20.2.07

Ο πατροπαράδοτος κακός δαίμονας! (γνωστού εθνοφασίστα...)

Για μας τους Έλληνες η Τουρκία στάθηκε ο πατροπαράδοτος κακός δαίμονας από τότε που υπάρχει νεοελληνικό έθνος. Μα και για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα, οι Τούρκοι στάθηκαν πάντοτε παράγοντες καταστροφής, λαϊκής εξόντωσης και εθνικής υποδούλωσης. Στάθηκαν πάντα ένας εξωευρωπαϊκός και αντιευρωπαϊκός παράγοντας. Κανένας Έλληνας δεν θα ξεχάσει ποτέ την Μικρασιατική τραγωδία στα 1922. Και σε όσους μας μιλάν για την νέα Τουρκία θα δείξουμε την προδοσία της στον τελευταίο πόλεμο και θα απαντήσουμε: «Ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του, ούτε την γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του». «Η κατηγορηματική επιταγή που μας δίνει η ιστορία είναι να φύγει η Τουρκία απ’ την Ευρώπη»...


Νίκος Ζαχαριάδης «Η κατάσταση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και η θέση της Ελλάδας». (Ριζοσπάστης 13/4/1946)

10 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Ε όχι και κανένας Έλληνας! Εδώ αν επικρατήσει η άποψη του ΥΠΕΠΘ σε 30 χρόνια κανείς δε θα θυμάται, όχι κανείς δε θα έχει ξεχάσει το 1922. Όλοι θα μιλάνε για συνωστισμό και θα το παρομοιάζουν με τον Πειραιά και τη Μύκονο

Μάρκος είπε...

Πάντως είναι μεγάλο εύρημα, ομολογώ! Και κλείνει το στόμα σε πολλούς.

vangelakas είπε...

Μπα... Εγω δεν προκειται ποτε να το χρησιμοποιησω... Εξωραιζει (καπως) τον ελεεινο Ζαχαριαδη... :-D

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γκρεγκ,

ξέρεις φαντάζομαι τι έγραφε ο Ζαχαριάδης στο "Ριζοσπάστη" το '35!

Greg είπε...

Αδιαφόρως γιατί υιοθέτησε την παραπάνω θέση ο Ζαχαριάδης (το 46... :-D ), έρχεται σαν απάντηση στην προσπάθεια του "τσουβαλιάσματος" με το οποίο οι εκσυχρονιστάδες προσπαθούν, λόγω έλλειψης ουσιαστικών υποστηρικτικών της αθλιότητας του σχολικού βιβλίου επιχειρημάτων, να "ακυρώσουν" τις τεκμηριωμένες αντιδράσεις.

vangelakas είπε...

Πάντως, Γκρέγκ μου, δέν σου κρύβω ότι μέ ξενερώνει λίγο αυτή η απαξίωση πού εκφράζεται από κάποιους (τής ευρυτέρας πατριωτικής παρατάξεως) πρός τόν ΛαΟΣ. Δέν λέω ότι πρέπει ο Παπαθεμελής, ο Ζουράρις, ο Καραμπελιάς καί τόσοι άλλοι νά τραγουδάνε τόν ύμνο τής 21ης Απριλίου αλλά εντάξει! Αυτό τό αφ'υψηλού ύφος μού τήν σπάει... Δέν ξέρω ποία η άποψις σου, αγαπητέ...

Greg είπε...

Άδικο δεν έχεις καθόλου! Επίτρεψέ μου να ασχοληθώ σε μερικές μέρες με το θέμα. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να επιστραφεί η προσπάθεια χυλοποίησης των αντιδρούντων. Γιατί τα επιχειρήματα είναι πολλά και αυτοί προσπαθούν να εστιάσουν σε όσα πιστεύουν ότι έχουν αδυναμίες για το κοινό τους.

ange-ta είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Ξέρεις Βαγγέλακα, αυτό που προσδιορίζει κάποιους, όταν δεν έχουν απόψεις, είναι η αντίθεσή τους με τους άλλους. Υπάρχει μία τάση πανευρωπαϊκά, για εθνικιστικές νότες, σίγουρα δεν είναι για καλό.
Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την ιστορία, όχι για να τονώσουμε το όποιο μίσος μας προς τους Τούρκους, ούτε για να δηλώσουμε την ανωτερότητά μας, αλλά για να μη την επαναλάβουμε. Και αυτό είναι που εμάς τους αριστερούς μας ξεχωρίζει από τους εθνικιστές. Και βέβαια, όχι μόνο αυτό.

vangelakas είπε...

Καλημέρα. Σέ τί ακριβώς στέκεσαι; Θέλω νά πώ, από τί ορμωμένη;

ange-ta είπε...

Σ αυτό που λες "δέν σου κρύβω ότι μέ ξενερώνει λίγο αυτή η απαξίωση πού εκφράζεται από κάποιους (τής ευρυτέρας πατριωτικής παρατάξεως) πρός τόν ΛαΟΣ"