14.10.07

Παρηγορία

Δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο την έκφραση των ευχαριστιών μου από καρδιάς, στην αντιΧριστοδουλική ιεραρχία. Αυτούς "τους καλούς", τους τόοοοσο καλλιεργημένους και αφοσιωμένους και δημοκράτες. Αυτούς που υποστηρίζονταν σθεναρά από τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, η Ελευθεροτυπία, το ΕΘΝΟΣ και τον υπόλοιπο παγκοσμιοποιητικό τύπο κάτι χρόνια πρίν...

...για την παρηγορία που προσφέρουν σε όλους τους καρκινοπαθείς της χώρας, με την "γλυκύτατη" προσπάθεια "να τραβήξουν το καπάκι" πάνω από ζωντανό άνθρωπο, να εξαφανίσουν κάθε ελπίδα θαύματος από την ζωή των ασθενών,

να μας πείσουν τελικά ότι

καρκινοπαθής = νεκρός


Αυτό είναι το ιεραρχικό τους καθήκον φαίνεται. Διαφημιστές του χάρου! ΕΥΓΕ!

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μια ζωη σκαταδες ηταν οι παπαδες και σκαταδες θα παραμεινουν...
Πολυ καλη η τοποθετηση σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Κακό πράγμα οι γενικεύσεις...

Cello είπε...

Σωστός ο ανώνυμος.Δεν πρέπει να γενικεύουμε.Αν δεν κάνω λάθος το άρθρο δείχνει συγκεκριμέμνους και όχι όλους τους αρχιερείς κάτι που θα ήταν σίγουρα άδικο.Δυστυχώς ή ευτχώς πάντως όχι συμπτωματικώς οι συγκεκριμένοι προέρχονται ιδεολογικά από κάποιο χώρο.

Από καθημερινή:
"Σε αυτό πάντως που φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι ιεράρχες, είναι ότι θα πρέπει να αποφευχθούν συμπεριφορές που εκτυλίχθηκαν κατά την περίοδο της ασθένειας του μακαριστού Σεραφείμ. Τότε ορισμένοι μητροπολίτες μιλούσαν για κενό εξουσίας και ζητούσαν την παραίτησή του ήδη πέντε χρόνια πριν από την εκδημία του· κάτι που υπενθύμισε ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προηγουμένως -ανάμεσα σε άλλα- είχε δηλώσει πως «δεν περιμένεις την τελευταία στιγμή για να προετοιμαστείς». Χαρακτήρισε δε ανήθικη και ασεβή την συμπεριφορά εκείνων που το 1993 έθεσαν θέμα απομάκρυνσης του Σεραφείμ από τον Θρόνο."

"Από την εποχή του Αρεταίειου

Αυτή τη φορά οι ενδιαφερόμενοι φάνηκαν να είναι έτοιμοι από καιρό. Ορισμένοι έδειξαν μάλιστα ιδιαίτερη σπουδή και δεν δίστασαν να ξεκινήσουν τις παρασκηνιακές επαφές λίγες μόλις ώρες μετά την εισαγωγή του κ. Χριστόδουλου στο Αρεταίειο. «Ακούμε ότι είναι σοβαρά, πεθαίνει», έλεγαν οι καλοθελητές κληρικοί σε εκκλησιαστικούς παράγοντες διαμορφώνοντας κλίμα. Στην ίδια κατεύθυνση ορισμένοι ρασοφόροι και λαϊκοί «φίλοι» του Αρχιεπισκόπου δεν έχαναν την ευκαιρία να διοχετεύουν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ πληροφορίες -με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες- για την κατάσταση της υγείας του. Η διαδοχολογία είχε μόλις ξεκινήσει με ορισμένους εκ των πιθανών πρωταγωνιστών της επόμενης αρχιεπισκοπικής εκλογής να έχουν αρχίσει διερευνητικές επαφές με ιεράρχες αλλά και πολιτικούς.

Ωστόσο, μόλις οι πρώτες πληροφορίες για μυστικά δείπνα σε μοναστήρια ή ξενοδοχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συνάντησαν την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης. Οι βιαστικοί διεκδικητές του θρόνου του Αθηνών «ανέκρουσαν πρύμναν». «Κατάλαβαν ότι αν συνέχιζαν, θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη λαϊκή κατακραυγή και θα έκαιγαν μόνοι τους το χαρτί μιας πιθανής υποψηφιότητάς τους», σημειώνει ιεράρχης που εξελέγη επί Σεραφείμ και προσθέτει: «Ακόμα δεν είδαμε τίποτε. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα ωχριούν μπροστά σε όσα έκαναν οι υπονομευτές του Σεραφείμ. Θυμάμαι το φθινόπωρο του 1993 όταν μετέβη στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το αναπνευστικό του. Την ίδια περίοδο είχαν παρουσιαστεί και τα πρώτα συμπτώματα που αργότερα θα του προκαλούσαν νεφρική ανεπάρκεια. Η ολιγοήμερη απουσία του από τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ώθησε μερικούς «αδελφούς» αρχιερείς να ζητήσουν την παραίτησή του. Ανάμεσά τους και μέλη της Χρυσοπηγής...»"

και οι σύνδεσμοι

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_195597_14/10/2007_245177

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_178923_13/10/2007_245065

Ανώνυμος είπε...

"Μια ζωη σκαταδες ηταν οι παπαδες και σκαταδες θα παραμεινουν..."
Τι γενίκευση (η αλλιώς τσουβάλιασμα) και αυτή...
Σκατάδες υπάρχουν και μεταξύ παπάδων και μεταξύ δικαστών και μεταξύ καθηγητών πανεπιστημίου και άλλων πολλών.
Τ' αναφέρω αυτά έτσι για να μην ξεχνάμε τ' αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Και μεταξύ των bloggers για να μην ξεχνιόμαστε. Κυρίως μεταξύ των bloggers...

Μάρκος είπε...

Ποιοι παπάδες ρε σεις; Ο Ζακύνθου μόνο που λέει ότι "η χήρα βάζει την πλερέζα πριν πεθάνει ο άντρας της". Δεν έχουμε άλλο κρούσμα.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ κρούσματα προς την ίδια κατεύθυνση προέρχονται από τον δημοσιογραφικό (και ιατρικό!) χώρο. Δηλαδή τον Πρετεντέρη, την Παπουτσάκη (τον Ράπτη) και τους λοιπούς.

ΑΥΤΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ την εξίσωση που έγραψε ο οικοδεσπότης.

Ας μην ξεχνιόμαστε.

Γι' αυτό ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Αυτή είναι η (κακή) δική μου γενίκευση επί του θέματος.

Cello είπε...

Μάλλον ἔχεις δίκιο..