10.11.07

Ψηφίστε άφοβα Πασόκοι! Δεν τα πιστεύει αυτά που λέει...

Αυτά που δεν λέει πιστεύει, τα οποία και περιγράφει τόσο εύγλωττα ο Στάθης!
Διερευνώ, όμως ποιός "ρηξικός" του έγραψε την ομιλία! :-D

....

Προτεραιότητά μας είναι, όμως, και ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητάς μας, το περιεχόμενο της αντιπροσωπευτικότητάς μας, ο ορισμός του κοινωνικού μετώπου των δυνάμεων που εκπροσωπούμε, η επιβεβαίωση της αντιπαλότητάς μας, με όσους εκπροσωπούν τα μεγάλα συμφέροντα και διαχειρίζονται τις επιδιώξεις τους. Με όσους συμβιβάζονται με τον παρασιτισμό και στεγάζουν, πολιτικά, τους αεριτζήδες του ελληνικού κεφαλαίου.
.....

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ο θεμελιακός διαχωρισμός είναι αυτός που ξεχωρίζει τα τμήματα της κοινωνίας που δρουν παραγωγικά, από τα τμήματα της κοινωνίας που ζουν παρασιτικά.
Τα πρώτα, παράγουν πλούτο, δημιουργούν ευκαιρίες, διατηρούν τη δυναμικότητα της χώρας στον διεθνή ορίζοντα. Τα δεύτερα, απολαμβάνουν τα προνόμια μιας ασυλίας, μιας ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας και μιας πολιτικής προστασίας, που συγκεντρώνει εξουσίες και ισοπεδώνει τις ιδεολογικές διαφορές. Καθηλώνει τις πολιτικές εξελίξεις, στο αδιέξοδο του αξιώματος, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Εμείς ξέρουμε, ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι η προοπτική της συμμαχίας μας, με τους παραγωγικούς και τους δημιουργικούς, τους αδύνατους και τους αποκλεισμένους. Παραγωγικοί και δημιουργικοί, είναι οι ειδικοί, οι τεχνικοί, οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, που εμπλουτίζουν την Ελλάδα με νέες τεχνολογίες, με καινούργια οργάνωση της εργασίας, με πολιτισμό και παραγωγικότητα.

Παραγωγικοί και δημιουργικοί, είναι οι αγρότες, οι μικροί επιχειρηματίες, οι εργάτες και οι υπάλληλοι στα μεγάλα εργοστάσια, στους νέους τομείς υπηρεσιών. Παραγωγικοί και δημιουργικοί, είναι οι επιστήμονες, που ανοίγουν νέους δρόμους και προετοιμάζουν το μέλλον.


....

Είναι οι δυναμικές και ταλαντούχες νέες γενιές της χώρας. Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε το πελατειακό κράτος, την αδικία της αγοράς, τη λογική της τοκογλυφίας των Τραπεζών, ώστε να στηριχθούν οι γενιές αυτές. Σε αυτές, οφείλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να αναπνεύσουν και να δραστηριοποιηθούν. σε ένα δημοκρατικό, ορθολογικό και αποτελεσματικό πλαίσιο.

Φροντίδα μας, είναι να μην αφήσουμε να καταστραφούν ή να χειραγωγηθούν από τις δυνάμεις του παρασιτισμού και του αεριτζίδικου κέρδους.

....

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ο κύκλος της μεταπολίτευσης τελείωσε. Η νέα μας αρχή πρέπει να γίνει και η θεμελίωση μια νέας εποχής για την Ελλάδα και, μαζί, πρέπει να τελειώσει ένα πολιτικό σύστημα, που αναπαράγει πελατειακές σχέσεις, εφαρμόζει γραφειοκρατικές μεθόδους, επιβάλλει κομματικές μικροσκοπιμότητες. Μαζί του, πρέπει να τελειώσει ένα μοντέλο ανάπτυξης που καταστρέφει το περιβάλλον, εξουθενώνει τους ανθρώπους, στεγνώνει τις ψυχές τους, σκοτεινιάζει τους ορίζοντές τους. Δεν αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Δεν αναδεικνύει το φυσικό της κάλλος. Δεν αξιοποιεί την πολιτισμική μας κληρονομιά. Η κατάκτηση της αυτονομίας της πολιτικής, είναι η προϋπόθεση, που ανοίγει πλατιά τη λεωφόρο για την έκφραση και την υπεράσπιση των κοινωνικών συμφερόντων και των εθνικών μας προοπτικών, διότι μόνον η αυτόνομη πολιτική μπορεί να υπηρετεί θεμελιώδεις αξίες. Την αξία της ελευθερίας. Να μπορούμε να αρχίζουμε, κάθε φορά, με νέο κουράγιο και αισιοδοξία για τη ζωή. Την αξία της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, με ισότιμη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, καλές υπηρεσίες σε υγεία, σε παιδεία, σε πρόνοια.

10 σχόλια:

Greg είπε...

Ακόμη μεγαλύτερο χάσμα με την ελληνική κοινωνία δημιουργεί ο Γιωργάκης (και δυστυχώς όλο το ΠΑΣΟΚ), με την απόφαση να ψηφίσουν και οι ...μετανάστες για το ποίος θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Διασώθηκαν 270 λαθροι στο Κατάκωλο, σε ακυβέρνητο πλοίο από το Λιμενικό! Αυτοί θα ψηφίσουν σήμερα.

Αλλοίωση του αποτελέσματος...

Greg είπε...

Κορυφαίο!

Οι υπολογιστές στα εκλογικά τμήματα του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι όλοι on-line!

Θα σηκώνεται ο Αλβανός και θα ψηφίζει σε 10-20 τμήματα με το διαβατήριό του!!!! Και μη μου πείτε δεν γίνεται, γιατί το 2000 έφεραν 300 αεροπλάνα με Ρώσσους να ψηφίσουν μέσω Κύπρου...

Ο Παπουτσής ερωτηθείς απήντησε ότι αν παρουσιασθεί τέτοιο φαινόμενο διπλοψηφίας εκ των υστέρων, θα διαπομπεύονται!!!!

Άθλιοι άνθρωποι, με άθλια αντίληψη για την δημοκρατία αλλά και την δικαιοσύνη!

ΘΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΙ! ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!

ΟΥΟΥΟΥΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Έκτακτη ενημέρωση:

Ο ΓΑΠ για να μην το ξεχάσει, έλεγε σ' όλο το δρόμο από το σπίτι στο εκλογικό κέντρο, "δεν θα ψηφίσω Βενιζέλο, δεν θα ψηφίσω Βενιζέλο..."

Πολύ θέλει ο άνθρωπος να μπερδευτεί;

Τόριξε στον Μπένυ :(

Cello είπε...

Νὰ πῶ ὅτι μου ἔκανε ἐντύπωση που ὁ Βενιζέλος δὲν ἔκανε τὴν κίνηση ποὺ ἔπρεπε νὰ κάνει,νὰ συναντήσει τὸν ΓΑΠ,ἐφ'ὅσον ἦταν στὴν Χαριλάου;
Δὲν ξέρω..
Ἔκανε σὲ κανέναν ἐντύπωση τὸ γεγονὸς αὐτὸ;

Greg είπε...

Απορώ πως δεν σφάχτηκαν ακόμα! Ελπίζω στις επόμενες μέρες...

maximos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maximos είπε...

Ωραίος ο Yorgo ή GAP. Ποιό ωραίοι είναι οι Ελληνες μέλη και φίλοι και μαζί τους ολόκληρος ο λαός. Πραγματικοί χαχόλοι!

εξαποδώ είπε...

Φαίνεται, μερικές φορές, ότι η Παπαρήγα διαβάζει Άρδην. Αλλά και ο Γιωργάκης!!!!
Τα έχει πάρει χαμπάρι αυτά ο Γ.Κ.;

Greg είπε...

@εξαποδω

Φοβαμαι οτι "αυτος" τους τα γραφει...

Πρεπει να παρουμε μετρα! ;-)