23.11.07

"Πράσινη" (Μακεδονική) σαλάτα...

Αποσπάσματα Μακεδονολογούντων "οικολόγων".

Ακολουθώντας το δόγμα ΣΥΡΙΖα, οι ντόπιοι Πράσινοι "καταδικάζουν" όλα τα "εγχώρια", χύνοντας κυριολεκτικά για τα πλέον βάρβαρα, οπισθοδρομικά, φασίζοντα "εκτός". Δωσ' τους Κεμάλ, Αττίλα, κομιτατζήδες και πάρ' τους την ψυχή! Πρόσφατο παράδειγμα:
[...]Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» (;;;;;;;;) από τις υπόλοιπες. Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της. Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης (;;;;;;;) να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης. Τέτοια ζητήματα, όμως, δε μπορούν να μετατρέπονται σε διπλωματική σύρραξη (;;;;;;;;) ούτε σε ζήτημα γοήτρου ή ταπείνωσης ολόκληρων κοινωνιών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό από όπου κι αν προέρχεται.(;;;;!!!!!) Η επιστροφή σε εθνοκεντρικές λογικές δεν αποτελεί ουσιαστική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αλλά δημιουργεί πρώτα από όλα πρόβλημα στις χώρες που την καλλιεργούν. Η ανοικτή κοινωνία που προωθούν, συνδέεται άρρηκτα με το σεβασμό και στις ιδιαίτερες ταυτότητες όλων. Γι’ αυτό πιστεύουν σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. [...]

Την ώρα που ο εθνικισμός ανοίγει χαρακώματα ανασφάλειας και μισαλλοδοξίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για έναν κόσμο με σταθερά (;) αλλά ανοικτά σύνορα (!), πολυμερή συνεργασία, αποκεντρωμένη οικονομία, με κέντρο την τοπική και περιφερειακή κλίμακα,(*) με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης, ισχυρή προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.[...]

(*) Κορυφαία αττάκα! Είναι αυτό που λέμε κέντρο - απόκεντρο...!!!! Τοπικοπεριφερειακά! Τό κατούρημα... :-D



Έ μωρε καψεροί..., πόσο αυτοκαταστροφικοί είστε; Να πώ ότι δεν χαίρομαι! Ψέμματα θα είναι...

ΥΓ. Και από γραμματική - συντακτικό έχουμε "ψωνίσει" μου φαίνεται...

21 σχόλια:

ange-ta είπε...

Καλημέρα Greg,
Δεν με εκνευρίζει τιποτα περισσότερο από την ασχετοσύνη και την έλειψη πληροφόρησης. Το κύριο αίτημα κάθε οικολογικής κίνησης, κάθε οικολογικού κόμματος είναι η επιστροφή στην τοπική κοινωνία, σαν μόνη λύση για την ειρηνική και εναλλακτική παγκοσμιότητα και όχι παγκοσμιοποίηση που θα καταβροχθίσει τα αποθέματα του πλανήτη μια ώρα αρχήτερα.
Εξαίρεση αποτελούν οι δικοί μας οι πράσινοι.
Τι να πεις!!!!!
Ενός κακού μύρια έπονται.
Βγάλαμε τον ανηψιό στην Κυβέρνηση τον γυιο στην αντιπολίτευση και έχουμε και πράσινους που βγάζουν κηρύγματα υπές της παγκοσμιοποίησης και των ανοιχτών συνόρων, με ένα στόμφο, λες και κατάπαν αυτοί όλη τη σοφία του κόσμου και εμείς είμαστε οι εθνικιστές φασίστες.

ange-ta είπε...

Μετά τον Μπεζάρ, το ντιρλαντα-ντα, σε συνεπήρε

Greg είπε...

@ ange-ta

Ντιρλαντά και στα εγγλέζικα παρακαλώ!

Καλημέρα.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

by Takis Antoniades , ήτοι μυστακοφορος αμανετζης, παλαιοτερα γνωστος lead singer των SOUNDS
@ πιαστο το αυγο και κουρευε το δηλαδη

ange-ta είπε...

GREG,
Εμαθα, ότι η Φίρομ, έβγαλε χαρτονόμισμα με τον λευκό πύργο της Θεσσαλονίκης!
Αληθεια είναι ή προβοκάτσια;
Σου έστειλα μέιλ

vangelakas είπε...

Η φώτο αυτή είναι παλαιά. Είχε ειπωθή ότι τό χαρτονόμισμα θά κυκλοφόρει τότε, στά χρόνια τού 92, αλλά δέν κυκλοφόρησε ποτέ.

Greg είπε...

@Γάτος
by Takis Antoniades

με κορυφαία επιτυχία το:

τούρουμπαμ τουρουμπάρα μπάρα μπάρα μπαμ (δίς)
τουρουμπάραμπίρι τούρουμπάραμπίρι κλπ κλπ

Greg είπε...

@ vangelakas

Έτσι είναι.

Μόνο που οι δικοί μας θα έλεγαν "τί καλά, διαφημίζουνε και τον Πύργο"!

Θα μου πείς δίκη προθέσεων κάνεις;

Μπά, είναι απλά προβλέψιμοι!

Γνωμοδότης είπε...

Ένα κείμενο μνημείο...

ange-ta είπε...

Greg & Vagelaka,
μου διώξατε ένα βάρος!
μερσί

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη πλάκα έχει σ'αυτό το κείμενο η φράση "η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων".
Δηλαδή αν έρθει ... ο Άνθιμος τώρα ας πούμε και τους πει ότι η Μακεδονία έχει και Ελληνική ιστορρία χιλιετηρίδων τι θα πουν;

Κατά τα άλλα το κείμενο βρίθει ως συνήθως από μπουρδολογίες, γενικεύσεις και επιτηδευμένες(;) ασάφειες.

Nativist είπε...

Σχετικά με το χαρτονόμισμα, μπορείτε να δείτε άρθρο των Aegean Times. Δυστυχώς, όπως στην Σελήνη, βλέπουμε πάντα την μία όψη. Έτσι δεν είμαι σε θέση να σας επιβεβαιώσω ότι στην πίσω πλευρά, ως λέγεται, είχε τον Μητσοτάκη!...

Περί πρασίνων/οικολόγων. Τους καταλαβαίνω και συντάσσομαι μαζί τους στα πλαίσια μίας φιλοπεριβαλλοντολογικής κίνησης. Σαν πολιτκή κίνηση δεν μπορώ να την δω. Νομίζω ότι κάπου περιπλέκουν τους μηρούς των και δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι θέλουν. Οι αθεράπευτοι ταμπλελολόγοι τους κατατάσσουν στην "αριστερά". Άλλη ηλιθιότητα κι ετούτη. Δηλαδή, αν π.χ. ο Βαγγέλακας ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, κατουράει στον κήπο του για να τον ποτίζει και να τον λιπαίνει συγχρόνως, θα πει πως είναι αριστερός;
Οι οικολόγοι και συμπαθείς μου είναι και τα ενδιαφέροντά τους συμμερίζομαι και απαραίτητους τους κρίνω. Αλλά μέχρις εκεί και μη παρέκει. Ας αφήσουν τα περί συνόρων κι εθνών στην ησυχία τους, διότι είναι εκτός δικής τους σκοπιάς.

Ανώνυμος είπε...

Στο κείμενο που τοποθετηθηκε στο ιστολόγιο στις 11-11-07:
"Για το περιεχόμενο του σχολείου και την ανάπτυξη πολύμορφου & πολύπλευρου εκπαιδευτικού - μορφωτικού κινήματος"
http://manitaritoubounou.wordpress.com/2007/11/11/

αναφέρεται μια σπουδαία φραση:
"...Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε το ξαναγράψιμο της ιστορίας των λαών στα πλαίσια αυτών των υπερεθνικών ενώσεων, ώστε να τροποποιηθεί η συλλογική μνήμη προς όφελος της εμπορευματικής κυκλοφορίας – κερδοφορίας, αλλά μόνο στα πλαίσια εθνικού-διεθνικού: Να αρνηθούμε επομένως τόσο την «εθνοκεντρική αιχμαλωσία», τόσο και τον «αστιγματικό κοσμοπολίτικο πολτό»..."

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πως από απέναντι στον κοσμοπολιτισμο, που είναι νκαρικατούρα του διεθνισμού, απέναντι στον πολυ-πολιτισμό που είναι καριακατούρα του δια-πολιτισμού, και στον εθνικισμό που είναι καρικατούρα της φιλο-πατρίας και της εντοπιότητας

θα αντιτάξουμε σαφή, πολύπλευρο και γειωμένο όραμα διεξόδου...

ange-ta είπε...

@ Homo Cretensis,
Αυτοι δεν είναι οικολόγοι.
Προσβάλομαι, γιατί εγώ είμαι βαθειά οικολόγα.
Δεν μπορεί μια οικολογική οργάνωση να εξυμνεί τον Κεμάλ! Τελεία και παύλα!

Nativist είπε...

@ ange-ta:

Θα το θέσω διαφορετικά: Αν εξυμνεί τον Κεμάλ, επειδή είχε οικολογικές ευαισθησίες (δεν είχε, αλλά λέμε τώρα) και μόνο γι αυτές, έχει καλώς. Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν δικτάτωρ, φασίστας κ.λπ. Είχε, όμως, οικολογικές ευαισθησίες. Ο Δρυμός της Πάρνηθας, που θρηνήσαμε το καλοκαίρι, έργο δικό του ήταν. Και όχι μόνον αυτός. Μάθαινε τα παιδιά στην ΕΟΝ να λατρεύουν την φύση, το πράσινο, τα ζώα κ.λπ. Ως προς τούτο και μόνο τούτο, οι οικολόγοι οφείλουν να τον τιμούν. Αν θέλουν να τον τιμούν και γι άλλα πράγματα, ή αντιθέτως, δικαίωμά τους, αλλά αυτό δεν θα έχει να κάνει τίποτε με την οικολογία.
Οι οικολογία είναι κίνημα φυσιολατρικό (όχι βέβαια με ... την παγανιστική έννοια) και τίποτε άλλο. Όταν πάει να ανακατωθεί στην πολιτική, τα κάνει όντως σαλάτα, διότι δεν είναι η φύση του κινήματος πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι οι συγκεκριμένες ομάδες χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους για την προώθηση συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής στα βαλκάνια.
Η οικολογία είναι πολύ "trendy" και εξασφαλίζει σχετική ασυλία σε όποιον την χρησιμοποιεί σωστά.

Από ότι βλέπω οι Πράσινοι στο ευρωπαϊκό κυνοβούλιο σχεδίαζαν να κάνουν το ετήσιο συνέδριό τους στα κατεχόμενα της κύπρου.

http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=43735

Μήπως ξέρει κανείς ποια ήταν η θέση του Τρεμόπουλου στο θέμα ή αν πήγε?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε

Η θέση των συγκεκριμμένων "πράσινων" είναι γνωστή από πολύ παλιά!

"Δεν μ' ενδιαφέρει ποιός έχει την Κύπρο. Το περιβάλλον μ' ενδιαφέρει"
(έχει ειπωθεί ακριβώς έτσι...)

Φυσικά η αττάκα αφορά μόνο την Κύπρο. Για τα Σκόπια αλλάζει!

εξαποδώ είπε...

@greg

Έχεις πάρει χαμπάρι την κόντρα τους με τον Βεργή! Βγήκαν και κατήγγειλαν την ιδιοποίηση του τίτλου "Πρόεδρος των Οικολόγων"!!
Φοβούνται μην παραπλανηθεί ο κόσμος από ένα "ψώνιο", αντί να κάνουν πλάκα μαζί του, όπως ο υπόλοιπος κόσμος!
Η ανακοίνωση

Ανώνυμος είπε...

Για τη χαβούζα πυρηνικών αποβλήτων που κάποιες ευρωπαϊκές χώρες διαπραγματεύονται στα Σκόπια είπαν τίποτα τα τρεμουλόπαιδα?
Για το συνέδριο στα κατεχόμενα πάντως δεν βρήκα τίποτα.Ίσως υπήρξαν αντιδράσεις και έκαναν πίσω.

Ανώνυμος είπε...

@εξαποδώ

Είναι "για κλάματα"...

@ανώνυμος

Και για τα πυρηνικά εργοστάσια που θα ανοίξουν στην Αλβανία "αργούνε" οι αντιδράσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ti?Prospa8oun na yponomeysoun to dikaiwma tou aytoprosdiorismou tou Bergh?
Na tous kataggeiloume amesa ston SYRIZA!