30.9.06

Μειονοτικά...

Από την εφημερίδα Χρόνος της Θράκης.

Στο πλαίσιο της πολιτικής επιλογής της Άγκυρας για ανακίνηση θέματος Θράκης, ο δήμος Μπαϊράμ Πασά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνει «καραβάνι», το οποίο θα περιοδεύσει με αφορμή την γιορτή του ραμαζανιού σε όλα τα Βαλκάνια που υπάρχουν «τουρκογενείς» πληθυσμοί. Οι υπεύθυνοι του «καραβανιού» το οποίο υποστηρίζεται και από το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισαν να αρχίσουν την περιοδεία τους από την Θράκη, όπου θα βρίσκεται από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία έδωσαν βίζα στα περισσότερα από 200 άτομα που θα συμμετάσχουν στην αποστολή, παρά το ότι η παρουσία τους στην Θράκη θα συμπέσει με την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας. Σε κάθε σταθμό του «καραβανιού» διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και από ειδικά διαμορφωμένο όχημα – μαγειρείο προσφέρεται δωρεάν φαγητό. Οι εκδηλώσεις αυτές, λίγα μόνο 24ωρα πριν από τις δημοτικές εκλογές, είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιηθούν για την πριμοδότηση των «εκλεκτών» του τουρκικού προξενείου και φυσικά του ανεξάρτητου συνδυασμού στον δήμο Ξάνθης, του οποίου ηγείται το πρώην στέλεχος της ΝΔ, Χουσνιού Σερδαζράδε.
Η περιοδεία του τουρκικού «καραβανιού» όμως θέτει σε δύσκολη θέση τα μετριοπαθή στοιχεία της μειονότητας, ενώ εκθέτει τους χριστιανούς υποψηφίους που θα σπεύσουν να το υποδεχθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν το «χρίσμα» από το τουρκικό γενικό προξενείο.

29.9.06

Grigori Pelerman

Μια σειρά βιντεοδιαλέξεων για τo "επιχείρημα" του Pelerman - που του απέδωσε το fields medal - από τον Bruce Kleiner.

Για "μεγάλα" και βιτσιόζικα παιδιά...

28 Σεπτεμβρίου 1687...

... οι Βενετσιάνοι καταλαμβάνουν την Αθήνα, που κατείχαν οι Τούρκοι...

Έτσι για να μαθαίνουμε το "αλισιβερίσι" που γινότανε στην περιοχή μας...

28.9.06

Άμα ο Μίμης Ανδρουλάκης λέι ότι...

Το σκάνδαλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα των ανεξάρτητων αρχών. Ακόμη και αν αποκλείσουμε τις ανοιχτά εκβιαστικές και κλεπτοκρατικές πρακτικές, υπάρχει έτσι κι αλλιώς πρόβλημα ικανότητας, γνώσης, τεχνικής επάρκειας και προπαντός ανεξαρτησίας, για να επιτελέσουν με αξιοπιστία και αποδοτικότητα το ρυθμιστικό τους έργο. Το τραγικό είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται φύλλα συκής των αρμοδίων υπουργών ή αντίστροφα τα Υπουργεία και προπαντός η Βουλή δεν έχουν τις γνώσεις, την πληροφόρηση και την επάρκεια για να αξιολογήσουν την απόδοση των ανεξάρτητων αρχών. Το σκάνδαλο είναι μία καλή αφορμή για να στηρίξουμε και να μετασχηματίσουμε ταυτόχρονα τις αρχές αυτές ώστε να επιτελέσουν το έργο τους.

Έχουμε μία διαχρονική αποτυχία του κράτους και των ανεξάρτητων αρχών να κατοχυρώσουν κατά το δυνατό πιο ανοιχτές και διαφανείς ανταγωνιστικές συνθήκες στις αγορές. Στην πραγματικότητα το πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι βαθύτατα καρτελοποιημένο και περιορίζει ασφυκτικά τις συνθήκες του ελεύθερου ανταγωνισμού τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία. Είναι καιρός από την ανέξοδη αλληλοκαταγγελία και ηθικολογία, η οποία αυξάνει την κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την πολιτική, να περάσουμε σε μία νέα πολιτική οικονομία, σε ένα νέο δημόσιο μάνατζμεντ, που περιορίζουν αντικειμενικά την ύλη της διαφθοράς.

εγώ πρέπει να βγώ στο δρόμο μ' ένα καδρόνι στο χέρι και "να μην βρίσκει ο παπάς να θάψει"...

Θυμόσαστε; 18

Άρδην, ιστολόγιον » Blog Archive » Ένα καλό, κι ένα κακό νέο…: "Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση του χριστιανοδημοκράτη Ολλανδού ευρωβουλευτή Κάμιελ Ερλινγκς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας."

27.9.06

"Καρκινική" ανάγνωση της αλήθειας!

Η αλήθεια...

Είμαστε η «ΝΕ.ΠΟ», η «Νέα Πολιτική».
Θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα
θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου
να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι.
Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας ακόμα και
να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση
να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία.
Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το παν ώστε
με παλαιοπολιτικά τερτίπια
είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά.
Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως
η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας.
Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι
οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν.
Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως
η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας:
δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς.
Μόνο οι ανόητοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι
στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.


...είναι ευθέως αντίστροφη της εικονικής πραγματικότητας που βιώνουμε!


Στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.
Μόνο οι ανόητοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι
δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς.
Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας:
Η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως
οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν.
Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι
η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας.
Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως
θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά
με παλαιοπολιτικά τερτίπια.
Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το παν ώστε
να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία.
Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση
να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας.
Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας ακόμα και
να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι.
Θα ασκήσουμε την εξουσία.
Θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα
είμαστε η «ΝΕ.ΠΟ», η «Νέα Πολιτική».


Τα σχόλιά σας εδώ

25.9.06

Επίκαιρο - προφητικό ποίημα!

Και ήτανε τα στήθια σου άσπρα σαν τα γάλατα
και μούλεγες: Γαργάλατα, γαργάλατα...


Αθανασιάδης - Νόβας (πρόεδρος Βουλής γνωστός σαν "παλάτζας")

Ινδοευρωπαϊκά...


Αφού δεν μπορούμε να μάθουμε Ινδοευρωπαϊκά ας μάθουμε Αγγλικά με δεύτερη γλώσσα τα Τουρκικά!

17.9.06

ΚΛΑΣΑΝΕ ΜΕΝΤΕΣ

Ο «θεσμικός» ρόλος του Χριστόδουλου είναι η καραμέλα που πιπιλάνε οι «εκσυγχρονιστές» της δεξιάς και της αριστεράς, από την εποχή της εκλογής του συγκεκριμένου ιεράρχη. Βλέπουμε δηλαδή το παράλογο φαινόμενο, οι απολογητές του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας να επικαλούνται αυτόν τον «ρόλο-εφεύρεση», απαιτούντες ανερυθρίαστα από την εκκλησία «να κατευνάζει»...! Της ζητούν να κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο την κατηγορούν στις φιλολογικές τους συγκεντρώσεις. Να γίνει ο φορέας του «οπίου του Λαού»!

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει εκκλησιαστικός κανόνας που να απαγορεύει στον παπά να μιλάει και οι «παπα-ριές» δύο-τριών εκκλησιαστικών αντιπάλων του περί εκκοσμίκευσης μόνο γέλωτα προκαλούν, ας αναρωτηθούμε:

  • Οι ίδιοι οι κατευναστές δεν είναι που καταγγέλλουν ταυτόχρονα για συγκαταβατική στάση το Πατριαρχείο Κων/πόλεως επί Τουρκοκρατίας που είχε στόχο τον κατευνασμό, την σύμπλευση και τη διατήρηση του status quo;

  • Οι ίδιοι δεν είναι που χαιρετίζουν κάθε δήλωση μίσους οιουδήποτε ραβίνου με το πρόσχημα του αντισιωνισμού ή μουλά με το πρόσχημα της αυτοδιάθεσης;
Γιατί όμως παρά την λύσσα να επικεντρωθεί το πράγμα στον Χριστόδουλο, δεν τους βγαίνει; Είναι τόσο σπουδαίος τέλος πάντων;

Όχι κυρίες και κύριοι. Απλά κάνουν το λάθος να επικεντρώνονται στο πρόσωπο... Η αλήθεια είναι άλλη!

Στην Ορθοδοξία (αντίθετα με τους προτεστάντες πάτρωνες των αντι-Χριστοδουλικών) ο Θεός είναι ζων και δίπλα. Δεν είναι στο υπερπέραν. Αποδίδει μεν ο παπάς «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», αλλά έχει άποψη για τα γήινα. Οφείλει να είναι μπροστάρης. Ν΄ανακατεύει τα βαλτόνερα. Δεν είναι μόνο για μνημόσυνα όπως του ζητάνε οι γιάπηδες... Κι' απ' το ανακάτεμα μόνο κέρδη μπορεί να έχει ο Λαός!

Αν λάβουμε δε υπ' όψιν μας ότι στην Ελλαδική εκκλησία το θρησκευτικό συναίσθημα σφιχταγκαλιάζεται με την εθνική ταυτότητα, οι απαιτήσεις του ποιμνίου από τον παπά είναι περισσότερες. Περιμένει απ' αυτόν να παρεμβαίνει και να μιλάει. Κανένας πιστός δεν τον θέλει απλά να κουνάει μια αγιαστούρα! Ακόμα κι' όταν διαφωνεί κάθετα με τα λεγόμενά του! Μπορούμε να του φιλάμε το χέρι και να τον γαμοσταυρίζουμε μέσα μας! Έχουμε αυτή την ωριμότητα που απουσιάζει από άλλους λαούς... Βλέπετε ο Έλληνας πάει στην εκκλησία και μιλάει και γελάει και κουτσομπολεύει και επιδεικνύεται και προσεύχεται και πονά! Δεν είναι απόκοσμη η εκκλησιά για μας. Και για πολιτικά ακόμη θα μιλήσουμε μπροστά στο Θεό και θα τον κατηγορήσουμε ώρες-ώρες γιατί μας εγκατέλειψε.

Ο σημερινός αγώνας επομένως του κατευνασμού που επιδιώκουν δεν έχει ελπίδα κι' ας κάνουν ότι μπορούν. Ας βγάλουν τους δύο από τους τρεις ιεράρχες από τα βιβλία των θρησκευτικών (αναρωτηθείτε βρε αδελφέ γιατί ενοχλεί συγκεκριμένα ο Γρηγόριος και ο Ιωάννης), ας προσπαθήσουν την προτεσταντικοποίηση της εκπαίδευσης, ας αντικαταστήσουν την Βυζαντινή Ιστορία με την Μεσαιωνική Ιστορία! Δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα! Απλά θα αποδείξουν ότι πάσχουν από «clasus mentis».


Κοινώς, ότι ΚΛΑΣΑΝΕ ΜΕΝΤΕΣ...

ΥΓ. Αφιερωμένο στα "σουσούμια" των δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας να αρνηθούν τον αγιασμό. Μαγκιά! Αλλά οι ίδιοι έχουν φιλήσει (εκτός από κατουρημένες ποδιές κάποιοι εξ' αυτών) άπειρα χέρια "ταυραμπάδων" μέχρι να κατακτήσουν το θώκο... Δεν τους είδα να "κουνιούνται" τα τόσα χρόνια ύπαρξης του δικαστικού αυτού οργάνου. Ή μήπως δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες (κοινώς παλιά "τα βρίσκαμε" με την εκκλησία); Πάνε ανέξοδα να μας πείσουν οι δικαστές (ένα από τα συντηρητικώτερα κομμάτια του Λαού), ότι είναι "επαναστάτες"! Εμείς θα περιμένουμε να μας το δείξουν με την άσκηση των καθηκόντων τους. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν πείσει και πολλούς...

16.9.06

Επιτροπή του ΟΗΕ "ξεχέζει" τους Αμερικανούς για το Ιρανικό!

Του Μπούς δεν του "βγαίνει" ο αντιτρομοκρατικός νόμος στη USA και πιέζει την Γερουσία.

Από την άλλη ο Collin Powel δήλωσε:

"Η πολιτική μας στο θέμα της τρομοκρατίας έχει χάσει το ηθικό της έρεισμα στην κοινή γνώμη!"

Μωρ' τί μας λές;

Εδώ σας "τα ρίχνουν" και από τον "δικό σας" ΟΗΕ. για τα πορίσματά σας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν! Ψέμματα λέει... Σαν τα όπλα μαζικής καταστροφης του Ιράκ. Δεν νομίζω να έχει στηριχθεί ποτέ στην ιστορία η παγκόσμια κοινότητα σε τόσο ψέμμα!

15.9.06

Ξέρει κανείς αν είναι αλήθεια;

Μου το έστειλαν με e-mail. Έψαξα και βρήκα ότι έχει παρουσιασθεί και στο forum στο οποίο παραπέμπει το link.(*)


Ρύποι και μικρόβια... βασιλεύουν σε 48 παραλίες της Aττικής, όπου και το φετινό καλοκαίρι βρέθηκαν εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Kέντρου Oικολογικών Eρευνών (ΠAKOE), που για 27η χρονιά διενήργησε εργαστηριακές αναλύσεις σε θαλάσσια ύδατα και ίζημα από 93 πολυσύχναστες παραλίες, οι 48 είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

O Aλιμος, η Kερατέα, ο Ωρωπός και η Pαφήνα είναι ανάμεσα στις ακατάλληλες για κολύμβηση ακτές. Mάλιστα, οι παραλίες αυτές έχουν διαγραφεί από τους καταλόγους των ετήσιων εκθέσεων που αποστέλλονται στην Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

H Eλλάδα από το 1991 μέχρι το 2004 «εξαφάνισε» σταδιακά από τη λίστα των παρακολουθούμενων περιοχών κολύμβησης 203 πλαζ σε όλη την επικράτεια ανεξήγητα... Για τον λόγο αυτό η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει κινήσει νομική διαδικασία κατά της χώρας μας.

Oι χημικοί του ΠAKOE πραγματοποίησαν δειγματοληψίες σε 93 παράκτιες περιοχές τον Mάιο του 2006 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι 48 από αυτές είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Λείπουν οι εξηγήσεις
Tο «Eθνος της Kυριακής» ζήτησε από το Γραφείο Tύπου του YΠEXΩΔE τα αποτελέσματα των φετινών μετρήσεων, τις οποίες όπως είναι γνωστό συντονίζει το Tμήμα Nερών του YΠEXΩΔE, για τις 48 παραλίες οι οποίες σύμφωνα με το ΠAKOE είναι απαγορευτικές προς κολύμβηση.

Ωστόσο δεν μας χορηγήθηκαν τα στοιχεία και επιπροσθέτως δεν λάβαμε ικανοποιητική εξήγηση για το γεγονός αυτό. Στην κατηγορία των ακατάλληλων για κολύμβηση ακτών είναι και η πλαζ EOT Aλίμου, στην οποία έχει απονεμηθεί και πέρυσι και εφέτος Γαλάζια Σημαία.

Πάντως είναι γεγονός ότι η παραλία του Aλίμου ρυπαίνεται από το ρέμα των Tραχώνων, στο οποίο απορρίπτονται ανεξέλεγκτα υγρά απόβλητα από επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. Mάλιστα, το YΠEXΩΔE κατά περιόδους έχει διενεργήσει μετρήσεις στο ρέμα και στην παραλία του Aλίμου.
Eπίσης ο Ωρωπός και το Xαλκούτσι που καταγράφονται και αυτές ως ακατάλληλες, ρυπαίνονται από τον ποταμό Aσωπό, ο οποίος εκβάλλει στις ακτές αυτές και μεταφέρει υγρά απόβλητα από 227 βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έρευνα του Tμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών, οι τιμές των βαρέων μετάλλων στα νερά του Aσωπού ξεπερνούν τις οριακές τιμές της Eυρωπαϊκής Eνωσης.

Πού βρέθηκαν υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων

Στα δείγματα νερού και ιζήματος από τις 93 παραλίες, εξετάστηκαν από το επιτελείο του ΠAKOE οι ακόλουθες φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές παράμετροι: θολερότητα (TSS), θερμοκρασία, οξύτητα - αλκαλικότητα (pH), βιοχημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (B.O.D.), χημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (C.O.D.), διαλυμένο οξυγόνο (D.O.), φώσφορος και φωσφορικά (P-P04), άζωτο, νιτρώδη και νιτρικά (N-N03), κολοβακτηριοειδή (TOTAL COLIFORMS) και κολοβακτηρίδια (FECAL COLIFORMS).

«Tο ΠAKOE εκπονεί τα τελικά συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητα των παραλίων, βάσει στατιστικής μεθοδολογίας. Δηλαδή εξετάζεται η συνεργιστική δράση όλων των παραμέτρων», εξηγεί ο πρόεδρος του ΠAKOE, χημικός -γεωλόγος Παναγιώτης Xριστοδουλάκης.

Yψηλές τιμές κολοβακτηριδίων, που ξεπερνούν τις θεσμοθετημένες οριακές τιμές της EE που είναι 100 κολοβακτηρίδια ανά 100 μιλιλίτρ νερού, βρέθηκαν στα ύδατα των ακτών: Kόρινθος Ποσειδώνιο προς Λουτράκι, Σουσάκι, Aγιοι Θεόδωροι II, Eλευσίνα αρχή, Eλευσίνα 500 μέτρα μετά, Λουτρόπυργος αρχή, Aσπρόπυργος, Aκτή Θεμιστοκλέους αρχή, Aκτή Θεμιστοκλέους Διογένης, Bοτσαλάκια, Aκτή EOT Bούλα, Aστήρ Bουλιαγμένης, Bραυρώνα, Aρτέμιδα, Σχοινιάς και Xαλκούτσι ποτάμι. H ύπαρξη υψηλού ποσοστού κολοβακτηριδίων οφείλεται στην απορροή αποχετεύσεων στη θάλασσα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΟΕ
20% περισσότερη ρύπανση φέτος σε σχέση με πέρυσι

«Φέτος προστέθηκαν στη λίστα των απαγορευτικών για κολύμβηση παράκτιων περιοχών ακόμη τέσσερις ακτές: νομαρχίας Kορίνθου, Ποσειδώνιο Kορίνθου προς Λουτράκι, Nέας Περάμου προς το στρατόπεδο και αυτή της Aρτέμιδος» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠAKOE και προσθέτει: «H μόλυνση και η ρύπανση στις 93 παραλίες που πραγματοποιήσαμε μετρήσεις είναι κατά 20% μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Δερματολογικά προβλήματα. Φέτος η ρύπανση από λάδια και από γράσα είναι δραματική. Oι τιμές των νιτρικών και των φωσφορικών, ρύποι οι οποίοι προέρχονται από λύματα, λιπάσματα και απορρυπαντικά, είναι διπλάσιες από πέρυσι.

Eπίσης ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι τιμές των κολοβακτηριδίων κάθε καλοκαίρι σύμφωνα με την Eθνική Στατιστική Yπηρεσία έχουμε αύξηση γυναικολογικών και δερματολογικών προβλημάτων, εξαιτίας της θαλάσσιας μόλυνσης».

"Tο γεγονός ότι ανάμεσα στις παραλίες αυτές ορισμένες έχουν και γαλάζια σημαία, συμβαίνει γιατί οι ιδιωτικοί φορείς που διενεργούν τις δειγματοληψίες για την απονομή γαλάζιας σημαίας τις πραγματοποιούν τον Aπρίλιο."

Παίρνουν ένα δείγμα καθημερινά, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης.

Διότι για να είναι ένα δείγμα αξιόπιστο θα πρέπει οι δειγματοληψίες να γίνονται διαφορετικές ώρες, να λαμβάνονται δείγματα νερού στην επιφάνεια, στα 5 εκατοστά, στα 30 εκατοστά και στο ίζημα.

O Aπρίλιος δεν είναι μήνας αιχμής για τις παραλίες και επιπλέον τα ξενοδοχεία είναι άδεια. Θα πρέπει ακολούθως να εξετάζονται οι βιολογικοί και να διαπιστώνεται εάν λειτουργούν σωστά και αν οι υπερχειλίσεις τους διαρρέουν στη θάλασσα. Eπίσης θεωρώ ότι οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνονται από ανεξάρτητους φορείς.

Tο ΠAKOE συνιστά στους πολίτες να προσέχουν σε ποια νερά κολυμπούν. Nα μην κολυμπούν όταν η θάλασσα πρασινίζει, γιατί τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν. Aν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο, πίσσες, λάδια και απόβλητα βόθρων.

Νεοπλασίες και δερματίτιδες
Eπομένως να μην μπαίνουν σε νερά που το χρώμα τους είναι βαθύ πράσινο και σε θάλασσα που έχει πετρέλαιο, λάδια και απόβλητα βόθρων. Oι βρωμιές αυτές προκαλούν καρκίνο της μήτρας, νεοπλασίες και χρόνιες δερματίτιδες. Nα μην αναδεύουν τη θάλασσα όταν υπάρχει λάσπη στον βυθό.

H ύπαρξη λάσπης υποδηλώνει την ύπαρξη μολύβδου και υδραργύρου, που την ανατάραξη μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμό από το στόμα και τους πόρους του δέρματος».

Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές

* 1. Πέραμα
* 2. Aκτή Θεμιστοκλέους (αρχή)
* 3. Aκτή Θεμιστοκλέους (Tσακός)
* 4. Aκτή Θεμιστοκλέους (Διογένης)
* 5. Bοτσαλάκια
* 6. Eδεμ
* 7. Kαλαμάκι
* 8. EOT Aλίμου (Γαλάζια σημαία)
* 9. Γλυφάδα
* 10. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (A)
* 11. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (B)
* 12. Aκτή EOT Bούλα
* 13. Aστήρ Bουλιαγμένης
* 14. Bάρκιζα
* 15. Aκτή EOT Bάρκιζα
* 16. Λαγονήσι
* 17. Παλαιά Φώκαια
* 18. Λαύριο
* 19. Δασκαλειό Kερατέας
* 20. Aυλάκι
* 21. Bραυρώνα
* 22. Aρτέμιδα
* 23. Pαφήνα
* 24. Nέα Mάκρη
* 25. Σχοινιάς
* 26. Σκάλα Ωρωπού
* 27. Xαλκούτσι (Ποτάμι 1)
* 28. Xαλκούτσι (Πηγαδάκια 2)
* 29. Kόρινθος (Nομαρχία)
* 30. Kόρινθος (500μ. Πατρα)
* 31. Kόρινθος (Ποσειδώνιο προς Λουτράκι)
* 32. Iσθμια I
* 33. Iσθμια II
* 34. Σουσάκι
* 35. Motor Oil
* 36. Aγιοι Θεόδωροι II
* 37. Aλσος Kέντρο
* 38. Kινέττα (Camping Costa)
* 39. Eλευσίνα αρχή
* 40. Eλευσίνα ( 500 μέτρα μετά)
* 41. Eλευσίνα (Kαφέ O Φονιάς)
* 42. Nέα Πέραμος OTE
* 43. Nέα Πέραμος (μετά το στρατόπεδο)
* 44. Nέα Πέραμος (στα 400 μέτρα)
* 45. Λουτρόπυργος (αρχή)
* 46. Λουτρόπυργος
* 47. Aσπρόπυργος
* 48. Aσπρόπυργος

Αν όντως είναι έτσι,

ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΦΕΤΟΣ;


(*) Το ίδιο κείμενο βρήκα εδώ και εδώ

14.9.06

Διεθνής Αμνησία ... (ή προτιμάτε Αλητεία;)

Το μέγεθος των επιθέσεων της Χεζμπολάχ στις Ισραηλινές πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις, η φύση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν χωρίς διάκριση και οι δηλώσεις της ηγεσίας της που επιβεβαίωναν την πρόθεσή τους να έχουν σαν στόχο πολίτες, έκανε ξεκάθαρο ότι η Χεζμπολάχ παρεβίασε τους κανόνες του Πολέμου!

Ποιός τα λέει αυτά;

Μα φυσικά η Διεθνής Αμνηστία!

Για να δείξει όμως την "αμερο-ληψία" της, συμπληρώνει επιβεβαιώνοντας την χρηματο-ληψία για την οποία έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη.
Το γεγονός ότι και το Ισραήλ έχει διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις(*) δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο τις παραβιάσεις της Χεζμπολάχ. Οι πολίτες δεν πρέπει για κανένα λόγο να πληρώνουν το τίμημα των ανομιών οιασδήποτε πλευράς.

Μ' αρέσει που ίσως ο ιδιοφυέστερος (Αμερικανοεβραίος) καθηγητής που είχα ποτέ, την χαραχτήριζε τρομοκρατική οργάνωση που ζεί πουλώντας εκβιασμούς! Κάτι "θάπιανε" η διάνοιά του...


(*) Έλα τώρα! Σοκάρομαι από την ειλικρίνεια...

Σορμπέ

Για να καθαρίσει ο ουρανίσκος από τον θρήνο για το γαύρο και να περάσουμε στον θρήνο για την ΑΕΚ...

αν διαβάσεις σ' ένα άρθρο (στο τέλος του ...) ότι

The Millennium Promise Alliance was created in part to work closely with private-sector leaders to help promote economic takeoff in Africa.

πώς να πιστέψεις στην ανιδιοτέλεια της προσφοράς 50 εκατομυρίων $ από τον SOROS στην οργάνωση αυτή;

13.9.06

Ως πρόβατα επί σφαγήν ήχθημεν

12.9.06

ΠΗΓΑΣΟΣ: Ο ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ!


Να γιατί η "ελεύθερη" οικονομία δεν ΜΠΟΡΕΙ να είναι ή να γίνει ελεύθερη...

news in.gr - Σάλος από υπόθεση διαφθοράς με επίκεντρο την Επιτροπή Ανταγωνισμού: "Αργότερα, συνελήφθη στο γραφείο του και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής ανταγωνισμού. Και οι δύο ανακρίνονταν μέχρι αργά το βράδυ από τους άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Ασφάλεια Αττικής."

11.9.06

Οι δικαιολογίες της Δυτικής τρομοκρατίας. Μια αναστροφή...

Δεν θά 'γραφα τίποτα! Η μέρα αυτή είναι επώδυνη για όλους! Ένθεν κακείθεν...

Το άρθρο για την 11/9 στους e-roosters όμως με προκάλεσε, ώστε με απλή αντιστροφή λίγων λέξεων να υποστηρίξω την αντίθετη άποψη. Πιστεύω πιό πετυχημένα... Γιατί τα θύματα της άλλης πλευράς είναι περισσότερα!

(τα bold είναι οι αλλαγμένες λέξεις...)


H ενδεκάτη Σεπτεμβρίου δεν ήταν απλά μια επίθεση εναντίων των ΗΠΑ. Δεν ήταν απλά το σύγχρονο Περλ Χάρμπορ, που έδωσε υπόσταση στην απειλή του ολοκληρωτικού κινήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μη δυτικές κοινωνίες. Η τρομακτική ισχύς του ωστικού της κύματος σάρωσε τα κουκούλια δημοκρατικότητας, πίσω από τα οποία κρύφτηκαν οι εχθροί της ελευθερίας στις δυτικές κοινωνίες. Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, εμφανίστηκαν και πάλι πρόθυμοι να καβαλήσουν οποιοδήποτε όχημα (ή αεροπλάνο) προκειμένου να επιβληθούν πολιτικά και ιδεολογικά.

Δεν αναφέρομαι σε όσους αυθόρμητα χαίρονται με τον φόνο χιλιάδων αθώων ανθρώπων και την τρομοκράτηση μερικών εκατοντάδων εκατομυρίων. Αυτοί είναι διεστραμένοι καννίβαλοι που χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια. Αναφέρομαι σε όσους δικαιολογούν τον φόνο παρά την ίσως ειλικρινή τους συμπάθεια στα θύματα. Και η πρώτη δικαιολογία είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις μή Αμερικανόδουλες κοινωνίες, είναι συνυπεύθυνοι για τα "εγκλήματα" απέναντι στις Δυτικές χώρες.

Ας παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η εξωτερική πολιτική των Μουσουλμανικών χωρών δεν διακατατεχόταν από κανένα μονομερές μίσος απέναντι στους Αμερικανούς ή του Ευρωπαίους αλλά εμφάνιζε - όπως κάθε χώρα άλλωστε - μικτά στοιχεία. Το χτύπημα ήρθε μετά από 8 χρόνια της πιο επεκτατικής διακυβέρνησης των ΗΠΑ, που προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιβάλει την θέλησή της στο Παλαιστινικό (Όσλο, Ντέιτον), που έσυρε χιλιάδες μουσουλμάνους της Βοσνίας το 1994 σε πόλεμο και διέλυσε ένα κράτος, που δεν έσωσε τους Σέρβους του Κοσόβου από εθνοκάθαρση, ενώ πριν από αυτήν πχ οι ΗΠΑ έσπευσαν να "σώσουν" τα πετρέλαια του Κουβέιτ από την ιρακινή κατοχή και "βοήθησαν" τους μουσουλμάνους του Αφγανιστάν απέναντι στην σοβιετική εισβολή.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το αντιαμερικανικό μπλόκ έχει φταίξει, πόση ευθύνη αναλογεί σε κάθε ένα από τα θύματα που μετρά; Πώς μπορεί μπορεί να αξιολογηθεί αυτή η ευθύνη; Ποιός καθορίζει το ύψος του τιμήματος για την όποια μικρή ευθύνη του καθένα; Όποιος δέχεται ότι είναι δικαιολογημένο ένας πολίτης να πληρώσει με την ζωή του για το μικρό κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί για τις πράξεις των συμπατριωτών του, έχει ήδη εγκαταλείψει και το τελευταίο φύλλο συκής δημοκρατικότητάς του. Έχει απαρνηθεί την αρχή της αναλογικότητας για χάρη του ναζιστικού και σταλινικού συλλογισμού της συλλογικής ευθύνης, έχει απαρνηθεί το δίκαιο για χάρη της αυτοδικίας, έχει τελικά αρνηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα για χάρη της εκδίκησης. Καμία πράξη ή ευθύνη του (όσο μεγάλη και αν είναι υποθετικά) δεν δικαιολογεί την αυθαίρετη δολοφονία του χωρίς δίκη στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου που έχει έστω και ελάχιστα μια φιλελεύθερη δημοκρατική οπτική. Οι μόνοι που δικαιολογούν τον θάνατο κάθε πολίτη χωριστά, είναι όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να εξολοθρευτούν πλήρως αυτές οι κοινωνίες (και από κοντά και οι συμπαθούντες). Η ίδια φασίζουσα λογική του θα νομιμοποιούσε μια απάντηση του Ιράν με πυρηνικά από το Ισραήλ ως το Κουβέιτ.

Πολύ συγγενική με αυτήν την λογική είναι ο εξίσου ολοκληρωτικός ισχυρισμός, ότι ο φόνος πολιτών έχει στόχο "να βάλουν μυαλό". Πέραν του προφανώς ηλίθιου ότι υπάρχει "συλλογικό μυαλό", ακόμα και στην εκδοχή του ότι θέλει να περάσει ένα μήνυμα στους ισλαμιστές ότι οι πράξεις τους στο εξωτερικό θα έχουν και τέτοιες εσωτερικές συνέπειες ή στον Λιβανικό λαό ότι διαλέγοντας κυβέρνηση θα πρέπει λαμβάνει υπόψη ότι η επιλογή του μπορεί να του κοστίσει τη ζωή του, δείχνει και πάλι την αντιδημοκρατικότητα των εκφραστών αυτού του ισχυρισμού. Νομιμοποιούν την χρήση βίας προκειμένου να νοθεύεται η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και νομιμοποιούν την τρομοκρατία ως μηχανισμού επιρροής στις πολιτικές αποφάσεις. Αυτή η νομιμοποίηση, μέσω της δικαιολόγησης, είναι που ενθάρρυνε την επέκταση της χρήσης της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.
Ακόμα εξωφρενικότερη είναι η δικαιολόγηση του χτυπήματος ως "μόνο μέσο αντίδρασης" στον "ισλαμοφασισμό". Ποιόν εκφράζουν οι παγκόσμιοι τρομοκράτες; Ποιός τους εξουσιοδότησε να απαντήσουν για λογαρισμό του; Πώς νομιμοποιούνται να "αντιδρούν" για οποιονδήποτε πέρα του σιωνιστικού τους κύκλου; Η αντιδημοκρατικότητα της αυθαίρετης εκπροσώπησης είναι παραπάνω από προφανής. Ταυτόχρονα όμως καταργεί και κάθε έννοια δικαίου (και στερεί από τους εκφραστές της κάθε επιχείρημα όταν πλέον ούτε οι εχθροί τους δεσμεύονται από αυτό) και μετατρέπει τις διεθνείς σχέσεις σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Απαξιώνουν την ελευθερία, τους δημοκρατικούς θεσμούς ή την ανθρώπινη ζωή και νομιμοποιούν την προσβολή τους στη λογική της πάλης πλαστών συλλογικοτήτων (που ο καθένας κιόλλας αντιλαμβάνεται διαφορετικά). Πράγμα που επιδιώκουν οι εχθροί του συστήματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των λαών.

Εύχομαι όλοι αυτοί που δικαιολογούν ή αδιαφορούν για τον θάνατο τόσων αθώων, να μην χρειαστεί να έρθουν ποτέ στη θέση του θύματος (για όποιον νομίζει ότι η χώρα μας δεν δίνει αφορμές για την ενθάρρυνση της Αγγλοαμερικανικής τρομοκρατίας απλά αναφέρω την ουσιαστική στηριξή της κυβέρνησής μας στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την έλλειψη ελέγχου της ταυτότητας των Αλβανών και των άλλων μουσουλμάνων μεταναστών, την δημιουργία Αραβοϊσλαμικών ινστιτούτων στην Αττική, τις ακραίες αντιαμερικανικές θέσεις μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας λόγω ταύτισης του ιμπεριαλισμού με την Αμερική, το ΟΧΙ της Κύπρου κτλ κτλ).

Μερικά ερωτήματα για την Αγγλοαμερικανική τρομοκρατία που δεν έχουν πάρει ποτέ ικανοποιητική απάντηση: γιατί έχουμε εξίσου (μάλλον πολύ πιο άγρια) κρούσματα επιθετικού ιμπεριαλισμού εναντίον ανθρώπων και λαών που δεν ασκούν καμία πολιτική ανάλογη των φανατικών μουσουλμάνων ή του Μπιν Λάντεν; Γιατί οι χώρες που έχουν υποστεί τα χειρότερα από την εξωτερική πολιτική των δυτικών, οι πολύ φτωχότερες και εξαθλιωμένες χώρες οδηγούνται στην τυφλή τρομοκρατία; Γιατί τα μέλη της Αμερικανικής Κυβέρνησης είναι κυρίως επηρεαζόμενοι από το σιωνιστικό λόμπυ; Γιατί στους κόλπους μόνο του σιωνιστικού φονταμενταλισμού κυριαρχεί η λογική τη εξόντωσης των αντίπαλων κοινωνιών;

Οι Αγγλοσάξωνες έχουν καταδικάσει ερήμην, στο δικαστήριο του σιωνιστικού φονταμενταλιστικού παραλογισμού, το σύνολο των κοινωνίων μας, όχι κάτι που έκαναν κάποιοι συγκεκριμένοι ανθρωποι αλλά γι’αυτό που είμαστε όλοι (οι περισσότεροι δηλαδή), για το πώς ζούμε και για το πώς ορίζουμε τις κοινωνίες μας . Δεν χρειάζεται καμία άλλη δικαιολογία για αυτούς. Όλα τα άλλα είναι για να προσεταιρίζονται όσους επίσης μισούν τον πολιτιστικό και ιδεολογικό πυρήνα των κλειστών κορπορατικών κοινωνιών και να εφαρμόζουν το «διαίρει και βασίλευε» στην μή προτεσταντική σκέψη.

Κάποια στιγμή ας βγάλουμε τα παραμορφωτικά γυαλιά των ιδεοληψιών μας και ας δούμε την Αμερικανοσιωνιστική βαχαμπιστική (και όχι μόνο) βαρβαρότητα για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα μας άρεσε να είναι. Οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλάνε για ηθική, να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της νομιμότητας, της ανθρωπίνης ζωής, της αδικίας είναι όλοι όσοι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν έναν άνθρωπο σε θάνατο επειδή είναι πολίτης μιας χώρας που δεν του αρέσει η πολιτική της και μετά να διασκεδάσουν με την εκτέλεση της ποινής. Αν οι μισάνθρωποι δικηγόροι του δολοφονικού Αμερικανοσιωνισμού είναι η έκφραση της σύγχρονης κοινωνίας μας, τότε πράγματι ο πολιτισμός μας δεν έχει καμία τύχη. Ο σιωνιστικός κορπορατικός μεσαίωνας και οι σκοταδιστές του έχουν ήδη κερδίσει.


Τα αποτελέσματα των παραπάνω από το στόμα Αμερικανού στρατιωτικού (ο οποίος με εξέφρασε) στο CNN.com

I used to have rights, but not anymore. We used to have trust where we now have suspicion. Now, if someone brings so much as a tube of lipstick on an airplane, they're treated as Osama bin Laden himself. That's wrong, America. America has changed for the worse, and now we all are paying for it. I at times have to ask myself, "Is this what I spent nearly a decade of my life in the military for?" My silence today will not just be for the victims in the towers, but also for the victims who wore American flags on their uniforms who died overseas.
William Nett, Fort Lauderdale, Florida

Συνομωτική μουγγαμάρα;

Η συνομωσιολογία βρίσκεται στο κέντρο πάσης λοιδωρίας τον τελευταίο καιρό.

Υπάρχει όμως άλλος τρόπος, πλην του να κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος και του να κάνει "δίκη προθέσεων", όσο απευκταία κι' αν είναι και τα δύο, για να αντιμετωπίσει την χειραγώγηση των ειδήσεων και της αλήθειας σήμερα;

Μία από τις κορυφαίες αιτίες αυτού του είδους φιλολογίας, μέρα που είναι..., αποτελεί η επίθεση στους δίδυμους πύργους. Δεν θα αναλωθώ όμως σ' αυτό! Θα αρκεσθώ να καταθέσω μια συνομωσιολογική ερώτηση για τα καθ' ημάς.

Γιατί δεν έχει ακόμα επιτραπεί (παρ' ότι εκδόθηκε πόρισμα) να μιλήσουν οι πιλότοι των F-16 που προσέγγισαν το Helios πριν "πέσει" , καθώς και οι συνάδελφοί τους που ήταν μάρτυρες στην θυσία του
ΗΛΙΑΚΗ;

10.9.06

Τον "ρατσισμό" τους έδειξαν...

... οι βάζελοι όταν χειροκροτούσαν όρθιοι τον αντίπαλο τους (και κατάμαυρο) Ολιζαντέμπε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο!

Ας κάνουν κάτι τα παρατηρητήργια τέλος πάντων... για τον ρατσισμό της Ελληνικής κοινωνίας! Δεν πάει άλλο...

9.9.06

Μαθήματα Γραμματικής: Μέλλων

Παλιότερα, όταν η πολιτική είχε μια minimum επαφή με την λογική, ο μέλλων ήταν ο χρόνος που χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί για τις εξαγγελίες τους. Η εκ των υστέρων όμως αποδεδειγμένη ανικανότητα τους, αλλά και η παγιωμένη πια αντίληψη του κόσμου για το πόσο λαμόγια είναι στην πλειοψηφία τους (νταβατζήδες και σιτσιλιάνοι), κατέστησαν τη χρήση του μορίου "ΘΑ" για τον μέλλοντα χρόνο κωμική.

Τί πιό απλό λοιπόν, αφού έτσι κι' αλλιώς έχουν σοδομήσει επί παντός επιστητού, να περιλάβουν και τη γραμματική! Ο Μέλλων εξαφανίζεται και δημιουργούνται νέοι χρόνοι στη θέση του! Προσέξτε το παιδοβούβαλο... Ούτε ένα ΘΑ δεν εκστόμισε στην ΔΕΘ!

Οι νέοι χρόνοι που εντόπισα είναι:

  • μελλοντικός (δυνητικός) ενεστώτας
Δεν λές τι θα κάνεις! Περιγράφεις την μελλοντική δράση σου μεταφερόμενος στο μέλλον και ζείς την στιγμή! Στη χειρότερη χρησιμοποιείς υποτακτική μελλοντικού ενεστώτα... Παράδειγμα:

...εξετάζονται ήδη οι αιτήσεις αποζημίωσης, αρχίζουν οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας, σχεδιάζεται οργανωμένη αναδάσωση και υποβάλλεται άμεσα στην ΕΕ, πρόγραμμα Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης.

...ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα που έχουμε να κερδίσουμε, είναι να αξιοποιήσουμε με τον πληρέστερο τρόπο τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής...

...Μέσα στο 2008 ολοκληρώνεται η Εγνατία...


  • ενεστωτικός μέλλων
Ανακοινώνεις σήμερα τι θα κάνεις αύριο, δίνοντας βαρύτητα στην ανακοίνωση λες και αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Χρήση βοηθητικών ρηματικών τύπων όπως το "πρόκειται" είναι απαραίτητη. Παράδειγμα:

...ανακοινώνουμε την δημιουργία νέας μονάδας απεξάρτησης και μεταφορά στο ΑΧΕΠΑ της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, την προώθηση της ίδρυσης Παιδιατρικού Νοσοκομείου...

...δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις συνέπειες που έφεραν οι τελευταίες πυρκαγιές...

...πρόκειται να διατεθούν δωρεάν περίπου 3,000 υπολογιστές σε συμμαθητές σας της ειδικής αγωγής.


και το άπαιχτο!

  • μελλοντικός αόριστος
...δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε σελίδα, δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε ρυθμούς, δεσμευτήκαμε να περάσουμε από τα λόγια στη δράση κι αυτό κάνει συνολικά η κυβέρνηση...


ΘΑ δώσω μια συμβουλή στους συντάκτες λόγων των πολιτικών αρχηγών. Για σκεφτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει ένας ήδη υπάρχων στη γλώσσα μας χρόνος!

Ο τετελεσμένος μέλλων!

Εγώ θα σας τα λέω;

5.9.06

Θυμόσαστε 15;

Δημοσιεύθηκε η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής για την Τουρκιά.


Γράφει ανάμεσα στα άλλα (από το in gr)

Στην έκθεση του χριστιανοδημοκράτη Ολλανδού ευρωβουλευτή Κάμιελ Έρλινγκς, επισημαίνεται η αδυναμία της Αγκυρας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΕΕ, ειδικά όσον αφορά την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.

Η έκθεση που δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος στα τέλη του μηνός (25-28 Σεπτεμβρίου) θέτει ως προϋπόθεση για την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ την αναγνώριση από την Άγκυρα της γενοκτονίας των Αρμενίων. Στην έκθεση υπάρχει επίσης αναφορά στις σφαγές των Ποντίων και των Σύρων.


ΥΓ. Να ρωτήσω τώρα και γώ τον Χατζηστεφάνου αν χάρηκε; Μπα! Αυτά είναι αδερφίστικα...

Υπέγραψαν ότι θα υπογράψουν!

Γιατί δεν υπογράφανε;

15 χρόνια προετοιμασίας ήταν λίγα;

Μάλλον είναι δύσκολο πράγμα αυτοί οι αγωγοί... για να τους καταλάβουμε κι' εμείς οι

αν-άγωγοι!

Είναι πολύ "μπροστά" οι άνθρωποι...

CNN.com - Largely evangelical movement calls for public school pullout - Sep 4, 2006: "'One of the great missions of the public schools was to bring together children of divergent backgrounds -- I benefited from that,' he said. 'There is a loss in this.'"

1.9.06

ΑΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

Χτυπήσαν οι καμπάνες στη γειτονιά μου! (Να προβλεφθεί χωρισμός της εκκλησίας και του αθλητισμού στο επόμενο σύνταγμα... γαμω το Χριστόδουλό μου!)

Δεν πάνε να βγάλουν τα λιγούρια του Παγκόσμιου φασισμού και τον Κολοκοτρώνη από τα σχολικά βιβλία... Δεν τους "βγαίνει".

Γιατί ακόμα κι' αν πανηγυρίσουν τάχα μου το βράδυ στα κανάλια οι Αμερικανόδουλοι-Τουρκολάγνοι που γέμισε η εξουσία, η αλήθεια θα είναι άλλη! Ήρθε ο Σκορτσιανίτης και τ' άλλα παιδιά και τους χάλασε το "σκύψιμο" που θέλουν να εθίσουν τον Λαό μας. Η ψυχολογική επιτυχία της νίκης αυτής στο μπασκετάκι (τάχω ξαναγράψει το ξέρω...) καταργεί με μια μονοκοντυλιά τις πολυετείς προσπάθειες των όποιων ΕΛΙΑΜΕΠ-ηδων, των Παρατηρητηριώνε, των Ελσινκιδιώνε και των υπολοίπων της συνομοταξίας...

Θα στενοχωρηθούν για το "χαμηλό" μας επίπεδο και κάποια "καλό"-παιδα στη blogoγειτονιά για άλλη μια φορά! Δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Όταν πολυασχολείσαι με τον μαλάκα χαλάς το κέφι σου...

Επ' ευκαιρία, περιμένω και τις ευχαριστίες της Μουσουλμανικής Ανατολής για το ηθικό δώρο!


ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ!