11.7.06

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Ελσίνκι!

Του ξέφυγε του georgey μετά την συνάντηση που είχε με τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Είπε λοιπόν, ότι η Φιλανδική προεδρία δίνει στην Κυβέρνηση την ευκαιρία(;) να χαράξει μια πορεία ανάλογη του Ελσίνκι.

Δηλαδή,

επαληθεύει ότι η dora προσπαθεί να ακυρώσει το τελεσίγραφο που έχει στείλει η EU στην Τουρκία για την ικανοποίηση ορισμένων υποχρεώσεών της προς την Κύπρο! Την παροτρύνει μάλιστα να εκμεταλευτεί την φιλοτουρκική προεδρία της Φιλανδίας, ώστε να εμπλακούμε πάλι σε ατέρμονες και αποδεδειγμένα αδιέξοδες διαδικασίες τύπου Ελσίνκι, για να πάρει ανάσες ηΤουρκιά!!!


Υπέροχα...

9 σχόλια:

artfarted είπε...

Πόσο βλάκας και ως εκ τούτου επικίνδυνος είναι ο Georgie, φάνηκε πανηγυρικά λίγο προ του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Αννάν. Μετά απ' αυτό δεν δίνω δεκάρα για τον Παπανδρέου και τους λοιπούς lifestylers όλων των χρωμάτων.

Greg είπε...

Φυσικά και είμαι μαζί σου.

Greg είπε...

Προσέξατε ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ δια στόματος Κουλουμπή λέει:

"Στο πλαίσιο αυτό ... μια Tουρκία που προσανατολίζεται από τον λεγόμενο ευρωπαϊκό οδικό της χάρτη έχει αυξημένη πιθανότητα αυτοσυγκράτησης στις σχέσεις της με την Eλλάδα και την Kύπρο."

ο δε George δηλώνει μετά την συνάντηση με τον Παπαδόπουλο:

"Πιστεύω ότι η φιλανδική Προεδρία δίνει μια νέα ευκαιρία ιδιαίτερα στην Ελλάδα να παίξει ένα ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου οδικού χάρτη τύπου Ελσίνκι που θα δώσει διέξοδο στο μπλοκάρισμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ομοιότητα της γλώσσας καταδεικνύει κοινό κέντρο διατύπωσης των απόψεων αυτών και καθιστά αναγκαίο να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μας, γιατί αλλιώς το λιγώτερο θα είναι να μας "πιάσουνε Κώτσους" κι' εμείς περί άλλων να τυρβάζουμε...

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@greg
Πολύ σωστά τα λες και έτσι είναι.Εξ'άλλου αν δεν δωθεί παράταση στους κουμπάρους, έχουμε και τη λύση των ''χαλαρων συνδέσμων'' και τότε να δούμε τι μας μένει να πάθουμε, γιατί αυτοί θα δουλεύουν το ΣΤΑΘΕΡΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ σχέδιό τους, ενώ εμείς θα προσπαθούμε να βρούμε μπούσουλα...

@artfarted

Για να μη πω ότι διαφωνώ μαζί σου, λέω ότι έχω διαφοετική άποψη, και εξηγούμε. Το να μη δίνεις δεκάρα για αυτούς που εμείς τους βάλαμε εκεί που είναι,λέει κάτι για σένα, στο ατομικό επίπεδο. Αλλά αν όλοι μας κάνουμε κάτι ανάλογο, αυτοί (όλων των χρωμάτων, συμφωνώ), θα κάνουν τα δικά τους και δικά τους είναι όσα τους υπαγορεύουν τα διάφορα κέντρα και think tanks. Γι'αυτό εξ άλλου υπάρχει και η μπλογκόσφαιρα, να λέγονται τα κακά και να διαχέονται οι απόψεις που κρύβονται ή θάβονται από τα ΜΜΕ.

Stathis είπε...

Μερικές παρατηρήσεις:

Η ανάλυση του BBC και οι δηλώσεις του Φινλανδού ΥΠΕΞ:
The other great challenge for the Finnish presidency is the size of the European Union and what happens to negotiations with Turkey, which has been told it must recognise Cyprus.

Mr Tuomioja said that if Turkey didn't allow Cypriot shipping and aircraft into its ports and airports by the end of the year "it may endanger the continuation of negotiations... that is not a threat but noting the facts."

Πιστεύω πως είναι λάθος να θεωρούμε "Φιλότουρκους" ή "Φιλλέληνες" ή "ανθέλληνες" τους ξένους (δεν ξέρω πιο είναι το αντίθετο του φιλότουρκος). Κάθε φορά τα συμφέροντά τους προσπαθούν να διασφαλίσουν, συμμαχώντας με όποιον τους βολεύει. Πάντως η δήλωση του Φινλανδού δε μου φαίνεται" φιλοτουρκική". Μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη.

Κάτι άλλο τώρα.

Βρίσκεις ομοιότητα στη φράση Κουλουμπή και George. Επειδή χρησιμοποιούν τη φράση "οδικός χάρτης" , ενώ το νόημα είναι πολύ διαφορετικό. Πρόχειρα ψάχνοντας στο Google την ίδια φράση , μαζί με τη λέξη "Τουρκία" βρήκα σε 625 αναφορές. Οι περισσότερες αναφέρονται σε διάφορες δηλώσεις και άρθρα. Είνι σύνηθης ο όρος.
Προσωπικά φοβάμαι πως το νόημα αυτών που λέει ο Κουλουμπής είναι σωστό, το νόημα αυτών που λέει ο Γιωργάκης είναι ακριβώς το αντίθετο.Και αυτό είναι το επικίνδυνο.
Ο κουλουμπής λέει να τηρηθεί ο οδικός χάρτης, κάτι που δε συμφέρει την αδιάλλακτη Τουρκία(αν και κατά τη γνώμη ,μου οι αλλαγές εφόσον γίνουν , θα είναι προς όφελος του τουρκικού λαού) ενώ ο Γιωργάκης λέει να διευκολύνουμε την αδιάλλακτη Τουρκία τροποποιώντας τον οδικό χάρτη, ώστε να τη βοηθήσουμε να εισέλθει χωρίς ουσιαστικά να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες!

Stathis είπε...

Και το link στο BBC που ξέχασα να δώσω:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5128786.stm

Stathis είπε...

Επίσης είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα πως οι δηλώσεις Γιωργάκη επαληθεύουν πως η Ντόρα προσπαθεί να ακυρώσει το τελεσίγραφο. Απίστευτη καραμπόλα έβγαλες.Θυμίζω πως μιλάμε για Ντόρα (υπουργό Νέας Δημοκρατίας), και Γιωργάκη (αρχηγό ΠΑΣΟΚ)
Ίσα ίσα στο μικροπολιτικό παιχνίδι που παίζεται , νομίζω η δήλωσή του θα μπορούσε να ερμηνευτείως αναζήτηση σημείων διαφοροποίησης από την κυβέρνηση ώστε να μπορεί να παίξει μπάλα ασκώντας κριτική εκ των υστέρων.(αν και δεν επιμένω σ αυτό, γιατί τα μελλοντολογικά σενάρια δεν είναι το καλύτερό μου.

Αυτό που μπορεί κανείς να δει είναι πως η δήλωση Γιώργου, η θέση ΠΑΣΟΚ αν θες , θα ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ τη Ντόρα αν όντως έχει τέτοια πρόθεση.

Greg είπε...

@ stathis

Η καταληκτική σου πρόταση αποτελεί την πεποίθησή μου όπως νομίζω ότι έχω καταστήσει εμφανές.

Ο διαχωρισμός ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι παρελθόν εδώ και 10 χρόνια. Άλλωστε ο Μητσοτάκης άρχισε να μας προϊδεάζει ότι θα το αποδεχθούν και φανερά λίαν συντόμως... (το σύντομα σε ιστορικούς χρόνους, όχι αύριο!)

Η ορολογία αλλά και το περιεχόμενο των δηλώσεων είναι συμβατά κατά τη γνώμη μου.

Stathis είπε...

greg

Ο διαχωρισμός σε ιδεολογικό επίπεδο όντως έχει αμβλυνθεί.Αν προτιμάς , δεν υπάρχει καν .
Το πώς η δήλωση Γιώργου επαληθεύει την προσπάθεια Ντόρας δεν εξηγείς.

Κατά τη γνώμη μου, στο είπα και πριν , μπορεί να της δώσει το άλλοθι της συναίνεσης.Το συμπέρασμα πως ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ δεν βγαίνει πάντως , όσο και να το τραβήξεις.

Δεν κρίνω το σενάριό σου. Μπορεί και να επαληθευθεί. Από τα αποτελέσματα όμως και όχι από το τι δήλωσε ο Γιώργος.

Σου είπα και στο προηγούμενο post σου, ο χρόνος θα δείξει.

Μην ξεχνάς όμως πως ό,τι και να πει η Ντόρα και ο Γιωργάκης, ο Τάσσος πάντα κρατάει το χαρτί του Βέτο στο χέρι.
Άρα η ακύρωση του τελεσιγράφου, θα πρέπει να επικυρωθεί και από Κύπρο μεριά...
Πάντως χαίρομαι πως θεωρείς το τελεσίγραφο της ΕΕ θετικό.