2.7.06

Περήφανοι και ανεξάρτητοι;

Ήρθε ο καιρός να αποσύρω την πρώτη "δημοσκόπηση" που συνόδευε το σημειωματάριο αυτό. Τα συντριπτικά της αποτελέσματα ακυρώνουν οποιαδήποτε λογικά ερωτήματα για την επιστημονικότητά της και το κατάλληλο του δείγματος...

Διαβάστε!

Archived Polls:

Do you believe that Greek Goverments act proudly and independendly in our foreign policy?
Answers Percent Votes
1.
Yes 0% 0
2.
No 95% 41
3.
Maybe 2% 1
4.
I do not know 2% 1

Total Votes: 43"

Δυστυχώς ακόμα και με τις αλλαγές που έχει υποστεί η Ελλαδική κοινωνία, ποσοστά πάνω από 70 % σε επίσημες δημοσκοπήσεις, δείχνουν να κατατείνουν στα όρια της απογοήτευσης για την ενδοτικότητα των Κυβερνήσεών μας.

  • Δεν σας ανησυχεί η επιδεικτική αδιαφορία των Κυβερνήσεων για το λαϊκό αίσθημα;
  • Δεν σας ανησυχεί η επιμονή τους σε αντεθνικές - σύμφωνα με το λαϊκό αίσθημα - επιλογές;
  • Δεν σας ανησυχεί η αδιαφορία τους να "διασκεδάσουν" έστω τις αγωνίες μας;
  • Δεν σας ανησυχεί ότι απλά μας ανακοινώνουν τις "ευφυείς" επιλογές τους;

Από που αντλούν το θράσος;



Θα ήθελα να συνοδεύσω τα παραπάνω με μία παράπλευρη διαπίστωση, που ίσως ν' αποτελέσει (ή θα έπρεπε τουλάχιστον) αφορμή να συζητήσουμε το εξής.

Στην χώρα μας, ορισμένες ερωτήσεις που θέτουν πιθανόν σε αναθεώρηση θέσεις και απόψεις που διαμορφώθηκαν μια συγκεκριμένη περίοδο και μέσα σε διαφορετικό πλαίσιο από το σημερινό, αποδεικνύονται ταμπού! Και μόνο να τις ψελλίσεις, φορτώνεσαι με χαρακτηρισμούς και τα τοιαύτα. Θά 'πρεπε όμως να έχουμε ωριμάσει πια σαν πολιτικά όντα! Η ιστορία της χώρας μας (ιδιαίτερα η πρόσφατη) απέδειξε την ρευστότητα των καταστάσεων και την παντελή έλλειψη στεγανών. Απέδειξε την απουσία αιωνίων αληθειών και διαχωριστικών γραμμών υπό την παραδοσιακή ανάλυση. Όλα και όλοι οφείλουν να "ξαναδιαβαστούν" υπό το πρίσμα των γεγονότων και των εξελίξεων. Δεν εννοοώ μ' αυτό ότι δεν πρέπει να έχει κάποιος ένα σύστημα αξιών με το οποίο να προσεγγίζει τα πράγματα. Απλά η "αλήθεια" που ξεπηδά από το σύστημα αυτό, μπορεί να διαφοροποιείται καθώς ο χρόνος περνά. Ο πατριωτισμός για παράδειγμα, δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι θεωρεί ο πατριώτης τους "άλλους" σαν κατώτερους. Η μετανάστευση και η "απρόσκοπτη" μετακίνηση ανθρώπων δεν είναι αυτόματα καλή. Το ν' αναρωτηθεί κανείς δεν σημαίνει ότι μισεί τον μετανάστη η το διαφορετικό. Το απόλυτο "ανθρώπινο" (όχι δηλαδή θεϊκής προέλευσης) καλό και κακό, είναι φονταμενταλισμός και κατ' επέκταση ανοησία του αισχίστου είδους!

Θα συνεχίσει λοιπόν να παραμένει στη σελίδα όσο τα αποτελέσματά της είναι σχετικά μοιρασμένα, η άλλη δημοσκόπηση που αφορά την βοήθεια που διαφημίζεται από τους ταγούς μας ότι προσφέρουν οι μετανάστες στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επισημαίνοντας με ακρίβεια τα παραπάνω.
Προστέθηκε και μία ακόμη δημοσκόπηση που αφορά την ουσιαστική μοναξιά που γιγαντώνεται στην κοινωνία μας σήμερα. Που δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται σαν ολετήρας επιβολής του τρόπου ζωής, της εργασίας, της πολιτικής κλπ. από την ηγεσία της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας. Που εξαφανίζει το "μικρό" και τις ασφαλιστικές δικλείδες που το ακολουθούν. Διαβάστε την ανταπόκριση που την ενέπνευσε (στα Αγγλικά) και καλό μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: