18.11.07

Κυκλοφορεί το 23ο φύλλο της Ρήξης

με άρθρα για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, το Πα.Σο.Κ., αναλύσεις για τα διεθνή θέματα- με μία ιδιαίτερη αναφορά στην Λατινική Αμερική- αλλά και αναφορά σε οικολογικά ζητήματα, όπως αυτό του Ασωπού.


ΠΑΣΟΚΕΙΑ ΕΚΛΟΓΗ - ΠΑΣΟΚΕΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί μαθαίναμε πως ο Γιώργος εκλέχτηκε πανηγυρικά από 930 χιλιάδες ψηφοφόρους με 60% των ψήφων, ενώ ο μεγάλος αντίπαλός του «Μπένι» έπαιρνε μόλις 34,5%. Και τι δεν είπαν και έγραψαν οι κονδυλοφόροι υπηρεσίας, ακόμα και όσοι ήταν εναντίον του Γιωργάκη και τον καθύβριζαν μόλις πριν μερικές μέρες. Διότι πλέον έπρεπε να συνταχθούν με το κόμμα τους ή εν γένει με το ρεύμα της εξουσίας: «Συντριπτικό ποσοστό», «επανεπιβεβαίωση της λαϊκής εντολής», «ο Γιώργος κατήγαγε περιφανή νίκη», και άλλα πολλά. Την Τετάρτη το βράδυ, «επιτέλους», έγιναν γνωστά και τα «τελικά αποτελέσματα», μετά από δυόμισι ημερών μαγείρεμα: Ψήφισαν 760 χιλιάδες άτομα και ο Γιώργος πήρε 55,9%, ο Βενιζέλος 38,5% και ο Σκανδαλίδης τα υπόλοιπα. Όπως καταλαβαίνουμε, ούτε η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη, ούτε η νίκη του Γιωργάκη τόσο συντριπτική, παρότι είχε και όλον τον κομματικό μηχανισμό μαζί του. Επιπλέον δε, ο γραμματέας του ΕΣ Νίκος Αθανασάκης δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν «μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις διπλοψηφιών», ενώ βοά η χώρα για τις χιλιάδες διπλοψηφίες που έγιναν.

Αν λοιπόν αυτή τη φορά ψήφισαν και διπλοψήφισαν 760.000, πόσοι ήταν άραγε εκείνοι που είχαν ψηφίσει τον Γιωργάκη το 2004, 300 χιλιάδες; Κάπου τόσο, αναφέρουν οι πιο αξιόπιστες πηγές. Και παρακολουθήσαμε όλες αυτές τις εβδομάδες ανερυθρίαστα και ατάραχα τα «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ να ακούν τις λοιδορίες των δημοσιογράφων για την εξαπάτηση του κόσμου σχετικά με τον αριθμό των ψηφισάντων το 2004. Τους αποκαλούσαν κοινούς πλαστογράφους και απατεώνες, αλλά το αυτί τους δεν ίδρωνε, όπως δεν ίδρωσε όταν η Βάσω τούς αποκάλεσε κλέφτες.

Εδώ το κόμμα τους έκλεψε τα όνειρα και τις εξαγγελίες γενεών και τα εξαργύρωσε σε βίλες και πισίνες, τώρα «θα κωλώσουν» για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους; Πασόκεια πράγματα, πασόκεια εκλογή, πασόκεια αλήθεια.



Τη Δεύτερα 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη (ανοιχτή σε όλους) συνάντηση των σεμιναρίων που διοργανώνει το περιοδικό Άρδην. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του περιοδικού στις 7:30 μ.μ., (Θεμιστοκλέους 37) με θέμα: Αναρχισμός, Σοσιαλισμός και εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες, από τον Στ. Καλλέργη ως τον Πλ. Δρακούλη.

4 σχόλια:

Greg είπε...

Μετά τις εκλογές αλλά με "τρώει" να το πώ...

Θυμίζω ότι για πρόεδρο ΠΑΣΟΚ ψηφίσανε και οι 16ρηδες και οι τουρίστες!

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως, όταν "σοβαρεύουν" τα πράγματα. Όπως για παράδειγμα στις εκλογές νομαρχιακής επιτροπής.

Εκεί πρέπει να είσαι 21, Έλληνας και μέλος! Δεν είναι παίξε, γέλασε....

Ανώνυμος είπε...

Για τα του ΠΑΣΟΚ τα λέει εξαιρετικά στη "Ρήξη" ο Μανόλης Μαυρολέων [του Μαυρολέοντος :-) ], που είχε από πρώτο χέρι εμπειρία εκείνα τα χρόνια στην Ιταλία. Το ψάρι ήταν από την αρχή βρώμικο. Και από πού βρωμάει το ρημάδι;

Θόδωρος Ντρίνιας περί Κούβας, επίσης εξαίρετος...

Ανώνυμος είπε...

Τω Μαυρολέοντι...

Τό 'πιασε και σένα το μάτι σου! Άστα, τελικά δείχνουμε την ηλικία μας έτσι Χρήστο...

Ανώνυμος είπε...

Ω Μαυρολέων!

Σιγά μην δείχνουμε την ηλικία μας με κάτι τέτοια. Την ηλικία μας τη δείχνουμε κι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα. Πάντως τόσα χρόνια αναγνώστης και γραφιάς [παντός καιρού και είδους] τα χειρότερα λάθη τα έχω δει σε τίτλους άρθρων και σε λεζάντες. Είναι τα "μικρά" που είναι "επικίνδυνα".

Μπονζούρ και καλή εβδομάδα.