27.5.07

Πολλές "Αρχές"!

Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 19 του Συντάγματος
Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.

Μέχρι εδώ όλα δείχνουν καλά! Ποιά όμως είναι αυτή η δικαστική αρχή; Είναι αυτή που φανταζόμαστε και είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα; Αυτή που συνήθως όταν βγαίναμε από μια δίκη, λέγαμε για "ξεκάρφωμα" (ή και όχι)

"Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη";

Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Με το άρθρο 1 του νόμου 3115/2003 συστάθηκε, κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 19 του Συντάγματος, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με σκοπό την προστασία του απορρήτου των επιστολών, της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο καθώς και την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών.[...]

Η ΑΔΑΕ είναι Ανεξάρτητη Αρχή που απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας.[...] Οι αποφάσεις της ΑΔΑΕ κοινοποιούνται με μέριμνά της στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ στο τέλος κάθε έτους υποβάλλεται Έκθεση των πεπραγμένων της στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ΑΔΑΕ υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο κατά τον τρόπο και τη διαδικασία που κάθε φορά προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ίσως μια από τις πλέον αποδεκτές σήμερα "ανεξάρτητες αρχές"! Κι' ας μην είδαμε το χαΐρι της στην περίπτωση των υποκλοπών! Η όλη όμως διατύπωση των παραπάνω, οι περίεργες "διοικητικές αυτοτέλειες"... και η γνώση των μεθόδων ορισμού των αρχών αυτών, των εμπλοκών τους και η βαθειά αντιδημοκρατικότητα που κυριαρχεί στο θλιβερό μας προτεκτοράτο, αλλά και η έλλειψη αποτελεσματικότητας που έδειξε στις υποκλοπές, εμένα με απωθούν.

...δεν είδαμε
αποτελέσματα στην
υπόθεση των
τηλεφωνικών υποκλοπών...
Η διοίκηση δεν είναι πλέον κάθετα διακλαδούμενη αλλά οριζόντια! Δεν μπορείς να απευθυνθείς στον "παραπάνω". Άλλα θα λέει και θα αποφασίζει η μία "διοίκηση" και άλλα θα μπορεί να λέει η άλλη! Οι δε "λεπτομέρειες"... καθορίζονται από άλλους κανονισμούς που καθορίζονται από άλλους νόμους! Ολόκληρο το πακέτο δεν θα το βρείς ποτέ στις "αρχές" αυτές! Θα επανακαθορίζεται με κανονισμούς και νόμους που θα διατυπώνει η "εξωνημένη" ελίτ μας που μισεί τον λαό, μια και της θυμίζει την επαρχιώτικη καταγωγή της. Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι επικίνδυνες. Μηδέ εξαιρουμένου και του συνηγόρου του πολίτη (τον οποίο θα συζητήσουμε διεξοδικά αργότερα). Κι' αν έχει αντιδικία κάποιος με την ΑΔΑΕ θα πάει στα δικαστήρια; Γιατί τότε να μην τα αντιμετωπίσει εξ' αρχής; Τί ρόλο παίζουν αυτά τα μεσοβέζικα ενδιάμεσα; Πότε ενημερώθηκε ο ψηφοφόρος για το τί του ετοίμαζαν; Και πώς μπορεί κανείς να αντιδράσει;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές συνιστούν την δικτατορία των τεχνικών της εξουσίας επάνω στην Δημοκρατία.

Το γεγονός ότι δεν υπόκεινται σε κανέναν "δημοκρατικό έλεγχο" αλλά το ορθόν της δραστηριότητάς τους επαφίεται στην "τεχνική τους εξειδίκευση" καταδεικνύει σαφέστατα μία ελιτίστικη αντίληψη λειτουργίας των θεσμών, η οποία βασίζεται στην υποτιθέμενη "ουδετερότητα" και την "αντικειμενικότητα" κάποιων "ειδικών"...

Greg είπε...

Δεν είναι housewives οι ειδικοί! :-D

Οι οποίοι σιγά-σιγά θα γίνουν και ανήψια με "πλούσιο" βιογραφικό...

Άσε που καταστρατηγείται με την όλη υπόθεση και μία διαδικασία αρχαιότητας. Θα βλέπουμε φερ' ειπείν διοικητικά αρχαιότερους, ξαφνικά να υποσκελίζονται από υφιστάμενούς τους, που επελέγησαν "αξιοκρατικά" από κάποια "αυξημένη" βουλευτική πλειψηφία του 38%..., με ότι αυτό συνεπάγεται.

ange-ta είπε...

Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών και πράσινες ζέρβες!
Οχι απλώς πράσινα άλογα, γιατί αυτά υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Τώρα θα έχουμε πράσινες ζέρβες.

ange-ta είπε...

Η ανακοίνωση των τελευταίων σχολίων δεν δουλεύει ορθώς!
Αντέγραψε, αν θέλεις, την αντίστοιχη ιάβα σρίφτ από το δικό μου το ιστιολόγιο.

Greg είπε...

@ ange-ta

Πράγματι είναι "άθλια" η ενημέρωση του feed που μου δίνει ο νέος blogger. Θα δοκιμάσω την δική σου!

Cacofonix είπε...

Κάθε τι, πλην δικαιοσύνης, που δεν έχει ψηφισθεί, αλλά έχει πολιτική δύναμη είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία.