3.5.07

Ο εκσυγχρονιστικός "ρόγχος"

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη από οιονδήποτε ασχολείται με την πολιτική στη χώρα μας, η σιωπή που έχει "πλακώσει" την δημοσίευση του τελικού πορίσματος της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο της ιστορίας της Στ' Δημοτικού. Ενώ υπήρξε οχλαγωγία ομαδόν, για να ενημερωθούμε ότι το αποκαλυφθέν πόρισμα προ μηνός ήταν "προσχέδιο" και δεν είχε την έγκριση της ολομέλειας, ακόμη και η υπουργίνα μας ενεπλάκη..., κουβέντα δεν ακούγεται για το καθολικώς ψηφισθέν. Λές και δεν υπάρχει δημοσιευμένο. Λές και δεν διατυπώνει τα ίδια με το "προσχέδιο". Τηλεοράσεις, εφημερίδες, σχολιαστές απόντες! Αντίθετα παρόντες, σε μια γενικευμένη εκστρατεία οι υποστηρικτές. Κύρια "συνασπισμένοι" παγκοσμιοποιητές, "βολεμένοι" κρατικοδίαιτοι, "εισπράκτορες" χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, λάτρεις των εξωκοινοβουλευτικών αλλά απίστευτα "θεσμικών" μή(;) κυβερνητικών (κοινώς παρακρατικών) οργανώσεων, δείχνουν να "ξεπληρώνουν" στο παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο του burger και της cola τα δανεικά! Η ιδεολογική δικτατορία της Γιαννάκου που δήλωσε ότι δεν αποσύρει το βιβλίο για να ικανοποιηθούν όπως είπε οι "μετριοπαθείς" αλλά και του Αλαβάνου, έχει απεκδυθεί σ' έναν "νυν υπέρ πάντων αγώνα" κατά του τελευταίου προπυργίου του Ελληνικού λαού. Της εθνικής του ταυτότητας! Της οποίας την επιχειρούμενη αποδόμηση, καθώς και του έθνους/κράτους
βλέπει και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) Νίκος Μέρτζος, πίσω από ζητήματα όπως αυτά που αναδείχτηκαν με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.



Η αιτία χιλιοειπωμένη και προφανής. Μόνο με την κατάργηση του έθνους/κράτους θα μπορέσει να επιχειρηθεί η διάλυση των Βαλκανίων και της μέσης ανατολής, η επαναχάραξη των συνόρων και η αναδιανομή των εδαφών προς όφελος των ενεργειακών εκμεταλλεύσεων των εταιρειών και του θείου Σαμ, η εξαφάνιση κάθε κουλτούρας με ψήγματα αντίθεσης στην άκριτη κατανάλωση, κάθε κουλτούρας με θεμέλια διαφορετικά από αυτά του ελεύθερου εμπορίου και της διακίνησης προϊόντων. Μόνο με την κατασυκοφάντηση κάθε πίστης, κάθε παράδοσης, κάθε μύθου που δημιουργεί σημείο αναφοράς για τον λαό, σημείο έμφασης ιδεών, σημείο κοινωνικής "ανακούφισης", πιστεύουν (όχι άδικα) ότι μπορούν να χυλοποιήσουν τα πάντα! Γιατί ο "χυλός" είναι προφανώς δημοκρατικός!  Εκφράζει σε όλη του τη μάζα μια ισοπεδωτική ομοιογένεια. Φυσικά κάποιοι τον τρώνε ευκολότερα απ' ότι θα τα κατάφερναν με μια πιο δομημένη τροφή... Δεν χρειάζεται καν δόντια! "Χλάπ" και κάτω...



Δεν είναι τυχαίο που οι οπαδοί του σχεδίου Ανάν, οι οπαδοί του ευρωσυντάγματος, οι αναθεωρητές της ιστορίας, οι υποστηρικτές της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, οι συγκαταβατικοί του Μακεδονικού, είναι αυτοί που σκίζονται να "διαφωτίσουν" τον λαό για τους θρύλους και τα έθιμά του. Είναι αυτοί που ανήγαγαν σε υπέρτατη αποστολή τους να εξαφανίσουν το κρυφό σχολειό, να κοροϊδέψουν τους μαρμαρωμένους βασιλιάδες και τα ψάρια στο τηγάνι, να κατηγορήσουν για ρατσισμό όποιους έχουν αντικαταστήσει το πανάρχαιο έθιμο του αποδιοπομπαίου τράγου με το κάψιμο του Ιούδα (οι απίστευτοι...). Είναι οι ίδιοι που λοιδορούν τους ήρωες και κάθε ενέργεια ηρωισμού. Δεν χρειάζονται όπως ισχυρίζονται παραδείγματα προς μίμηση. Γιατί το παράδειγμα είναι αναντίρρητο.
Είναι πλήρες και ολόκληρο. Δεν τεμαχίζεται ώστε να κρατήσουν ότι συμφέρει. Δεν μπορείς να ξεχάσεις απ' αυτό ότι δεν σε βολεύει.



Το ερώτημα που τίθεται αφορά την ένταση της ολομέτωπης επίθεσής τους. Κατά την γνώμη μου οφείλεται στην συνειδητοποίηση εκ μέρους τους ότι η αρχίζει η αφύπνιση του λαϊκού στοιχείου. Ήδη τα μηνύματα τα πήραν όταν όπου στεκόντουσαν και όπου βρισκόντουσαν τον τελευταίο καιρό, παρά τον έλεγχο που ασκούν στα ΜΜΕ, άκουγαν για το σχολικό βιβλίο.  Κατανόησαν ότι για το σινάφι τους και τις επιδιώξεις του αυτή είναι η καθοριστική μάχη.  Ή θα την κερδίσουν και θα ανατρέψουν το κλίμα ή θα τρέχουν να κρυφτούν!



Έτσι δεν με παραξενεύει η εμπειρία που είχα προ ημερών. Σε εκδήλωση βιβλίου με ιστορικό περιεχόμενο που οργανώθηκε από μια νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, 5-6 "εσωτερικάκηδες" ζήτησαν τον λόγο για να "καταδικάσουν" την υποστήριξη του νομάρχη - με τον οποίο συνεργάστηκαν στις
εκλογές - σε τέτοια εκδήλωση!!! Ούτε τα ιστορικά βιβλία δεν αντέχει ο φασιστικός εκσυγχρονισμός! Θέλουν να επιβάλουν την σιωπή!  Αιτιολόγησαν την "καταδίκη" τους με τα γνωστά επιχειρήματα, όπως "η εθνική ταυτότητα δημιουργεί αποκλεισμούς", "η συζήτηση γύρω από τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό γεννά εθνικισμούς", μέχρι το απίστευτο Αλαβάνε μου ότι "η Χριστιανική θρησκεία είναι οικουμενική και μεις σαν χριστιανοί πρέπει να είμαστε υπέρ της εξαφάνισης των εθνικών ταυτοτήτων"!!! Και χριστιανόπουλα τα εκσυγχρονιστήρια αν είναι αναγκαίο...
Ο ένας δήλωνε ότι το να συζητάς και μόνο την ύπαρξη έθνους πριν το '21 τον "φοβίζει", ο άλλος ότι "αριστερά και πατριωτισμός είναι ασύμβατα μεγέθη", ο τρίτος ότι "όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε το εμπνευσμένο βιβλίο της σχολικής ιστορίας" κλπ.



Φυσικά το μόνο που κατάφεραν είναι να γίνουν ο περίγελως της εκδήλωσης.



Δεν είναι λοιπόν παράξενος ο επιθανάτιος ρόγχος τους.

23 σχόλια:

maximos είπε...

Πολύ σωστά και όμορφα. Το ζητούμενο είναι, όταν έλθει η ώρα των εκλογών ο λαός θα μαυρίσει τους λακέδες και βαστάζους της Νέας Τάξης; Όπως πολύ ωραία ρώτησε ο Κολλάτος στον Antenna.

Ανώνυμος είπε...

Μα, "για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!";...

Greg είπε...

Ποιος πληρώνει τα βιβλία ιστορίας και τα σεμινάρια δημιουργίας στρατιάς ειδικών καθηγητάδων για να μην έχεις άλλη πατρίδα παρά την τσέπη, ξέρεις;

Οι υπερεθνικές τραπεζοπαρατράπεζες, που έχουν στο αίμα τους τον διεθνισμό που σου πουλάνε για λουκουμάκι.

Τον διεθνισμό, που είναι καλός για να αποκοιμίζονται οι αντιστάσεις στην εισβολή του εθνικισμού των μεγάλων δυνάμεων, αλλά που ξεχνάει την ύπαρξή του, όταν πρέπει να φτιάξει μικρά αδύναμα κράτη και οπλίζει διαρκώς τα μυαλά μειονοτήτων, στο όνομα τοπικών εθνικισμών.

....

Επί τη ευκαιρία, από πού κι ως πού είναι απόρρητο το πόρισμα της Ακαδημίας για την Ιστορία; Τι είν' η Ιστορία, κουκουλοφόρος; Για να καλύψει ποιον; Την Ακαδημία αν έκανε καλά τη δουλειά της, το υπουργείο αν θα κάνει καλά τη δουλειά του ή τους συγγραφείς αν θα κάνουν καλά τη δουλειά τους; Ή και τους τρεις; Και πώς το δέχτηκαν αυτό η αντιπολίτευση και ο Τύπος αδιαμαρτύρητα; Οπως δέχτηκαν και τη συγγραφή θα μου πεις.


Αλλά και ο Άπτερος προ ημερών:
Το "απόρρητο" πόρισμα της Ακαδημίας

vangelakas είπε...

να κατηγορήσουν για ρατσισμό όποιους έχουν αντικαταστήσει το πανάρχαιο έθιμο του αποδιοπομπαίου τράγου με το κάψιμο του Ιούδα (οι απίστευτοι...).

Είναι φοβεροί... Πρωτοπόροι. Πού νά τραγουδούσαμε καί στιχάκια από τό Δευτερονόμιο...

Cacofonix είπε...

greg, η καθημερινή σήμερα έχει το τελικό πόρισμα της ακαδημίας. Το έχω αντιγράψει και στο blog μου.
Όρθα κοφτά τους λένε ότι είναι ότι πιο αντιεπιστημονικό βιβλίο έχει γραφτεί από τον κρατικοδίαιτο ΟΕΔΒ.
Για αυτό ένα πρέπει να είναι το σύνθημα - κατά την άποψη μου ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ...

ange-ta είπε...

Εκτύπωσα την Ακαδημία και τον κακοφονίξ να τα διαβάσω με την ησυχία μου!
Δες σε παρακαλώ το σχόλιο του Μπάμπη, στο πόστ μου για τη δύναμη της αδράνειας.
Την Πέμτη που μας έρχεται γίνεται στην έκθεση βιβλίου εκδήλωση για τους Μπλόγκερσ, θα πάς;;
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@ greg
Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας κι επειδή είχε γίνει σοβαρή συζήτηση στο δημοσίευμά σου για τον Θοδωράκη, παραθέτω την σημερινή επίθεση του Θοδωράκη σε βάρος του Χριστόδουλου με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην Κύπρο και την κατάθεση στεφανιού στον τάφο του Γρίβα.

vangelakas είπε...

τείνω νά ταυτιστώ μέ τούς κράξαντες τόν Μίκη όταν πήρε θέση υπέρ Χρ.. Τότε, κυρίως του πρόσαψαν ότι έχει λαλήσει. Νομίζω ότι θά συμφωνήσω μαζύ τους... Ε, ναί... Διότι τί άλλο εκτός από λαλημένος μπορεί νά είσαι, όταν αγνοείς ότι πρίν από τήν εοκα β (ρέ δέν είχε πεθάνει τότε ο γρίβας;) καί μετά από τήν "προδοσία" τού 40, μεσολάβησε μιά πανηγυρική κοινοβουλευτική εκδήλωση (στήν οποίαν καί οι αριστεροί υπερπατριώτες ήσαν) περί αξίου τής πατρίδος τέκνο...

(όσο γιά τά σχόλια σχετικά μέ τίς προδοσίες τών δεξιών στήν κατοχή καί τό κοκοκό μπροστά στίς προδοσίες τών κομμουνιστών... Είπαμε... ού γάρ γκέλ μπουρντάν μόνον)

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ Greg

Είδες τι κάνουν σε μερικούς τα λεφτά που δίνονται πλουσιοπάροχα;
Ανέραστες γυναίκες και απέδαιτοι άνδρες μάχονται υπέρ τους, μέχρι που να κλείσουν οι χρηματοκάνουλες, γιατί θα κλέισουν όταν βλέπουν ότι ξεσηκώθηκε το γένος των ''ατίθασων'' Ελλήνων.
ΥΓ
Τι τις θες τις αρακολουθήσεις των ΜΚΟ; Για να σε συγχύζουν; Καλά να πάθεις (χε,χε,χε!)

Unknown είπε...

πάντως, όταν οι λεγόμενοι άνθρωποι που έχουν επιρροή στους υπολοίπους ακολουθούν τους ίματζμέικερ, και αλλάζουν χρώμα οι ιδέες τους ανάλογα με το φόντο, είναι για κλάματα...
δε νομίζετε;
ή αλλιώς, πρέπει να είμαστε επιεικείς μαζί τους...
ή...
μήπως δενπρέπει;

Greg είπε...

Καλημερίζω τους πάντες και ζητώ συγνώμη που οι υποχρεώσεις δεν μ' άφησαν να απαντήσω νωρίτερα.

@ vangelakas
Μου έβαλες ιδέες... Λές να ακολουθούν τα κείμενα της Π. Διαθήκης; Πάω να ξεσκονίσω τα εφηβικά μου διαβάσματα!
Τώρα ξέρετε. Διάβαζα και Π. Διαθήκη μικρός... :-D

@ cacofonix
Ήταν τόσο προφανής η ανοησία περί του "απορρήτου" που έστω και ένα μήνα μετά (αφού το είχε το αντίβαρο και ο Κουρής...) αποφάσισαν να το δημοσιεύσουν! Έστω κι' έτσι, καλά είναι.

@ange-ta
Για Πέμπτη θα επικοινωνήσουμε!

@εξαποδώ
Ποιά κατάχρηση; Μακάρι να έγραφες 200 σχόλια και τα ποστ! Το ξέρεις ότι είμαι fan! Ευχαριστώ για το link. Για τον Μίκη στο τέλος θα πώ δυό πραγματάκια.

@vangelakas.
Για Μίκη σε παραπέμπω και σένα στο τέλος.

@Πήγασοσ
Τα λεφτά - τα λεφτά τα κατοστάρικα...
Συγχίζομαι! Δεν μπορώ να το αποφύγω. Με ξεπερνά!

@abttha
Να μην είμαστε ιδιαίτερα επιεικείς. Αν και στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα νομίζω ότι είναι ελαφρώς "θολά" και εξηγούμαι στο επόμενο σχόλιο.

Greg είπε...

Για τον Μίκη!

Κατ' αρχήν νομίζω ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Την εκδήλωση την είχε οργανώσει νομίζω η εκκλησία της Κύπρου και εκκλήθη και ο Χριστόδουλος. Προφανώς θα κατέθετε στεφάνι λόγω της ΕΟΚΑ (της Α'). Στη Β' αρχηγός ήταν ο Σαμψών. Ο Γρίβας δεν είχε καμμία δουλειά. Γι' αυτήν την ΕΟΚΑ Α' νομίζω ότι του αξίζει ένα μπράβο. Μα θα μου πείτε η "Χ"! Την έκανε όμως την ΕΟΚΑ... Πρέπει να αποδίδουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"! Άλλωστε για κοιτάξτε ποιοί δημοκρατικοί πολιτικοί έχουν συναντηθεί και συμφάγει με τον Γρίβα στο παρελθόν, μετά τον απελευθερωτικό αγώνα της πρώτης ΕΟΚΑ! Όλοι χίτες ήτανε;
Μετά ο Μίκης ακόμα και "στραβά" δείχνει να σέβεται τον θεσμικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου (όχι το πρόσωπο) όπως κάλεσε τους πάντες να κάνουν πριν λίγο καιρό. Λέει:
«Μακαριότατε, λυπάμαι ειλικρινά που αυτές οι αστόχαστες ενέργειες αμαυρώνουν τον εθνικό σας ρόλο, που εγώ ο ίδιος αποκάλεσα θεσμικό (και το πιστεύω). Πολύ περισσότερο γιατί οι ενέργειες αυτές γίνονται σε μια τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας στιγμή, κατά την οποία ο λαός μας έχει ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, στην αμερικανοποίηση και στον αφελληνισμό του Λαού μας. Ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές εξακολουθώ να συγκαταλέγω και εσάς προσωπικά. Αυτό όμως θα πρέπει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από τη στάση σας».
Δεν μιλάει για "μάστιγα"...

Προσωπικά πάντως πιστεύω, ότι ο Χριστόδουλος (αυτό το "κύριος" και ειδικά το επώνυμο πρίν από το όνομά του είναι ψιλοπουστιά... μια και ορισμένα αξιώματα το προϋποθέπτουν και παρέλκει... παρά την τρέλα που μας κληρονόμησε ο Σάρτζ) δεν έχει και τους καλύτερους συμβούλους! Αν και είμαι βέβαιος ότι και τους καλύτερους να είχε έτσι "στημένη" που του την έχουν κάτι θα βρίσκανε.

Τελειώνω με την εξής παρατήρηση. Είναι γεγονός ότι έχουμε αρχίσει να τον βλέπουμε όλοι σαν πολιτικό πρόσωπο τον παπά! Για σκεφτείτε το. Έκανε τρισάγιο! Δηλαδή αν πάει αύριο η Δέσποινα και κάνει τρισάγιο στον τάφο του Παπαδόπουλου θα κατηγορηθεί ο παπάς για χουντικός; Χάνουμε το μέτρο νομίζω.

Greg είπε...

Για να κάνω και το 13ο σχόλιο το γρουσούζικο...

Η σύμπλευση σε κάποια θέματα με τον οιονδήποτε δεν σημαίνει ότι τον ζαλώθηκες(*) τον άλλο!

Δηλαδή ο Σαρκοζί και η Σεγκολέν που αντέγραψαν κάποιες κουβέντες του Λεπέν είναι Λεπενικοί;

(*) ζαλώνω, ζαλιά = φορτώνομαι στην πλάτη, φόρτωμα.
Τώρα βγαίνει από τα ζα=ζώα,
από το δωρικό ζάλος=ζήλος μια και να φορτωθείς κάτι απαιτεί ζήλο
δεν γνωρίζω! Πιθανολογώ ότι θα είναι ινδοευρωπαϊκή λέξη :-D :-D

ange-ta είπε...

Γρεγ, καλά εξηγήθηκες!
καλή κυριακή

Ανώνυμος είπε...

Προς ενημέρωσίν σας και όπως πληροφορούμαι... αρμοδίως [από το σημερινό "Παρόν", που δημοσιεύει και ολόκληρο το πόρισμα], οι διορθώσεις στο βιβλίο ιστορίας θα περιλαμβάνονται σε ... ένθετο που θα μοιράζεται μαζί με το βιβλίο!

[Υποψιάζομαι ότι ο ΔΟΛ θα έχει ήδη τυπώσει τα βιβλία της επόμενης χρονιάς...]

Μεσ' στα... μεγαλεία αυτή η κυβέρνηση.

Greg είπε...

Αναρωτιέμαι Χρήστο ποιός θα είναι ο τίτλος του ενθέτου (γιατί δεν μπορεί ένα εξωφυλλάκι για να ανεβάσει το "κόστος" θα το έχει...).

Προτείνω τίτλους:

1. "Εθνοφασιστικά" ανάλεκτα
2. Τη "ζούλα" μου ανακάλυψαν
3. Ένα βήμα πίσω δύο μπροστά
4. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά
5. Όσα θέλετε να ξέρετε αλλά δεν υπάρχει λόγος να μάθετε
6. Ο δρόμος της παγκοσμιοποίησης είναι στρωμένος με αγκάθια

και ο πιθανώτερος:

7. Εκτός ύλης!

Greg είπε...

κορυφαίοι της Αριστεράς προειδοποιούν για εθνικισμό από την Ελευθεροτυπία.

Νομίζω λοιπόν ότι και το να παραγράφουμε την ΕΟΚΑ Α' του Γρίβα λόγω της "Χ", είναι αντίστοιχο με το να ξεχνάμε την συμβολή του κόκκινου στρατού στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο λόγω των γκούλαγκ!

Ανώνυμος είπε...

Τίτλος:

"Ιστορία του Εθνικού" [με μεγάλα γράμματα] κι από κάτω με πολύ μικρότερα "Πειραιώς".

Και τα εθνίκια ευχαριστημένα κι οι Τούρκοι χορτάτοι [να μην προκαλούμε, αγαπητέ, να μην προκαλούμε!].

Ή "Μπουσική Ιστορία της Ελλάδας", για να τιμήσουμε και τον σημερινό Ιό...

ange-ta είπε...

Ο τίτλος θα είναι απλός και ξεκάθαρος:
"Διαβάστε να δειτε τί άλλα βρήκε η Ακαδημία"
Σκέψου να ήξερε και ιστορία η ακαδημία! ( αν θυμάσαι τι είπε ο Λιάκος, "αυτοί δεν είναι ιστορικοί")
Καλά, αναρωτιέμαι, πως να αισθάνεται κανείς που παριστάνει το μεγάλο ιστορικό, που θεωρεί όλους τους άλλους ανιστόριτους και άσχετους να ομιλούν, μετά τα σχόλια της ακαδημίας;; Εγώ αν ήμουνα Ρεπούση και Λιάκος θα ελεγα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Οχι για τα ιδεολογικά, αλλά για τα λάθη!
Γέλασα με τις παραδουνάβιες περιοχές, που κατά τη ρεπούση είναι γύρω από τον Δούναβη.
Σε λίγα θα πεί ότι η σχολή της Χάλκης είναι δυτικά της Ρόδου.

Greg είπε...

Είναι "τιποτάδες" και με τη βούλα της Ακαδημίας!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήλθατε στην παγκοσμιοποίηση. Αυτή είναι η κατάντια μας. Μας υπνωτίζει τόσο πολύ το σύστημα που κάθε μέρα ξεφυτρώνει και ένας νέος τρόπους να διαλύσουν έθνη, πατρίδες αξίες γαι αν μας κάνουν όλους ενιαία πιονάκια, και εμείς ατάραχοι παρακολουθούμε την μικρή μας τηλεόραση.
Κάθε μέρα βρίσκουν ένα βιβλίο, μάι είδηση, ένα γεγονός γαι αν σε πουν φασίστα και ρατσιστή επειδή δεν θέλεις μαι πολυπολιτισμική κοινωνία κάτω από μία ενιαία κυβέρνηση.
Κάθε μέρα ξεπετάγεται και ένας μικρός αριστεριστούλης για να σου πει πως δεν υπάρχουν έθνη αλλά όλα αυτά είναι της φαντασίας σου.
Κάθε μέρα και ένα βήμα προς την μετατροπή του κόσμου έτσι όπως των θέλουν αυτοί...

Πολύ ωραί post. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Σημ:Τα λαθη στο παραπάνω σχόλιο είναι από κεκτημένη ταχύτητα. Αν θες διόρθωσέ τα.

Greg είπε...

@simiomenos

Είναι όλα απόλυτα σωστά και κατανοητά! Δεν χρειάζεται να διορθωθεί τίποτα (άλλωστε δεν ξέρω πώς.:-D)