14.2.07

Ανιστόρητη καραμέλα

Αναδημοσίευση από την Σημερινή: ΕΙΡΗΣΘΩ: Ιστορία & Ανιστόρητοι

Οδυρόταν ο ανιστόρητος γιατί δεν… καταφέρνουμε οι Έλληνες και οι Τούρκοι να γράψουμε την «κοινή μας ιστορία», όπως τα κατάφεραν οι Γάλλοι με τους Γερμανούς! Όπως κλαυθμήριζε άλλος παρα-ιστορημένος, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ότι «σήμερα Έλληνες και Ιταλοί αποτελούν υπόδειγμα φίλων… μήπως είναι η ώρα και για τους Έλληνες με τους Τούρκους να κάνουν τις δικές τους υπερβάσεις;». Αμφότεροι και οι ομοϊδεάτες τους, επιμόνως «λησμονούν». Συνειδητά και εκ προθέσεως και σκοπίμως «λησμονούν» ότι: Για να συμφωνήσουν Γάλλοι - Γερμανοί και για να φιλέψουν Έλληνες - Ιταλοί, χρειάστηκε πρώτα να ηττηθεί, να συντριβεί και να εκλείψει ο Ναζισμός και ο Φασισμός. Χρειάστηκε ο γερμανικός λαός και ο ιταλικός λαός, έκτοτε, να αποτάσσονται με βδελυγμία το ναζιστικό και φασιστικό παρελθόν τους. Βδελυγμία εξοπλισμένη και με αυστηρούς Ποινικούς νόμους στα μεταπολεμικά τους κράτη. Χρειάστηκε να ηττηθεί και να εξαλειφθεί η Γερμανική Κατοχή και η Ιταλική Κατοχή. Ανιστόρητοι και μορφωτικά ανεπαρκέστατοι, συνειδητά «λησμονούν», σκοπίμως παραβλέπουν και δολίως αποσιωπούν το ότι, ο Ναζισμός εξοντώθηκε, ο Φασισμός εξέπνευσε, αλλά ο Κεμαλισμός ζει: Κατακτητής σιδερόφρακτος κι επιδρομέας αδίστακτος εναντίον της Κύπρου. φαγέας ανελέητος του κουρδικού λαού. Στρατοκράτης, καταπιεστής των ίδιων των υπηκόων του. Έργοις διδάκτωρ γενοκτονιών, ατιμώρητος κι αναπολόγητος. Στη Γερμανία και στην Ιταλία, τα δημόσια κτίρια και τα ιδιωτικά καταστήματα δεν τα κοσμούν πορτρέτα του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι.

14 σχόλια:

ion είπε...

Το ανιστόρητο μελάνι δεν σβήνει το αίμα. Μην αγχώνεσαι.

Greg είπε...

Μωρέ δεν σβήνει!

Αλλά αν δεν φωνάξουμε θα μας πνίξουν...

ion είπε...

Σωστός. Όταν σε βιάζουν πρέπει να φωνάζεις, γιατί αλλιώς θα πουν οτι σου άρεσε κιόλας.

ange-ta είπε...

Καλησπέρα Greg,
εγώ θα σου αφήσω το ίδιο κείμενο που άφησα στο τόσο διαφωτιστικό μπλόγκ "Πόντος και Αριστερά"

Ποιός είναι ο λόγος, που μπορούν οι ιταλο-γερμανο-γάλλοι να "γράψουν" κοινή ιστορία και όχι οι Ελληνες με τους Τούρκους:

Η Γερμανία έχει αναγνωρίσει το Χίτλερ ως σφαγέα των λαών και όχι μόνο στα λόγια. Τα Dachau, είναι μουσεία. Στο Βερολίνο υπάρχει ολόκληρη πλατεία με αγάλματα και αφιερώματα στο ολοκαύτωμα, υπάρχει και χώρος με φωτογραφίες από τα εγκλήματα των Ναζί! Υπάρχει ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος και οι σημαίες αναστέλλονται σε όλα τα δημόσια κτίρια μεσίστιες. Η τηλεόραση δείχνει σκηνές της φρίκης κατά τη ημέρα της μνήμης.

Εμείς;;;;; Το ίδιο είναι με μας;;;; Εμείς θέλουμε απλώς “Να θάψουμε οριστικά το ματοβαμένο παρελθόν”, που λέει και ο Βιο-ιωάννης. Έτσι στα γρήγορα για να εξαλείψουμε τα ίχνη του εγκλήματος!!

Όμως την ιστορία δεν πρέπει να τη ξεχνάμε. Αντίθετα οφείλουμε να τη θυμόμαστε για να μη την επαναλάβουμε.
Εξ άλλου οι Ιταλοί και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι σήμερα επικυρίαρχοι, είναι επόμενο να θέλουν να εμφανίζονται αγκαλιά και ερωτευμένοι.

Συνεπώς άλλο πράκτορας και άλλο εισπράκτορας.

Πέρα, όμως από αυτό, όποιος έχει διαβάσει το 1984 και δεν το ξέρει μόνο από το σιριαλ του μεγάλου αδελφού, ξέρει ότι μόνο σε σκοτεινές εποχές και για ευνόητους λόγους η ιστορία «ξαναγράφεται». Διότι αγαπητέ μου, την ιστορία την ερευνάμε, την ερμηνεύουμε, τη διαβάζουμε, την συμπληρώνουμε με νέα στοιχεία που έρχονται στη επιφάνεια, τη σεβόμαστε, αλλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ, γιατί κάτι τέτοιο είναι παραποίηση, ύβρις, κοινωνικός ευνουχισμός, λοβοτομή, σκοταδισμός, ΦΑΣΙΣΜΟΣ με ένα λόγο!

ή όπως λέει ο Bernard-Henri Lévy


"Ce n'est pas à la loi d'écrire l'Histoire"... Absurde. Car l'Histoire est déjà écrite!
Δεν μπορείς με το Νόμο να γράφεις ιστορία..... αρλούμπες. Η ιστορία έχει ήδη γραφεί!

Greg είπε...

@ ange-ta

Ευχαριστώ, γιατί ήταν ένα εξαιρετικά εύστοχο σχόλιο.

ange-ta είπε...

Νομίζω, ότι δεν μπορούμε να σωπαίνουμε. Εχουμε υποχρέωση να μιλάμε, όσο μπορούμε και όπου μπορούμε. Δε λέω βέβαια, ότι ο κόσμος περιμένει εμάς, αλλά να δε μιλάμε κιόλας, θα σκάσουμε.
Ο Βαγγέλακας έχει ένα καλό πόστ.

Greg είπε...

Το είδα!

Για τα βιβλία δεν σταματάμε. Ειδικά τώρα που άρχισε η λασπολογία περί πατριδοκάπηλων, καρατζαφερικών και χριστοδουλικών. Ειδικά τώρα που κάποιοι δείχνουν να λακκίζουν μην τυχόν και κακοχαρακτηριστούν...

vangelakas είπε...

Γρέγ, γράφεις: Ειδικά τώρα που άρχισε η λασπολογία περί πατριδοκάπηλων, καρατζαφερικών και χριστοδουλικών.

Εδώ (http://omarkosmetamousia.blogspot.com/2006/12/blog-post.html) στό πρώτο σχόλιο, έβαλα μάνι μάνι, αυτό πού φαίνεται νά απασχολή, καί τόν Μάρκο...

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.

θά επαναλάβω κι εδώ λοιπόν, ότι προσωπικά γράφω στά αρχ_δια μου τόν πάσα ένα τιμητή τών απόψεών μου. Είμαι τής εκκλησίας, είμαι ακροδεξιός, είμαι ναζί, είμαι φιλοτελιστής, καναρινόφιλος, ε, άντε γαμ_σου ρέ ελληνόφοβε πού όχι θά μού τήν πής αλλά θά μού κολλήσης ταμπέλα!

Όχι μόνο δέν σκαλώνω αλλά επιδιώκω νά χαρακτηρίζωμαι φασίστας...

Γιά ποιό καλό πόστ λέτε ρέ παιδιά;

Α, ναί, κατάλαβα... Αυτό τής Ανν Νικόλ Σμίθ, οκ!

* Πώς γίνεται λίνκ ρέ Γρέγ;

Greg είπε...

@ vangelakas

Το link γίνεται βάζοντας πριν την διεύθυνση

a href=

στη συνέχεια ανάμεσα σε εισαγωγικά τη διεύθυνση που θέλεις να στείλεις

Μετά βάζεις ανάμεσα σε > < τον τίτλο που θέλεις να δώσεις

και κλείνεις με /a

Όλο το πράγμα το βάζεις μέσα σε < >

Συγνώμη για την περίεργη περιγραφή, αλλά αν τα έλεγα με τη σειρά θα έβγαινε ένα ανύπαρκτο link...

Με το να δηλώνεις απ' την αρχή εθνικιστής κόβεις και την "μαλακο"κουβέντα. Είναι αξιοπρεπές στύλ.

ange-ta είπε...

Γειά σου vangelakas,
δεν θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου. Άμα αυτά που λες τα λες με κάποια ταμπέλα στην κούτρα σου, δεν σου δίνουν σημασία. Εξ άλλου γι αυτό προσπαθούν με λύσσα να κωλύσουν ταμπέλες δεξιά και αριστερά. Για να μπορούν να σε αγνοούν. Να ξέρεις αυτή η εξυπνάδα του καπιταλισμού. Δεν χρειάζεται να σε στέλνει στα γκούλακ, απλώς σε αγνοεί. Και άμα του πολύκολλάς τότε σε καθιστά αγνοούμενο.

ange-ta είπε...

Οχι το ΣΑΝ ΧΘΕΣ

ange-ta είπε...

Greg,
σου στέλνω ενα μεγαλίτερο απόσπασμα από την επιστολή. Δυστυχώς δεν ξέρω ποιός είναι!
"Πώς μπορείτε να αγοράσετε
τον ουρανό και τη ζεστασιά της Γης;
Πώς είναι δυνατόν να προτείνετε να αγοράσετε τη δροσιά του ανέμου και τη λάμψη των νερών, αφού σε κανέναν δεν ανήκουν; Ο λαός μου θεωρεί κάθε κομμάτι αυτής της γης ιερό. Οι χυμοί των δέντρων κουβαλάνε μέσα τους τη μνήμη των Ερυθρόδερμων.
Τα Χλωμά Πρόσωπα, όταν πεθαίνουν κι αρχίζουν το ταξίδι για τ’ αστέρια, λησμονάνε από πού γεννήθηκαν. Εμείς όχι, οι δικοί μας νεκροί ποτέ δεν ξεχνάνε τη Μάννα Γη. Εμείς είμαστε κομμάτι της γης και η γη κομμάτι από μας. Τα λουλούδια που ευωδιάζουν τον αέρα είναι αδέρφια μας. Το ελάφι, το άλογο κι ο αετός είναι αδέρφια μας. Τα φαράγγια, τα υγρά λιβάδια, η ζεστασιά του κορμιού του αλόγου, του κορμιού του δικού μας, σχηματίζουν ένα και μοναδικό σύμπαν.
Ο αρχηγός των Χλωμών Προσώπων ζητάει πολλά ζητώντας ν’ αγοράσει τη γη μας.
Τα Χλωμά Πρόσωπα μεταχειρίζονται τη Μάννα Γη και τον Πατέρα Ουρανό, σα να 'ταν πράγματα που πουλιούνται, σα να 'ταν αντικείμενα που τα αλλάζεις με δολάρια. Η απληστία των Χλωμών Προσώπων θα τα καταβροχθίσει όλα, ό,τι υπάρχει στη Γη, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια έρημο. Από δω και μπρος η ζωή τελείωσε. Τώρα αρχίζει η επιβίωση."
Απόσπασμα από την Επιστολή του Αρχηγού των Ερυθρόδερμων του Σιάτλ,
στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, 1854

vangelakas είπε...

Angeta έχεις απόλυτο δίκιο... Κάποιες λέξεις σήμερα, αναφερόμενες , είναι πολύ εύκολο νά σέ κατατάξουν στά μυαλά τού έλληνα homotvius στήν κατηγορία τού βελζεβούλ...

Δέν βγάζω από τό μυαλό μου ένα ρεπορτάζ σέ κάτι ειδήσεις κάμποσα χρόνια πρίν. Ρεπορτάζ από τό Πέραμα, ένας εργάτης στήν ναυπηγοεπισκευαστική. Τό μικρόφωνο στό στόμα του καί κάτι έλεγε γιά ανεργίες... Κάποια στιγμή πετά τό «Εγώ δέν είμαι ρατσιστής, αλλά....... »

Αντιστοίχως, ανάλογη φοβία έχει δημιουργηθεί μέ τήν χρήσι τής λέξεως «εθνικισμός»

Η πρόταξη έκ μέρους μου τού ότι είμαι καναρινόφιλος καί ναζί γίνεται στήν βλογόσφαιρα. Δέν έχω καμία διάθεση απολογίας γιά τίς ιδέες μου, η υιοθέτηση ταμπέλας απευθύνεται κυρίως σέ κάποια σαπρόφυτα τά οποία διακρίνονται γιά τήν ευαισθησία τους απέναντι σέ ανελευθερίες γενικώς αλλά μέ μεγάλη ευχαρίστηση κάνουν πίπες στόν κόκκινο φασισμό.

Υπάρχουν βεβαίως καί κάποιοι αριστεροί πολύ έντιμοι οι οποίοι άλλωστε δέν παρεξηγούν τήν χί ταμπέλα. Επικεντρώνονται στά λεγόμενα.

Greg είπε...

@ ange-ta

Ευχαριστώ

@ vangelakas

Και δεν φτάνουν οι ταμπέλες. Συνληθειο έχουν γίνει και οι "περίεργοι" συνδυασμοί σαν κι' αυτούς που αναφέρω σε σχόλιό μου για κάποια ανακοίνωση του "δικτύου"

Η “γκαιμπελικά διαστρεβλωμένη” πραγματικότητα που παρουσιάζει το δίκτυο, στην ανακοίνωση του οποίου τάχα μου αφελώς συνταιριάζουν
“ρατσισμό και εθνικισμό”,
“εθνικισμό-πατρηδοκαπηλεία”,
“εθνικιστές- πατριδοκάπηλους”,
για να δημιουργήσουν συνειρμούς που πλέον μόνο τα γέλια προκαλούν,...