4.3.08

Προς λογοκριτές και άλλα τσιράκια της εξουσιαστικής συμμορίας

Αντί οιουδήποτε σχολίου, άλλωστε έχω αποφύγει να συμμετάσχω στη συζήτηση τα 3 τελευταία χρόνια που διεξάγεται, αναλύοντας το αυτονόητο, παραθέτω την ουσία και την αλήθεια του πράγματος, χρησιμοποιώντας τις σημειώσεις του manifesto.digitalrights.gr


[1] Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 5Α
  1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει.
  2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
[2] European Interoperability Framework for Pan-European eGovernment Services. The EIF is the reference document on interoperability for the IDABC programme. It is the result of an extensive consultation process with the Member States and thus represents the highest ranking module for the implementation of European e-government services.
  • OSS products are, by their nature, publicly available specifications, and the availability of their source code promotes open, democratic debate around the specifications, making them both more robust and interoperable. As such, OSS corresponds to the objectives of this Framework and should be assessed and considered favourably alongside proprietary alternatives.
  • Keep administrative systems independent of proprietary technology.
[3] Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 9Α
Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.
[4] Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων, Άρθρο 8: Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν.
  2. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων πρέπει να γίνεται νομίμως, για καθορισμένους σκοπούς και με βάση τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου, ή για άλλους θεμιτούς λόγους που προβλέπονται από τον νόμο. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα συλλεγέντα δεδομένα που το αφορούν και να επιτυγχάνει τη διόρθωσή τους
  3. Ο σεβασμός των κανόνων αυτών υπόκειται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής.

[5] Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων, Άρθρο 13: Ελευθερία της τέχνης και της επιστήμης

Η τέχνη και η επιστημονική έρευνα είναι ελεύθερες. Η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι σεβαστή.

[6] Σύμφωνα με τη σχετική σελίδα του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας:

Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (γνωστό και ως free software ή open source software) είναι το λογισμικό που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να διανέμει, να αντιγράφει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του, χωρίς να απαιτείται η απόκτηση άδειας.

Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης λογισμικού, στο οποίο η δυνατότητα αλλαγών ή βελτιώσεων [ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αυτού που το χρησιμοποιεί] παρέχεται στο χρήστη μέσω της ελεύθερης διάθεσης και του πηγαίου κώδικα του λογισμικού.

Γύρω από αυτή τη λογική δημιουργήθηκε μια τεράστια κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών, με βάση το Διαδίκτυο, οι οποίοι συμβάλλουν από κοινού στη συνεχή βελτίωση του λογισμικού, παρέχοντας δωρεάν τις γνώσεις και τη δουλειά τους σε όλους.

Για περισσότερα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις ακόλουθες σελίδες: www.open-source.gr, www.linux.gr, www.ellak.gr.


Από αυτό εδώ το σημείο και για να δείξω ότι η συζήτηση αυτή γίνεται (και γινόταν),
1. για να εκφοβίσει τις μεγάλες μάζες να ασκήσουν την ελεύθερη έκφραση (που οδηγεί αναγκαστικά σε καλύτερες και εμπεριστατωμένες διατυπώσεις απόψεων, καθώς και στο να σου δίνει τη δυνατότητα να μετρήσεις πόσοι συμμερίζονται την άποψή σου κλπ.)
2. επειδή η πλειοψηφία είναι τεχνολογικά άσχετη και μπορούν να το κάνουν

δηλώνω ειλικρινά ότι

άνοιξα πρό μισής ώρας με την βοήθεια τριών φίλων μου από ένα blog στην Αμερική, στην Αγγλία και στην Νορβηγία, στα οποία θα γράφω

ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ

με το κινητό τηλέφωνο κάποιων άλλων φίλων από την Ισπανία, την Κίνα και την Αυστραλία, στους οποίους θα στέλνω τα κείμενά μου από internet cafe με mail

αν προσπαθήσουν να ελέγξουν αυτό που δεν τους ανήκει! Το internet.


ΥΓ. Να τους "τσούξει" κι' αυτούς λιγάκι η εμπορική παγκοσμιοποίηση...

6 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Με πρόλαβες με αντίστοιχο Post.
Δύο παρατηρήσεις:
1. Αυτοί που φωνάζουν για την επιχείρηση φίμωσης του Internet, δεν ξέρουν τίποτα από αυτό, κι από ότι φαίνεται δεν ξέρουν καν να το χρησιμοποιούν.

2. Απλά επιχερονται τους εαυτούς τους, πουλώντας αναμεταξύ τους επανάσταση. Απλά η ανοησία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Είναι αυτούς που εγώ ονομάζω βλάκερς.

Πάντως δεν έπρεπε να αποκαλύψεις το κόλπο με ένα φίλο στο εξωτερικό να ποστάρει. Γιατί αν κατέβαινε ποτέ τέτοιος νόμος, που δε θα κατέβει, θα ήθελα να δω τι θα κάνανε...

Και μια παρατήρηση. Γιατί να ξοδεύεσαι από το κινητό σου όταν ένα απλό email φτάνει;

Ανώνυμος είπε...

@ CACOFONIX

Γιατί τους έχουν πεί ότι το mail το βρίσκουν, ενώ άμα μπλέξεις και τηλέφωνα και μαιλ μαζί, σε κοιτάνε λές και είσαι ο Tom Κρούζ στις επικίνδυνες αποστολές!!!

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Μπορουμε ανετως να λεμε οτι θελουμε με ακομη πιο ωραιο τροπο αν αυτοι θελουν να ελεγξουν την κατασταση, δεν ειναι αναγκη να κουραζομαστε με μειλς και τηλεφωνα.
Παραδειγμα απλο και κατοτοπιστικο ακολουθει :
"Η Πατριωτικη Ομαδα Ιος της Ελευθεροτυπιας ..."
και τελειωσε το θεμα, τοσο απλα ειναι τα πραγματα.
Σημειωση : πιστευω βαθυτατα οτι ο ΙΟΣ ειναι μια γνησια Ελληνικη Πατριωτικη Ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

Η σχετικη, πολυ επικινδυνη και πολυ χρησιμη, ηλιθιότητα ειναι παγκόσμια. Οι ΗΠΑ και οι ασφαλιτες τους φτιαχνουνε, λεει, προγραμμα που θα σκαναρει το ιντερνετι και θα βαθμολογει τους χρηστες με "βαθμους επικινδυνότητας" για τρομοκρατικές ενέργειες. Υστερα, λεει, θα τους βρισκουν. Το υπολοιπο δεν το λεει, αλλα Γκουανταναμο ειν η λεξη που μου ερχεται στο νου...

υγ H Κορέα, η Κορέα θα μας σώσει, έχει τις καλύτερες ταχύτητες και τον ανοιχτό κώδικα μπαντιέρα! Είμαστε όλοι Κορεάτες!

Ανώνυμος είπε...

@ Λαμπρινή

Κι' εγώ Κορεάτης!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος!