30.9.06

Μειονοτικά...

Από την εφημερίδα Χρόνος της Θράκης.

Στο πλαίσιο της πολιτικής επιλογής της Άγκυρας για ανακίνηση θέματος Θράκης, ο δήμος Μπαϊράμ Πασά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνει «καραβάνι», το οποίο θα περιοδεύσει με αφορμή την γιορτή του ραμαζανιού σε όλα τα Βαλκάνια που υπάρχουν «τουρκογενείς» πληθυσμοί. Οι υπεύθυνοι του «καραβανιού» το οποίο υποστηρίζεται και από το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισαν να αρχίσουν την περιοδεία τους από την Θράκη, όπου θα βρίσκεται από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία έδωσαν βίζα στα περισσότερα από 200 άτομα που θα συμμετάσχουν στην αποστολή, παρά το ότι η παρουσία τους στην Θράκη θα συμπέσει με την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας. Σε κάθε σταθμό του «καραβανιού» διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και από ειδικά διαμορφωμένο όχημα – μαγειρείο προσφέρεται δωρεάν φαγητό. Οι εκδηλώσεις αυτές, λίγα μόνο 24ωρα πριν από τις δημοτικές εκλογές, είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιηθούν για την πριμοδότηση των «εκλεκτών» του τουρκικού προξενείου και φυσικά του ανεξάρτητου συνδυασμού στον δήμο Ξάνθης, του οποίου ηγείται το πρώην στέλεχος της ΝΔ, Χουσνιού Σερδαζράδε.
Η περιοδεία του τουρκικού «καραβανιού» όμως θέτει σε δύσκολη θέση τα μετριοπαθή στοιχεία της μειονότητας, ενώ εκθέτει τους χριστιανούς υποψηφίους που θα σπεύσουν να το υποδεχθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν το «χρίσμα» από το τουρκικό γενικό προξενείο.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μήπως οι πολιτικοί μας είναι εντολοδόχοι;....

Greg είπε...

Είσαι πολύ διακριτικός... στους χαραχτηρισμούς σου.

Το blog αυτό υπάρχει για να φωνάζει ακριβώς αυτό χωρίς ερωτηματικό. Είναι πια βέβαιο.