1.9.06

ΑΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

Χτυπήσαν οι καμπάνες στη γειτονιά μου! (Να προβλεφθεί χωρισμός της εκκλησίας και του αθλητισμού στο επόμενο σύνταγμα... γαμω το Χριστόδουλό μου!)

Δεν πάνε να βγάλουν τα λιγούρια του Παγκόσμιου φασισμού και τον Κολοκοτρώνη από τα σχολικά βιβλία... Δεν τους "βγαίνει".

Γιατί ακόμα κι' αν πανηγυρίσουν τάχα μου το βράδυ στα κανάλια οι Αμερικανόδουλοι-Τουρκολάγνοι που γέμισε η εξουσία, η αλήθεια θα είναι άλλη! Ήρθε ο Σκορτσιανίτης και τ' άλλα παιδιά και τους χάλασε το "σκύψιμο" που θέλουν να εθίσουν τον Λαό μας. Η ψυχολογική επιτυχία της νίκης αυτής στο μπασκετάκι (τάχω ξαναγράψει το ξέρω...) καταργεί με μια μονοκοντυλιά τις πολυετείς προσπάθειες των όποιων ΕΛΙΑΜΕΠ-ηδων, των Παρατηρητηριώνε, των Ελσινκιδιώνε και των υπολοίπων της συνομοταξίας...

Θα στενοχωρηθούν για το "χαμηλό" μας επίπεδο και κάποια "καλό"-παιδα στη blogoγειτονιά για άλλη μια φορά! Δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Όταν πολυασχολείσαι με τον μαλάκα χαλάς το κέφι σου...

Επ' ευκαιρία, περιμένω και τις ευχαριστίες της Μουσουλμανικής Ανατολής για το ηθικό δώρο!


ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση:

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;

Greg είπε...

@kstamos
Μμμάκια! Ευχαριστώ που με επαληθεύεις τόσο γρήγορα! Αητός είσαι μωρ' αδερφέ μου...

Επ' ευκαιρία να συμπληρώσω το post, πριν από κάτι δεκαετίες κάποιος άλλος "μελαχροινός" ονόματι Οουενς, "πιλαλώντας" και "πηδώντας" κατέφερε την πρώτη νίκη κατά του ναζισμού! Μην υποτιμάτε ποτέ τον αθλητισμό κυρα Ντόρα μου!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπραβο στα παιδια.
Αλλα ειναι λιγο μαλ*** να βγαινουν τοσοι στους δρομους για μια νικη και να μην βγαινουν οταν πραγματικα χρειαζεται.
Και ξανα μπραβο στα παιδια και μονο.
Εκαναν πολυ καλη δουλεια.

Greg είπε...

@preza tv

Εδώ έχουμε πράγματι πρόβλημα. Να τους "βγάλουμε" στο δρόμο και στα σημαντικά!

Αλλά βήμα - βήμα! Θέλω να ελπίζω...

vangelakas είπε...

συμφωνώ μέ τόν πρέζατουβού.

Αλλά γαμάτη νίκη.

Γαμάτο καί τό πόστ σου, αρχηγέ.

Greg είπε...

@ vangelakas

Ευχαριστώ και αναμένω με αγωνία τη "σουρεαλιστική" σου ματιά!

Greg είπε...

Μόλις ανακάλυψα ότι έχω γίνει "μόλογο" στο phorum.gr!

Μάλιστα κάποιος "αητός" ανέφερε προηγούμενο post μου με τίτλο melting pot που ασχολείται με την ζητούμενη από τους παγκοσμιοφασίστες χυλοποίηση των πολιτισμών, σαν αντίφαση με το "χρώμα" του Σοφοκλάρα!

Όσοι ενδιαφερόμενοι διαβάστε το σαν άλλη μία απόδειξη της "ζημιάς" που προκαλεί στην ερμηνευτική ικανότητα του ανθρώπου η Μπιστηδοανδριανοπουλική "λιγούρα"...

Εγώ "θα πίνω τα ουζάκια μου" με τους διαφορετικούς συνανθρώπους μου (ο Σοφο είναι Ολύμπιος και δεν ελπίζω σε κάτι τέτοιο) και θα απολαμβάνω την ήττα τους!

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλώσεις Γιαννάκη τα λένε όλα:
Νίκη της ομαδικότητας με παραμέρισμα του κάθε εγωισμου.
Ακριβώς αυτό που είναι τα αμερικανακια ακομα και τα δήθεν προοδευτικά.
Οι χολεριασμένες φάτσες τους στη λήξη καθώς και τα αισχρά σχόλια των ΜΜΕ τους, φανερώνουν το πολιτικοιδεολογικό τους πλήγμα.
Αυτή η "κατοστάρα" πόνεσε στο μέσο εγωιστικό αμερικανάκι ποιό πολύ απο την Μεγάλη Βόμβα που νομοτελιακά θα φάνε απο τους ισλαμιστές.

vangelakas είπε...

Είσαι μιά φίρμα! Τό φόρουμ αυτό έχει πολύ λαό...

Καί είναι ο μόνος λόγος (σχεδόν δηλαδή) πού δέν έχω ανοικτά σχόλια.

Είδα ποιός έβαλε τό λίνκ σου (άν λέμε τό ίδιο, τού απάντησα κιόλας) θεωρώ τόν τύπο πού σέ διεφήμισε, έντιμο. Διαφωνώ κι εγώ μαζύ του (ενίοτε) αλλά είναι έντιμος, δέν είναι κυλόττα δηλαδή όπως άλλοι.

J95 είπε...

Πολύ σωστά, η σωστή ερμηνεία είναι απλούστατη:

-Κερδίζουμε φανταστικούς πόντους στο μήκος του πέους μας χάρη στην ανάμιξη των ανθρώπων; "Ζήτω η Ελλάδα".
-Δεν κερδίζουμε φανταστικούς πόντους στο μήκος του πέους μας χάρη στην ανάμιξη των ανθρώπων; "Η χυλοποίηση των πολιτισμών" κλπ κλπ

Με λίγα λόγια η σωστή ερμηνεία είναι να θεωρούμε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο ένδειξη χυλοποίησης ή ένδειξη πεντακάθαρης ελληνικότητας, ανάλογα με το αν μας συμφέρει.

Τέλος, είναι εμφανές από τα γραφόμενά σου ότι το μπάσκετ είναι πατροπαράδοτο έθιμο της ελληνικής υπαίθρου και τα παγκόσμια πρωταθλήματα αρχέγονοι θρησκευτικοί θεσμοί του ελληνικού έθνους, γιατί δε βλέπω άλλον τρόπο να ερμηνευτεί η σημερινή νίκη σαν χτύπημα κατά της... παγκοσμιοποίησης. Για όνομα του θεού, "Eurobank" γράφουν οι φανέλες των παικτών μας, όχι "Ελευθερία ή Θάνατος" και οι παίκτες φοράνε σπορτέξ πέμπτης γενιάς, όχι φουστανέλες. Ας είμαστε και λίγο σοβαροί.

vangelakas είπε...

Νομίζω, j ότι δέν τό πάει εκεί ο g.

Βλόγ του είναι, μπορεί ο ίδιος νά σού απαντήσει αλλά προσωπικά καταθέτω ότι σέ κάθε τέτοιες φάσεις νίκης, πάντα προκύπτουν κάποιοι πού χολεριάζουν μέ τίς σημαίες στούς δρόμους.

έτσι απλά καί χαζά.

Απλώς μπάσκετ ήταν, δέν γίναμε γαμίκοι. Σιγά μήν περίμενα νά μού ορθωθεί ο ρατσισμός από ένα άθλημα.

Greg είπε...

Και CIA να γράφανε οι φανέλες, η μειονεξία κτυπήθηκε άλλη μια φορά! Ακόμα και με το μπασκετάκι όπως γράφω και εννοώ! Και έχουν τόση σημασία όλα αυτά, όση τους δίνουν οι Αμερικανικές εφημερίδες! Που βγήκαν μάλιστα μετά το post μου...

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Σιγά Greg! Να χαρούμε για ένα απόγευμα, δεν λέω, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας. Ένα παιχνίδι είναι μόνο. Βέβαια για τους παίχτες και τους παράγοντες είναι κάτι πολύ σοβαρότερο, γιατί είναι η δουλειά τους. Και μάλιστα μια δουλειά που φέρνει πολλά πολλά χρήματα. Βλέπεις, τα "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" κράτησαν κάτι φεγγάρια και πέθαναν όταν άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα χοντρά πακέτα από τον προϋπολογισμό και τα πρώτα παχυλά διαφημιστικά συμβόλαια. Οι αθλητές είναι πλέον σκληροί επαγγελματίες. Και πολύ καλά κάνουν αφου στην χώρα που κυβερνιέται από την αθηναϊκή γκλαμουριά δεν έχουν μείνει και πολλά άλλα πεδία πραγματικής επαγγελματικής ανάδειξης.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου περίπλοκα. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα αλλά η πληθώρα των κινήτρων που υφίστανται για τον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια συντελεί στην ανάπτυξη πραγματικού επαγγελματισμού, που ισοσταθμίζει το πληθυσμιακό μας έλλειμμα σε σχέση με τα μεγαλύτερα ανταγωνιστικά έθνη. Και όπως είναι φυσικό ο επαγγελματισμός φέρνει νίκες. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα φαινόμενο και ότι οι έλληνες νικούν επειδή είναι έτσι γενετικά προσδιορισμένοι. Δυστυχώς όμως κοντεύουμε στο σημείο να γίνει η απίστευτη αυτή ηλιθιότητα σημαία της νέας γενιάς που μεγαλώνει έχοντας ταυτίσει την επιτυχία με την αποδοχή και τους δημόσιους επαίνους που απονέμουν οι κάθε λογής Ευαγγελάτοι της τηλεόρασης.

Πιστεύω ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, -με 50 και βάλε αρνητικά ρεκόρ σε όλα τα σοβαρά πεδία δραστηριότητας, στα οποία οφείλουμε να συγκρινόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο-, πηγές εθνικής υπερηφάνειας με σαθρά ερείσματα, όπως ασφαλώς είναι οι αθλητικές μας νίκες και οι επιτυχείς διοργανώσεις πολυτελών πάρτυ τα τελευταία χρόνια, μόνο επικίνδυνες μπορεί να είναι. Και αυτό γιατί μας κάνουν να ξεχνάμε την κακομοιριά μας, μας βοηθούν να εκτονώνουμε σε λάθος στίβο τα αισθήματα μειονεξίας μας και θεμελιώνουν βαθιά την μυωπική μας αυταρέσκεια. Και ασφαλώς αποτελούν το τέλειο άλλοθι για την κακή, την πολύ κακή, την πάρα πολύ κακή, πολιτική μας ηγεσία.

Prime Minister Costas Karamanlis cut short scheduled meetings to watch the end of the game.
"This historic victory has made Greeks all over the world proud," he said in a statement.
"It has proven that Greece can do anything when it believes in itself."

Ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγες μέρες φέρεται να δήλωσε στην συνάντηση του με το Δ.Σ του συλλόγου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, ότι η διαφθορά στον δημόσιο βίο δεν πολεμιέται αφού, όπως είπε, «και τι να κάνω εγώ, έτσι είναι το σύστημα [!!!], δεν μπορώ να κλείσω τους παρανομούντες υπαλλήλους στην φυλακή». Ποιος; Αυτός που ψηφίστηκε σχεδόν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Η παντοδύναμη κορυφή όχι μόνον της εκτελεστικής αλλά, στην πραγματικότητα, και της νομοθετικής εξουσίας της χώρας. Οι δύο δηλώσεις είναι ακραία αντιφατικές. Εάν είναι αληθής η πρώτη το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα δεν θεωρεί σκόπιμη και δεν θέλει την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αλλιώς θα το έκανε αφού σύμφωνα με τον φίλαθλο πρωθυπουργό μας όταν πιστέψει μπορεί τα πάντα.

σημ1. Ο αγαπητός και ευγενής και συμπαθής ΓΑΠ με όλο το σοσιαλιστικό συνάφι του βράζουν ασφαλώς στο ίδιο καζάνι.

σημ2. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Για τους αμερικάνους παρόμοιες νίκες λειτουργούν τελείως διαφορετικά. Για ένα έθνος όπως αυτοί, που κυριαρχεί σε όλα τα ουσιώδη πεδία δράσης, που ηγείται πολιτικά, οικονομικά, τεχνολογικά, στρατιωτικά και ηθικά (καλό ως ανέκδοτο αλλά οι ίδιοι το πιστεύουν!!!) σε παγκόσμια κλίμακα, η υπεροχή και στον αθλητισμό έρχεται να συμπληρώσει σε επίπεδο συμβολισμών, (μόνον συμβολισμών) την αίσθηση της καθολικής ανωτερότητας. Η έπαρση της αθλητικής τους σημαίας στους παγκόσμιους στίβους υποκαθιστά τους ρωμαϊκούς θριάμβους που θα έκαναν αν ζούσαν σε άλλες εποχές. Και οι εικονικοί αυτοί θρίαμβοι λειτουργούν ως επιστέγασμα των πραγματικών τους νικών που έχουν ήδη επιτευχθεί με πραγματικό ανταγωνισμό στην πραγματική ζωή. Εμείς αντίθετα προσπαθούμε να αντλήσουμε επιβεβαίωση πρωτογενώς από τα άρτια χοροπηδητά του κάθε Μελιτζανίδη.

Ανώνυμος είπε...

@greg, όταν λές "ακόμα και αν πανηγυρίσουν οι Αμερικανόδουλοι-Τουρκολάγνοι"
εννοείς,
τους νεοοθωμανούς ή τούς τουρκόσπορους στη λαική γλώσσα.

Ανώνυμος είπε...

Μὴν μειώνουμε τὴν ἐπιτυχία! Ναί, γιὰ πολλὰ καὶ πολὺ σημαντικότερα πρέπει καὶ στοὺς δρόμους νὰ βγαίνουμε καὶ νὰ πανηγυρίζουμε καὶ νὰ μοχθοῦμε, ἀλλά, καὶ αὐτό, για περιφρόνησι δὲν εἶναι! Ναί, καὶ ἐὰν ἀκόμη κάποιοι θέλουν νὰ μᾶς κάνουν ἐμᾶς τοὺς Ἕλληνες καρπαζοεισπράκτορες τῆς οἰκουμένης, θέλουν νὰ μᾶς στερήσουν ὅ,τι μᾶς κάνει Ἕλληνες, ὅ,τι πολύτιμο ὑπάρχει ποὺ μᾶς κάνει ὑπερήφανους, ποτὲ δὲν θὰ φτάσουν νὰ μᾶς στερήσουν καὶ τὴν φλόγα τῆς ψυχῆς μας. Βαθειὰ μέσα στὴν ψυχὴ τοῦ Ἕλληνα θὰ καίει πάντα ἡ φλόγα τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Καὶ αὐτὴ ἡ φλόγα, μιὰ ἀφορμὴ ζητᾶ γιὰ νὰ γίνει πυρκαγιὰ ἀσυγκράτητη, νὰ ξεσπάσει καὶ νὰ κατακάψει τὴν βρῶμα τῶν ἀχρείων. Τὸ ξέρουν, καὶ γι᾿ αὐτὸ φοβοῦνται. Ἡ Ἑλλάδα τοὺς πονάει. Ἡ Ἑλλάδα τοὺς φοβίζει, ἀκόμη καὶ στὸ τάβλι νὰ κερδίζουμε, μᾶς φοβοῦνται! (Ἀπόδειξη εἶναι οἱ κλάψες καὶ οἱ γκρίνιες τῶν «προοδευτικῶν».) Ναὶ λοιπόν, θὰ μᾶς βλέπουν μπροστά τους, μὲ τὴν γαλανόλευκη, ἀκόμη καὶ στὸ τάβλι! Νὰ φοβοῦνται! Οἱ νίκες τῶν χρυσῶν παιδιῶν τῆς καλαθοσφαιρίσεως εἶναι μόνον ἡ ἀρχή!

Greg είπε...

Ο Καλλίμμαχος δίνει ακριβώς αυτό που ήθελα να πώ.

1.Φυσικά και δεν σημαίνει μια νίκη στο μπάσκετ (ούτε και μιλά κανείς λογικός) για φυλετική "ανωτερότητα". "Κόβει τα πόδια" σ' αυτούς που μιλούν για κατωτεροτητα... Αλλιώς θα θεωρούσαμε τους Αμερικανούς ημιθεους λόγω της κυριαρχίας τους σε όλους σχεδόν τους τομείς!

2. Η νίκη αυτή (όπως άλλωστε σημειώνει ο ermippos) μας βοήθησε για παράδειγμα να εντοπίσουμε την αντιφατική στάση Καραμανλή που καμαρώνει μεν θέλει όμως απ' την άλλη να κάνει αποδεκτή τη νοοτροπία του "τί να κάνουμε; Είμαστε σκατοέλληνες...". Λέτε να του άρεσε και του ίδιου αλλά και των προηγουμένων που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα; Των οπαδών της Σημιτικής ύβρεως "αυτή είναι η Ελλάδα!";

2. Ο ρόλος των συμβολισμών (και δή των αθλητικών στην Ιστορία είναι αναντίρρητος. Γιατί βλέπετε, συνδυάζονται στο αθλητικό πεδίο ένα σύνολο αρετών που δεν "κερδίζονται" απλά και μόνο με τον επαγγελματισμό.

3. Οι "κυβερνήσεις" των Μπιλντεμπέργκιων πιστεύουν (όχι αδίκως) ότι τα ομαδικά αθλήματα είναι το σύγχρονο "όπιο του λαού". Δεν θέλουν όμως τέτοιες διακρίσεις που εξιτάρουν και καταργούν τη μειονεξία. Πόσο νομίζετε ότι θα δυσκολέψει τη Ντόρα αυτή η νίκη, όταν σε ένα-δυό μήνες θα πρέπει να "πουλήσει" την πιθανολογούμενη απ' όλους πια μειοδοσία στα Ελληνοτουρκικά (Κύπρος-Τουρκία-Αιγαίο) στηριγμένη στο ότι είμαστε μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε παρα να σκύψουμε στους "μεγάλους";

4. Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας που όλοι οι εξωκοινοβουλευτικοί και μερικοί ενδο.. "αφελώς"(;) επαναλαμβάνουν ; Μα ότι λειτουργούν σαν ομάδα. Σαν παρέα!. Ποιό μήνυμα θέλουν να περάσουν οι σχεδιαστές του μέλλοντός μας; Τον άκρατο ατομικισμό! Μπάσιμο και κάρφωμα αλλά Αμερικαίν! Πόσο τους δυσκολεύουν στο συλλογικό ασυνείδητο τέτοιες δηλώσεις;

5. Πράγματι είναι μόνο η αρχή! Σε κοινωνιολογικούς χρόνους όλα αυτά (νίκες σε ποδόσφαιρα, μπάσκετ, ακόμα και στην αηδιαστική Eurovision) έγιναν προ κλάσματος δευτερολέπτου! Οι κοινωνικές αντιδράσεις (θετικές ή αρνητικές) έπονται μια 10-ετία μετά...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον σημερινό ΤΕΛΙΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

To μήνυμα δεν είναι στον άκρατο ατομικισμό αλλά στον κόπο των
10-12 παικτών οι οποίοι κοπιάζουν στο άθλημα και κουράζονται 5-6 εκατ
απο τον καναπέ να βαυκαλίζονται.
Φυσικά τα λεφτά πάνε αναλογικά, αυτοί που κοπιάζουν στον αθλητισμό εισπράτουν όσα εισπράτουν εκατομύρια χαρούμενοι φίλαθλοι,
ως πραγματικοί καπιταλιστές. Βέβαια δεν συμβαίνουν τα ίδια στην επιστήμη και τη τέχνη όπου αυτοί που κοπιάζουν, διώκονται.
Οπως κάποιοι έχουν ένα Θεό αυτοί που δεν έχουν κανένα έχουν το δωδεκάθεο αθλητικό τους.
Επειδή όμως ο εθνικός και πατριωτικός ανταγωνισμός δεν γίνεται στη σύγχρονη εποχή ΄δια αντιπροσώπων αλλά με την καθολικά αναπτυγμένη παιδεία του συνόλου, το αθλητικό σου μοντέλλου 5 αγωνίζονται και πολλοί απολαμβάνουν απλά δεν υφίσταται παρά ώς ψευδαίσθηση και ώς υπονόμευση του ελληνικού
πατριωτισμού.

Greg είπε...

@ anonymous

Ουδεμία αντίρρηση!

Η συζήτηση γίνεται όμως για τα "απόνερα" που έχει στο συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο μια αθλητική νίκη...

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

@Greg

Οταν υπάρχει σοβαρή αναντιστοιχία μεταξύ των συμβολικών θριάμβων και της πραγματικότητας τότε τα απόνερα (των συμβολικών θριάμβων) γίνονται επικίνδυνα για το σκάφος.

Greg είπε...

@ermippos

Και ο ισχυρισμός μου είναι οτι ο κίνδυνος απειλεί όχι το σκάφος γενικά, αλλά τις ανάξιες (τουλάχιστον στο να εμπνεύσουν που άλλωστε δεν θέλουν απ' ότι υποστηρίζω) ηγετικές ομάδες της τελευταίας τριακονταετίας.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Θα ήθελα πολύ να είναι έτσι όπως το λές αλλά δυστυχώς δεν είναι. Οχι μόνον τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό που προσεγγίζει το 90% του συνόλου των ψήφων (πράγμα που δείχνει ότι ο ελληνικός λαός είναι ευχαριστημένος με αυτά) αλλά και ο πυρήνας των ηγεσιών τους αποτελείται από εκπροσώπους 10 το πολύ "πολιτικών" οικογενειών (πράγμα που με την σειρά του δείχνει ότι ο ελληνικός λαός είναι πολύ ευχαριστημένος με την διακυβέρνηση που ασκούν οι οικογένειες αυτές). Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα και πάντα γίνεται αυτό που ζητουν οι πολίτες της. Ας μην φαντασιωνόμαστε επαναστάσεις που δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα πλέον αναστενάζει στα μεγαλειώδη multiplex center της και με τίποτε δεν λέει να το ξεκουνήσει από κεί.

Α! Και ξέχασα! Νομοθέτης μας είναι η Ελενα Ράπτη (και αυτήν ο υποψιασμένος λαός την εξέλεξε με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες - δεν έπεσε το κορίτσι από τον ουρανό). Ηδη στοχάζεται τις αλλαγές του καταστατικού μας χάρτη που θα ψηφιστούν από την επόμενη αναθεωρητική βουλή.

Greg είπε...

Διαφέρουμε μόνο στην ένταση της ελπίδας!

Μόλις είδα την δημοσκόπηση του MEGA (δεν τις πιστεύω βέβαια και με τρέλλα...) αλλά το 38,5 % που θεωρεί ότι κάποιο τρίτο κόμμα (όχι το ΚΚΕ ή το ΛΑΟΣ) θα ήταν ευχής έργον, έναντι του 32,9 της ΝΔ και το 25,1 του ΠΑΣΟΚ.

Είπαμε! Ο κοινωνιολογικός χρόνος είναι αργός...