15.10.07

Πήραμε αυτό...









...και παραδίδουμε κάτι τέτοιο!






Η συμμετοχή μου στην ημέρα των bloggers για το περιβάλλον.

3 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο εθνάρχης Καραμανλής έπαιξε σημαντικότατο ρόλο σ' αυτήν την αλλαγή των φωτογραφιών. Όταν ξεκίνησαν να κυβερνούν την Ελλάδα οι εργολάβοι.

Ανώνυμος είπε...

Ή, όπως έλεγε και ο Γιωργάρας του ΛΑΟΣ στο παλιό του πρόγραμμα:

ΣΚΑΨΤΕ-ΣΚΛΨΤΕ-ΣΚΑΨΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα, αποδειχτήκαμε για άλλη μια φορά κάφροι. Καμμία μέριμνα για την διατήρηση του παλιού ανθρώπινου προσώπου των πόλεων και ειδικά της πανέμορφης Αθήνας με τα νεοκλασικά της. Ο Μάρκος έχει δίκιο. Ο Καραμανλής παρέδωσε την πρωτεύουσα βορά στους εργολάβους. Κυριολεκτικά την δήωσαν!Δέστε τις ευρωπαϊκές πόλεις. Όλες λίγο-πολύ κράτησαν το παρελθόν τους. Πολλά κτίρια της Αθήνας έπρεπε να είχαν βγει διατηρητέα, αλλά δεν έγινε. Ο Καραμανλής έβαλε και ξήλωσαν και τους φοίνικες από την Ομόνοια, για να μην δίδουν, λέει, εικόνα ... μεσανατολίτικη στο κλεινόν Άστυ (σιγά τα ωά!!). Ο μπαστουνόβλαχος δεν είχε πάει τότε ακόμη στην Ρώμη και είχε πάντα το κόμπλεξ του Ρωμιού που θέλει να γίνει Ευρωπαίος (εκεί τον μιμήθηκε αργότερα και ο Σημίτης).

Από την άλλη, μετά το πόλεμο άλλαξαν δύο κυρίως πράγματα:
α) Οι παλιοί Αθηναίοι, οι γκάγκαροι, που είχαν ωραία αρχοντικά, είχαν καταστραφεί οικονομικά και ήθελαν να δώσουν τα σπίτια τους αντιπαροχή, όσο κι αν αυτό τους στοίχιζε συναισθηματικά.
β) Η αστυφιλία εκτίναξε στα ύψη τον πληθυσμό της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να γίνονται ανάρπαστα τα διαμερίσματα των ελεεινών και τρισάθλιων πολυκατοικιών που κτίζονταν. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, παλιός και φανατικός Αθηναίος, έχει γράψει ένα πολύ ωραίο βιβλίο για το θέμα. Ο τίτλος, αν θυμάμαι καλά, είναι «Ο πωλών συνείδηση».