20.10.07

ΡΗΞΗ 21

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kourazoun to Ardin kai i Riksi kai lipame pou to lew. Einai katanoiti i polemiki enantion tou LAOS gia politikoys logoys, opws kai i Xrysh Augh 8ewroun to LAOS pigi psifoforon ('h filwn, opos 8elete peite to) kai to xtipane gia na ekmetaleytoun tin pigi. Alla prepei na yparxei ena orio, mia logiki. Epeidi mporei na katafernoun na travane apo tin pigi alla sigxronos dimiourgoun kai antipa8eies pou kaneis mas den 8a i8ele na iparxoun.

Enas filos tou Ardhn, kai poly argotera filos tou laos.

Greg είπε...

Αν η παρατήρηση σου ήταν σωστή, εμένα προσωπικά θα με στενοχωρούσε! Δεν θεωρώ όμως ότι η προσπάθεια ανάλυσης του φαινομένου ΛΑΟΣ από το Άρδην και την ρήξη γίνεται για να αντληθούν ψηφοφόροι από εκεί! Άλλωστε δεν υπάρχει κόμμα για να τους συμπεριλάβει...

Αν είναι αναγκαίο να κάνουμε μεταθεωρία πάνω στα γραπτά του Άρδην, δηλαδή γιατί ασχολείται με τον Καρατζαφέρη, πέραν του αυτονόητου ότι αποτελούν πολιτικά έντυπα και αυτή είναι η δουλειά τους!!!, θα έβρισκα πιο πιθανό να αισθάνονται την ανάγκη να τονίσουν τις ιδεολογικές τους διαφορές από τον ΛΑΟΣ! Γιατί μην ξεχνάμε ότι έχουμε εδώ και χρόνια μια μεθοδευμένη προσπάθεια των αντιπάλων να τσουβαλιασθούν όλοι κάτω από την ίδια παντιέρα... Πιό πιθανό λοιπόν είναι να ικανοποιείται μια ανάγκη παρά η "πονηρή" μεθόδευση!

Παρ' ότι ο πατριωτικός πόλος θα ήθελε ένα σοβαρό εκφραστή του, το συγκεκριμένο κόμμα μάλλον δεν έχει σταθερές αρχές και σχεδιασμένη στρατηγική. Φαίνεται απλά σύμφωνο και ότι επιφανειακά συμπλέει με όποιον δεν είναι με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ και ας δημιουργούνται συχνά πυκνά αντιφάσεις. Ιδιαίτερα στους στόχους και στη μέθοδο!

Όπως για παράδειγμα τονίζεται στο συγκεκριμένο κείμενο, ενώ ο ΛΑΟΣ μιλάει για κτύπημα στην παγκοσμιοποίηση, υιοθετεί όλους τους οικονομικούς στόχους της αν όχι και την μέθοδο, εκτός από ελάχιστες αντιθέσεις που υπερπροβάλλει.

Σταματώ εδώ προσωρινά, λέγοντας ότι κατά τη γνώμη μου η κριτική είναι ειλικρινής και σαν τέτοια μόνο καλά έχει να προσφέρει σ' ένα κόμμα, εφ' όσον και αυτό είναι ειλικρινές!

Παράδειγμα: Μια βασική αντίθεση είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ακόμα μια φορά συμφωνούν οι μεν και οι δε στη διαπίστωση του προβλήματος και διαφωνούν στην πρόταση! O αδαής θα πιστέψει - και τον σπρώχνουν να πιστέψει - ότι διαφωνεί ο ένας, διαφωνεί κι' ο άλλος, άρα λένε τα ίδια! Έτσι όμως χάνεις τους μισούς...

Μόνο καλό λοιπόν έχει να προκύψει από την όποια αντιπαράθεση, γιατί θα δοκιμασθεί το όλο σκηνικό και αναγκαστικά θα προκύψει κάτι σοβαρό και ρεαλιστικό! Αν φοβάσαι ότι οι μεταναστολάγνοι δεν μας μετράνε όλους μαζί στο άθροισμα των αντιπάλων τους, κάνεις λάθος!

Άσε που οι πολλοί αντίπαλοι πόλοι τσαντίζουν τον Σύριζα που θα ήθελε ένα και μόνο "κακό" αντίπαλο για να τον δείχνει... Οι πολλοί δημιουργούν την ανάγκη τοποθέτησης και επεξήγησης.

ΥΓ. Μήπως τελευταία οι βουλευτές του ΛΑΟΣ το έχουν ρίξει λίγο στο τηλεοπτικό life style (Γεωργιάδης) και στην συναίνεση (Πλεύρης). Είναι "γραμμή" ή ετοιμαζόμαστε να εισπυδήσουμε έτσι και κουνηθεί ο ...Πολύδωρας; (όπως οι πρόγονοι της ΕΠΕΝ...). Εκεί είναι η ουσία με τον ΛΑΟΣ.