22.5.07

Στο δρόμο του Αϊκί!


Όλοι όσοι ασχολούνται με τον πόλεμο και τις τέχνες του, δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι πρέπει κανείς ακόμα και τις αδυναμίες του να τις χρησιμοποιεί κατά του αντιπάλου. Κάτι που το Αϊκίντο έχει ως κεντρική του φιλοσοφία! Ιδού ένα παράδειγμα!

"Μέσα" του '90 βρέθηκα στη μητρόπολη του παγκόσμιου καπιταλισμού, με σχέδια να παραμείνω για τουλάχιστον τρία χρόνια. Την δεύτερη μέρα της Αμερικανικής μου ζωής, πήγα στην τοπική τράπεζα για να καταθέσω τα $1500 που είχα μαζί μου και να πάρω ένα βιβλιάριο επιταγών. Αφού τελείωσα στο τσάκα-τσάκα με τις διαδικασίες (γαμώ την Αμερική μου γαμώ, είναι το μόνο που τους ζηλεύω...), με πληροφορεί ο υπάλληλος ότι "τελειώσαμε", δίνοντάς μου μία "κάρτα". Ο καράβλαχος μέσα μου, συνηθισμένος με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο οποίο διατηρούσε λογαριασμό από τότε που του είχε βάλει η χούντα 100 δρχ για μιά έκθεση που είχε γράψει για την "αποταμίευση", ρώτησε με αγωνία:
"Βιβλιάριο δεν θα μου δώσετε;"

Δεν ήξερα βλέπετε ακόμη, ότι στην άγρια Δύση είχαν ήδη εξελίξει τα μηχανήματα ΑΤΜ! Αφού ο άνθρωπος μου εξήγησε τί συμβαίνει με συγκατάβαση(!), κάτι που μου "την έσπασε" εντελώς..., βγήκα έξω αποφασισμένος να ενεργοποιήσω την κάρτα και να σηκώσω $150 για τα μικροέξοδα. Στήθηκα μπροστά στο μηχάνημα και άρχισα να πατάω τα κουμπιά μέχρι που τα 'μπλεξα! Δεν ήταν τόσο φιλικά προς τον χρήστη τότε... (στη δικαιολογία πετάω!)

Πίσω μου είχε ήδη στηθεί γηραιά αμερικανίς, αγγλοσαξωνικής καταγωγής, καλοβαλμένη και ευσταλής, η οποία άρχισε να κτυπάει με εκνευρισμό το τακουνάκι της. Κάποια στιγμή (δεν φημίζονται και για ραχατιλήδες) με ρωτά γεμάτη απαξία:
"Μήπως χρειάζεσαι βοήθεια;"
"Αν έχετε τη διάθεση!"

απαντώ εγώ και παραμερίζω αποδεχόμενος! Μόλις με "ξέμπλεξε", με ρωτά υποτιμητικά!
"Από πού είσαι;"

Ηρωϊκός, εθνικός και πάντα ετοιμόλογος αποκρίθηκα ντροπαλά...
"Από την Τουρκία!"

11 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Μια λέξη μόνο: ΑΨΟΓΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟ!

ange-ta είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ange-ta είπε...

E...τέλειος
αυτό θα πεί ετοιμολογία!!
Τωρα να σου πώ και μια δική μου.
Συναντάω σε κάποιο νησί μια ελβετική παρέα με ιστιοπλοϊκό. Αφού πιάσαμε τη κουβέντα γερμανιστί, τους ρωτάω γιατί έχουν αναρτήσει γερμανική σημαία στο πλοίο τους.
Η απαντηση: για να μπορούμε να κάνουμε τις ατζαμωσύνες μας και να λέμε, ε, Γερμανοί είμαστε.
(μην ρωτήσετε γιατί όχι αμερικανική σημαία, γιατί δεν μιλάγανε εγγλέζικα)

Greg είπε...

Προς όλους!

Ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

Χα! Χα! Χα! Ρε συ Greg έτσι διασύρουν τους φίλους και συμμάχους! Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Καφρίλα ρε! Είπαμε τα έχουμε με τις κυβερνήσεις τους όχι με τον απλό κοσμάκι!
Τελείως καφρίλα πάντως.

Γνωμοδότης είπε...

Σωστός!

Μάρκος είπε...

Εγώ παίδες θα διαφωνήσω.

1. η άγνοια της τεχνολογίας είναι καμιά φορά προσόν, δείχνει αγνότητα και καθαρότητα

2. η ιδέα να φορτώνουμε τα ελαττώματά μας στους εχθρούς και να δανειζόμαστε τα θετικά τους (λέμε τώρα...) δείχνει ότι δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε και που πάμε. Μη με παρεξηγείτε, αλλά δεν είναι διαφορετική από την ιδέα των ευρωλιγούρηδων που με τη θέλησή τους υποδουλώνονται σε κάθε τι Δυτικόφερτο.

Dipous Apteros είπε...

Ο Μάρκος πιθανόν έχει δίκιο αλλά!

Το θέμα δεν είναι αν έχουμε λόγους να δικαιολογούμεθα στον μέσο Αμερικάνο για την τεχνολογική μας υστέρηση, αλλά τί άποψη έχει ο μέσος Αμερικάνος για τον Έλληνα και τον Τούρκο. Θεωρώ οτι η κοινή γνώμη επηρεάζει την πολιτική, ακόμη και στις ΗΠΑ.

Η κίνηση του Greg ήταν πολιτικά στην σωστή κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Γκρεγκ αισχος σου, ο Λιακος και η Ρεπουση θα σε μαλωσουν. Αντε ανοιξε τα χερακια να σου ριξουν με την βιτσα
:P:P