7.2.07

Πώς η Ντόρα θα κάνει σε 15 χρόνια την Θράκη Τουρκική!


Η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης «να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της δημόσιας διοίκησης με τους πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας» με την εφαρμογή της ποσόστωσης του πέντε τοις χιλίοις που ισχύει για τα μέλη της μειονότητας στους πανελλήνιους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τη δημόσια διοίκηση.


Κατά την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της επικράτειας ήταν περί τα 11 εκατομύρια, ενώ ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης περίπου 110.000 άνθρωποι.

Το 5 τοις χιλίοις του συνολικού πληθυσμού της χώρας είναι 55.000 νοματαίοι. Στους θρακιώτες μουσουλμάνους (αλλα και γενικώτερα) οι γυναίκες δεν εντάσσονται στο δυναμικό των εργαζομένων σε γραφεία μια και κάτι τέτοιο θα τις φέρει σε επαφή με άνδρες. Άρα η ανακοίνωση της υπουργού υπερκαλύπτει ολόκληρο το ποσοστό του ενδιαφερόμενου μουσουλμανικού αρσενικού πληθυσμού της περιοχής! Για τους γνωρίζοντες τα πράγματα ο ισχυρισμός είναι ακόμη πιο στέρεος, μια και οι περισσότεροι από τους άνδρες δεν αποφοιτούν από του λύκειο ασχολούμενοι με αγροτικές εργασίες.

Μέχρις εδώ τα πράγματα θα ήταν αποδεκτά. Αλλά όταν ανακοινώνεται από την υπουργό εξωτερικών (για ποιό λόγο;) και χωρίς να διευκρινίζεται αν θα έχουν την δυνατότητα να καπαρώνουν κάποιες θέσεις επιλογής (*), συν το κριτήριο της εντοπιότητας που το ικανοποιούν σαφέστατα, δεδομένης και της υπερσυγκέντρωσης της κρατικής μηχανής στο λεκανοπέδιο της Αττικής,

σε 15 χρόνια ούτε μία θέση υπαλλήλου του δημόσιου τομέα στην Θράκη δεν θα ανήκει σε χριστιανό!

Η Τουρκική Θράκη θα είναι γεγονός!



(*) που είναι το πλέον πιθανό, μια και τι μπορεί να σημαίνει 5 0/00 σε προκύρηξη 10 ή 20 θέσεων...

19 σχόλια:

vangelakas είπε...

Ένας χριστιακός κομοτηναίος, αριστούχος, φυτούκλας ρέ παιδί μου, μέ τό καυλόσπυρο ναααααα, δέν θά μπορεί νά δημοσιουπαλληληθεί, έ;

Man on the moon είπε...

εμπρος για μια αλβανικη ηπειρο...



οτι να 'ναι...



αν και ολοι οι μουσουλμανοι της θρακης δεν ειναι τουρκοι. αν και ειναι ελληνες πολιτες και εχουν ακριβως τα ιδια δικαιωματα με εσενα χριστιανε. αν και η συνειδηση τους ειναι θεμα δικο τους. αν και το ελληνικο κρατος με τις μπαρες και το μεχρι τωρα κυνηγητο τους εσπρωξε στο να εχουν τουρκικη συνειδηση... εσεις ποιητε την νησαν.



υπαρχουν και οι πομακοι.

αλλα φανταζομαι ολα αυτα τα λες για το καλο μας... τι να πεις...

Greg είπε...

@ vangelaka
Ξέρεις το ξαδερφάκι μου ρε θηρίο; :-D

@ man on the moon

Οι πομάκοι είναι οι γεωργοί που λέω. Απόφοιτοι λυκείου σε ποσοστό πάνω από 95% είναι οι τουρκογενείς.

Για τα υπόλοιπα στο περσινό μου ποστ τ' αηΓιώργη ανήμερα

Man on the moon είπε...

δεν νομιζω να αμφισβητησα την αναθεωρητικη πολιτικη της τουρκιας αλλα και τον τουρκικο εθνικισμο. απλα σχολιασα τον αντιστοιχο ελληνικο.

στο κειμενο που με παρεπεμψες θα ηθελα να κανω καποιες παρατηρησεις.

1. ο κονδυλης, απο τους αγαπημενους μου και εμενα, ειναι χρησιμοτερος στην αναλυση της φιλοσοφιας (το γνωστικο του αντικειμενο - με την πολυ καλη μελετη του στον ευρωπαικο διαφωτισμο) παρα στις διεθνεις σχεσεις. οχι οτι δεν εχει γνωσεις. καθε αλλο.

2. το δικτυο 21 δεν ξερω ποσο αντικειμενικο μπορει να χαρακτηρισθει ως πηγη. ειναι ο αντιστοιχος 'ιος'.

3. επισης διαφωνω και με το σχολιο του σγουριδη που παραθετεις. φαινεται να ξεχνα τις μπαρες και τις ειδικες αδειες που χρειαζοσουν παλιοτερα για να πας αλλα και να φυγεις απο τα χωρια αυτα, ξεχνα τον στρατο που τα φυλαγε, το οτι δεν διδασκονταν τα πομακικα μεχρι πολυ προσφατα, οτι το ελληνικο κρατος τους θεωρουσε ολους τουρκους (με αποτελεσμα να τους σπρωχνει στην αγκαλεια του τουρκικου εθνικισμου), την απαθεια της ελλαδος προς αυτες τις πληθυσμιακες μοναδες κ τη δαιμονοποιηση τους, το προβλημα που υπηρχε με την ιδιοκτησια της γης τους, με την ιθαγενεια,με τα χαρτια απο δημοσιες υπηρεσιες (οπως ταυτοτητες η διπλωμα οδηγησης), με το να τους στελνουν σε ειδικες μοναδες στον στρατο, κλπ. οταν τοσα χρονια δεν τους αναγνωριζεις ως ισοτιμους πολιτες ειναι υποκριτικο το να αναρωτιεσαι γιατι νοιωθουν τουρκοι.

δεν ειναι ολα ροδινα. και το οτι ισως να καλυτερευσαν τα τελευταια 5 με 10 χρονια δεν σημαινει οτι ολα τα προηγουμενα τα ξεχναμε.

4. θα συμφωνησω με τον μιχα και το παραξενο της ταυτισης νεο-ορθοδοξων τυπου γιανναρα με το κκε, και την καταληξη της ταυτισης αυτης σε υβριδια τυπου ζουραρη.

τελος το γεγονος οτι καυτηριαζουμε τα της ελλαδος δεν σημαινει οτι συνηγορουμε υπερ της ιδιας συμπεριφορας οταν εκφραζεται απο την τουρκια. καταδικαστεα και αυτη.

6. θα συμφωνησω με το σχολιο για το τουρκικο προξενειο (αν και οτι ακουγεται για αυτο ειναι αοριστο και οχι συγκεκριμενο με στοιχεια) και για τα ιεροδικια, κλπ. αλλα και παλι αυτο οφειλεται σε αδυναμια του ελληνικου κρατους. οι νομοι και το συνταγμα του κρατους ειναι υπερανω ιεροδικιων (μουσουλμανικων, χριστιανικων, κλπ).

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Παλι με χρονια με καιρους,παλι δικα τους θα ειναι...

Greg είπε...

Αθάνατη λαϊκή σοφία...

Greg είπε...

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Η ΝΤΟΡΑ;

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ man on the moon
Αγαπητέ μας, το ζητούμενο σήμερα, δεν είναι να απαριθμούμε τα σφάλματα τις τελευταίας 50 ετίας. Αυτά έγιναν, σε πολλά από όσα κομεντάρεις στο ποστ του Greg, συμφωνώ (για τα σφάλματα που γίναν λέω), αλλά χάνουμε το δάσος. ΟΚ έγιναν σφάλματα, λόγω πολιτικών και καθεστωτικών αντιπαραθέσεων, στο ελληνικό γκουβέρνο κ.λ.π, κ.λπ.
Ήρθαμε εμείς, οι νέοι, οι ωραίοι, οι ανοικτά μυαλά, οι ξενοσπουδαγμένεοι, βάλε ότι θές...
Εμείς τί κάνουμε;
Μήπως παραδίνουμε τη Δυτική Θράκη στη ...κουμπάρα; Μήπως σε λίγα χρόνια θα λέγεται Τουρκική Θράκη που γράφει και ο Greg΄;
Αυτό είναι το ζητούμενο, και γι΄αυτό φωνάζουμε (;) όλοι...

Man on the moon είπε...

πηγασε δεν νομιζω οτι παραδιδει κανεις κατι… οτι ηταν να παραδωθει, παραδωθηκε ακριβως λογω των λαθων αυτων.

αλλωστε για καποιες γενιες που εζησαν ανταλλαγες πληθυσμων, μικρασιατικη καταστροφη, κυπρο, πογκρομ εναντι ελληνων στην κωνσταντινουπολη, προσφυγια, κλπ ειναι δυσκολο να τα ξεχασουν και να αλλαξουν... απο αυτες δεν περιμενω πολλα... τετοια βιωματα δυσκολα, αν οχι αδυνατον, φευγουν.

το θεμα ειναι να αναγνωρισθουν ως ισοτιμοι πολιτες του κρατους αυτου οι μουσουλμανοι, οπως κανονικα πρεπει να ειναι. δεν ειναι δυνατον στην ελλαδα του 2007 να υπαρχουν γκετο και πολιτες δευτερης κατηγοριας. το πρωτυπο δεν είναι η τουρκια και χωρες με αναλογα καθεστωτα…

δες το και με εσενα. ποτε εχθρευεσαι μια κοινωνια; οταν σε εντασει στους θεσμους της και μπορεις να ζησεις και να δημιουργησεις ελευθερα η οταν σε γκετοποιει και εισαι ο αποδιοπομπαιος τραγος; και μιλαμε για αυτοχθονες της ελλαδος και οχι για μεταναστες οπου καποιοι θα μπορουσαν να ισχυρισθουν πολλα. μιλαμε για ελληνες οπως ειμαι εγω και εσυ που γεννηθηκαν σε αυτο τον τοπο και μεγαλωνουν σε αυτον, και ονειρευονται σε αυτον, και δημιουργουν σε αυτον και εχουν τα ιδια δικαιωματα με ολους μας.

το αν πεφτουν θυματα του τουρκικου εθνικισμου οφειλεται καθαρα στην ελληνικη κοινωνια που δεν τους αναγνωριζει και τους περιθωριοποιει. αυτη τους εσπρωξε και τους σπρωχνει ακομα στον δρομο της αναθεωριτικης τουρκικης πολιτικης.

και επιτελους πρεπει να παψουμε ως χωρα να φοβομαστε ακομα και την σκια μας. δεν ειναι δυνατον καθε φορα που ενας/μια υπουργος θα επισκεφτεται την θρακη να κανουμε σεναρια για προδοσια και για παραδωσεις… ποσο ανασφαλεις ειμαστε ως κρατος; που κινδυνευει η θρακη; επειδη καποιοι μουσουλμανοι νοιωθουν τουρκοι; γιατι δεν νοιωθουν ελληνες; ποια είναι αληθεια η πραγματικη ισχυ της τουρκικης απειλης; δεν πρεπει η εσωτερικη πολιτικη μιας χωρας που ανηκει στον σκληρο πυρηνα της Ε.Ε συμμετεχοντας σε ολες τις ενοποιητικες διαδικασιες της να κλυδωνιζεται απο τετοια ασημαντα γεγονοτα, όπως μια επισκεψη υπουργου στα μερη αυτά. μην μεγαλοποιουμε καστασεις και προπαντως μην ασκουμε εξωτερικη πολιτικη επηρεασμενοι απο τον οποιο λανθανων η μη συναισθηματισμο μας. επιτελους η ελλαδα πρεπει να νοιωσει σιγουρη και ασφαλης με τον εαυτο της.

καταλαβες γιατι επιμενω στα λαθη του παρελθοντος πηγασε; γιατι αυτα φταινε για την κατασταση σημερα (περα των πιεσεων της ιστοριας) και οχι η επισκεψη της μπακογιαννη και της καθε μπακογιαννη.

Greg είπε...

@ man on the moon

Αν έβλεπες τα προηγούμενα δικά μου ή του Πήγασου κείμενα θα παρατηρούσες ότι τα λάθη έχουν επισημανθεί. Λάθη που φυσικά αφορούν το πομακικό στοιχείο.

Τα γκέτο δεν οφείλονται το 2000 σε κάποια πολιτική. Οφείλονται στο προξενείο. Και οι καινούργιες "χαριστικές" κινήσεις της Ντόρας (που είναι ΥΠΕΞ και όχι εσωτερικών και η σημειολογία είναι σημαντική) βοηθά την περαιτέρω γκετοποίηση.

Πού το έχεις δεί ΄τι η ελληνική κοινωνία δεν τους αναγνωρίζει σαν ισότιμους πολίτες; Ούτε ο Γκιούλ δεν τα λέει αυτά.

Τώρα τα περί ισχυρής ευρωπαϊκής χώρας που αυτά δεν την απασχολούν, άστα. Τά ' λεγε κι' ο Σημίτης και γέλαγε το πανελλήνιο.

Man on the moon είπε...

ε καλα... τους αναγνωριζει ως ισοτιμους για αυτο ειχαν οτι προβληματα ειχαν μεχρι τωρα... ουτε ο καρατζαφερης δεν τα λεει αυτα (βλεπεις το αδιεξοδο της λογικης αυτης)... για αυτο και στον στρατο τους στελνουν στα καλα τα μερη... για αυτο ειχαν και εχουν προβλημα με τα δημοσια εγγραφα τους, κλπ... δεν ωφελει η κουβεντα αυτη...

το γκετο οφειλεται ακριβως στην απομονωση τους τοσα χρονια. δεν μπορει ξαφνικα να εχεις την απαιτηση να σεβαστουν ενα κρατος που δεν τους σεβοταν τοσα χρονια ως ωφειλε. εσυ θα το εκανες; θα σεβοσουν ενα κρατος που θα σε θεωρουσε για δεκαετιες πολιτη δευτερης η και τριτης κατηγοριας;

δεν ξερω τι ελεγε το πανελληνιο, αλλα η ελλαδα ειναι ευρωπαικη χωρα, ανηκει στον σκληρο πυρηνα της ενωσης, ειναι η μονη (αν οχι απο τις μονες) που συμμετεχουν σε ολες τις ενοποιητικες διαδικασιες της Ε.Ε, ειναι ενεργο μελος της ευρωατλαντικης συμμαχιας... ειναι λοιπον μια ισχυρη χωρα (οχι μονο λογω των δυνατοτητων της αλλα και γιατι συμμετεχει στην δυτικη συμμαχια).

το γιατι νοιωθει ανασφαλεια απο μια επισκεψη της μπακογιαννη σε αυτα τα χωρια, το γιατι νοιωθει απειλη απο την αλβανια η τα σκοπια, αυτο πρεπει να το ψαξει αυτη και να μην το ριχνει σε αλλους... τοσα χρονια η εξωτερικη της πολιτικη βασιζοταν στην αναζητηση του "security provider", αυτου που θα της εγγυηθει την ασφαλεια της... καιρος ειναι να το φροντισει και μονη της...

μακρυα ομως απο συναισθηματισμους, αδιεξοδα, λανθασμενες εκτιμησεις, κλπ... μεσα απο την ψυχρη λογικη.


υγ. συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη αλλα με πιεζει ο χρονος.

Greg είπε...

@ man on the moon

Τα λεγόμενά σου για την Θράκη δείχνουν ότι δεν έχεις ζήσει ποτέ εκεί και ότι ξέρεις οφείλεται στα προπαγανδιστικά έντυπα του νεοοθωμανισμού.

Ρώτα και κανέναν από κεί. Έχω και μία θρακιώτικη εφημερίδα στα links μου. Δεν χάνεις να της ρίξεις μια ματιά.

Oσο για το Ελλάντα της ισχύος και του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα :-D :-D :-D

Ζείς στο εξωτερικό; Γιατί μου κάνει εντύπωση η τόσο διαφορετική οπτική σε τόσο γνωστα σε όλους μας πράγματα.

Man on the moon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Man on the moon είπε...

εσυ ζεις στην θρακη; η μηπως αλλες πηγες εκτος της δικης σου δεν υπαρχουν; η μηπως δεν εχω παει στην θρακη ποτε; η μηπως δεν εχω συγγενεις εκει; τι απο ολα λες να συμβαινει; περα του να κατεχεις το απολυτο των πληροφοριων η εστω το αλλαθητο του παπα;

θεωρεις οτι η ελλαδα απειλειται απο αλβανια και σκοπια; απο τουρκια ναι, υπαρχει μια απειλη, σημαντικη. αλλα απο αλβανια και σκοπια;;;;

και θεωρεις οτι η ελλαδα δεν μπορει να απαντησει στην οποια τουρκικη απειλη; γιατι νομιζεις γινεται αυτο; ποια ειναι αυτα τα τοσο γνωστα πραγματα σε ολους μας/σας; μηπως υπερεκτιμας την τουρκικη απειλη;

στην ελλαδα ζω. εχω ζησει κ μια 10ετια στο εξωτερικο.



υγ. θα μπορουσα να ισχυρισθω οτι οσο προπαγανδα εχω "φαει" απο νεοωθομανικα εντυπα οπως λες αλλο τοσο πατριωτισμο και συνομωσιολογια (κινδυνευουμε απο παντου) πουλας και εσυ... αλλα τετοιες αποδωσεις χαρακτηρισμων δεν με ενδιαφερουν... τα επιχειρηματα σου θελω να διαβασω.

Greg είπε...

@ man on the moon

Στη Θράκη έχω ζήσει μια τριετία. Και κατά τρόπο που είχα πληροφόρηση για το μειονοτικό.

Εσένα οι συγγενείς σου βλέπουν σήμερα καταπίεση τους από το Ελλ. κράτος;
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ
Με καθαρότητα. Γιατί αλλιώς κάνεις μαύρη προπαγάνδα.

Και όχι πάλι για το '50. Γιατί τα έχω γράψει πρίν από σένα. Η παρελθοντολογία άλλωστε δεν συμφέρει τα επιχειρήματά σου, μια και την αντίστοιχη περίοδο "οι άλλοι" σφάζανε...

Ώστε η Ελλάδα - με την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί - δεν απειλείται από την Αλβανία και τα Σκόπια; Και όλο αυτο τον αλυτρωτικό τσαμπουκά από πού τον αντλούν οι "αδύνατοι" έναντι ημών των ισχυρών;

Η "ισχυρή" Γιουγκοσλαβία πού είναι σήμερα; Τί λένε οι Μπιστηδονεοφιλελεύθεροι;

Δεν φοβόμαστε τα Σκόπια μόνα τους φίλε. Τούς πάτρονές τους, στους οποίους στήνει κώλο ο ξεπουλημένος εσμός που διαχειρίζεται τα πράγματα φοβόμαστε.

Εκεί δεξιά στην σελίδα μου έχω κάποιες κατηγορίες. Μία λέει Αλβανία και η άλλη Μακεδονικό.
Ρίξε μια ματιά. Μην με βάλεις να ξαναγράψω υπό μορφήν σχολίου το blog απ' την αρχή.

Και ας έρθουμε στην ουσία...
αλλο τοσο πατριωτισμο και συνομωσιολογια (κινδυνευουμε απο παντου) πουλας και εσυ...

Αυτό που πουλιέται και πουλάει τα πάντα σήμερα, είναι ο νεοφιλελεύθερος κορπορατισμός. Αυτοί που "γράφουν ιστορία" με εμπόρους και τραπεζίτες... Οι οπαδοί του "να μην διαταράξουμε το εμπορικό περιβάλλον και την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και σκλάβων". Πουλάνε και κονομάνε. Τί πειράζει να χάσουμε το μισό Αιγαίο, κανά νησάκι, την Θράκη; Αρκεί που αγοράζουμε όπλα για να φυλάμε το da capo.

Ο πατριωτισμός στις μέρες μας δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Γιατί κανείς μας δεν τον μετράει σε γρόσια, σαν τους εκσυγχρονιστάδες του "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", αρκεί να μην χαλάσει το χρηματιστήριο. Τα άλλα είναι παπαγιαννάκειες ευρωλιγούρικες (ή σκέτα λιγούρικες - ας βρεθεί μια θέση και γι' αυτό το παιδί) ανοησίες.

Man on the moon είπε...

greg μαλλον δεν καταλαβες τι γραφω, οποτε ας το ξαναγραψω αλλη μια φορα. το αν τα πραγματα αυτη τη στιγμη εχουν καλυτερεψει δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ.

δεν μπορεις μια πληθυσμιακη ομαδα την οποια μεχρι το τελος της δεκαετιας του '80 την ειχες απομωνομενη να περιμενεις σε 20 χρονια μεσα να σε δει φιλικα. δεν μπορεις ξαφνικα να εχεις απαιτηση να θεωρουν οτι ειναι κομματι σου, να ξεχασουν οτι γινοταν εως τωρα. θα παρει χρονια μεχρι να νοιωσουν οτι θελουν να ενταχθουν.

για αυτο σου λεω βαλε τον εαυτο σου στη θεση τους και πες μου πως θα φεροσουν.

το οτι εσφαζαν οι αλλοι δεν ειναι επιχειρημα πολιτικης αλλα συναισθηματισμου. τι παει να πει οι αλλοι εσφαζαν; και; η πολιτικη ασκειται ορθολογικα η εκδικητικα;

οχι, η ελλαδα δεν απειλειται απο την αλβανια και απο τα σκοπια. ειτε ασκει μια πολιτικη υποχωρησης ειτε οχι. εδω δεν ξερουμε εαν τα σκοπια θα συνεχισουν να υπαρχουν η αν θα διασπαστουν για να ενωθουν οι αλβανοφωνοι του τετοβου με την αλβανια...

ναι, ο αλβανικος μεγαλοιδεατισμος ειναι μια απειλη. αλλα οχι για μια χωρα του μεγεθους της ελλαδος... αυτο ελειπε να σε απειλει η φτωχοτερη χωρα της ευρωπης... η μηπως να συγκρινουμε και στρατους;

η γιουγκοσλαβια δεν εχει σχεση... ειναι η ελλαδα γιουγκοσλαβια; ειναι ομοσπονδια κρατων; ειναι τοσο ανομοιογενηςη ελλαδα οσο ηταν η γιουγκοσλαβια; η μηπως ξεχναμε τις δυναμεις (τη βια δηλαδη) που αναγκασαν τα κρατη αυτα να ενωθουν για να σχηματισουν την γιουγκοσλαβια; ασε που οι αλβανοι ηταν αυτοχθονες εκει. ειχαν τα ιδια δικαιωματα με τους αλλους. ηταν αναγνωρισμενο και στο συνταγμα της γιουγκοσλαβιας (μαζι με την αναγνωριση του κοσοβου ως αυτονομη δημοκρατια συνιστωσα της ομοσπονδιας).

συγκρινεις λοιπον μια συνομοσπονδια κρατων με ενα κρατος; ειναι ιδιες οι δυναμεις που κρατουν το ενα ενωμενο σε σχεση με το αλλο;

ποιες οι πατρονες των σκοπιων; οι αμερικανοι; οι ιδιοι δεν ειναι και οι πατρονες της ελλαδος; δεν αποτελει η ελλαδα συμμαχο τους; ενεργο μελος της ευρωατλαντικης συμμαχιας;

ο πατριωτισμος στις ημερες μας πουλιεται... και πουλιεται σε μεγαλες δοσεις. απο τηλεβιβλιοπωλεις, απο διαφορα "¨κομματα" (που περικλειουν μεσα τους νεοναζι, εθνικιστες, χουντικους, βασιλικους και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις), απο την εκκλησια, απο διαφορους νεο-ορθοδοξους και νεο-κομμουνιστες,κλπ. ειναι το πιο ευκολο πραγμα να πουλησει κανεις.

και η διαλεκτικη των πατριωτων ειναι συγκεκριμενη και απολυτα προβλεψιμη. δημιουργεις την ψευδαισθηση οτι απειλεισαι απο παντου, ακομα και απο χωρες που δεν μπορουν να σε απειλησουν, και ερχεσαι ως μεσσιας πατριωτης να μας ξεστραβωσεις.

αναφερεσαι στην μεγαλη αρχαια ελλαδα (που τοτε που εμεις καναμε αυτοι ετρωγαν βελανιδια), πετας και λιγο ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια (το βυζαντιο δηλαδη), βαζεις και λιγο χριστιανισμο και μετα εσυ ο περηφανος πατριωτης μιλας για ευρωλιγουρηδες, για τους βολεμενους του κωλονακιου, για παραδοσεις νησιων, για προδοτες, για τον κουναλακη, τον μπιστη, τον παπαγιαννακη, και διαφορα αλλα στανταρ ονοματα αντιπαραθετοντας τον καρατζαφερη, τον παπαθεμελη, τον λιακοπουλο, τον ζουραρη, το αρδην (τους μετανοηθεντες μαρξιστες), κλπ... θεατρο του παραλογου δηλαδη.



υγ. πιστευω να ειναι προφανες οτι δεν το προσωποποιω σε εσενα αλλα μιλαω γενικα.

Greg είπε...

@ man on the moon

τι παει να πει οι αλλοι εσφαζαν; και; η πολιτικη ασκειται ορθολογικα η εκδικητικά;

και πιο πάνω

για αυτο σου λεω βαλε τον εαυτο σου στη θεση τους και πες μου πως θα φεροσουν.

Δυό μέτρα και δυό σταθμά; Δεν είναι έτσι και οι Θρακιώτες μουσουλμάνοι το ξέρουν. Γι' αυτό και έχει εγκαθιδρυθεί ο φασισμός του προξενείου, τον οποίο αβαντάρει με τα μέτρα της (για άλλους λόγους) η νεοοθωμανική μας κυβέρνηση.

Η Γιουγκοσλαβία είναι το παράδειγμα πώς "οι μεγάλες δυνάμεις" μπορούν να επέμβουν "ειρηνικά", για την ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων φυσικά, με πρόσχημα τα δικαιώματα μειονοτήτων, αφού πρώτα τις φουσκώσουν με μεγαλοϊδεατισμούς. Είναι θέμα εκτίμησης, ότι τον Αλβανικό θα τον πληρώσουμε...

Οι κοινοί πάτρονές μας όπως λές, δημιούργησαν κράτος σκοπιανό με μηδενικές αντιδράσεις των εγχώριων λακέδων τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον όποιο επιδιωκόμενο διαμελισμό η στην καλύτερη περίπτωση την όποια διαρκή πληγή αλυτρωτισμού που η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει σε κάθε διαπραγμάτευση πρέπει εμείς οι μη έμμισθοι των διαφόρων lobbies να δεχόμαστε ελαφρά την καρδία. Στον ωχαδερφισμό και στην νιρβάνα μας πατάνε, ώστε να μας φέρνουν κάθε φορά προ τετελεσμένων. Συζητάγαμε για σκοπιανό πριν 20 χρόνια; Για σκέψου...

Κι' ας έρθουμε πάλι στο τί πουλιέται και τί αγοράζεται.

Όλοι μαζί αυτοί που παραθέτεις δεν κάνουν μια βίλα του Τσοχατζόπουλου, μια βίλα του Ρουσσόπουλου, την περιουσία του Αλαβάνου, τα φράγκα των διάφορων πεινασμένων με τα αρμάνι σήμερα, τους καμπινέδες και μόνο του Μητσοτακέϊκου, και όλα όσα βλέπουν τα ματάκια μας. Αυτοί που εξαργύρωσαν ή επώλησαν τα πάντα είναι οι αντίπερα αυτών που κατηγορείς.

Αυτά χωρίς να θέλω ν' αρχίσω κουβέντα για το τσουβάλιασμα Καρατζαφέρη και Λιακόπουλου με το "άρδην" τον Ζουράρι και τον Παπαθεμελή στο ίδιο σακκί, κάτι που το εκλαμβάνω ως γελοιότητα εκ παραδρομής. Κι' αν αγνοείς (και θέλω να πιστεύω ότι αγνοείς...) πρόσωπα και πράγματα, είναι μια ευκαιρία να ψάξεις, να μάθεις και να πάψεις να πιστεύεις την μαύρη προπαγάνδα των φερέφωνων της Αμερικανικής ή της Ισραηλινής πρεσβείας. Τα τομάρια αυτά που δεν πουλάνε καν ακριβά. Είναι τσίπηδες γι' αυτό τους αγοράζουν με το σωρό. Για να δημιουργούν το θέατρο του παραλόγου...

Και θα σε εκπλήξω (δεν ξέρω βέβαια πόσο χρονών είσαι) αλλά οι απόψεις των Άρδην Ζουράρι Παπαθεμελή είναι σταθερές πάνω από 25 χρόνια. Είναι ψεύδος το αντίθετο. Οι Ανδριανοπουλο - μπιστηδο - κουναλακηδο - δαμανακο - παπανδρεο - καραμανλήδες πόσες φορές αλλάξανε στο διάστημα αυτό;

Τα "βαλανίδια" και το "κλέος" άντε να πουλήσουν 500 βιβλία. Το "σκύψιμο" πουλάει νησιά, Αιγαίο, Θράκη, Ήπειρο οσονούπω...

Και αν διαβάζεις αυτά που γράφω και δεν έρχεσαι απλά να αναμασήσεις τις παπαριές που εκτοξεύονται ένθεν κακείθεν, θα ξέρεις ότι δεν μίλησα ποτέ για παρελθόν αν δεν είχε να κάνει με το παρόν και το μέλλον. Δεν με αφορά ως πολιτικό όν. Με αφορά βέβαια σαν άνθρωπο που αγαπά την ιστορία,

που καμμιά όμως σχέση δεν έχει με το post και την αλητεία της Μπακογιάννη στο μειονοτικό...

Man on the moon είπε...

θα σου απαντησω σε αυτα που ρωτας καποια στιγμη γιατι τωρα με πιεζει ο χρονος.

θα σου πω ομως κατι. το τσουβαλιασμα λιακοπουλεων, καρατζαφερεων, με το αρδην, τον ζουραρη, τον παπαθεμελη, κλπ εγινε για να δειξω την ταση που επικρατει σε αυτους που επαγγελονται τον πατριωτισμο στην χωρα μας και οχι για να αναφερθω προσωπικα σε εσενα. νομιζα πως με το υστερογραφο το ξεκαθαρισα αυτο.

και επειδη καποια πραγματα τα γνωριζω και εγω, ο ζουραρης τι πτυχιο εχει; στο παρισι πως ζουσε; η μηπως δεν ειναι κωλονακιωτης; η μηπως δεν εχει και αυτος περιουσια οπως ο τσοχατζοπουλος και ο αλαβανος;

οι του αρδην; ποτε εγιναν ξαφνικα πατριωτες; θυμαμαι παλιοτερα τους κατηγορουσαν ακομα και για μελη της 17ν τον καραμπελια και μερικους αλλους... πως αλλαζουν οι καιροι...

και ο ζουραρης ετσι δεν ξεκινησε; δεν ηταν υποψηφιος της νδ για την τοπικη αυτοδιοικηση; μετα δεν ηταν του κκε; που διαφερει αυτος;

ο παπαθεμελης,τοσα χρονια βουλευτης και υπουργος του πασοκ; (ομολογω παντως οτι του συγκεκριμενου τον πολιτικο βιο δεν τον γνωριζω καλα... εχω διαβασει ελαχιστες ομιλιες του, κυριως για τα βαλκανια, και τον θυμαμαι απο την φασαρια για το ωραριο, οποτε το κριτηριο μου ειναι σαφως περιορισμενο).

τελος, οχι δεν ειναι δυο μετρα και δυο σταθμα. αλλο η επισημη εξωτερικη πολιτικη ενος κρατους και αλλο η συμπεριφορα μιας μειονοτητας. δεν ειναι ιδιες οι απαιτησεις. μην τρελαθουμε κιολας.

Greg είπε...

Η περιουσία του μπαμπά Ζουράρι (γνωστότατος σεξολόγος) ήταν πολλαπλάσια του γιου. Δεν έκανε ο Ζουράρις λεφτά από την πολιτική σαν τους προαναφερόμενους.

Δεν ήταν υποψήφιος της ΝΔ. Αυτοί τον υποστήριξαν επειδή αντιστρατεύονταν τον Καποδίστρια που τώρα εφαρμόζουν παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις...

Γιατί η κατηγορία της 17ης Νοέμβρη καθιστά κάποιον αντιπατριώτη; Προσοχή δεν συμφωνώ με τον τρόπο δράσης και σε διαβεβαιώ ότι ούτε ο Καραμπελιάς που έχει εκδόσει βιβλίο εναντίον της μεθόδου από το 86! Δεν έχεις διαβάσει ούτε μία προκύρηξή τους; Όλο για πατριωτισμό γράφανε... Ούτε τα θύματα δεν τους έχουν ψέξει για κάτι τέτοιο.

Τέλος... Δεν υπάρχει κράτος εναντίον μειονότητας. Υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες, υπάρχουν συνθήκες, που σήμερα η Ελλάδα παραβιάζει ανατρέποντάς τες για να ικανοποιήσει τους Τούρκους και τους Αμερικανούς πάτρονές τους.