16.3.08

Για να δούμε...

Ενώ εμείς ασχολούμεθα:
 1. Ως ΝΔ με το νέο βιβλίο του Πολύδωρα που δεν αγιογραφεί ως είθισται τον -ελλείψει άλλου- καταλληλότερο πρωθυπουργό
 2. Ως ΠΑΣΟΚ με το ποιός πρέπει να "περπατάει" μπροστά, ο Γιώργος ή ο Τσίπρας
 3. Ως ΣΥΡΙΖΑ με την ανασφάλεια που δημιουργείται από την πρόθεση ψήφου (ηρεμείστε, δεν συμβαδίζει με την άνοδο της αριστεράς, δεν πρόκειται να διοικήσετε...) και την πιθανότητα συνεργασίας σε επίπεδο ηγεσίας!!! (την ακούσατε την Αλαβάνεια(*) παπαριά;)
 4. Ως ΚΚΕ με τα λογιστικά του κόμματος
 5. Ως ΛΑΟΣ με το DNA του Μ. Αλεξάνδρου και την αγωνία μην πέσει ο Καραμανλής
 6. Ως απλός λαός με τα πυγίδια(**) των "ξεφωνημένων" (δηλαδή αυτών που ξεφώνησαν το κουσούρι τους κατά Χριστόδουλο ή το πρόβλημά τους κατά Ιερώνυμο...), τοιγαρούν(#) για το άν θα παντρευτούν ώστε να χαρεί η μαμά τους, καθώς και με το διαχρονικό "πόσο κάνει ο φραπές",
το Βήμα είπε την μπαλαφάρα της εβδομάδας που όμως σηματοδοτεί την ουσία όλων των πραγμάτων και των εξελίξεων σήμερα!

Πληθαίνουν τα σημάδια μιας επερχόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Το δολάριο, το πετρέλαιο, ο χρυσός και η πτώση των αγορών μεταδίδουν πλέον ανησυχητικά σήματα. Εναντι αυτών των δυσμενών προοπτικών η μικρή ελληνική οικονομία είναι απροστάτευτη. Η κυβέρνησή μας μέχρι τώρα ενεργεί ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε. Είναι καιρός να αναλάβει πρωτοβουλίες και να θωρακίσει την ελληνική οικονομία πριν είναι αργά.

Αυτή η τελευταία πρόταση που προξενεί το γέλιο, με την προτροπή θωράκισης της Ελληνικής οικονομίας ώστε να αποφύγει αυτή "η ισχυρά" το κράχ από πιθανή διεθνή κατάρευση!!!, στην ουσία υποδεικνύει τον επανακαθορισμό και προετοιμασία της στάσης μας σε διάφορα άλλα θέματα.

Αν λοιπόν η Αμερική περάσει ισχυρή ύφεση (γιατί αν καταρεύσει θα την ακολουθήσουμε όλοι),
 • ποιά θα είναι και πόση σημασία θα έχει στο προσεχές μέλλον η άποψή της αλλά και η παρεχόμενη υποστήριξη εκ' μέρους της του Αλβανικού εθνικισμού και της αναδιανομής των Βαλκανίων;
 • ποιά θα είναι η στάση της απένατι στον νεοθωμανικό ιμπεριαλισμό;
 • τι θα συμβεί αν υποχωρήσει άτακτα απο το Ιράκ, το Αφγανιστάν, αλλα και γενικώτερα έναντι του μετώπου που έχει ανοίξει με τους απανταχού μουσουλμάνους;
 • πώς θα αντιδράσει στην σταδιακή ανεξαρτοποίηση των λατινοαμερικανών;
 • θα εγκαταλειφθεί ο ευρωατλαντισμός και ποιά θα είναι η δική μας θέση στο καινούργιο σχήμα;
 • τι προβλέπεται στο μεσανατολικό αν οι Εβραίοι μείνουν μόνοι τους (και ενώ διαθέτουν πυρηνικά;)
 • τέλος όσον αφορά τα εσωτερικά, πόσο αποτρέπει την πιθανή λαϊκή αφύπνιση και την συσπείρωση η Συριζοπασοκιάδα;
Ίσως ήρθε η ώρα να τα συζητήσουμε όλα αυτά! Η σημερινή κυριακάτικη "Καθημερινή" και η αγωνία που απέπνεε η πρώτη της εμφανώς προπαγανδιστική σελίδα(##), επιτείνει την άποψη.

Θα παραθέσω το μικρό και απ' ότι φαίνεται της τελευταίας στιγμής άρθρο της εφημερίδας της πρεσβείας των ΗΠΑ, ως σημείο έναρξης της κουβέντας που θα ακολουθήσει. Αξίζει πράγματι να δεί κανείς τις αντιφάσεις του.
Εφαρμόσιμες γενναίες λύσεις

Υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση στις μέρες μας. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με γοργό ρυθμό τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με την αποκαλούμενη αριστερή στροφή. Παραδοσιακώς αριστερή πολιτική σημαίνει μεγαλύτερο κράτος και ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων($). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των πολιτών που με δυσκολία συμπληρώνουν τα προς το ζην. Η διεθνής εμπειρία έχει όμως αποδείξει πως μία χώρα χωρίς κουλτούρα επιχειρηματικότητας($$), ανταγωνιστικότητα και εξορθολογισμένο σύστημα υγείας και ασφάλισης δεν μπορεί να ωφελήσει εκείνους που πραγματικώς υποφέρουν. Οι προτείνοντες την αριστερή στροφή θα πρέπει συνεπώς να εξηγήσουν τι εννοούν και πώς θα βρουν τα χρήματα για όσα προτείνουν. Τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρονται να συγκαταλέγονται στα κόμματα εξουσίας και όχι στα διαμαρτυρίας.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει κάποτε όλοι μας να αντιληφθούμε πως τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με αριστερή ή δεξιά ιδεολογία. Το έγκλημα του Ασωπού, η διάλυση του κράτους, η ανομία των λατομείων, η εκτεταμένη διαφθορά απαιτούν γενναίες εφαρμόσιμες λύσεις, όχι ιδεολογικά μανιφέστα.
(*) "μια γενικότερη συνεργασία σε ηγετικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατη"
(**) κωλαράκια
(#) είπα να χρησιμοποιήσω και κανένα αραχνιασμένο συμπερασματικό σύνδεσμο... :-D
(##)
Επιστροφή της διεθνούς οικονομίας στον Κέινς, Τριαντα χρόνια μετά, οι ΗΠΑ επιλέγουν την κρατική παρέμβαση κόντρα στην κρίση
($) και αυτό για την Καθημερινή είναι προφανώς κάκιστο!!!
($$) Πώς και δεν το σκέφτηκαν οι μεγάλοι φιλόσοφοι; Τελικά είναι θέμα κουλτούρας η οικονομία... Να μετονομασθεί πάραυτα η ΑΣΟΕ σε ΑΣΚ (ανωτάτη σχολή κουλτουριαρέων)

21 σχόλια:

ange-ta είπε...

Μάζεψες τις παπάρες της Κυριακής;

Δεν μπορούν οι ηλίθιοι, ούτε να σκεφτούν τι σημαίνει ύφεση και οικονομική κρίση.

"Εναντι αυτών των δυσμενών προοπτικών η μικρή ελληνική οικονομία είναι απροστάτευτη"

λες και η μεγάλη αμερικανοατλαντική οικονομία είναι προστατευμένη...

Στο νησί του Πάσχα, οι κάτοικοι, οταν εξάντλησαν τους πόρους που τους έτρεφαν, επιδόθηκαν στον κανιβαλισμό μέχρις εξαντλήσεων αυτών των ίδιων.

Αν ήμουν θρήσκα θα έλεγα: ο θεός να μας φυλλάξει απο πείνα το 2008!!

Γνωμοδότης είπε...

Θα μας το κλείσετε το ιστολόγιο άμα μαζεύετε εσείς όλες τις παπάρες!

Προσέξτε πάντως ιεράρχιση:

Το έγκλημα του Ασωπού, η διάλυση του κράτους, η ανομία των λατομείων, η εκτεταμένη διαφθορά απαιτούν γενναίες εφαρμόσιμες λύσεις

Έγκλημα του Ασωπού (μόλυνση του ποταμού;) και ανομία των λατομείων με ίδιο ή μεγαλύτερο βάρος από την διάλυση του κράτους και τη γενικευμένη διαφθορά.

Greg είπε...

Καλημέρα!

@ange-ta

Έτσι ακριβώς! και να προσθέσω ότι το κλασσικό επιχείρημα των παγκοσμιοποιητών ήταν ότι οι οικονομίες δεν είναι κλειστές!

Τρομάζω κι' εγώ με το 2008! Οι συμπολίτες όμως νομίζω ότι δεν έχουν πάρει είδηση...@Γνωμοδότης

Μπά! Δεν χάνεις εσύ με τίποτα. Άλλωστε δεν κρατιούνται! Τις αμολάνε με ρυθμό πολυβόλου...

Η ιεράρχηση των προβλημάτων με έπεισε ότι ήταν στο ποδάρι γραμμένο το άρθρο, ότι απευθύνεται σε όσους δεν ασχολούνται με την κατάσταση και ότι προσπαθεί να γίνει μοδάτο ρίχνοντας λίγη οικολογία.

Mirandolina είπε...

Σημερα, είπα να σας φτιάξω την ενδομάδα με κουόουτ Γκιοργκου για οκτωβριανη επανάσταση (δοουζ ρεντζ):

"Το λέμε καθαρά: Είμαστε σοσιαλιστές, είμαστε γνήσιοι δημοκράτες, είμαστε πολιτικά φιλελεύθεροι. Ο δημοκρατικός φιλελευθερισμός ήταν η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία, που κορυφώθηκε με τη Γαλλική Επανάσταση. Γκρέμισε θρόνους, αριστοκρατίες, εκκλησιαστικές κυριαρχίες, ελευθέρωσε τα πνεύματα, ανέδειξε τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατάργησε τη δουλεία.

Παιδί του, που προδόθηκε στην πράξη, ήταν η Οκτωβριανή Επανάσταση. Και πλήρης άρνησή του, ο νεοφιλελευθερισμός, το σύγχρονο δόγμα της καταπίεσης, της κυριαρχίας των ισχυρών του χρήματος, του κέρδους, της καταστροφής του πλανήτη μας."

Mirandolina είπε...

Σκεπτομαι αυτα, σκεπτομαι το κορυφαίο με το Γλέζο και μπαινω σε δηιουργικη διαδικασία.

Προτείνω να ξεκινήσουμε καμπάνια "Γιώργο μίλα καθε μέρα" - μια δηλωση ημερησίως τουλάχιστον, ιστορικοπολιτικη. Ποιός Λαζόπουλος μου λες τωρα!

Ανώνυμος είπε...

@ Μιραντό

Φοβερή η ιδέα σου!

"Γιώργο μίλα κάθε μέρα"

Ήρθε η ώρα να τους πάρουμε όλους στο ψιλό.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

τι με βαζετε να γραψω τετοιες ωρες που ματωνουν οι αγορες ....

εχετε ακουσει για Κεϋνσιανη πολιτικη με αποδεκτες τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα ποτε;; ε αυτη εφαρμοζεται εδω και μερικους μηνες στην αμερικη και ευρωπη :-)
σε αυτην τη φαση η παρτιδα θα σωθει και μαλιστα ειμαστε στη μερα ΜΗΔΕΝ ουσιαστικα και κυριολεκτω , το θεμα θα κλεισει προ του πασχα των Παπικων, δεν παει αλλο !!!
Απο την αλλη τετοιο θειο δωρο οπως το σημερινο εξαγορας του ποσοστου της MIG στον ΟΤΕ, απο την Deutsche Telecom ηταν απο τα ανηκουστα και σε τιμη 30% πανω απο την χρηματιστηριακη ειναι πρωτοφανες.
Συμπερασμα , ο καπιταλισμος ειναι ακομη ζωντανος στην Ελλαδα. Οι πολιτες δεν μας ενδιαφερουν ως γνωστον ...

Το εχω ξαναγραψει για την αμερικη, ειναι υπο ατμον απο την ευρωπη μιας και το παιχνιδι εχει ξαναγυρισει στην Ανατολη, συμπερασμα Κοσοβο κλπ ειναι οι τελευταιες πινελιες τους στην περιοχη, θα αποδειχθει οτι με το περασμα του χρονου δεν θα μπορεσουν να τις υποστηριξουν ... αρα σε 15-20 χρονια θα εχουμε επιστροφη στο παλιο στατους ή τουλαχιστον θα επιχειρηθει ανατροπη του τωρινου σκηνικου .

Τωρα τι γραφει το βημα , αστο καλυτερα διοτι πεφτει γελιο, ο καρακουσης με τον ψυχαρη ψαχνονται και δεν εχουν τι να πουν, αν εισαι υμνητης του σημιτη αυτα κααταληγεις να γραφεις ...
Ο δε Αλεξης της Καθη στο ιδιο ακριβως αδιεξοδο, δεν υπαρχει εμπνευση , απλα μαλθακιες για να γεμιζει το φυλλο... δεν ειναι αναγκη να δινουμε σε ολα σημασια ... παντα πρεπει να θυμομαστε το ζορι του δημοσιογραφου να γεμισει τις εφημεριδες βαριδια ... μια ειναι η λυση μετα ταυτα, αναγνωση της Εστιας, ειναι ελαφρια και οι γραφιαδες της ξερουν ελληνικα.
Η αλλη εναλλακτικη μας η Αυγη, καταλληλη για τις επισκεψεις μας στο WC ... προσοχη ομως οχι πανω απο 7 λεπτα , ετσι συστηνουν οι γιατροι :-)

α να μην ξεχασω τα αφιερωματα του ΑΡΔΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ !!!

Greg είπε...

@ γάτος

Πές μας κι' άλλα για την πρόβλεψη σε σχέση με το Καθολικόν Πάσχα!

Η υπόθεση ΟΤΕ είναι η εικόνα της αθλιότητας της πολιτείας, των επιχειρηματιών, της δικαιοσύνης κλπ.

Ρίχτε σκουπίδια στα skoupidia

Η εκτίμηση που τρέφεις για τον εξουσιαστικό τύπο δεν με σοκάρει :-D

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Γκρεγκ

Παπικοι ειναι οχι Καθολικοι, απο που κι ως που ειναι Καθολικοι;;;
εμεις τους δωσαμε το ελευθερο; οχι , αρα ειναι Παπικοι συντροφε :-)

τα νεα για τον ΟΤΕ ειναι οτι οι Γερμανοι μεσω ΟΤΕ ουσιαστικα αναλαμβανουν το management, οπερ σημαινει στα Βαλκανια γινονται οι κυριαρχοι θα παρουν Σερβια,Βουλγαρια,Σκοπια,Ρουμανια οπου ο ΟΤΕ ειναι ο βασικος ή ενας απο τους βασικοτερους παικτες. Οι Γερμανοι εχουν ηδη Κροατια κλπ , συνεπως τομπολα, αφεντικα με την αδεια μας εκει που εμεις μπηκαμε την εποχη των παγετωνων. Θλιβερο φαινομενο μιας χωρας μαιμου, αλλα σε επιπεδο χρηματος εχει σημασια η ολη κατασταση ... το χρημα ομως παρερχεται η ισχυς μετραει, τωρα θα μου πεις με εναν Αλογοσκουφη τι αλλο θα συνεβαινε;

Αν θελεις Βαλκανικη πολιτικη να κανεις δεν πουλας το προγεφυρωμα σου, το αναπτυσσεις και φυσικα κανεις δεν καταλαβε το ευρος αυτης της κινησης ή επειδη καταλαβαν παπαριζουν, ασχολουνται με τροπο ηλιθιο επι του θεματος, με βασικους αρνητες τους συνδικαλες της φαπας στον Οτε ...τεσπα τσαντιστηκα .

ειπαμε οι αγορες δεν αντεχουν να υποφερουν η σιδηρα χειρ θα επαναφερει την ηρεμια ... σημερα το βραδυ θα δεις το πρωτο σετ μετρων μεχρι την πεμπτη θα βγαλουν και αλλα μετρα, το προβλημα τους πια ειναι η αυξηση της ρευστοτητας και επαναφορα σε λειτουργια του μηχανισμου δανεισμου σε χρηματοπιστωτικα μαγαζια που ειχαν υπερδανειστει εως του επιπεδου 1:10, μιλαμε για αερομαχιες ανωτερου επιπεδου, οχι παιξε γελασε , το τραινακι του τρομου σε ολη του το μεγαλειο ...
καλημερα μας :-)

ange-ta είπε...

@ Γάτε _με_απαλες_πατουσες
Μια Κεϋνσιανή ρυθμση δεν μπορεί να λειτουργησει παρά μονο σε περίοδο υψηλών κερδών.
Σημερα είναι πολύ αργά για Κέϋν!

ange-ta είπε...

τάδε εφη Αντρέ Γκόρζ, οι δρόμοι του Παραδείσου. Εχει αφιέρωση και το ΑΡΔΗΝ

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ An-geta

θεωρητικως εισαι σωστη ... αλλα εδω εχει βρεθει νεα πατεντα, η εξης απλη:
τυπωνουμε χρημα σε ρυθμους απιστευτους συνεπως μεταθετουμε το προβλημα αλλου ... ετσι κινειται η Αμερικανικη μηχανη τα τελευταια 30 χρονια !!! και ετσι συνεχιζεται η ζωη οπως γινεται πχ στη χωρα μας, δανειζομαστε διαρκως. Μην με ρωτησεις ποτε θα σκασει η φουσκα αυτη δεν θελω να το δω ουτε να το ζησει κανενας μας
αβε :-)

ange-ta είπε...

@ γάτε με τις απαλές πατούσες

αμ αυτο το είπα για, στην αρχή:

ο θεός να μας φυλλάξει απο πείνα το 2008!!

Greg είπε...

Είναι ντροπή μυ που πάω ν' ανοίξω μια συζήτηση και εξαφανίζομαι 2 μέρες αλλά c' est la vie! Δεν σε ρωτάνε οι υποχρεώσεις...

Εκτός από το ότι το 2008 - το προείπε η ange-ta - ας το ξαναπούμε όμως, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και τοπικά αλλά και παγκόσμια - ελπίζω να το χαίρονται οι παγκοσμιοποιητές που χρησιμοποιώ τη λέξη έστω και για κακό... :-D - εκτός του ότι το δολάριο πληθωρίστηκε επειδή ακριβώς φάνηκε λόγω ευρώ η αναντιστοιχία του με την πραγματικότητα (που εξηγησε ο Γάτος) και μια και σε περίπτωση που ξεπέσει δεν θα έχουμε ούτε τη δυνατότητα να συζητάμε διαδικτυακά...!!!, μήπως η κρίση αυτη (αν παραμείνει κρίση) λειτουργήσει σαν λύση στα αδιέξοδα;

Μήπως ένα βαρέλι στα $150-200 και οι συνεπαγόμενες αλλαγές που θα προκληθούν, θα αλλάξουν τις παραμέτρους από το πρόβλημα της μόλυνσης έως αυτό της παχυσαρκίας;

Πάντως την προηγούμενη κρίση (αυτήν του πετρελαίου στα 1970) ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα 10-ετία! Και μετά 3 χάλια...

Greg είπε...

Και επειδή δεν πρέπει να χάνουμε το χιούμορ μας και να θυμόμαστε "στα δύσκολα" τον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν η απίστευτη υποκρισία χτυπάει στο …κόκκινο!

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Γκρεγκ

οι κρισεις την δεκαετια του 70 αρχες 80 δεν εχουν πολλα κοινα σημεια, θα ελεγα ελαχιστα δεν ειναι το πετρελαιο τοσο κυριαρχο στην παραγωγη οπως τοτε, αν υπολογισεις και τον πληθωρισμο φτανει σε τιμες του επιπεδου 30 δολλαρια ενω τοτε ειχαμε πανω απο 60 δολλαρια ...υπολογισε τωρα και την εργατικη αμοιβη σε Κινα κλπ και θα διαπιστωσεις οτι ειμαστε αλλου ... το προβλημα στην ουσια ειναι η ρευστοτητα και ο φοβος δανεισμου εκ μερους των Τραπεζων.
Το ελλειμα στην αμερικη ειναι τεραστιο αλλα το χρηματοδοτουν οι ιδιοι οι "αντιπαλοι" της , ο ενας ειναι δεμενος με τον αλλο κανονικα, η μετατοπιση προς το ευρω ειναι ελαφρως ανοδικη αλλα εχει και αυτη τα ορια της. Συνεπως βασικος αντιπαλος παραμενει η ρευστοτητα και ο πληθωρισμος , αυτα πρεπει να προσεχθουν. Αν η Αμερικη ακολουθουσε την πολιτικη του κλιντον σε επιπεδο ελλειματων θαταν παρα πολυ καλυτερα ... η χρηματοδοτηση του πολεμου ειναι περαν των οριων αντοχης, αρα προβλεπεται σημαντικη αλλαγη πολιτικης σε ολα τα επιπεδα. Αν επιλεξουν την συνεχιση τοτε θα συνιστουσα αγορα χρυσου, κηπους στις πολυκατοικιες , κοτοπουλακια στο σαλονι κλπ κλπ
εδω ειμαστε και θα δουμε που θα δειξει η ρουλετα :-)

Ασε που οι αμερικανοι θα πρεπει να αντιμετωπισουν ή να προκαλεσουν το σταματημα της ανοδου της Κινας ... εχει εργα πολλα το μελλον να παιξει , μεινετε συντονισμενοι στο FrankieTheCat tv.

Greg είπε...

Συντονίσθηκα και αναμένω εναγωνίως αναλυση

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ πιστεύω οτι πάμε ολοταχώς για μεγάλο μπαμ αλλά κανείς (ειδικός ή μη) δεν μπορεί να προβλέψει αν θα γίνει σίγουρα,πότε θα γίνει , και την έκτασή και το είδος των ζημιών που θα επιφέρει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατά συνέπεια και στις ζωές όλων μας.
Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον χρονικό της κρίσης που προκλήθηκε απο την κατάρρευση της Bear Stearns.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/19/1490239.htm


Και δείτε πως τελείωνε άρθρο της wall street journal την προηγούμενη βδομάδα σε σχέση με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω:
....Χρειάζονται και άλλα πιο δραστικά μέτρα. Η σανίδα σωτηρίας στη Bear Stearns από τη FED αυξάνει τις πιθανότητες για μία ευρύτερη χρηματοοικονομική διάσωση, που εν πολλοίς θα χρηματοδοτηθεί από τους φορολογούμενους πολίτες. Μία τέτοια κίνηση όμως σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια θα εντείνει τις πιέσεις προς το ήδη αδύναμο δολάριο. Το μεγαλύτερο όνομα στην χρηματοοικονομική κρίση θα είναι τελικά οι ΗΠΑ.('ανευ ερωτηματικού απο την εφημερίδα και άνευ σχολίων απο εμένα).
ΥΓ:Η διαφαινόμενη γεωστρατηγική αναδίπλωση των ΗΠΑ παγκοσμίως άρα και στα ΄΄δικά΄΄ μας μέρη ως συνέπεια της αδυναμίας της να στηρίξει οικονομικά τα στρατιωτικά της ΄΄κατορθώματα΄΄ θα αφήσει εστίες αναταραχής(σκοπίμως - διαίρει και βασίλευε) και συντρίμμια που θα τα λουστούν-με όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος

Εξαιρετικές οι επισημάνσεις!

Η κατακλείδα τώρα από την κουβέντα που κάνω προσωπικά γύρω-γύρω (ακόμα και από οικονομολόγους...)

"Σώπα μωρέ, δεν θα αφήσουν να γίνει τίποτα σοβαρό. Κάτι θα βρεθεί στο τέλος!"

Η φράση "δεν θα αφήσουν" εξηγεί όλη την υποτέλεια που αντικρίζουμε παντού γύρω μας. Ούτε ποιοί θα είναι "αυτοί" απασχολεί κανέναν, ούτε πώς θα αποτρέψουν το κακό ενδιαφέρει...

Η πλειοψηφία ζεί ευχάριστα κάτω από άκρατο πατερναλισμό.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Greg

τα χαρτια τους μπορει να λενε οικονομολογοι δεν λενε ομως σκεπτομενοι και ικανοι για αναλυση της καταστασης του συστηματος τα τελευταια χρονια και ιδως μετα την συμφωνια μερικης υποχωρησης της Σοβιετιας. Το ολον εργο ειναι με απολυτη μαεστρια κατευθυνομενο, προσθετω ενα λινκακι απο κειμενακι στις θεαμαπατες:
http://theamapati.wordpress.com/2007/10/23/23_oct_07/
πανω σε αυτα τα πλαισια ειναι δυνατον να γινει μια αποκρυπτογραφηση της ολης καταστασεως, τουλαχιστον αυτη ειναι η αποψη μου :-)

Greg είπε...

Έκανα την επανάληψή μου!