει να δείχνουν τα φτωχαδάκια μεταξύ τους! Ο πιό κακοπληρωμένος είναι και πιό συμπαθής, άρα το θέμα δεν είναι η ουσία της αντιπαράθεσης, αλλά η αγάπη και η συμπάθεια (!!!!) που έχει ο καθένας στην κοινή γνώμη. Το φοβερό είναι οτι οι πολίτες κατανοούν όλες τις πλευρές. Οι μπάτσοι πρέπει να είναι καλοπληρωμένοι. Οι δάσκαλοι πρέπει να είναι καλοπληρωμένοι. Οι σκουπιδιάρηδες πρέπει να είναι καλοπληρωμένοι.. Προπαντός όλοι πρέπει να είναι περήφανοι!

Οι γνωστοί-άγνωστοι, που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι γνωστοί ούτε γιατί είναι άγνωστοι, εγκαλούνται γιατί προβαίνουν σε καταστροφές. Με κοινή φωνή τα τηλεπαράθυρα καταδικάζουν το φαινόμενο σε απόλυτη σύμπραξη με λαό, μπάτσους, δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, γονείς, εκκλησία, OTA και ότι άλλο βάζει ο νούς σας. Οι γνωστοί-άγνωστοι δεν έχουν φωνή στα παράθυρα οπότε μας γράφουν όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνη και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους σε κάθε ευκαιρία.

Αν τυχόν κάποιος τολμήσει να πεί οτι φταίει η αστυνομία, αμέσως ακούμε τις γνωστές μαλακίες για το μισθολογικό, το πεσμένο ηθικό, τις δημοκρατικές ευαισθησίες της αστυνομίας (!!), την έλλειψη πολιτικής βούλησης, το άσυλο, τη χούντα (??), την τουρκοκρατία (??!!), τους αμερικάνους (...).

Αν οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους με 'υπερβάλλοντα' ζήλο, δηλαδή αν πλακώσουν στο ξύλο κάποιον που τους πετροβολάει, ή που τους πετάει σκουπίδια, ή που απλά φοβήθηκαν μην τους πετροβολήσει (ο φόβος προκαλεί εκνευρισμό ειδικά αν είσαι ανεκπαίδευτος), τότε μόνο αρχίζουμε να συζητάμε για το ποιόν της αστυνομίας. Αποδεχόμαστε όμως να κατεβαίνει ο μπάτσος στις διαδηλώσεις πάνοπλος, απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές. Τώρα βέβαια αντί για ξύλο το ρίξανε στις μηνύσεις.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Η αστυνομία κάνει την δουλειά της, ναί ή όχι; Κοινή νομίζω πεποίθηση είναι οτι δεν την κάνει. Οχι μόνο γιατί δεν επαρκεί αλλά γιατί δεν γουστάρει. Κάθε μέρα βλέπουμε παρανομίες να γίνονται μπροστά σε αδιάφορους αστυνομικούς. Γιατί είναι αδιάφοροι; Γιατί δεν έχουν εντολή! Κάθε φορά που κάτι γίνεται θέλουν ειδική εντολή για να τιμήσουν τον όρκο τους. Οι επίορκοι!! Η πρωτοβουλία με βάση την κοινή λογική, για το κοινό καλό, είναι παράλογη για τους μπάτσους. Εχουμε φτάσει να θεωρούμε επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας κάθε υπόθεση στην οποία πράττει τα αυτονόητα.

Οταν παίρνουν την εντολή θεωρούν οτι κακώς την παίρνουν γιατί δεν είναι καλοπληρωμένοι! Και τότε ξεσπάνε όπου τους παίρνει. Δηλαδή συμπεριφέρονται σαν μπάτσοι. Από πού κι' ως πού λοιπόν ο διαδηλωτής είναι αδελφός με τον αστυφύλακα που βρίσκει μπροστα του στις διαδηλώσεις; Θα ήταν αδελφός αν ο αστυφύλακας έκανε την δουλειά του. Αλλά δεν την κάνει. Δεν είναι υπηρέτης της κοινωνίας όπως οφείλει.

Κάνει την δουλειά του μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όταν πρέπει να γίνει ασπίδα σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Για τον διαδηλωτή όμως αυτά τα συμφέροντα είναι εχθρικά, γι' αυτό διαδηλώνει. Οπότε ο αστυνομικός εκείνη τη στγμή είναι εχθρός, ενώ δεν έχει κάνει τίποτα για να τον βλέπεις σαν αδελφό. Αυτό λέει η κοινή λογική. Οπότε δεν βλέπω που είναι το κακό να συγκρούονται οι διαδηλωτές με την αστυνομία. Υγιέστατη συμπεριφορά είναι και θα ήταν υγιέστερη, αν δεν λέγαμε όλες αυτές τις μαλακίες που ακολουθούν. Αν μάλλιστα οι μπάτσοι μαζεύουν μετά τα σκουπίδια που τους πετάμε είναι υγιέσταστη. Θα ήταν δε επίσης υγιέστατη αν χυνόταν και λίγο αίμα για να ξεχωρίζουν οι διαδηλώσεις από τις δεξιώσεις.

Οταν οι μπάτσοι φτάσουν να αξίζουν της εκτίμησής μας, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Η εκτίμηση και ο σεβασμός όμως κερδίζονται, δεν αποδίδονται τσάμπα σε κανένα. Το ίδιο ισχύει βέβαια για για τους διαδηλωτές.

Προς το παρόν ας αξιοποιήσουμε και εμείς τα σκουπίδια με τον σωστό τρόπο. Δεν πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο, αλλά για πόλεμο κανονικό.

11 σχόλια:

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Γκρεγκ

σου διεφυγε η ισχυρα πιθανοτης ναναι του ιδου φυραματος οι Μβατσοι και οι ΔΕΚΟ_Τραπεζιτες :-)
ο πολτος του Παθοκ εχει παραγει σε καθε χωρο αντιστοιχες καταστασεις ...βεβαιως βεβαιως ο πολτος αυτος εχει πρωτοπαρουσιαστει στις αρχες του 50 με τον ιδιοφυη τιτλο νοικοκυραιοι, σημερον δε ακομη και τα γιαποειδη τον τελειοποιουν.
Η ασθενεια ειναι πια ενας διασπαρτος καρκινος σε ολο το σωμα της Κενο_ανιας, μια χαρα παμε ....
καλημερα μας :-)

Greg είπε...

Θα σου κάνω μήνυση είναι το σωστό ή θα σε μηνύσω;

Η ορθή και μη αναμενόμενη απάντηση... αφιερώνεται στα "περήφανα" σώματα ασφαλείας.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά το ποστ αυτό "πρεζοφέρνει".
Το χάλι που έχει αυτη την στιγμη η Ελληνική αστυνομία (και όχι μόνο) οφείλεται αρχικά στον "εκδημοκρατισμό" του ΠΑΣΟΚ και στο οτι όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις την κρατούν σκοπίμως σε άθλια κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν εκπληρεί τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχει (πέρα απο τις σκοπιές σε VIP πρόσωπα, αν και εδώ έχουν πιαστεί αρκετές φορές.... στον ύπνο).Και ναι, είναι και αυτοί εργαζόμενοι όπως και οι κάθε απεργοί με τους οποίους συγκρούονται.

Μ

Greg είπε...



Για το τί έχει στο μυαλό του ο συντάκτης (Δίπους), ας απαντήσει ο ίδιος.

Θα σχολιάσω όμως εγώ την προσωπική μου αντίληψη.

Φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που οι επίορκοι μπαίνουν στην αστυνομία και το ρίχνουν στο νταβατζιλίκι; Μπορεί! (Γνωστός μου νεαρός αστυφύλακας περιέγραφε προ 10-ετίας πώς ο καλός διοικητής, του έδωσε 3 από τις πουτάνες του για να αντιμετωπίσει τα έξοδα νοσηλείας της άρρωστης μανούλας του.

Φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που για παράδειγμα οι επίορκοι σε ατύχημα που ενεπλάκην προ ετών, έχασαν και τον κατάλογο με τα στοιχεία των μαρτύρων και το φορτηγό που εγκατέλειψε το θύμα του δεν μπορούσαν να το βρούν; Μπορεί! (Σημείωση: το βρήκε εύκολα το δύσπιστο προς την αστυνομία θύμα...)

Φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που που οι επίορκοι σε 3 κλήσεις που έχω κάνει προσωπικά στην Αστυνομία, δεν προσήλθαν παρά ώρες μετά το συμβάν; Μπορεί!

Δεν παύουν όμως να είναι επίορκοι. Δεν θα πάψουμε και μεις να τους αντιμετωπίζουμε σαν επίορκους. Κι αν υπάρχουν εκεί μέσα ελάχιστοι καλοί - δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν - ας φύγουν πριν "χαλάσουν" κι' αυτοί...

Dipous Apteros είπε...

@ ανώνυμος

αγαπητέ ανώνυμε το post δεν νομίζω οτι πρεζοφέρνει. Αντίθετα! Η απέχθειά μου για την αστυνομία ξεκινάει ακριβώς από την αγάπη μου στην πατρίδα, το νόμο, την τάξη και όλες αυτές τις "δεξιές" αξίες.

Το οτι το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και η ΝΔ κατάντησαν έτσι την αστυνομία με βρίσκει σύμφωνο. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει την αστυνομία από την ξεφτίλα. Θα ήθελα η αστυνομία να είναι ο υγιέστερος οργανισμός στην Ελλάδα. Δυστυχώς είναι από τους πιό σάπιους. Γι' αυτό χρησιμοποιώ τον όρο μπάτσοι. Γιατί ο όρος αστυνομικός είναι έξαιρετικά τιμητικός και δεν τους αξίζει.

Πιστεύω οτι οι μπάτσοι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται όπως οι μαφιόζοι. Γιατί είναι μαφιόζοι! Αν κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι και να αισθάνονται αστυνομικοί, ας βγούν να διαχωρίσουν τη θέση τους. Εγώ προσωπικά αν ήμουν αστυνομικός αυτή την περίοδο δεν θα άντεχα την ξεφτίλα!

Οσο για τον όρο "πρεζοφέρνει" αν εννοείς τα πρεζόνια σε πληροφορώ οτι είναι άρρωστα παιδιά, που ζουν σε ξεφτιλισμένη πολιτεία ανίκανη να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και τα εκτιμώ περισσότερο από τους μπάτσους. Αν εννοείς τους λεγόμενους "αναρχικούς" τότε δεν έχεις καταλάβει ποιά πραγματικά είναι η ξεφτίλα της αστυνομίας σήμερα. Στον συγκεκριμένο χώρο ακόμη και αν διαφορώ πλήρως με τις αντιλλήψεις τους και τις πρακτικές τους υπάρχουν αρκετοί ιδεολόγοι. Στην αστυνομία ούτε ένας.

Greg είπε...

Επειδή την ιδέα της χρησιμοποίησης των σκουπιδιών ώς μέσο αντίδρασης την διακινώ και προφορικά, βλέποντας άμεσα τις αντιδράσεις,

επειδή οι αντιδράσεις μου δείχνουν πολλά για το πώς αντιλαμβάνονται την θέση τους στην κοινωνία οι συμπολίτες μου, άρα έστω και εργαλειακά είναι πολύτιμη η κουβέντα,

ρωτάω (για να το ξανασκεφτείτε):

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ;

ΕΔΩ, ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ κλπ.;

ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΗ αν θελει να πετυχει;

ΜΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΎΡΩ ΤΟΥ!!!

Στην περίπτωσή μας

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Δίποδα άπτερε, δεν εννοούσα τα πρεζόνια, αλλά λεξιλόγιο και οπτική γωνία που συναντάται συνήθως στον βόθρο που φέρει το όνομα ΠρέζαTV.
Και μιά διευκρίνηση:Δεν έχω καμμία σχέση με την Αστυνομία, τους αστυνομικούς ή οποιαδήποτε άλλη κρατική υπηρεσία.
Επι της ουσίας,επιμένω οτι το "σύστημα"(σχήμα οξύμωρο στα Ελληνικά πράγματα) δημιουργεί την άθλια κατάσταση στην οποία ζούμε με όλα τα φαινόμενα σήψης, βίας και διαφθοράς που εκκολάπτονται.Η αστυνομία σαν μέρος του κρατικού μηχανισμού ελέγχου της κοινωνίας, έχει το κακό προνόμιο να είναι και το αμεσότερο και φανερότερο απο αυτά, με καθημερινή επαφή καί τριβές με τον υπόλοιπο πληθυσμό για ένα πλήθος λόγων.Όταν ο κρατικός μηχανισμός έχει ξεχαρβαλωθεί είναι επόμενο το ξεχαρβάλωμα να είναι πιό
φανερό και έκδηλο σε στιγμές κρίσης,όπως είναι οι "διασαλεύσεις της τάξεως" για οποιοδήποτε λόγο, πολιτικό, ή κοινού ποινικού δικαίου, και στις παράνομες συνναλλαγές μιάς καταρρέουσας οικονομίας.
Ένα άλλο φαινόμενο, παράγωγο της κοινωνικής σήψης είναι και η γενική ατιμωρησία που επικρατεί σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας.

Η αστυνομία δεν μπορεί να μείνει ανέγγιχτη απο μια τέτοια κατάσταση, ούτε και η δικαιοσύνη κ.λ.π.
Οι συμπεριφορές των ατόμων μέσα σ'αυτές τις συνθήκες επηρεάζονται και σε μεγάλο βαθμό υπαγορεύονται απο τον περίγυρο και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.


Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται θέμα ένας διεφθαρμένος (ή έστω πολλοί)αστυνομικοί και όχι π.χ. οι συμμορίες "νοσηλευτών" που λυμαίνονται όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με συμπεριφορές άθλιες απέναντι στα πιό αδύναμα μέλη της κοινωνίας;
Έχει πάει κανείς σε ψυχιατρείο της περιφέρειας, μακρυά απο τα φώτα της δημοσιότητας,να δεί πως συμπεριφέρεται το προσωπικό στους εγκλείστους;
Με το να "προσωποποιείς" το πρόβλημα αφ'ενός δίνεις συχωροχάρτι στους κυρίως υπεύθυνους που είναι οι εκάστοτε κρατούντες και όλα τα πολιτικά κόμματα, πολιτικές ελιτ κ.λ.π.και αφ'ετέρου συμβάλεις στο κλίμα που σίγουρα δημιουργεί τις συμπεριφορές που θέλουμε να αλλάξουμε.


Μ

Dipous Apteros είπε...

@ Μ

Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λές για την κατάσταση της κοινωνίας συνολικά. Εγώ όμως φαίνεται οτι είμαι λίγο πιό ουτοπιστής και θα ήθελα την αστυνομία αξιοπρεπέστερη παρά τη γενική σήψη. Με ενοχλεί η φιλολογία που αναπτύσσεται σε κάθε ευκαιρία για το ποιόν της αστυνομίας, που συνήθως είναι σε λάθος βάση.

Θεωρώ χρήσιμο το ξεφτίλισμα της αστυνομίας μπάς και κάποια ελάχιστα εναπομείναντα υγιή στοιχεία ντραπούν και αντιδράσουν.

Όσο για το "σύστημα" που "είναι ένοχο" είναι δικό μας έργο. Δεν μας το επιβάλλει κανένας απ' έξω. Ο Καστοριάδης περιγράφει υπέροχα την διαδικασία στο βιβλίο του "Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας".

Οι λίγοι που το αντιλλαμβάνονται και έχουν τα κότσια να αντιδράσουν είναι η μοναδική μας ελπίδα να αλλάξει κάτι από την γενική σαπίλα.
Πιστεύω επί πλέον οτι η κάθαρση θα πρέπει να ξεκινήσει από τους θεσμούς που εξ' ορισμού θα έπρεπε να είναι υγιέστεροι των άλλων, όπως αστυνομία, δικαιοσύνη κλπ. Γι' αυτό τους βρίζω όσο μπορώ μήπως και προκαλέσω την αντίδραση των όποιων υγιών έχουν απομείνει και μοιράζονται την ξεφτίλα, είτε από φόβο είτε από κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη.

Greg είπε...

Φυσικά μόλις σήμερα "πλακώθηκαν" στις μπουνιές μεταξύ τους (οι προστάτες της τάξης) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός των προέδρων των συνδικάτων τους!!! και την διακομιδή του στο νοσοκομείο με φορείο...

ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

@ Dipous Apteros:
Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα "υγιή στοιχεία" είναι να πάνε στο σπίτι τους καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν.Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχουν αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν.

Η Αστυνομία, δεν υπάρχει έξω και δίπλα απο την κοινωνία και το κράτος για να μπορεί να δρά αυτόνομα και ανεπηρέαστα απο τα όσα συμβαίνουν.
Αυτό σε ένα βαθμό γινόταν με άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού (Ένοπλες Δυνάμεις)και σε άλλες εποχές που ευτυχώς έχουν περάσει.Με άλλα λόγια τα στεγανά που υπήρχαν κάποτε δεν υπάρχουν πλέον, αλλά και τότε που υπήρχαν δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για κανενός είδους εξυγίανση των ίδιων των οργανισμών ούτε και της κοινωνίας γενικότερα.
Καλώς ή κακώς, δεν έχουμε να ελπίζουμε ούτε σε ένα "λοχία" για το απλό λόγο οτι όποτε αυτός εμφανίστηκε ή γρήγορα κατέληξε σε μία απο τα ίδια, ή εξωγενείς παράγοντες φρόντισαν να μήν ευοδωθούν οι όποιες καλές προθέσεις.

Μ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις πληροφορηθήκαμε (17-3-08, 9πμ) από τον ΑΝΤ1 (Παπαδάκης) ότι ο πρόεδρος των αστυνομικών(;;;;) Αττικής έχει εταιρεία security!!!! Ισχυρίστηκε δε ότι έχει ατομική επιχείρηση ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ...

Τα κωλόπαιδα της κυβέρνησης οφείλουν να μαζέψουν τους μπάτσους τους. Αν νομίζουν ότι η πατρίδα πωλείται θα διαψευσθούν!

Όπως έχω ξαναπεί - και θα το ξαναλέω - βάρδα μη γίνει των Γαλλικών προαστίων...