6.9.07

Παλιό αλλά πρέπει να το θυμηθούμε σε λίγες μέρες.

Γιαννάκου: «Αν διαφωνείτε μήν ψηφίζετε ΝΔ»!

Το «Παρόν» αποκάλυψε έναν ιδιαίτερα διαφωτιστικό διάλογο που είχε στο Λονδίνο (18 Μαΐου) η κ. Γιαννάκου με τον Ανδρέα Σταλίδη δημιουργό του διαδικτυακού τόπου «Αντίβαρο». Η συνομιλία έγινε όταν τελείωσε η υπουργός Παιδείας την ομιλία της στο «Hellenic Centre» σε πυκνό ακροατήριο εφοπλιστών, επιχειρηματιών και πολλών άλλων ομογενών.

Ιδού ο διάλογος που κατέληξε σε απάντηση-βόμβα από την κ. Γιαννάκου.

ΣΤΑΛΙΔΗΣ: «Τα ερωτηματολόγια προς εκπαιδευτικούς δεν είναι έτοιμα, πότε θα γίνουν οι διορθώσεις;»

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Όχι, τα ερωτηματολόγια θα δοθούν από τη νέα χρονιά, όχι φέτος».

ΣΤΑΛ.: «Ναι, αλλά ο γ.γ. του ΥΠΕΠΘ κ. Καραμάνος δήλωσε στις 5 Μαΐου ότι θα γίνουν οι διορθώσεις μέχρι τέλη Μαΐου με βάση το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών, πότε θα γίνει αυτό αφού τελειώνει η σχολική χρονιά;»

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Ναι, το βιβλίο θα πάει διορθωμένο την επόμενη χρονιά».

ΣΤΑΛ.: «Να σας ενημερώσω ότι κατά τη γνώμη μου η βάση της ΝΔ δεν συμφωνεί με τις θέσεις και τη στάση σας στο ζήτημα του βιβλίου».

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Τότε, μην ψηφίζετε ΝΔ στις εκλογές»!

20 σχόλια:

ange-ta είπε...

μπορεί να μη ψηφίσει ούτ η ίδια.
ποιός ξέρει; ο ένας μας πλασάρει τα Ιμια και ο άλλος μας αποτρέπει!

Η Δούρου τα αφαίρεσε τα σχόλια.
Για τη Δημοκρατία ρε γαμώτο

Greg είπε...

Αφαίρεσε η Δούρου τα σχόλια;

Κλονίστηκε η πίστη μου στη δημοκρατία που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑς

vetdino είπε...

καλά η γιαννάκου πάει για πολύ μαύρ!! ας τη μαυρίσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην Α' Αθήνας πρώτα...

το θέμα ειναι πως το δίλλημα σ'αυτές τις εκλογές είναι... "Καραμανλής ή Τσαντ"...

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Ange-ta θα αναγκαστω να γραψω και άλλο σημείωμα για την Δούρου στις θεαμαπάτες , περιμένω άλλη μια παρουσία της στα κανάλια ... έχει ρεύμα :-)

Το Αλέκο πάντως είναι προφανές ότι είναι κρυπτοχριστιανός ... θα αρχίσω να τον συμπαθώ ... λοιπόν εσύ ΔΕΝ ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ και εγω θα σταυρώσω μόνο Δούρου , συμφωνείς;;;
αναμένω απάντηση αγαπητή μου Ange-ta ... εγώ μόνο Ντούρου ,
εσύ όχι Συριζα ...
do we have a deal ?? :-))

καλημέρα :-)

εξαποδώ είπε...

Επειδή αυτές οι εκλογές είναι ούτως ή άλλως γελοίες ας ρίξουμε μια ματιά στο εξαίρετο αφιέρωμα του Πόντος κι Αριστερά για τον Σεπτέμβρη του ‘55. Για να θυμόμαστε τουλάχιστον...

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

"το θέμα ειναι πως το δίλλημα σ'αυτές τις εκλογές είναι... "Καραμανλής ή Τσαντ"..."

Τα διλήμματα αυτού του τύπου είναι για μπανανίες. Με τέτοιους όρους ας έχουμε απο κοντα τις βαζελίνες για να μην πονέσουμε τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Οι σωτήρες και οι αναγκαστικές λύσεις έχουν και το ανάλογο κόστος.

Καραμανλή θα φάμε ούτως ή άλλως στην μάπα. Αυτό προς ώρας δεν μπορούμε να το αποφύγουμε με τίποτε. Το πραγματικό δίλημμα είναι τι είδους Καραμανλή θέλουμε και υπό ποίους όρους. Αγέρωχο τιποτολόγο τσαμπουκά ή πρωθυπουργό με συγκεκριμένη και υπό αίρεση εντολή που μετράει τα λόγια του και την μαλακία του κάθε υπουργού του (για τον οποίο σημειωτέον φέρει ακέραια την ευθύνη).

Greg είπε...

@γάτος με απαλές πατούσες

Την είχε στην εκπομπή του χθές ο (Σπύρος) Καρατζαφέρης. Γράψε- Γράψε!


@Ερμιππος

Καραμανλή θα έχουμε σίγουρα. Όμως με 152 έδρες max.

Ο GAP μάλλον φοβάται ακόμα και το 37% μια και γλύφει τον "γεμάτο συναίσθημα" (τί γελοίοι) ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χυτήρης έλεγε σήμερα ότι και αυτοδυναμία να έχει το ΠΑΣΟΚ (ΧΑΧΑΧΑ) θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στην Κυβέρνηση!!! Άλλωστε η "αφελής" και με συμπεριφορά μπακαλόγατου Πατουλίδου, δεν "βλέπει" εκλόγιμη την 5η θέση στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τον Λαλιώτη; Από μόνος του είναι η απόδειξη της ήττας!

Θα μου πείς πού θα πάει το υπόλοιπο;

Φαντάζομαι ότι θα δούμε για πρώτη φορά πραγματικά ενισχυμένα τα μικρά κόμματα. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!

Προσοχή οι Θεσσαλονικείς! Οι "ετοιμοθάνατοι" μόνο την αναμπουμπούλα έχουν σαν τελευταία ελπίδα! Πιθανολογώ ταραχές σήμερα και αύριο στα μέρη σας!

vetdino είπε...

γκρεγκ, επειδή είμαι εξωτερικό και έχω χάσει μεγάλο μέρος της προεκλογικής μάχης και του κλίματος στην Ελλάδα, μπορώ να σε ρωτήσω γιατί υπάρχει τέτοια σιγουριά πως θα κερδίσει η ΝΔ;;

εχω μιλήσει και με φίλους κάτω και μιλάνε για βέβαιη επικράτηση του Καραμανλή... εγώ αυτό δε μπορώ να το καταλάβω.

έρμιππε, μπορεί στη δημοκρατία να μην υπαρχει διλήμματα, όπως είχε πει ο Ράλλης (νομίζω) αλλά, συγγνώμη αν βγει το παιντί θα είναι μεγάλη ξεφτύλα για τη χώρα.

αν θες την άποψη μου, μακάρι να γινόταν να έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς κανείς δε μπορεί να συνεργαστεί με τον άλλο...

ion είπε...

Greg αυτό πως το αξιολογείς;

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=9107

..και έρχεται πάνω που τα είχα βάλει σε μια σειρά στο μυαλό μου

Greg είπε...

@Vetdino

Γιατί παρ' όλες τις καταστροφές, παρ' όλα τα απίστευτα λάθη, παρά τα τουτα και τα κείνα (δεν θέλω να κουράσω τους εδώ με αναλύσεις γιατί τ' ακούμε μέρα νύχτα στα ΜΜΕ) παίζει μπάλα μόνη της στο γήπεδο. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κερδίσει στάλα αξιοπιστίας. Δεν πείθει ότι έχει αλλάξει στο παραμικρό (πώς άλλωστε;).

Το ΚΚΕ ιδιο όπως πάντα και κουρασμένο. Αναλύουν - όπως διαβεβαίωσε η Αλέκα στην τηλεμαχία των αρχηγών - εδώ και δεκαεπτά χρόνια τί ήταν αυτό που οδήγησε στην αποτυχία του Σοβιετικού μοντέλου! Χρόνια να μας δίνει ο Θεός να ζήσουμε, ίσως και να προλάβουμε να διαβάσουμε τα συμπεράσματα... Μην βιάζεστε βέβαια! Ακόμα δεν έχουν αναλύσει πλήρως την στάση τους στην Μικρασιατική καταστροφή! Υπάρχουν προτεραιότητες...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θού κύριε φυλακή τω στόματί μου. Τό έχει ρίξει στην ευαισθησία με προβοκάτσια.

Ο ΛΑΟΣ με τον Παπαθεμελή αγωνιούν μην και τρομάξει ο κόσμος τους και ψηφίσει ΝΔ, αντί να εκφράσει μέσω αυτών την διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική. Άχρωμοι και άοσμοι και οι δυό τους, μια βδομάδα μόλις πριν τις εκλογές που θα έπρεπε να ανεβάσουν τους τόνους, δεν στριμώχνουν πουθενά τα δύο κόμματα, παίρνουν γλυκανάλατο ύφος και διεκδικούν την "καθως πρέπει, ανώδυνη διαμαρτυρία"...

Έτσι θα πάρει ο Κωστάκης το 41-42% και τις 152 έδρες (οι δύο Τούρκοι από Ξάνθη - Κομοτηνή και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και όχι η μικρή πλειοψηφία...)

Greg είπε...

@ΙΟΝ

τον καυτό φάκελο θα παραλάβει κλειστό η επόμενη κυβέρνηση, συνεπώς στην ατζέντα των εκλογών δεν θα συμπεριληφθεί το περιεχόμενο των διορθώσεων, το οποίο είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου στην περιβόητη συνέντευξή της τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως λέει ο Ζουράρις ο αγώνας κατά του βιβλίου "γίνεται για το γαμώτο", γίνεται για να πάρουμε μια ανάσα, μια παράταση ελπίζοντας ότι ο Θεός της Ελλάδας θα ανατρέψει το τοπίο!

Οι "άνθρωποι", έχουν κάνει συμφωνίες με Τούρκους και Αμερικάνους, έχουν βάλει τζίφρες, έχουν δημοσιεύσει υποχρεώσεις στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (εν καιρώ θα τα δείξουμε κι' αυτά!). Τίποτα (ουσιαστικά) δεν θα διορθώσουν ούτε αυτοί ούτε και οι άλλοι αν είχαν την ελπίδα να βγούν στις εκλογές.

Το μόνο που με χαροποιεί είναι ότι θα εισπράξουν αντιδράσεις που δεν τις φαντάζονται ακόμα!

Για παράδειγμα παρακολούθησα στην Κυπαρισία ανοιχτή ομιλία-βιβλιοπαρουσίαση του Ζουράρι γα το κουρελούργημα! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι ντόπιοι διαφόρων αποχρώσεων δήλωσαν ότι θα ζητήσουν να εξαιρεθεί το παιδί τους (ατομικά πλέον για να τους χτυπήσουν στα "ατομικά δικαιώματα" που τόσο λατρεύουν...) από το μάθημα!!!!

Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάδειξη σε όποιο κόμμα και αν ανήκουμε των ανθρώπων που έχουν τουλάχιστον λίγη τσίπα! Νομίζω ότι πρέπει ασταμάτητα να υποδεικνύουμε στους φίλους μας ότι πιό σημαντικό από το κόμμα που θα ψηφίσουν είναι η επιλογή των σωστών ανθρώπων.

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΕΞΩΝΗΜΜΕΝΩΝ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ" (εκσυγχρονιστών στο ξεπούλημα και όχι στη δημιουργία...)

Φειδίας είπε...

Ἐνθαρρυντικὲς οἱ ἐκτιμήσεις σου γιὰ τὸ ξύπνημα τοῦ κόσμου, ἀγαπητὲ Γκρεγκ. Συμφωνῶ ἐπίσης μὲ τὴν κριτικὴ στὰ κόμματα.

Τὴν λογικὴ τοῦ Vetdino τὴν κατανοῶ ἀπολύτως. Καὶ ἐγὼ θὰ ἔφριττα μπροστὰ στὸ ἐνδεχόμενο νὰ βγεῖ ὁ Γιωργάκης. Ἀλλὰ ἡ ἀθλιότης τοῦ «ἐκσυγχρονιστικοῦ» ΠΑΣΟΚ δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι δικαιολογία γιὰ τὴν Ν.Δ. Πιστεύω ὅτι πρέπει νὰ νιώσουν ὅλοι τὴν δυσαρέσκεια τοῦ κόσμου.

Ψηφίστε ὅσους (βουλευτὲς καὶ κόμματα) ἀντέδρασαν στὸ βιβλίο Ἱστορίας.

Δὲν εἶναι βεβαίως ἕνα βιβλίο. Ἡ ἐκσυγχρονιστικὴ «ἐπιστημονικὴ» σπείρα ἔχει βαλθεῖ νὰ ἐξαφανίσει τὸ Ἑλληνικὸ ἔθνος καὶ τὸ ἐθνικὸ κράτος. Τὸ δηλώνουν εὐθέως. Τὰ ἔχει γράψει καὶ ὁ Καραμπελιᾶς αὐτά... Προπαγανδίζουν τὰ ἐθνομηδενιστικὰ ἰδεολογήματά τους ἀκόμη καὶ ἀπὸ τῆς στῆλες τῆς πάλαι ποτὲ συντηρητικῆς «Καθημερινῆς». (Ἕνας ἀστεῖος τῦπος, τὸν ὁποῖον περιποιήθηκα ἀρκούντως, ἔγραψε τὶς προάλλες ὅτι «ο εθνικιστής Κεμάλ Ατατούρκ έκανε στους Ελληνες της Σμύρνης ό,τι και οι επαναστάτες του '21 στους Οθωμανούς»! Καταλαβαίνουμε ποῦ φθάσαμε; ) Καὶ αὐτοὶ μὲν τὰ λένε, ἀλλὰ ἡ Γιαννάκου τοὺς παραδίδει τὸ παιδί μου, χωρὶς νὰ μὲ ρωτήσει, γιὰ νὰ τοῦ κάνουν πλύση εγκεφάλου, καὶ μὲ ἀποκαλεῖ... «Στάλιν καὶ Χίτλερ», ποὺ θέλω νὰ «πολτοποιήσω βιβλία!» («Ελεύθερος Τύπος», 8-9-2007)

Φειδίας είπε...

Σύμφωνα μὲ τὸ apomesa.info, τὸ ὁποῖο ἀναφέρει τὰ ἀποτέλεσματα τῶν μυστικῶν δημοσκοπήσεων, ἔχει παγιωθεῖ τὸ προβάδισμα τῆς Ν.Δ.

(Θὰ μοῦ πεῖς, καὶ ποιοί εἶναι αὐτοὶ, καὶ πῶς γνωρίζουμε ὅτι αὐτὰ ποὺ γράφουν στέκουν. Δὲν γνωρίζω, ἀλλὰ πιθανολογῶ ὅτι ἔτσι εἶναι.)

Greg είπε...

@ Καλλίμαχος

Και γω φρίττω στην πιθανότητα Γιωργάκη! Ευτυχώς τόσο μακρινή... Είναι σαν λέμε στους εμποράκους της πατρίδας μας, πως ότι και να κάνουν, μέχρι τρία χρόνια θα μείνουν εκτός εξουσίας (για φυλακή δεν το συζητάω καν)!

Η Γιαννάκου εφ' όσον έχουν τσίπα οι δεξιοί ψηφοφόροι(αν και ΝΔ=καλό ΠΑΣΟΚ πλέον), δεν πρέπει να πάρει ούτε ένα σταυρό! Αν έχουν οι αριστεροί, μια και το γραφείο της είναι εκεί που το είχε παλιά ο "γραφικός" Κωνσταντόπουλος (με το υπερόπλο...), θα μπορούσαν να το γεμίσουν νεράτζια και λεμονόκουπες όπως τον παλιό καλό καιρό....

vetdino είπε...

καλλίμαχε και γκρεγκ, θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σας!! το έγραψα και στο μπλογκ μου, αυτή η ρουφιάνα η γιαννάκου πρέπει να πατώσει!! και οι κύριοι της ΝΔ, εφόσον επανεκλεγούν να καταλάβουν πως ο κόσμος τους ψηφίζει όχι για να είναι το "καλό ΠΑΣΟΚ", αλλά οφείλουν να αποδείξουν έμπρακτα τις ευαισθησίες τους σε εθνικά και κοινωνικά θέματα!!

Greg είπε...

Φίλε vetdino όχι μόνο διαβάζω αυτά που γράφεις για την Γιαννάκου αλλά και θεωρώ (δεδομένης της πολιτικής σου τοποθέτησης) ότι κάνεις ιδιαίτερο αγώνα και σε συγχαίρω!

Όπως επ' ευκαιρία θέλω να σας ενημερώσω όλους και για την πατριωτική στάση της αντίπερα όχθης!

Ο ιστορικός και αρθρογράφος της Αυγής Γιώργος Μαργαρίτης που μας είχε απασχολήσει στο Υπέρβαση και ρήξη 1 και στο Υπέρβαση και ρήξη 2 μιας και είχε πάρει θέση κατά του βιβλίου με μια ανάλυση που κάλυπτε γενικώτερα το πολιτικό τοπίο, όπως μας πληροφορεί η Κόκκινη Πιπεριά καλεί σε καταψήφιση του Συνασπισμού και ενίσχυση του ΚΚΕ! Πρώτη φορά βλέπουμε την πορεία αυτή! Είχαμε συνηθίσει στην ανάποδη! ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ...

Μάρκος είπε...

Είσαι ωραίος όπως πάντα!

Το όνειρο της χρονιάς να μείνει εκτός Βουλής η Γιαννάκου και ο Αλαβάνος(!), δηλαδή να μη βγάλει έδρα σε Ηράκλειο ή Σέρρες!

vetdino είπε...

δεν ξέρω αν το έχετε δει αυτό, αλλά τη γιαννάκου θα τη μαυρίσουν και οι μανιάτες που παραδοσιακά στηρίζουν τους πατριώτες τους!! ορίστε το απόκομα από την εφημερίδα "Αδούλωτη Μάνη":

http://bp3.blogger.com/_SwvqahfgyBg/RucPzqrsYXI/AAAAAAAAE6U/1cv9omD0s_A/s1600-h/giannakoumani.bmp

γκρεγκ, μια και αναφέρεις την πατριωτική αριστερά, δεν έχω καμία αμφιβολία πως μπορώ πολύ πιο εύκολα να συμφωνήσω με κάποιο αριστερό πατριώτη (πχ Λιάννα Κανέλλη) παρά με ένα βλάκα νεοφιλελεύθερο στο στυλ του βουλευτή Κέρκυρας Γεωργιάδη.

Greg είπε...

Τα λέω αυτά εδώ και 3 χρόνια. Οι διαχωρισμοί είναι διαφορετικοί πλέον...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.