28.2.07

Ένας χρόνος Ντόρα στο ΥΠΕΞ!

Μας έχει προκύψει εδώ και ένα χρόνο περίπου η Ντόρα στα εξωτερικά, τα οποία φυσικά είναι αλληλένδετα με τα εσωτερικά, στο θλιβερό προτεκτοράτο που έχει καταντήσει η χώρα μας. Για να δούμε πώς και γιατί.

«Εν αρχή» η αποτυχημένη Τουρκική πρόταση που από τον Οκτώβρη έγινε Φιλανδική...!

Ακούσαμε πολλά προ τριμήνου γι’ αυτήν την φιλοτουρκική και αποτυχημένη πλέον πρωτοβουλία της Φιλανδικής προεδρίας στο θέμα της εμπλοκής της Τουρκικής υποψηφιότητας. Επιμελώς όμως δεν τονίσθηκε ότι το Φιλανδικό σχέδιο δεν ήταν καινούργιο!

Ο προσεκτικός παρατηρητής γνωρίζει (24-1-06) ότι τις προτάσεις αυτούσιες είχε παρουσιάσει ο Γκιούλ ένα χρόνο πριν, με μόνη διαφορά τον έλεγχο της Αμμοχώστου από τον ΟΗΕ... Κύκλοι του Κόφι Ανάν τις είχαν χαρακτηρίσει τότε «υποβοηθητικές των προσπαθειών προς την κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού», ενώ ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης επίτροπος Όλι Ρεν, ανέφερε τότε ότι «η Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες προόδου που γίνονται για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Κυπριακού».

Αντίθετα, «ξαναζεσταμένο φαγητό» τις είχε χαρακτηρίσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου τονίζοντας πως τις είχε ξαναπαρουσιάσει στα μέσα του 2005 ο Γκιούλ και είχαν πέσει στο κενό, δεδομένου ότι κατά την Κυπριακή πλευρά προσπαθούσαν να συνδέσουν θέματα ουσιαστικώς ασύνδετα... Ο Παπαδόπουλος μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά επί 35 λεπτά (όπως έγραψε η Χαραυγή) με τον Ανάν, τονίζοντας τα ίδια και εισπράττοντας δικαιολογίες ότι «το θέμα απλά θα μελετηθεί».

Ο Αγγλοσάξων Τζακ Στρο είχε τονίσει δύο μέρες μετά (26-1-06) ότι «Η νέα πρωτοβουλία παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία για υπέρβαση, και δεν πρέπει να χαθεί. Οι πολιτικές της απόρριψης δεν θα οδηγήσουν πουθενά» για δεχθεί την απάντηση του Έλληνα ομολόγου του Π.Μολυβιάτη ότι οι προτάσεις δεν διαφέρουν από παλαιότερες που «δεν οδήγησαν πουθενά». Την ίδια μέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνιζε ότι το τουρκικό σχέδιο συνάδει με τις θέσεις που εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά το απορριπτικό δημοψήφισμα στην Κύπρο επί του Σχεδίου Ανάν. Αμέσως ο Έλλην πρέσβης στην Ουάσινγκτον κ. Μαλλιάς επεσκέφθη τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Έντελμαν και του δήλωσε ότι «οι προτάσεις της Άγκυρας δεν είναι καινούριες, αλλά αποτελούν επανάληψη θέσεων που είχε παρουσιάσει και το Μάιο του 2005»

Αυτά έκανε ο Πέτρος... και «πήρε πόδι» είκοσι μόλις μέρες (!) μετά (16-2-06) τονίζοντας με σημασία στους «πωλητές»... που παρελάμβαναν το ΥΠΕΞ: «Δόθηκε η δυνατότητα στον κυπριακό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για την τύχη του χωρίς δυσμενείς συνέπειες για την Ελλάδα και την Κύπρο. Συνεχίστηκε η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα μετατράπηκαν σε ευρωτουρκικά.»

Έτσι προέκυψε η Ντόρα! Ευτυχώς όμως για τον Ελληνισμό οι νεο-Οθωμανοί δεν μπορούν να αλλάξουν και τον Παπαδόπουλο!

Δυστυχώς για όλους όμως, Ελλαδίτες και Κύπριους, η νέα πολιτική άποψη που εκφράζεται καλύτερα από την κ. Μπακογιάννη, κατέστη επίσημη για τα καθ’ υμάς. Αυτά να τα θυμάται ο Ελληνικός λαός όταν σύντομα θα κληθεί να ψηφίσει.


Αλλά θα συνεχίσουμε...

3 σχόλια:

ange-ta είπε...

Καλημέρα Greg,
Οσο τα συμφέροντα των επικυρίαρχων αγκαλιάζουν με τόση λατρεία την φονταμενταλιστική Τουρκία, η Κύπρος δεν έχει καμία ευκαιρία.

Greg είπε...

Γι' αυτό κι' ο Παπαδόπουλος τους δημιουργεί (των επικυρίαρχων) καινούργια συμφέροντα...

Ο δικός μας ούτε αυτό δεν μπορεί!

ange-ta είπε...

"Ο δικός μας ούτε αυτό δεν μπορεί"
Αυτός μόνο σουβλάκια μπορεί να παραγγείλει.