14.9.06

Διεθνής Αμνησία ... (ή προτιμάτε Αλητεία;)

Το μέγεθος των επιθέσεων της Χεζμπολάχ στις Ισραηλινές πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις, η φύση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν χωρίς διάκριση και οι δηλώσεις της ηγεσίας της που επιβεβαίωναν την πρόθεσή τους να έχουν σαν στόχο πολίτες, έκανε ξεκάθαρο ότι η Χεζμπολάχ παρεβίασε τους κανόνες του Πολέμου!

Ποιός τα λέει αυτά;

Μα φυσικά η Διεθνής Αμνηστία!

Για να δείξει όμως την "αμερο-ληψία" της, συμπληρώνει επιβεβαιώνοντας την χρηματο-ληψία για την οποία έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη.
Το γεγονός ότι και το Ισραήλ έχει διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις(*) δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο τις παραβιάσεις της Χεζμπολάχ. Οι πολίτες δεν πρέπει για κανένα λόγο να πληρώνουν το τίμημα των ανομιών οιασδήποτε πλευράς.

Μ' αρέσει που ίσως ο ιδιοφυέστερος (Αμερικανοεβραίος) καθηγητής που είχα ποτέ, την χαραχτήριζε τρομοκρατική οργάνωση που ζεί πουλώντας εκβιασμούς! Κάτι "θάπιανε" η διάνοιά του...


(*) Έλα τώρα! Σοκάρομαι από την ειλικρίνεια...

7 σχόλια:

Ecumene είπε...

Το Ισραήλ έπληξε σκόπιμα στόχους αμάχων κατά την εκστρατεία του κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και μπορεί να είναι ένοχο για εγκλήματα πολέμου, καταγγέλλει σήμερα σε έκθεσή της με τίτλο: "Ισραήλ/Λίβανος: Σκόπιμη Καταστροφή ή 'παράπλευρη απώλεια'" η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ.

Ecumene είπε...

Δες το και αλλιώς απο
http://lebanesebloggers.blogspot.com/
2006/08/amnesty-international-says-obvious.html


At 3:42 PM, Ron said...

What do you expect from "Hezbollamnesty"?...............
.......................
Lebanon attacked Israel and got hurt bad as a result(and I say Lebanon because Siniora et al. in the Leb govt seem to support Hez in everything they do; they are basically an arm of the Leb govt, right?). What's the problem with that?

And, as Hez rapidly rearms and Israel gets it act together, as they hadn't in the last battle, the next round, probably in a month or so, will be much worse for Lebanon (an not easy on Israel either, but really no comparison). You'll see much higher death tolls and far more destruction. I don't see why Israel would pull any punches the next time since trying to limit civilian casualties didn't earn them any good will.

So, when Hez attacks Israel again, as you and I and everyone knows it will, what should Israel do in response? Write a letter to Kofi Annan? Call the Chinless Opthamologist on the phone?

Greg είπε...

Αυτό ακριβώς ισχυρίζομαι!

Βάζει σκόπιμα τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι...

Η Διεθνής Αδικία...

Αν και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, για την Χεζμπολάχ είναι σίγουρη ότι διέπραξε έγκλημα, ενώ για το Ισραήλ λέει ότι "μπορεί"!

Σαν το "σφάξανε οι Τούρκοι αλλά σφάξανε κι' οι Έλληνες" που ακούγεται συχνά πυκνά εδώ γύρω...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ολοι οι πολιτικοι μια παρεα ειναι και αλληλοβοηθιουντε για την επιτευξη των στοχων τους.Παντα ο αμαχος λαος την πληρωνει στο τελος...

Stathis είπε...

greg δεν ψάχνω τώρα το link, έχει βγάλει εκθέσεις η ΔΑ πολύ καταδικαστικές για το Ισραήλ. Το είχα ποστάρει πριν κανα μήνα, μιλούσε σαφώς για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.
Νομίζω την αδικείς.Εξάλλου το να ρίχνεις ρουκέτες σε κατοικημένη περιοχή είναι έγκλημα πολέμου , αν και δε νομίζω πως είναι αυτό το νόημα του post σου.

Greg είπε...

Όταν το Διεθνές δίκαιο δεν λειτουργεί, είναι υποκριτικό να λές:

"Μπορεί να παρεβίασε τις συνθήκες και τους κανόνες το Ισραήλ πλήττωντας αμάχους, αλλά είναι έγκλημα η Χεζμπολάχ να πλήττει αμάχους"!

Το μήνυμα που θέλω να περάσω (τρομάρα μου) είναι:

Οι ανακοινώσεις της ΔΑ επί του θέματος είναι παρελκυστικές, φασιστικά εξισωτικές, μου δίνουν την αίσθηση αναζήτησης "πλειοδότη" και το κυριώτερο τροφοδοτούν την βία εξοργίζοντας τους μουλάδες για τη μονομέρειά τους

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Παιδιά ηρεμίστε. Δεν υπάρχει δίκαιο του πολέμου και τέτοια. Το δίκαιο (δυστυχώς) του ισχυρού υπάρχει. Και ό,τι θα δούμε μετά τη λήξη (;) των εχθροπραξιών να γίνεται, είναι post-war actions για να πετύχουν τον τελικό σκοπό, τη Νέα Μ.Ανατολή. (Δυστυχώς, εξοργίζοντας και πάλι τους Μουλάδες, που είπε και ο Greg).