24.2.07

Όσα θέλατε να μάθετε για τον Soros και την ιστορική εκπαίδευση στα Βαλκάνια.

Κάνουμε πολύ συζήτηση για τα βιβλία της Ιστορίας, ο Soros πάει κι' έρχεται, το CDRSEE και το ΕΛΙΑΜΕΠ το ίδιο. Έχω χρησιμοποιήσει εγώ και άλλοι κατ' επανάληψη σαν επιχείρημα το τεύχος 58 του Άρδην (το τεύχος 62 με αφιέρωμα στο βιβλίο της ιστορίας κυκλοφορεί και να το πάρετε γιατί βγαίνει το επόμενο...), αλλά αρκετοί φίλοι συνεχίζουν κατ' ιδίαν να με ρωτάνε για όλα αυτά.

Στην ιστοσελίδα λοιπόν του περιοδικού και στο αρχείο του μπορεί να βρεί κανείς τα παρακάτω άρθρα:

}Γ. Καραμπελιάς, Υπό κατοχήν
}Γ. Ρακκάς, ΕΛΙΑΜΕΠ
}Γ. Κ., Τι είναι το Πρόγραμμα Κοινής (Βαλκανικής) Ιστορίας
}Χ. Κόφιν, Τζωρτζ Σόρος, ο αυτοκρατορικός μάγος
}Κ. Μπρακ, Ο κόσμος σύμφωνα με τον Σόρος



Νομίζω ότι θα σας διαφωτίσουν για το ποιοί είναι οι κρυφοί παίκτες που κατευθύνουν το παιχνίδι...

16 σχόλια:

vangelakas είπε...

ρε Γρεγ, τι έγινε σήμερις στην ελευθεροτυπία με τον Γ.Κ.;

ange-ta είπε...

Γεια σου Greg,
Καταπληκτικό το κείμενο του Καραμπελιά. Εγώ λέω ναί σε όλα. Έχω κάποιες αμφιβολίες σε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά σε μία σελίδα εφημερίδας, είπε συνοπτικά εκπληκτικά πράγματα! Φαντάζομαι, ότι είσαστε φιλαράκια, οπότε δώσε του ένα φιλί.
Βέβαια η Κ.Ε. δεν παρέλειψε να μας διαφωτίσει, ότι, αφού ο ίδιος ο κ. Καραμπελιάς απέσυρε το κείμενο δεν χρειάζεται να ανταπαντήσει, και με αυτή τη δήλωση αφήνει κάπως φλού την αισχρή παρουσίαση της προηγούμενη Κυριακής.

Greg είπε...

@ vangelaka & ange-ta

Απ' όσο μπορώ να ερμηνεύσω τα πράγματα οι επιλογές του ήταν δύο.

1. Απαντάς επί «προσωπικού» μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για την ιστορία ως επινόηση, η οποία όμως θα κατέληγε αναγκαστικά στο «προσωπικό», μια και απουσίαζαν τα επιχειρήματα για το διακύβευμα στο άρθρο των ΙΩΝ.
2. Χρησιμοποιείς το βήμα που σου παρέχεται, για παρουσιάσεις τα πράγματα και να εκθέσεις τις απόψεις σου επί του διακυβεύματος. Απόψεις που πιστεύω ότι τις μοιράζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων αδιαφόρως πολιτικής προέλευσης (και όχι μόνον). Απόψεις που εξαιρετικά δύσκολα μπορούν να σπάσουν την επιβεβλημένη από την πολιτική διαπλοκή και τα ΜΜΕ σιωπή.

Είμαι βέβαιος ότι ο Καραμπελιάς επέλεξε την δεύτερη, λόγω την πολιτικής σοφίας που έχει αποκτήσει από τα πολλά χρόνια αντιπαραθέσεων που κουβαλάει στις πλάτες του, αλλά και της ανιδιοτελούς προσέγγισης στην πολιτική. Το «προσωπικό» δεν μπορεί να κυριαρχεί.

Η «πουστιά» βέβαια των ΙΩΝ που ακολουθεί το κείμενο, είναι τόσο αφελής που δεν πείθει στην κυριολεξία κανέναν. Όταν εκθέτεις τους λόγους της αντίθεσής σου, την οποία ο ΙΟΣ απλουστευτικά προσπάθησε να απαξιώσει τρομάζοντας τους δεξιούς με τον «αναρχικό» Καραμπελιά και τους αριστερούς με τον «εθνικιστή» Καρατζαφέρη, νομίζω ότι απαντάς με τον καλύτερο τρόπο.

Τώρα θα μου πεις γιατί η πρώτη απάντηση που δόθηκε μέσω του φιλόξενου Αντίβαρου και του ιστολογίου του Άρδην, που δημοσιεύθηκε στο «ΘΕΜΑ», στο «ΠΑΡΟΝ» και στην «ρήξη». Έ! να ακόμα ένας λόγος να γραφτεί και κάτι επιπλέον... :-) . Η απάντηση αυτή είχε σταλεί αυθημερόν (περασμένη Κυριακή) και δημοσιεύθηκε αναγκαστικά σήμερα.

@ ange-ta (ειδικά!)
Το φιλί να το δώσουμε... Αν και καλό θα ήταν να το παίρναμε πρώτα... :-D

Greg είπε...

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί να προσπαθεί να πάρει και την ηγεσία του "χώρου"! :-D :-D :-D

Πονηρέ Γου Κου...

ange-ta είπε...

Καλημέρα Greg,
πρόσθεσα τα λόγια των Hardt και Negri, διάβασε σε παρακαλώ τα τελευταία είναι εκπληκτική η αλήθεια που αναφαίνεται.

ion είπε...

Τι θα γίνει με αυτόν τον Σόρος?
Ένα σωρό πέτρες έχω σηκώσει και σ'όλες απο κάτω είναι.

Επικίνδυνες οι προθέσεις του, επικίνδυνος άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως για τον κερδοσκοπο Σορος η κριτικη ειναι αδικη, ως τα πεινος σπουδαστης της κερδοσκοπικης επιστημης ειναι αδυνατον να περιμενουμε ηθικους φραγμους απο τους κερδοσκοπους.
1)Διοτι αν εχουν θα χαθουν οι ιδιοι
2)Διοτι η κερδοσκοπια ειναι αυτη που κινει αποτελεσματικα τις αγορες και διορθωνει τις ατελειες τους.
3)Δεν λεω οτι δεν δημιουργουνται κοινωνικα προβληματα τουναντιον, αλλα συστηματα τα οποια μπορουν οι κερδοσκοποι να διαλυσουν ειναι απο μονα τους ασταθη και σε μια οποιαδηποτε κριση και χωρις κερδοσκοπους θα διαλυθουν. Ετσι δουλευει ο καπιταλισμος, ειναι κακο συστημα δεν λεω αλλα οτι καλυτερο εχουμε μεχρι σημερα.
Ως προς τον "φιλανθρωπο" Σορος μοιραζομαι τις ανησυχιες σας.
Αλλα ο τυπος ειναι ιδιοφυια 30% εητσια αποδοση για 3 δεκαετιες.

Greg είπε...

Δεν είναι το ζητούμενο ο καπιταλισμός του. Η "φιλανθρωπία" του είναι! Γιατί όπως κατ' επανάληψη έχει γραφτεί και από τα πράγματα επαληθεύεται, κάνει τη δουλειά που πρίν 50 χρόνια κάνανε οι μυστικές υπηρεσίες. Οι οποίες παίζουν και κάαααποιο ρόλο στην "ιδιοφυή" του οικονομική επιτυχία...

ange-ta είπε...

καλημέρα Greg,
πολύ καλά τα λέει ο
Martingale!!
Δεν φταίνε οι άνθρωποι, το σύστημα τους παρασύρει στη πλεονεξία τους.
Είπαμε, όλο και πιο πολλά αυτοί, όλο και πιο λίγα οι άλλοι.
Όταν ο πρόεδρος της Νεστλέ ( κύριος με μεγάλη πολιτιστική αξία), πίεσε την τιμή του καφέ κάτω του κόστους παραγωγής του, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν στη πείνα οι παραγωγοί, η απάντηση που έδωσε, ήταν: “Μα αν δεν το κάνω εγώ, θα το κάνει κάποιος άλλος” Γι αυτό είμαστε ενάντια αυτού του συστήματος, γιατί το σύστημα δημιουργεί τα τέρατα σαν τον Σόρος.
Το ερώτημα που βάζω στον φίλο
Martingale: Γιατί να θαυμάζει κανείς κάποιον επειδή είναι πλούσιος. Είναι ο πλούτος ανθρώπινη αξία;; Ρωτάω, είναι;;
Εγώ λέω, δεν είναι. Μιά παγίδα θανάτου είναι. Αυτό είναι!
Μια παγίδα θανάτου για όλη την ανθρωπότητα και μακάρι να μην παρασύρει και τις άλλες μορφές ζωής του πλανήτη μας, γιατί δεν φταίνε.

Ανώνυμος είπε...

H αναγκη συσσωρευσης πλουτου, η πλεονεξια, η απληστεια ειναι αυτα που χαρακτηριζουν καθε πολιτιστικη δραστηριοτητα. Οι εφευρεσεις εγιναν ολες με σκοπο οχι καποια αφηρημενη καλοπροαιρετη αρχη αλλα με βαση το κερδος. Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις αλλα ολη η ιστορια της ανθρωποτητας ειναι μια μιρη ιστορια απληστειας καλης και κακης.
Θεωρω οτι τα κατωτερα ειδη ζωης λογω απουσιας απληστειας δεν μπορουν να παραξουν πολιτισμο. Πολιτισμος πολλες φορες σημαινει το αχρηστο, το σπαταλο, το επιτηδευμενο περπατω καθε μερα στην Βιεννη και βλεπω αυτη την χλιδη των κτηριων που χτιστηκαν απο βαθυπλουτους ανθρωπους. Αυτη η πλεονεξια ξεχωριζει μια σοβιετικη πολη (ολα κομμενα και ραμμενα συμφωνα με τον πνευμα της οικονομιας αλλα πανασχημα) απο μια καπιταλιστικη πολη.
Δεν πιστευω σε καλο η κακο καπιταλισμο και δεν πιστευω σε ηθικες η ανηθικες του κερδους. Ο καθε ανθρωπος ειναι συμφεροντολογος,το ζητημα ειναι πως αυτην την ταση θα την κανουμε να λειτουργησει προς το καλο του κοινωνικου συνολου.
Οσο για τον Γκρεγκ συμφωνω για τις "φιλανθρωπιες" του Σορος απλα σχολιασα καποια γραφομμενα απο το Αρδην.

ange-ta είπε...

Αγαπητέ μου έχει απολύτως άδικο, πως λέμε απολύτως δίκιο;
Τα περισσότερα έργα τέχνης δεν γίνανε από πλεονεξία. Θα έλεγα κανένα μεγάλο έργο της ανθρωπότητας δεν έγινε από πλεονεξία. Ούτε οι ανακαλύψεις έγιναν με σκοπό το κέρδος. Ούτε τα πρόσωπα που έδρασαν σε επαναστάσεις και σε αμυντικούς πολέμους που άλλαξαν τη ζωή μας, είχαν στόχο το χρήμα.
Θέλεις παραδείγματα: η Ακρόπολη, οι Πυραμίδες, το Μάτσου Πίτσου και όλα τα μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα, επειδή δεν χτίστηκαν για να πουληθούν.
Οι μεγάλες ανακαλύψεις: Ποιος επιστήμονας είχε στο μυαλό του το κέρδος, το χρήμα την υπεραξία; ο Γαλιλαίος; ο Πυθαγόρας, ο Αϊνστάιν, η Μαρί Κιουρί, η Υπατία; Για σκέψου λιγάκι. ΚΑΝΕΝΑΣ. Αντιθέτως, όλα τα αριστουργήματα τα οφείλουμε σε ανθρώπους που είχαν γραμμένο το χρήμα στα παλιά τους παπούτσια. Ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Βάν Γκόγκ, ο Ματίς.
Μήπως θέλεις να αναφέρουμε τους λαϊκούς ήρωες; Ο Μακρυγιάννης, οι υπέροχοι άνθρωποι του Ιερού Λόχου, της Μπριγκάντ ιντερνατιονάλ, ο Σπάρτακος. Αλλά και παρακάτω έχεις τελείως άδικο.
Το πιο πλούσιο και το πιο ωραίο μετρό του κόσμου είναι της Μόσχας, το έχτισε ο Λένιν (μπορεί και ο Στάλιν). Ξέρεις το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, αλλά δεν ξέρεις της Μόσχας, (το έχτισε ο Στάλιν), γιατί αν το ήξερες δεν θα τα έγραφες.
Τέλος, για κάνε μια εξήγα, τις πανάθλιες εργατικές κατοικίες της Αθήνας, ποιος σοσιαλιστή ηγέτης τις έκτισες και δεν το ξέρω;;;
Βλέπεις αγαπητέ μου, η σημερινή προπαγάνδα της δύσης έχει ανατρέψει ΟΛΕΣ τις αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη χαιρομαι ιδιαιτερα που στα ονοματα που αναφερεις κανενας σοβιετικος δεν ειναι παρων. Ακομα και οι κομμουνιστες sub rosa αναγνωριζουν οτι το σοβιετικο καθεστως δεν παρηγαγε τεχνη. Και αυτο διοτι συμφωνα με το Κομμουνιστικο Φιλοσοφικο Λεξικο των Ροζενταλ-Γιουντνιν η τεχνη πρεπει να υπηρετει τα λαικα συμφεροντα. Και επειδη η τεχνη οταν γινεται στρατευμενη ειναι χυδαια εξου και δεν υπαρχει σοβιετικη τεχνη.
Πρωτον μιλησα για εφευρεσεις και οχι για ανακαλυψεις. 1 το κρατουμενο.
Απο την αλλη οοι οι Βαν Γκογκ και Ρεμπραντ του κοσμου (καπιταλιστικαι αι χωραι δημιουργιας των) θα μπορουσαν αντι να παραγουν τεχνη να δουλευουν σε κανα χωραφι η να προστατευουν τους φτωχους, απλα η μαρξιστικη σου παιδεια βλεπει πισω απο καθε εννοια πλεονεξιας, συμφεροντος κλπ εναν μονεταρισμο. Αυτοι οι ανθρωποι εγραψαν το χρημα στα παλαιοτερα των υποδηματων τους αλλα και τον κοσμο μαζι. Δεν ενδιαφερθηκαν για κανενα προλεταριατο η αν πεθαινουν της πεινας οι φτωχοι.
Τωρα για τα σταλινικα κλπ. Αρνουμαι να ανγνωρισω ως επιτευγμα οτιδηποτε βασιζεται οχι απλα σε καταπιεση (γιατι και οι πυραμιδες απο σκλαβους φτιαχτηκαν) αλλα σε αποκρουστικης μορφης καταστολη και διαλυσης της ανθρωπινης αξιοπρεπειας που επεβαλλε ο σταλινισμος.
Αλλωστε ως μελλοντικος κερδοσκοπος συνανταω στην βιβλιογραφια τοσους πολλους Ρωσσους που παραγουν θαυμασια επιστημονικα papers που επι σοβιετικης εποχης εμεναν με ενα μισθο καθαριστριας. Καποιοι βεβαια μην αντεχτας μεταναστευσαν στις ΗΠΑ οπου και αναγνωριστηκαν. Βεβαια καποιοι εξ αυτων επειδη θεωρηθηκαν απο τον μαλακα σταλιν εχθροι του λαου ειτε εξαερωθηκαν (Κοντρατιφ), ειτε μεταναστευσαν (Μπερντιαεφ, Σικορσκι με τα γνωστα ελικοπτερα που τα φτιαχνουν οι Αμερικανοι τωρα) εκτοπιστηκαν σαν τον Γκνεντενκο (εκανε το λαθος να εχει γεννηθει εβραιος μεγαλουργησε εκτος Ρωσσιας) κλπ κλπ.
Επειδη ομως σεβομαι τους νεκρους το πτωμα του κομμουνισμου ας το αφησουμε ησυχο για αποψε.

ange-ta είπε...

Βλέπω αγαπητέ μου, ότι το ξέρεις καλά το μάθημα της Αυτοκρατορίας.
Έχετε μάθει καλά να μπερδεύετε τον Στάλιν με τον Μάρξ και να ξεχνάτε τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι τον Πινοσέτ και καμιά 100ρια από δαύτους. Μιλάτε για Γκούλαγκ, αλλά για Γκουαντανάμο….
Αυτή τη γλώσσα χρησιμοποιείτε όλοι σας, σκίζετε τα ιμάτιά σας για την σταλινική καταπίεση, αλλά είστε έτοιμοι να κατασπαράξετε όλο το κόσμο για τα ωραία σας ποσοστά κέρδους!
Αυτή η υπέροχη γλώσσα της εξαίρεσης!
Θέλουμε ειρήνη, (γιατί τον πόλεμο τον κάνουμε εμείς). Θέλουμε ελευθερία λόγου, (αλλά τα όρια τα ορίζουμε εμείς), θέλουμε πλούτο, (αλλά τους πλούσιους τους φτιάχνουμε εμείς), θέλουμε επιστήμονες, (αλλά την εφαρμογή της επιστήμης την ορίζουμε εμείς).
Να είστε όλοι καλά αγαπητέ μου, να έχετε καλά ποσοστά κέρδους και τα δις να τα κληροδοτήσετε στα παιδιά σας. Μόνο σκεφτείτε σε τι περιβάλλον θα αναγκάσετε τα παιδιά σας να ζήσουν.
Σε καλώ να δείς το επόμενο Ποστ μου, με εικόνες από το μέλλον των ποσοστών σας!!
Χάρηκα που τα είπαμε.

Ανώνυμος είπε...

den einai tuxaio pou o Mousolini uphrkse kapote suntrofos malista eggrafe kai sthn Avanti me briskeis sthn douleia opote 8a sou dwsw ton tittlo bibliou aristerou pou grafei gia ton prwhn kommounisth Mousolini. By the way olo to amerikaniko neosunthrhtiko kinhma proerxetai apo prwhn trotskistes kai maoikous. Michael Novak, Norman Podhoretz klp, pantws gia ta epixeirhmata mou tsimoudia olo euxologia

ange-ta είπε...

Ε όχι και επιχειρήματα, η συνηθισμένη ξύλινη γλώσσα!!Τα γνωστά! μιλάς για ανθρώπους που πεθαίνουν στη πείνα και ακούς για τον Στάλιν και τη Σοβιετία.
Που τα βρήκες τα επιχειρήματα, δε μου λες? Τώρα μου ξεφουρνίζεις και τον Τρότσκι και το Μάο, λές και τους έχω σε εκτίμηση. ή μου λες, ότι ο Μουσολίνι ήταν κομμουνιστής. Τι είναι αυτό, επιχείρημα περί τίνος;; Αγαπητέ μου δεν είμαι σταλινική, ούτε τροσκιστρια ούτε μαοϊκή. Είμαι -οσο μπορώ - ελευθερη και κοιτάω το κόσμο, χωρίς να με ενδιαφέρουν τα ποσοστά!!!! Εχω διαφορετική ηθική.
Και δεν θα χαρακτήριζα ποτέ τους Χιμπατζήδες π.χ. σαν κατώτερες μορφές ζωής, γιατί δεν είναι.

ange-ta είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.