18.7.06

Ερμή κουφάλα...

Όταν ο σοφός Δίας είδε με λύπη το ανθρώπινο είδος να οδηγείται προς βέβαιο αφανισμό - μετά την δωρεά της φωτιάς από τον Προμηθέα χωρίς την ταυτόχρονη προσφορά της πολιτικής τέχνης - φωνάζει τον Ερμή και του αναθέτει να μεταφέρει στους Ανθρώπους την ΑΙΔΩ και τη θυγατέρα της ΔΙΚΗ. Προτού αναχωρήσει για την αποστολή του ο Ερμής ρωτά τον πατέρα των θεών:

"με ποιο τρόπο θα κατανείμω την ΑΙΔΩ και τη ΔΙΚΗ; (Την ντροπή και τη Δικαιοσύνη). Να τις κατανείμω όπως έγινε και με τις τέχνες; Να ξέρουν ή απλά να μετέχουν όπως π.χ. συνέβη με την ιατρική ή την οικοδομική τέχνη όπου ένας από την καθεμία είναι αρκετός σε μια κοινότητα; Ή μήπως να την μοιράσω σε όλους τους Ανθρώπους;"

"Σε όλους, σε όλους να τη μοιράσεις",


απάντησε αμέσως ο Δίας.

"Όλοι να συμμετέχουν σ’ αυτά τα δύο, την Αιδώ και τη Δίκη. Γιατί αν δεν συμμετέχουν όλοι, δεν θα υπάρχουν πολιτείες. Και βάλε Νόμο, από εμένα διαταγμένο, όποιος δεν μπορεί να μετέχει στην ΑΙΔΩ και στη Δίκη να τον σκοτώνουν ως αρρώστια της Πολιτείας"
(και νόμον θες παρ’ εμού τον μη δυνάμενον αιδούς και δίκης μετέχειν κτείνειν ως νόσον της πόλεως - Πλάτωνος νόμοι)


Ερμή κουφάλα δεν τον άκουσες το δόλιο σου πατέρα. Δεν πήραν το μερτικό τους όλοι! Εκτός αν τους έπεσε στο δρόμο... Για τον Bush Jr. θα μου πείς ήταν αναμενόμενο... Θεός όμως είσαι έπρεπε να το προβλέψεις!

ΥΓ. Ντόρα, Κώστας και Γιώργος απουσίαζαν κατά τη διανομή δικαιολογημένα. Μα την Παναγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: