23.9.07

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ


Κυκλοφορεί από το Σάββατο 22/09 η μετεκλογική ΡΗΞΗ με άρθρα και αναλύσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών, την κρίση στο Πα.Σο.Κ. κ.ο.κ. Επίσης, το νέο φύλλο της Ρήξης περιλαμβάνει άρθρα για την εντεινόμενη παγκόσμια οικολογική καταστροφή αλλά και για την Μέση Ανατολή και άλλα μείζονα διεθνή ζητήματα, κείμενα για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον κινηματογράφο.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε κείμενο της πρώτης σελίδας:

Η νέα κυβέρνηση εμφανίζεται με δύο άνισα πρόσωπα: Το ένα πρόσωπο είναι το πιο «συνετό», εκείνο που υπαγόρευσε, έπειτα από τη «χλαπάτσα» της κατ’ εξοχήν νεοφιλελεύθερης εθνομηδενιστικής φιγούρας της Μαριέττας, την τοποθέτηση του «εθνοκεντρικού» Ε. Στυλιανίδη στο υπουργείο Παιδείας. Το άλλο, και κυρίαρχο, είναι το απειλητικό πρόσωπο των «μεταρρυθμίσεων». Το πρόσωπο που επέβαλε τον νέο υπουργό μεταφορών, μητσοτακικό Κώστα Χατζηδάκη, που έχει αναλάβει τον ενταφιασμό της Ολυμπιακής, την παραμονή της Ντόρας στο Υπ. Εξ., τον Αλογοσκούφη κ.ο.κ. Αυτό που εκφράζει την ολοκληρωτική υποταγή στα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων και της «φιλίας» με την J&P Morgan. Το πρόσωπο που προσδοκά την «αξιοποίηση» των νέων, καμένων φιλέτων γης, μέσω της παράδοσής τους στα χέρια των μεγαλοεργολάβων, των τουριστικών και ξενοδοχειακών κολοσσών.



Παρά την πιθανή μερική «εθνικοποίηση» του υπουργείου Παιδείας, ως παραχώρηση προς το αίσθημα του λαού, η κύρια πλευρά της νέας κυβέρνησης αναδεικνύεται η νέο-φιλελεύθερη εθνομηδενιστική. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις σε θέματα όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, αλλά και παράλληλα στα κοινωνικά ζητήματα, το ασφαλιστικό, τα περιβαλλοντικά.

Πως το κέντρο βάρους έπεσε στην «εκσυγχρονιστική» πλευρά καταδεικνύεται και από την, για μια ακόμα φορά, παραμονή του Αντώνη Σαμαρά εκτός κυβέρνησης. Μια αδύναμη πλειοψηφία 152 εδρών είναι τελικά εύκολη λεία για τα μεγαλοσυμφέροντα και τους υπερατλαντικούς προστάτες. Ο Καραμανλής δεν θα μπορέσει εύκολα να τα βγάλει πέρα, δεδομένης μάλιστα και της… εργατικότητας που τον διακρίνει.



Κατά συνέπεια, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις και στα δύο μέτωπα.

της Σύνταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: