24.3.08

Δημοψηφίσματα

Οι ΣΥΡΙΖΑιοι προφανώς λαϊκίζοντας ζήτησαν δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό. Ο Γιωργάκης έσπευσε να συμφωνήσει. Τώρα ζητάνε από τον πρόεδρο να μην υπογράψει το νομοσχέδιο, για να δώσει την ευκαιρία στον λαό να αποφασίσει.

Καλώ λοιπόν τον Αλέκο, τον Αλέξη ή τον Γιώργο να βγούν και να διατυπώσουν ένα ερώτημα, που να μπορεί να απαντηθεί από τον λαό στο δημοψήφισμα. Προσπάθησα και μου βγαίνει ένα ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, που για να απαντηθεί θα θέλει τουλάχιστον ένα δίωρο στο παραβάν. Αρκεί να σκεφτείς οτι προβλέπονται 75 υπουργικά διατάγματα για να υλοποιηθεί ο νόμος.

Επειδή ξέρουν οτι είναι αδύνατον να γίνει το δημοψήφισμα, το ζητάνε! Ενώ υπάρχουν ένα σωρό άλλα θέματα που μπορούν να απαντηθούν με ένα 'Ναι' ή ένα 'Οχι'. Για παράδειγμα το θέμα της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ή της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, ή των σχέσων εκκλησίας κράτους κλπ. Αυτά μπορούν να απαντηθούν και γι' αυτό δεν ζητάνε σχετικά δημοψηφίσματα.

Προτείνω λοιπόν με την σειρά μου κάτι εφικτότερο. ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Υ.Γ. Προτείνω ως εναλλακτική λύση κατ' άρθρο απεργία, πορεία και τα αντίστοιχα επεισόδια.

11 σχόλια:

Greg είπε...

Μεγάλη ιδέα άτερε... Κατ' άρθρο πορεία!

Έτσι θα κονομήσουν και οι "αριστεροί" μικροπωλητές που ακολουθούν πλέον τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες της ....κυβερνητικής αριστεράς, όπως περιγράφονται στο κατά τα άλλα άθλιο άρθρο της Καθημερινής: Παραλειπόμενα από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στη νυκτερινή περικύκλωση της Βουλής

Φοβάμαι όμως ότι, με αξιωματική αντιπολίτευση εκ φύσεως ουϊσκοποτούσα, κυβέρνηση μπαρόβια με πρωθυπουργό περιχαρή να κερνάει σφηνάκια μετά της κυρίας του (θυμάστε;) και ευρύτερη αντιπολίτευση ως ακολούθως:
ΣΥΡΙΖΑ: πολιτική με "φούντες"!!!
ΛΑΟΣ: Γκεβαρικοκαπιταλισμός made in USA
ΚΚΕ: :-(

ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!...

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Συμπληρωνω την ιδεα ... προ των δημοψηφισματων να λαμβανουν χωρα debates ανοιχτου στυλ, με συντονιστη τον Πρετεντερη, κομιστη ερωτησεων τον θεμο και τον Μακη σε ρολο ιεροεξεταστη. Ο Λαζοπουλος θαναι στην εισοδο του Μεγαρου της ΕΡΤ για την υποδοχη των αρχηγων, ο Ρελλος μπορει να παραφυλαει στην γωνια ελευθερως, η Δελτα θαναι η επισημη χορηγος του.

Dipous Apteros είπε...

@ προλαλήσαντες

και για να ευλογήσουμε τα γένια μας προτείνω και φροντιστήρια όπου θα διδάσκεται το ασφαλιστικό (κατ' άρθρο πάντα). Οι ευσυνείδητοι πολίτες θα πληρώσουν για να μπορέσουν μετά να κρίνουν και να ψηφίσουν σωστά.

Εχω και τίτλο:

Μεγάλο φροντιστήριο ψηφοφόρων "Η Ηλιαία"

Greg είπε...

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα πάθουν "τη πλάκα τους" τα σωματα ασφαλείας(;;;) (προστασίας, ιδιωτικών σεκιούριτυ και άλλων ...προωθήσεων)

Αφού για την τελετή αφής στην Ολυμπία:
"Πάνω από 1000 αστυνομικοί περιφρουρούσαν την τοποθεσία καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν η διακοπή της τελετής από (δύο)Θιβετιανούς ακτιβιστές.
φαντασθήτε τις απαιτούμενες ορδές για μια τέτοια πολιτική πρόταση!

ange-ta είπε...

Παρότι είναι έτσι όπως τα λες, καλό είναι να λέγονται όλα αυτά έτσι όπως λέγονται. Ναι ας ζητάνε δημοψηφίσματα, ας προβοκάρουν την εξουσία με κάθε τρόπο. Αυτό θέλουμε, να αρνούμαστε το λούκι και τον μηχανισμό της εξουσίας, με κάθε ευκαιρία. Μη τα βρίσκεις όλα αρνητικά, γιατι στο τέλος δεν θα θέλουμε ούτε τα ρούχα μας.

Επίσης μ αρεσε που ο Τσίπρας είπε, ότι δεν πειράζει που δεν λειτουργει το Χρηματιστήριο. Ο βραδύγλωσσος απόψε στις ειδήσεις τράβαγε τα μαλιά του, που τόλμησε να θίξει τον ναό του καπιταλισμού!

Ασε το ξεβράκωμα του ΠΑΣΟΚ.

Καλά είναι αυτά Greg, άκου που σου λέω.....

Cacofonix είπε...

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Ολυμπία τα σώματα αν-ασφάλειας της Ελλάδας κάναν την δουλειά τους καταπληκτικά. Γίνανε πρώτη είδηση σ' όλον τον κόσμο...

Olympic torch lit despite protest

Εγώ πάντως προτείνω ένα ερωτηματολόγιο με εντελώς άσχετα ερωτήματα, έτσι για να την σπάσω στους Alex & Alex.

Κι αλήθεια Greg, ποιανού ιδέα είναι το δημοψήφισμα, του Alex ή του Alex;

Greg είπε...

@ange-ta

Αν και το ποστ είναι του απτέρου, απαντώ εγώ γιατί δεν κρατιέμαι:

Λέμε ναί στην "αναταραχή" αλλά να έχει και ουσία. Όταν εκ των προτέρων γνωρίζεις σαν κόμμα ότι η πρότασή σου είναι για το θεαθείναι και παρ' όλ' αυτά την κάνεις, τότε η αντιπολίτευσή σου είναι για το θεαθείναι και απλά ευτελίζεις την φωνή της αντιπολιτευόμενης αριστεράς.

Ένα κοινοβουλευτικό κόμμα (σαν τον ΣΥΡΙΖΑ) με τις χρηματοδοτήσεις του τις κρατικές, με τις ασυλίες του τις κοινοβουλευτικές, που δεν έχει όμως ξεφωνήσει ούτε έναν κλέφτη - πλην των 5,6 Πασόκων το '89 σαν ουρά του Μητσοτάκη - μιλάει απλά και αόριστα για καρτέλ και κουμπάρους, για υποκλοπές, έτσι χωρίς ενόχους. Και εξωκοίλουν σε σημείο που μέχρι για στείρο αντιαμερικανισμό!!!! κατηγορούσε κάποιους σε άρθρο της η Αυγή προ ημερών....

Γιατί δεν ονοματίζουν έστω και ένα εισφοροκλέφτη πλην του ίδιου του κράτους αορίστως; Δεν ξέρει κανέναν ο Αλαβάνος;

Ένα κόμμα που συμφώνησε στην απογύμνωση των προεδρικών εξουσιών και στην πλήρη στρέβλωση του πολιτικού μας συστήματος σε πρωθυπουργική δικτατορία, πάει τώρα στο προεδρικό ανδρείκελο (δεν αφορά τον Παπούλια που άρχισα να σέβομαι, αλλά τις δυνατότητες του ρόλου του) για να κάνει τσάμπα αντιπολίτευση.

Γιατί δεν προτείνει δημοψήφισμα για την συνθήκη της Λισαβώνας, γιατί όχι για τα Σκόπια, γιατί όχι για την Τουρκία, γιατί όχι για τα αλληλοδιάδοχα μεταναστευτικά (δουλεμπορικά) νομοσχέδια του Πάκη, γιατί όχι για τα Βακούφια; Αμ, για την παιδεία;

Γιατί αρνήθηκε παλιότερα τα 3 εκατομύρια υπογραφών για τις ταυτότητες;

Μάλιστα λόγω της κοινής καταγωγής με τους ΚΚΕδες, και της ροπής αμφοτέρων σε νοητικές παρεκλίσεις, να δείς ότι τελικά θα διασπάσουν και το ΚΚΕ... Όχι ότι μ΄αρέσει το μαυσωλείο, αλλά έκανε μια μίνιμουμ αντιπολίτευση. Αυτοί απλά "δοκιμάζουν" το κοινοβουλευτικό life-style!

Το κόμμα των τριών ταμείων που διαμαρτύρεται για τα 13;;;;, απλά ψεύδεται κατά τρόπο που ενισχύει τις κυβερνητικές θέσεις, παρουσιάζοντάς τους σαν τους μόνους σοβαρούς (τους κλέφτες...)

Τελειώνω με το προσωπικό μου! Γιατί δεν αντέδρασαν όταν μας διέλυσαν προ μηνών το ΤΕΒΕ; Μήπως εκεί βόλευε κάποιες τάξεις που τους αφορούσαν εκλογικά;

Greg είπε...

@ Cacofonix

Προφανώς είναι ιδέα του πρεσβυτέρου. Ο μικρός απλά πίνει κανά σφηνάκι στις διαδηλώσεις και έχει στο να χέρι το τσιγάρο στ' άλλο χέρι το μπεγλέρι.

Greg είπε...

Μια και έκανε την επισήμανση η ange-ta για το ολίσθημα του "μικρού" με το χρηματιστήριο!

Σας είπα ότι είμαι με τον πάπα που καθιέρωσε το υπερβολικό πλουτισμό ως θανάσιμο αμάρτημα; Έχουν λυσσάξει στην εσπερία όλοι οι καθολικοί κλεφταράδες, κάτι τραπεζίτες κλπ, σε απίστευτο βαθμό!

Greg είπε...

ARCADIA - It hurts!: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!)

Για να μην ξεχνάμε μ' αυτά και με κείνα ότι το Σκοπιανό το διαχειρίζεται η Μπακογιάννη που χρηματοδοτεί κάτω από το τραπέζι τον Βαλιανάτο τον Δημητρά και τον Βοσκόπουλο...

ange-ta είπε...

Και εξωκοίλουν σε σημείο που μέχρι για στείρο αντιαμερικανισμό!!!! κατηγορούσε κάποιους σε άρθρο της η Αυγή προ ημερών....
Αμα συχλιζεται η Αυγη, αυτο είναι ένα ΣΥΝ(+)!

Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά απο το ολότελ καλή και η Παναγιώταινα!

Να γίνεται φασαρία ρε Greg, μπάς και ο κόσμος ξεσηκωθει στ αλήθεια.

Ο Φρόϊντ έλεγε, ότι όποιος υποδύεται τον τρελλό είναι τρελλός. Αρα οποιος διαδίδει στα ψέμματα την αλήθεια, θα ακουστεί η αλήθεια, ΕΣΤΩ και στα ψέμματα!

Με το πάπα σ αυτο το σημείο είμαι κι εγώ