12.10.07

Οικολόγοι - Πράσινοι, Κεμάλ και βιβλίο ιστορίας...

Επειδή στη χώρα αυτή κυρίαρχο πολιτικό καθήκον είναι το "ξεβράκωμα" των διαφόρων που κυκλοφορούν με προσωπεία, ώστε να ξέρουμε το "ποιός είναι ποιός", παραθέτω την ακόλουθη ανακοίνωση των "Οικολόγων-Πράσινων" για την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας (όσοι τους ψηφίσατε νομίζατε ότι ασχολούνται με την οικολογία κοροϊδάρες...) αλιευθείσα στην ιστοσελίδα της Ρεπούση!!! Οι "οικολόγοι" που όταν τους ξεφώνησαν άπαντες (εμού συμπεριλαμβανομένου) για την άρρωστη λατρεία τους προς τον σφαγέα Κεμάλ, πολύ στενοχωρήθηκαν που τους "παρεξηγήσαμε", φοβήθηκαν κι' όλας..., έλαβαν και την υποστήριξη των απανταχού ορνίθων, μόνο θεία φώτιση δεν έλαβαν! Και σαν την πουτάνα που θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει... μας ανεκοίνωσαν!



Στη σύγχρονη πυρά παραδόθηκε πια το περίφημο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, που συσπείρωσε εναντίον του ένα ευρύτατο διακομματικό λόμπυ και επηρέασε σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης.

Τελικά, ο μόνος «συνωστισμός» ήταν αυτός στα τηλεοπτικά παράθυρα, πρακτική που έδωσε ούριο άνεμο στα πανιά του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και ήταν αυτός που άφησε έξω από τη Βουλή την Υπουργό Παιδείας παρά οι φοιτητικές κινητοποιήσεις. Αυτό το μήνυμα πήρε η κυβέρνηση Καραμανλή που υπακούοντας στις εξωθεσμικές απαιτήσεις και καταπατώντας την εκπαιδευτική διαδικασία -παρά και τις αλλαγές που έγιναν αποδεκτές από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη Συντακτική Ομάδα- έστειλε το βιβλίο στα αζήτητα.

Η αντιπαράθεση αυτή, όμως, δεν είναι καινούργια. Είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν με αφορμή τη συγγραφή άλλων διδακτικών βιβλίων που κρίθηκαν «αντεθνικά» ή ακόμη και «αντιχριστιανικά» και αποσύρθηκαν.

Πιστεύουμε πως οι διάφοροι υπερπατριώτες έμποροι της ευαισθησίας των πολιτών που κινητοποιήθηκαν για την απόσυρση του βιβλίου, με την επιλεκτική εθνικιστική μνήμη, εκφράζουν ένα έλλειμμα πολιτικής ωριμότητας, αυτοπεποίθησης, βούλησης για αυτοκριτική και διάθεσης για αντικειμενικότητα στην ελληνική κοινωνία.

Όμως η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης με τους γείτονες αλλά και οι νεότερες παιδαγωγικές απόψεις (καλλιέργεια της αυτενέργειας, ανάπτυξη της κριτικής σκέψης) απαιτούν την αναθεώρηση των σκοπών και μέσων της διδασκαλίας της Ιστορίας. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα ιστορικά γεγονότα αλλά και δεν μπορεί οι περιπέτειες του παρελθόντος να καθορίζουν το παρόν και να εμποδίζουν την οικοδόμηση ενός βιώσιμου και ειρηνικού μέλλοντος. Κι ούτε μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που τα βιβλία της Ιστορίας ήταν γεμάτα από ονόματα βασιλιάδων, χρονολογίες μαχών και πολέμους, που δεν εμπόδισαν άλλωστε πολλά παιδιά να ξεχνάνε τι ακριβώς εορτάζεται στις εθνικές επετείους.

Στο πλαίσιο αυτό, το ελάχιστο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι πως:

- Δεν μπορεί να αρκούμαστε σε υψηλές εθνικιστικές κορώνες για αυτο-κατανάλωση για τη χώρα μας και ταυτόχρονα να καταπατούμε ή να καίμε τα δάση της για να τα κάνουμε οικόπεδα.

- Δεν μπορεί να καταθέτουμε τα βιβλία της Ιστορίας στον Ψωμιάδη ή στον Καρατζαφέρη και τους ομοίους τους για έγκριση.

- Είμαστε με το είδος της ιστορικής μνήμης που ένωσε την Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι με εκείνο που έκανε ερείπια την πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens .gr - email: ecogreen @otenet. gr




Είσαστε, τί είσαστε... Να ρωτήσετε το κόσμο γύρω σας. Και μην μου πείτε ότι σας ψήφισε 1,07%. Θα σας ξεβρακώσουμε - όσοι σας έχουμε καταλάβει - για να σας σιχαθούν κι' οι μανάδες σας!

24 σχόλια:

Greg είπε...

Αν υπάρχει απορία πώς και τους θυμήθηκα 15 μέρες μετά, είναι απλό!

Είναι το μόνο κόμμα του οποίου την ανακοίνωση φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Ρεπούση και το είδα σήμερα!

Να υποθέσω ότι έχουν τα ίδια αφεντικά;

vangelakas είπε...

πολύς κόσμος συνωστίζεται στό νά λέει ότι η άκρα δεξιά νίκησε...

Εντάξει, δέν λέω, χαίρομαι διότι ακροδεξιός είμαι καί πιστώνεται στόν χώρο μου ένα τέτοιο επίτευγμα, αλλά βρέ μυαλοταλιμπάν, ακροδεξιοί είναι οι:

Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Κούνδουρος, Μανόλης Γλέζος, Κώστας Λαλιώτης, ο σκιτσογράφος Στάθης, ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης κλπ.

(από τό δίκτυο 21 τά ονόματα, εντελώς ενδεικτικά...)

Greg είπε...

@vangelaka

Πώς φαίνεται ότι η προπαγανδιστική τακτική σχεδιάζεται στο "εξωτερικό". Και μάλιστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Γι' αυτό και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τί γίνεται εδώ γύρω...

Τώρα οι "Πράσινοι" (από το χρώμα του δολλαρίου ο τίτλος...) υπαλληλική νοοτροπία φαίνεται να έχουν. Ότι τους παραγγέλουν εκτελούν!

Ανώνυμος είπε...

Που τους πονά και πού τους σφάζει...

http://syriza-watch.blogspot.com/

ασχετο, αλλά ...σχετικό,

α, και η Οικολογική Παρέμβαση, συνιστώσα του (τ)ΣΥΡΙΖΑ που γράφει για την απαράδεκτη στάση της Ελλάδας κατά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας!!!

http://oikologiki-paremvasi.gr/blog/

ange-ta είπε...

Για το φάτε κλώνους και μεταλλαγμένα θα μας πούν κάτι οι οικολόγοι μας;;

Αλλα, δες το ποστ μου και θα καταλάβεις που οδεύει η επίσημη οικολογία.

Οικολόγοι όλου του κόσμου διαλυθείτε!!!!

ange-ta είπε...

Εκείνο που μου τη δίνει περισσότερο είναι που νομίζουν, ότι το κουρελογράφημα είναι βιβλίο ιστορίας.
Ούτε καν σκουπίδια δεν είναι.
Γιατί και στα σκουπίδια όταν ψάχνεις κάτι βρίσκεις που να έχει αξία.

Σπύρος είπε...

Ωραίο είναι πάντως που οι Κον-Μπεντίντ τής Ελλάδας έχουν και ιστορικές πέραν από ΄οικολογικές ευαισθησίες΄.Διευρύνεται το πνεύμα τους και πέραν τού Ατλαντικού.
Καλύτερα ΄εκπορεύεται΄ εκ τού Πατρός πέραν τού Ατλαντικού.!!!!!!!!!!!!!!!

ange-ta είπε...

Ρε συ Γρεγκ, δεν έχω καταφέρει να βάλω αυτές τις στενές επαφές.
Αν βρεις καθόλου χρόνο, δώσε καμια βοήθεια.

Greg είπε...

@ ange-ta

Σου έστειλα mail.

Ανώνυμος είπε...

Α τους κρυφο...@*! Ευτυχώς το εργαλείο (διαδίκτυο) μάς έσωσε! Επισκέφθηκα π.χ. σήμερα το ιστολόγιο του Γκρεγκ και...εγένετο φως! Τα μικρά (κυριολεκτικά) "πράσινα" ανθρωπάκια, χωρίς μάσκες. Τιποτένια. Εμετικά. Σαν πράσινα σκουλήκια.

Cacofonix είπε...

Ο κάθε απίθανος κάνει μια ΜΚΟ που είναι και ΠΟ (προσωπική οργάνωση) και βουρ στον πατσά.

Greg είπε...

Δεν είναι απίθανοι οι συγκεκριμένοι... Είναι εντεταλμένα όργανα(*). Και αυτό είναι "πολιτική εκτίμηση"... (τους αρέσει αυτό!) και όχι "αήθης προσωπική επίθεση". Ελπίζω να συμφωνούν και οι διάφορες περιφερόμενες κοτούλες...

(*) και ανάλογα πρέπει ν' αντιμετωπίζονται... Ώστε και οι "φόβοι" τους να έχουν κάποια υπόσταση...

Ανώνυμος είπε...

Αν τον Τρεμόπουλο με λίγα δολλάρια τον έψησαν να μιλήσει θετικά για τον Κεμάλ, τι θα γίνει όταν η General Electric έρθει για δημιουργία πυρηνικού σταθμού στον Θερμαικό; Τι θα πεί άραγε τότε; Θα ανακαλύψουμε την οικολογική πυρηνική ενέργεια, έναντι του βρώμικου ρώσικου πετρελαίου.

Greg είπε...

Γιατί τους είδατε να ζητάνε να επιβληθούν μέτρα εκ μέρους της "ισχυρής" Ελλάδας ή έστω της Ευρώπης των λαών..., άντε εκ μέρους της "πολύχρωμης (μαλακία κι' αυτή) αριστεράς, κατά των γειτονικών χωρών που είτε έχουν πυρηνικά (Βουλγαρία), είτε επιδιώκουν να αποκτήσουν (Τουρκία και Αλβανία);

Αλλά συγνώμη! Οι έμποροι της οικολογίας, εκφράζοντας μια επιλεκτική "οικολογική" συμπεριφορά θεωρούν ότι "η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης με τους γείτονες" απαιτεί όχι μόνο την αναθεώρηση της Ιστορίας, αλλά και της "οικολογίας"... Έτσι είναι φαίνεται εναντίον των πυρηνικών, όταν αυτά δεν ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα ή δεν βολεύουν (αν γίνεται αυτό) εμάς! Οι Τουρκαλβαναράδες μην ενοχληθούν.

Τελικά αισθάνονται Έλληνες αυτοί οι άνθρωποι;

Ανώνυμος είπε...

Τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια (σαν τα ούφο) δεν διαφέρουν από τους αντίστοιχους της Γερμανίας που μετά το μπλά-μπλά και μπλά της δεκαετίας του '80 για τα δάση γύρω από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και τον ποταμό Έλμπε, κατέληξαν σε γάμο με τους ακροδεξιούς και το μόνο πράσινο με το οποίο ασχολούνται πλέον είναι το χρώμα του χρήματος.
Jeronimo -- Fighting terrorism since 1492.

J95 είπε...

"Τελικά αισθάνονται Έλληνες αυτοί οι άνθρωποι;"

Μην ξεχάσεις την επόμενη φορά που οι Γνήσιοι(ΤΜ) Έλληνες(R) θα κάψουν φυσικά μνημεία 1000 ετών (Κρόνειος Λόφος) να επιπλήξεις όποιον δεν ασχολείται με την αποχέτευση στη ΒΑ Μαύρη Θάλασσα.

J95 είπε...

"Καλύτερα ΄εκπορεύεται΄ εκ τού Πατρός πέραν τού Ατλαντικού.!!!!!!!!!!!!!!!"

Για τους Γνήσιους(ΤΜ) Έλληνες(R) πάντως δεν έχουμε αμφιβολία εκ ποίου Πατρός εκπορεύεται το πνεύμα τους. Παίζει να σας έχουν γαμήσει και 40.000.000 γιαγιάδες οι Τούρκοι.

Greg είπε...

@J95

Προφανώς θεωρείς ότι το κάψιμο του Κρόνιου λόφου αποτελεί άλλοθι για τον ανθελληνισμό τους (άρα και μίσος για τον εαυτό τους που είναι σοβαρή αρρώστια όπως σου έχω ξαναγράψει...) των καθ' ημάς πράσινων; Γιατί αν είναι έτσι να τους υποψιασθώ ως δράστες...

Για το δεύτερο σου σχόλιο αποφαίνεσαι ως Τούρκος, ως γιαγιά ή ως γαμιάς; Για να αξιολογήσω την πληροφορία...

J95 είπε...

Greg, το συνεχίζεις και τα παίρνω μιλάμε στο κρανίο μέχρι θανάτου.

Μια ζωή ρε τσόγλανοι του κερατά όποιος διαφωνεί στις πολιτικές σας απόψεις είναι ανθέλληνας ή ξενοκινούμενος. "Επιχείρημα" που παρεμπιπτόντως αποτελεί το γαμημένο TRADEMARK του ακροδεξιού, οπότε σταματήστε να απορείτε γιατί σας λένε έτσι γιατί μόνο τον εαυτό σας κοροϊδεύετε (πράγμα όχι ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου του πόσο εύκολα πιστεύετε ένα σωρό αδιανόητες μαλακίες).

ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ, παλιογαμήδια. Να μου δείξετε δηλαδή ότι οι έννοιες "σκατά που έχετε στους κλούβιους σας εγκεφάλους" και "Ελλάδα" ταυτίζονται.

Επειδή προφανώς δε μπορείτε να το κάνετε αυτό, σας λέω προκαταβολικά: άντε γαμηθείτε. Δεν έχουμε 1960 να λες "αντεθνικές" τις θέσεις του άλλου και να ξεμπερδεύεις. Κωλοπαίδια.

Και επιπλέον αν θέλετε καλά και σώνει να παίξετε το παιχνιδάκι "όποιος σιχαίνεται τη σκατόφατσά μου μισεί την Ελλάδα" σας επισημαίνω ότι αν η αμερικάνικη εκπόρευση των πολιτικών θέσεων των Ο-Π είναι συζητήσιμη (θέλω να πω τι απόδειξη έχουμε για αυτό; α ναι, ότι το λέει ένας άγνωστος χοντρομαλάκας σε ένα μπλογκ, QED μιλάμε...), η τουρκική εκπόρευση της βιολογικής ύπαρξης και (πολύ περισσότερο) της νοοτροπίας πολλών από εσάς είναι ΠΟΛΥ πιο σίγουρη. Και το ξέρετε. Και σας τσούζει. Κομπλεξάρες.

Cacofonix είπε...

Ρε Γκρεγκ δε πατάς το καζανάκι να καθαρίσει ο οχετός.
Άμα γουστάρει να μιλάει με αυτό τον τρόπο στο δικό του χώρο...
Ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαίωματα είναι κι αυτό της αξιοπρέπειας κι αυτός το παραβαίνει ασύστολα και κατά εξακολούθησει. Δεν ξέρω τι έχει στο ταραγμένο μυαλουδάκι του, αλλά οι υπόλοιποι δε χρωστάμε τίποτα...

Nativist είπε...

Βρε παιδιά, οικολόγοι είναι οι άνθρωποι, δίκιο έχουν! Εγώ τουλάχιστον τους καταλαβαίνω.

"Στη σύγχρονη πυρά παραδόθηκε πια το περίφημο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, που συσπείρωσε εναντίον του ένα ευρύτατο διακομματικό λόμπυ και επηρέασε σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης."

Το βιβλίο δεν έπρεπε να πάει στην πυρά, αλλά στην ανακύκλωση! Περί αυτού δεν πρόκεθται, ή δεν κατάλαβα καλά, ως συνήθως!

Αϊάσανθος Ίων είπε...

@cacofonix:
Το "καζανάκι" δεν πρέπει να είναι η πρώτη, αλλά η έσχατη λύση. Η σωστή στάση, κατά τη γνώμη μου, απέναντι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η κατάρριψη με επιχειρήματα και το ξεγύμνωμα του αληθινού προσώπου και της ταυτότητας αυτών των υποκειμένων. Μόνον έτσι μπορούν να "βουλωθούν" αποτελεσματικά και να θριαμβεύσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όχι με "καζανάκια".
Μία συλλογική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν, νομίζω, ευχής έργον.
Η λογοκρισία μπορεί πολύ εύκολα να γίνει όπλο για να εξαφανίζει κάποιος τον οποιοδήποτε αντίλογο τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Νομίζω πως τέτοια χρήση της λογοκρισίας έχει κάνει ο Νίκος Δήμου. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Greg είπε...

Εντάξει! Κατέστη προφανές ότι ο J95 (όπως και οι Ο-Π στο πρόσφατο μεταξύ μας παρελθόν) δεν ομιλεί ούτε ως γαμιάς, ούτε ως γιαγιά αλλά ως Τούρκος!

Aποτέλεσμα η παντελής έλλειψη ψυχραιμίας, διαλεκτικής ικανότητας και πολιτισμού...

Τώρα ως προς το αμερικανοκίνητο των θέσεων των Ο-Π θα απαντήσω απλά και μόνο γιατί γουστάρω να τα ξαναλέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία!

Όταν ταυτίζονται 100% οι απόψεις σου και φιλοξείσαι μόνον εσύ από όλα τα πολιτικά κόμματα, σε μια ιστοσελίδα ενός ανθρώπου που ποτέ δεν αρνήθηκε (πώς θα μπορούσε άλλωστε...) ότι ανήκει στο γκρούπ που χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος και το Αμερικανικό ΥΠΕΞ - μέσω του CDRSEE - τους σκοπούς του οποίου ικανοποιεί απαρέγκλιτα με το έργο του, ποίαν άλλη χρείαν έχωμεν αποδείξεων; Την διάτρητη της εφορίας με σφραγίδα από πίσω;

Εκτός αν πλέον "εθνικόν είναι το Αμερικανικόν" οπότε J95 έχεις χάσει και την "Τουρκική γραμμή" και ομιλείς ως γυφτοσκοπιανός!...

Μάλιστα τα επιχειρήματα σου "χωλαίνουν" ως προς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού (άλλωστε δεν μπορείς όσο κι' αν θέλεις να κρύψεις εσύ κι' οι φασίστες όμοιοί σου - όχι ο Βαγκέλαξ - ότι λατρεύετε να βάζετε ταμπέλες...) - αν έτσι ενοχλούνται τα ιδεολογήματά και οι φαντασιώσεις σας (ξέρεις γιουσουφάκια, τουρκαλάδες, κωλόμπες ...) - και σου διαφεύγει ότι ακυρώνεις ότι άλλο υποστηρίζεις. Δηλαδή μιλώντας με όρους "αίματος" (που κι' αυτό σας βγαίνει στραβά) και όχι κουλτούρας, τα επιχειρήματά σας αποκαλύπτουν πρώτα απ' όλα τον γυφτοσκοπιανικό "μακεδονικό" επεκτατικό αλυτρωτισμό που κόβετε φλέβα για πάρτη του..., καθώς και τους κινδύνους από την λαθρομετανάστευση, κλπ.

Τελειώνω με μια ερώτηση! Γιατί δεν αποτολμούν την αντιπαράθεση "οι φίλοι σου" και βάζουν εσένα μικρό παιδί να βγάλεις το φίδι από την τρύπα; Δεν σε λυπούνται;

J95 είπε...

cacofonix το δικαίωμα της αξιοπρέπειας το παραβιάζουν κάτι ανεγκέφαλα σκατοφασιστάκια σαν και του λόγου σου που λένε "ανθέλληνα" και "ξενοκίνητο" όποιον δε συμφωνεί με τις αρχιδιές που έχουν στους κλούβιους σου εγκέφαλους.

Αν σας ενοχλεί να σας λένε τουρκόσπορους και τουρκόψυχους (παρά το ότι αρκεί να αλλάξω 2-3 κύρια ονόματα και γλώσσα στις μαλακίες που έχετε γράψει και θα βγει μια ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ συζήτηση γκρίζων λύκων συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς σου στη συζήτηση που είναι η πρόταση για διαγραφή του αντιλόγου), ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

greg εξακολουθείς να το συνεχίζεις και θα γίνει εντελώς της πουτάνας μιλάμε.