13.2.07

Η τοπική κοινωνία...

Βούλγαροι δουλέμποροι του μεσαίωνα δρούσαν στην περιοχή της Β. Ελλάδος. Βασάνιζαν τα θύματά τους και τους φέρονταν χειρότερα από ζώα , όπως αποκαλύπτει "το ρεπορτάζ"... (my ass).

Ποιά όμως είναι η μόνιμη ερώτηση στα στόματα των πολυπολιτισμικών δημοσιογράφων μας;

"Η τοπική κοινωνία δεν είχε αντιληφθεί τίποτα;"
"νέο Κωσταλέξι"

Αληταράδες μου, ουδεμία σχέση με το Κωσταλέξι δεν είχε η υπόθεση. Δουλεμπόριο είναι, εμπόριο σάρκας είναι, πρωτογονισμός εισαγόμενος είναι και εκεί θα εστίαζε ένας φυσιολογικός νούς. Και θα ήλεγχε "τις αρχές" που έχουν επιτρέψει να συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας. Θα ήλεγχε τον "χωρίς σύνορα" Παυλόπουλο. Θα ζητούσε μέτρα.

Αλλά μπά. Η τοπική κοινωνία φταίει...

9 σχόλια:

Greg είπε...

Ρεπορτάζ την ΝΕΤ.

Η Βουλγάρα μετανάστρια μπλα, μπλα, μπλα, που βασανίστηκε από ομοεθνείς της δουλέμπορους (οι οποίοι στην συνέχεια έγινα σύγχρονοι... δουλέμποροι)

Παλιοτόμαρα, δεν είναι είδηση η εθνικότητα του θύματος.... Δεν ήταν το αίτιο του δράματός της.

Η εθνικότητα των δραστών όμως είναι! Γιατί καταδεικνύει ποιός και γιατί διέπραξε το έγκλημα, πόσο διάτρητης λογικής είναι η μεταναστευτική ασυδοσία που μας επιβάλλουν οι αποδέκτες του δουλεμπορίου.

ange-ta είπε...

Αντε να δεις το προ - τελευταίο σχόλιο στο ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Α. να σηκωθεί η τρίχα σου κάγκελο

Greg είπε...

Ίδια επιχειρηματολογία με τους αρνητές του ολοκαυτώματος που υπερασπίζεται...

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ greg πως στο δικό σου κείμενο οι δουλέμποροι είναι Βούλγαροι ενώ τα θύματα είναι απλά "θύματα".

Mind the newspeak.

Greg είπε...

Είπα να μην το γράψω πολιτικώς ορθά:

"ομοεθνείς υποστηρικτές της διακίνησης προσώπων βασάνιζαν το θύματους..."

Πέρα από την πλάκα, το τόνισα γιατί ακούγοντας τις ειδήσεις, έμεινα με την εντύπωση ότι ήταν ντόπιοι από την Μηχανιώνα. Κάποιος έπρεπε να το πεί. Δεν είναι όμως το θέμα αυτό.

Η απόκρυψη της εθνοτικής ταυτότητας των θυτών σε αντιδιαστολή με το θύμα, είναι θέμα...

Σημειώνω, ότι είμαι σίγουρος για την εμπλοκή και Ελλήνων στο δουλεμπόριο. Σίγουρα είναι Έλληνες οι αποδέκτες του! Και επομένως συνυπεύθυνοι...

Τώρα αν κάποιος (η τοπική κοινωνία...) που έχει απέναντι στο σπίτι του τους δουλέμπορους, βλέπει την αστυνομία να σφυρίζει κλέφτικα, δεν πάει να ζητήσει το λόγο για τα περίεργα που βλέπει, δεν νομίζω ότι είναι παράλογο...

Man on the moon είπε...

δεν ειναι παραλογο να ξερεις οτι εχουν μια γυναικα στο διπλανο σου σταυλο και την βασανιζουν ετσι αλλα δεν μιλαει κανεις; αν ηταν η δικη σου κορη το ιδιο θα ελεγες; και ναι επικαλουμαι τον συναισθηματισμο σου, για να δω τι ακριβως προσπαθεις να πεις.

δεν ειναι παραλογο το να αδιαφορεις αν σκοτωνεται η βιαζεται ο διπλανος η η διπλανη σου; και το λογικο δηλαδη ποιο ειναι; τοσα τροπαρια πια για την ελληνικη κοινωνια που νοιαζεται και δεν ειναι αδιαφορη οπως στις υπολοιπες δυτικες χωρες... καλα τα παραμυθια που μας ταιζουν.

γιατι βγηκαν στα καναλια οι γειτονες (που μεχρι τοτε αδιαφορουσαν) να μας πουν οτι την εβλεπαν που ηταν σαν αγριμι, που ετρωγε ακαθαρσιες ζωων; επειδη πηγε η καμερα στα μερη τους και ηθελαν τα 15' δημοσιοτητος; πως δικαιολογησαν το οψιμο αυτο ενδιαφερον τους σε συγκριση με την μεχρι τοτε αδιαφορια τους;

γιατι δεν καυτηριαζεις και το κομματι της τοπικης κοινωνιας που ηταν συνεργος (με η χωρις εισαγωγικα) η απαθης παρατηρητης; λες να υπηρχε το συγκεκριμενο κυκλωμα εαν δεν υπηρχαν οι "πελατες" του, αυτοι που το συντηρουσαν; γιατι ειναι ενοχοι οι βουλγαροι και δεν ειναι ενοχοι και οι ελληνες που επερναν εργατες στα χωραφια τους, "σκλαβους" που εμπορευονταν οι βουλγαροι;

τωρα οσον αφορα την εθνικοτητα των δραστων δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει ολο αυτο με αυτο που σχολιαζεις. τι σχεση εχει η μεταναστευτικη πολιτικη του παυλοπουλου αλλα και του καθε παυλοπουλου με αυτους;

πως μπορεις να δεις εαν ενας μεταναστης θα φτασει στο σημειο να κανει καποιο αδικημα; υπαρχει καποιο τεστ; μαντευεις; προβλεπεις; (εννοειται οτι δεν αναφερομαι σε οσους εχουν ποινικο μητρωο). ποια η μεταναστευτικη πολιτικη που προτεινεις, η οποια θα αποκλιει τους εγκληματιες αλλοδαπους (για τους ντοπιους καμια προταση);



υγ. φανταζομαι δεν κατηγορεις ολους τους μεταναστες για τις πραξεις των συγκεκριμενων βουλγαρων;

Greg είπε...

@ man on the moon

Για όλα όσα ρωτάς έχω απαντήσει στο post μου και στο σχόλιο του J95, εκτός από το:

πως μπορεις να δεις εαν ενας μεταναστης θα φτασει στο σημειο να κανει καποιο αδικημα; υπαρχει καποιο τεστ; μαντευεις; προβλεπεις; (εννοειται οτι δεν αναφερομαι σε οσους εχουν ποινικο μητρωο). ποια η μεταναστευτικη πολιτικη που προτεινεις, η οποια θα αποκλιει τους εγκληματιες αλλοδαπους (για τους ντοπιους καμια προταση);

"Χοντρικά", γιατί δεν πιστεύω να θέλεις πλήρη ανάπτυξη σχεδίου για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας, πιστεύω ότι:

1. Δεν διατυπώνεις σαν ΥΠΕΣ το φοβερό... "η Ελλάδα δεν γέμισε ακόμα", ούτε το "να γίνουμε μια κοινωνία, μια χώρα, χωρίς σύνορα".
2. Μελετάς κατόπιν τις ανάγκες σε εργατικά χέρια ή όποια άλλη ειδικότητα, καθώς επίσης και τις δυνατότητες της χώρας σου να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς τον δείνα αριθμό ατόμων.
3. Προσκαλείς ή αποδέχεσαι τον συγκεκριμένο αριθμό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και τίποτα άλλο.

Τα ψυχοπονιάρικα τάχα μου από το κράτος θεματοφύλακα των περιουσιών των λίγων, ενισχύουν:
α. το δουλεμπόριο
β. την εξαθλίωση (με χαμηλά μεροκάματα) ντόπιων και μεταναστών
γ. την εξαθλίωση επίσης (λόγω εξάντλησης) του συστήματος πρόνοιας
δ. την παραβατικότητα λόγω φτώχιας και ασυδοσίας
ε. Τον εξευτελισμό κάθε έννοιας έννομης τάξης και δικαιοσύνης (πολύ που καίγεται ο Παυλό γι' αυτά...)

Man on the moon είπε...

greg και παλι ομως και με τους λιγους που λες δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εισαγεις ατομα με παραβατικη διαθεση η εστω και "προθεση". ασε που οι περισσοτεροι απο τους "εγκληματιες" μπαινουν χωρις χαρτια η αδειες.

αρα λοιπον δεν ειναι θεμα μεταναστευτικης πολιτικης αλλα τηρηση της ταξης απο την αστυνομια και υπευθυνης κοινωνιας οπου οταν θα βλεπει τετοιου ειδους γεγονοτα θα τα αναφερει.

Greg είπε...

"Τήρηση της τάξης"

Μου διηγείτο αστυνομικός του αλλοδαπών απίστευτα πράγματα, για το πότε τους βγάζουν για "σκούπα", πότε τους απαγορεύουν ακόμα και να περάσουν από συγκεκριμμένες περιοχές και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (ακόμα και με πολιτικά...), και πώς όλα αυτά συνδυάζονται με την "πολιτική" του μεροκάματου, που αν τα γράψω θα με βρείτε στο Guadanamo...

Πρόσφατη προσωπική εμπειρία μου από επεισόδιο ελλήνων-αλβανών του οποίου υπήρξα μάρτυς. Έρχεται "το ιππικό" και ζητάει τα χαρτιά των Ελλήνων ενω αρκείτο στην κατα δήλωσή τους ταυτότητα των Αλβανών! Όταν ρώτησα γιατί θέλει την δική μου ταυτότητα και όχι του Denis δίπλα μου, με πήρε παράμερα και μου είπε ότι έχουν εντολή αυτή την περίοδο να μην τους ζορίζουν... Αυτά και διατελώ!