15.12.06

Ρήξη με τον νεο-Οθωμανισμό

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΗΞΗ

Φύλλο 2, κυκλοφορεί στις 16/12


Ο νεο-οθωμανισμός είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο: Έλληνες επιχειρηματίες συμπράττουν με τα τουρκικά συμφέροντα, όπως οι Φαναριώτες υποτελείς της Μεγάλης Πύλης επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και πανεπιστημιακοί εκκαθαρίζουν τα σχολικά βιβλία από κάθε αναφορά στην αντίσταση εναντίον των Οθωμανών. Απαραίτητο συμπλήρωμα, σε μαζικό επίπεδο, τα ελληνοτουρκικά σηριαλ και «ριάλιτι».

Ο νεο-οθωμανικός στραβισμός, δυστυχώς, δεν αποτελεί πλέον μία δευτερεύουσα συνιστώσα της ελληνικής πολιτικής και πολιτιστικής ζωής, έχει ήδη αλώσει το υπουργείο Εξωτερικών. Αν μάλιστα επιτύχει να ολοκληρώσει την ένταξη της Τουρκίας στην “Ευρωπαϊκή Ένωση”, όπως επιθυμούν και οι Αμερικανοί, θα μεταβληθεί σε κυρίαρχη συνιστώσα: η Ελλάδα δεν θα ανήκει στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, αλλά στην αμερικανοτουρκική και “τσιμέντο” να γίνει η Κύπρος, η Θράκη και το Αιγαίο.

Στο αφιέρωμα της Ρήξης παρουσιάζονται όλες οι εξελίξεις στη διαπλοκή τραπεζών, Μπόμπολα, Κόκκαλη κ.ά., με τα τουρκικά συμφέροντα. Eπισημαίνεται η ανάγκη για ένα μέτωπο αντίστασης στο πεδίο του πολιτισμού και της Ιστορίας, προνομιακό χώρο εκδήλωσης της νεο-οθωμανικής στρατηγικής.

Κείμενα για την τακτική του Τ. Παπαδόπουλου στην Ε.Ε., για το ΠΑΣΟΚ, την Κύπρο, την εκποίηση του ΟΤΕ, την εκπαίδευση, τους Αφγανούς πρόσφυγες, τα πολιτιστικά, για τις διεθνείς εξελίξεις στην Ασία, τη Λ. Αμερική και τη Μ. Ανατολή.

Στο δεύτερο φύλλο, με βελτιωμένη παρουσίαση και περισσότερες σελίδες, γράφουν οι:
Γ. Καραμπελιάς, Δ. Αλευρομάγειρος, Μ. Στεφανίδης, Π. Πικραμένος, Γ. Σταματόπουλος, Ά. Μιχαηλίδης, Β. Φτωχόπουλος, Λ. Μαύρος, Θ. Τζιούμπας, Γ. Παπαγιαννόπουλος, Γ. Σπηλιόπουλος, Γ. Ρακκάς, Θ. Ντρίνιας, Β. Στοϊλόπουλος, Α. Μοράτος, Λ. Θωμά, Ν. Βεντούρας, Μ. Διόγος, Κ. Μπλάθρας, Γ. Καστρινάκης, Γ. Εμμανουηλίδης, Γ. Ξένος, Π. Κόρπας, Χ. Μόρφος... Ά. Βελουχιώτης, Ν. Ζαχαριάδης!

27 σχόλια:

Greg είπε...

Τα ονόματα με την σειρά εμφάνισής τους...

Greg είπε...

Και τρείς τουλάχιστον bloggers...

Οι δύο διακεκριμμένοι!

Ανώνυμος είπε...

και ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι bloggers παρακαλώ;;;

Greg είπε...

Δεχόμεθα στοιχήματα...

Άντε εκκλησία κλέβετε. Δεν είναι οι δύο πρώτοι και οι δύο τελευταίοι...

Ανώνυμος είπε...

μισό λεπτό. Η ερώτηση είχε σκοπό να "τους μάθουμε" ώστε να διαβάζουμε τα σχετικά blogs! Δεν ... κάνουμε διαγωνισμό!

Stelios Frang είπε...

Όποιοι κι αν είναι, πουλάνε εθνικισμό και τουρκοφοβία, την ίδια στιγμή που αλληλοσυγχαίρονται με τους αντίστοιχους Τούρκους που εμπορεύονται ελληνοφοβία...

Ανώνυμος είπε...

Ουπς! Γίναμε φίρμες κι εμείς οι πωλώντες διεθνισμό και ελληνοφοβία!

Ανώνυμος είπε...

σε ... ποιό μαγαζί τραγουδάμε; :-)
Τι θα γίνει τώρα, θα μας πείτε τα links να τα bookmark-αρουμε ή θα παίζουμε και θα ακούμε παραμύθια για ... δράκους και μάγισσες;

Ανώνυμος είπε...

Το outing ουκ ανδρών σοφών. Α ρε greg τι μας κάνεις!

ATHENA είπε...

ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΜΑΤΑ ΜΟΡΦΟΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ

Greg είπε...

Είστε κουσκουσάρηδες... :-D

Δεν εννοούσα φυσικά την αναδημοσίευση από τον old-boy.blogspot.com που εμφανίζεται και αυτή τη φορά ως επώνυμος blogger. Λέτε σε λίγα χρόνια να "τσακώνονται" οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες για το αν πρέπει να υπογράφει κανείς με το πραγματικό μπλογκεράδικο όνομά του ή να χρησιμοποιεί το κοσμικό του όνομα;

@ sfrang

Το τί πουλάει και σε ποιόν τα τελευταία χρόνια, περιγράφεται αναλυτικά και με ποσά, από τον Γ. Ρακκά στο "σαλόνι" της εφημερίδας. To ποιός είναι Τουρκοφοβικός, περιγράφεται αναλυτικότερα σε όλα τα ανακοινωθέντα του ΥΠΕΞ και της αξ' αντιπολίτευσης από τον Σημίτη και εντεύθεν. Εκεί στηρίζουν την αταλάντευτη υποστήριξη της Τουρκικής ένταξης. Εσύ για παράδειγμα αισθάνεσαι πολιτιστική και κοινωνική ταύτιση με την Τουρκιά για να θέλεις κάτι τέτοιο; Τα γραπτά σου δείχνουν άλλα...

Η στρέβλωση δεν είναι εύκολη, όσες ιδεοληψίες και να έχει κανείς. Κραυγάζει!

Ανώνυμος είπε...

@ s.frang

Απεταξάμην!

@ Πάνος

- Ως κακός Έλληνας δεν έχω υπογράψει το κείμενο του Αντίβαρου. Μέχρι που διάβασα το σχόλιό σου δεν ήξερα καν ότι υπάρχει.
- Στου J95 δεν θυμάμαι να έχω σχολιάσει, στην Καλύβα ναι, αλλά αυτοί οι... ορεσίβιοι με προγκάνε καμιά φορά και πληγώνομαι. Συμπέρασμα: καλός μπλόγκερ κατά το 1/2, άρα ημίκαλος μπλόγκερ.
- Καληώρα.
- Σεμνοταπεινούτσικος; Moi, non!
- "H" 3 ποια είναι;
- [# 2] Ορθώς δεν το φαντάστηκες.


@ ATHENA

Βουλωμένο γράμμα :-D

@ greg

Μας την λες κι από πάνω! Ωραίος τύπος είσαι... Δεν μας λες και τον τρίτο; Και e-mail δεχόμεθα...

Ανώνυμος είπε...

χ. μόρφος,

η "3" είναι η κυρία Λαμπρινή Θωμά (Μιραντολίνα).

Τον ...τρίτο κι εγώ δεν τον έχω "σιγουρέψει" ακόμα.

Δεν ομολογεί κι αυτός ο greg!

Ανώνυμος είπε...

@ πάνος

Α! Δεν το ήξερα για τη Μιραντολίνα.

Μολόγα ρε!

Greg είπε...

Αδύνατον να ξεφύγει κανείς από το αστυνομικό δαιμόνιο του Πάνου. Μετράω λοιπόν.

Οι 2 διακεκριμένοι λοιπόν απεκαλύφθησαν!

Ο τρίτος ο "αδιάκριτος", ο παραπεταμένος..., με είπε (Σαλονικιώτικο αυτό) ότι θα αποκαλυφθεί σε συνέντευξη τύπου την οποία θα συγκαλέσει με την νέα χρονιά.

Greg είπε...

Κι' τέταρτος (όλα τα σφάζω σήμερα...) ο άρτι αφιχθείς στην blogόσφαιρα αλλά παλιός στη δημοσιογραφία και στο Internet (και στον αγώνα...)

Πανιώνιος!

Ανώνυμος είπε...

Αμάν ωρέ [Νεο-οθωμανός εν όψει! Νεο-οθωμανός εν όψει!] greg!

Τέτοιο στρεψομπλόγκη άνθρωπο σαν κι εσένα δεν έχω ματαδεί. Τούρκο [νεότουρκο, για την ακρίβεια] μ' έχεις κάνει.

Λες "τουλάχιστον τρεις". Οι δύο διακεκριμένοι, λες σήμερα, απεκαλύφθησαν. Και ο τρίτος ο "αδιάκριτος" σε είπε ό,τι σε είπε. Ο τέταρτος είναι ο Πανιωνιάρας. Προφανώς ο τρίτος δεν είναι ο old-boy, διακεκριμένος μπλόγκερ επίσης, που το "όνομά" του εμφανίζεται στην εφημερίδα. Άρα ο "αδιάκριτος" είναι ο πέμπτος. Υπάρχει και έκτος; Ή να περιοριστούμε στο "αριθμός μπλόγκερ μεγαλύτερον ή ίσον του 3" συνεπάγεται "α.μπ.=5";

Και τι κεραυνός εν αιθρία ήταν αυτή η καταγγελία που έκανες στο μπλογκ μου;

Για να μην πηγαινοέρχεστε, παραθέτω την καταγγελία του greg:

“Καταγγέλω” επίσης την παραπάνω συντακτική επιτροπή και τον ΔΟΚ[*] ότι έχει φιμώσει τον επαναστατικό μου λόγο και δεν αναδημοσιεύει τίποτα από το μεγαλειώδες blog μου…
:-D :-D :-D

[*] Δημοσιογραφικός Oργανισμός Καραμπελιά… :-D


Προσυπογράφω την καταγγελία σου [ελπίζω να επιληφθεί και το Αντίβαρο] και σου προτείνω να δημιουργήσεις μέσα στην εφημερίδα μια αντι-νεο-οσμανική φράξια [η τελευταία σελίδα θα ήταν μια καλή ιδέα για τη στέγασή της]μέσω της οποίας θα καταγγέλεις τους αντι-νεο-οθωμανούς, των προηγούμενων σελίδων, ως [ό,τι πραγματικά είναι] νεο-οσμανούς! Πρέπει να δράσεις σύντομα. Στη βράση κολάει το σίδερο, γαία πυρί κτλ κτλ. Κάτω οι νεο-οσμανοί που φιμώνουν τον greg!

Ανώνυμος είπε...

"Εμπρός της μπλογκολογιάς τα παλικάρια
τσ' οθόνης σκλάβοι, εμπρός, εμπρός..."

Στο ρυθμό της Διεθνούς. Συμπληρώστε στίχους κατά το δοκούν.

Greg είπε...

Μετά την προτροπή του σύντροφου Μόρφου, και τις αντιδράσεις των επαναστατικών - αντιεξουσιαστικών δυνάμεων για την εσκεμμένη και κατάφωρη φίμωση του σύντροφου Καπογιώργη, με στόχο την προώθηση συμβιβαστικών κειμένων διάφορων ξεπουλημένων στις αντιδραστικές δυνάμεις bloggers, δημοσιεύω από δώ την ακόλουθη ανακοίνωση-πρόσκληση των αντι νεο-οθωμανικοεξουσιαστικών δυνάμεων... "Ρήξη Μ-Κ" (Μόρφος-Καπογιώργης)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 25 Δεκέμβρη, ύστερα από πρόσκληση της πρωτοβουλίας για μια ανεξάρτητη αντινεο-Οθωμανική πρωτοβουλία, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη δυνάμεων της «πέρα από των τειχών» πατριωτικής πρωτοβουλίας. Η σύσκεψη έχει σαν στόχο να διερευνήσει την δυνατότητα και την αναγκαιότητα μιας ενωτικής, ταξικής αλλά και ανεξάρτητης από την αστικοποιημένες ηγεσίες του ΔΟΚ και την γραφειοκρατία του Άρδην, αντίδρασης στους νεο-οσμάνους..

Η κουβέντα θα επιδιώξει να φανούν οι δυο αγεφύρωτες στην παρούσα στιγμή πολιτικές αντιλήψεις. Η πρώτη που εκφράζεται από τις δυνάμεις του Ρακκά και ως ένα σημείο και από την αριστερή ανασύνταξη, εγκλωβισμένη σε ένα ηττοπαθή φορμαλισμό και σε ένα οργανωσιακό κομφορμισμό (το κόμμα κάνει πολιτική και το συνδικάτο οικονομική πάλη), που δεν μπορεί να «δει» πέρα από τις παραδοσιακές φόρμες πατριωτικής αντιπαγκοσμιοποιητικής οργάνωσης. Με αλλά λόγια, οι σύντροφοι και συναγωνιστές θεωρούν τις δομές του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος εκ προοιμίου ταξικά και πολιτικά ουδέτερες, πιστεύοντας πως το πρόβλημα είναι μόνο η ηγεσία του κινήματος. Αυτό δυστυχώς θα έχει σαν αποτέλεσμα οι αγωνιστές αυτών των πολιτικών χώρων να γίνουν οι θλιμμένοι ακόλουθοι της ξεπουλημένης ηγεσίας

Τα κύρια αίτια αυτής της στάσης βρίσκονται στην στρατηγική τους αδυναμία να στοχαστούν ένα νέο απελευθερωτικό πρόταγμα. Να πάνε πέρα από τις ξεπερασμένες παραδοσιακές δομές και πρακτικές, εγκλωβισμένοι έτσι σε έναν ανιστόρητο μανιχαϊσμό.

Η δεύτερη αντίληψη που εκφράζεται από τις ευρύτερες δυνάμεις Μόρφου - Καπογιώργη, θεωρεί ότι μπροστά στην συνολικότητα της επίθεσης του νεο-Οθωμανικού κεφαλαίου, η αντίσταση μπορεί να παράγει έργο μόνο εάν συνδυαστεί διαλεκτικά με αυτό που ονομάζεται ρήξη και ανατροπή. Δηλαδή με μια οργανωμένη πολιτική παρέμβαση που δεν θα φωνάζει μόνο ένα «φτάνει πια» αλλά θα ψάχνει πώς θα «πάμε αλλιώς» , πώς θα υπερβούμε την κοινωνία και τον πολιτισμό της εκμετάλλευσης και της αλλοτρίωσης.

Αυτό με την σειρά του απαιτεί τον στοχασμό και τον πειραματισμό πάνω σε οργανωτικές φόρμες και πολιτικές πλατφόρμες, όπου η τάση χειραφέτησης της εργατικής τάξης θα εκφραστεί ανεξάρτητα πολιτικά και οργανωτικά, από το κράτος, το κεφάλαιο και την γραφειοκρατία.


Με αγωνιστικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς

:-D

Ανώνυμος είπε...

:-)

Μου λέει ένας φίλος: αυτοί είναι θεούσοι, εθνικιστές ΚΑΙ σταλινικοί. Γιατί ασχολείσαι μαζί τους;

Του απάντησα, αλλά... ΑΥΤΟ είναι που έχει περάσει στον κόσμο για το Άρδην και τον υπαρκτό καραμπελισμό...

Συνεχίζοντας το φιλικό ...σιχτίρισμα, ανέβασα στην καλύβα μια παρουσίαση για το 2ο φύλλο. Επειδή ο σύνδεσμος βγάζει κάτι ακαταλαβίστικα, αν δε δουλεύει ελάτε μέσω άλλης οδού!

Ρήξη νούμερο δύο

Greg είπε...

Θεούσοι;
Εθνικιστές;
Σταλινικοί;

Μόνο αν "πίνει" χαμάδα, καταλήγει κανείς σ' αυτό το συμπέρασμα... :-D

Ανώνυμος είπε...

greg,

την έχεις ακουστά την παροιμία "καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα;"

Ανώνυμος είπε...

Προς
Σύντροφο Καπογιώργη
[(προσωρινό) Γ.Γ. του Π.Γ. της Κ.Ε. της Ρήξης Μ-Κ (και για τους μυημένους: ΡηΜέιΚ)]

Σύντροφε Κ.

Μετά τα... ρήξη συγκίνησης που μου προκάλεσε το ενωτικό-αγωνιστικό κάλεσμά μου, έχω να δηλώσω τούτο:

Ο βερμπαλιστικός ρεφορμισμός των νεο-οσμάνων και οι απόπειρες μανιπουλαρίσματος του οργάνου από τους λικβινταριστές συνοδοιπόρους τους No Pasaran!

Πολίτες στα όπλα!

Η Ανασύνταξη της ΡηΜέιΚ απαιτεί την παρουσία σας!

[Το "Στ' άρματα! Στ' άρματα!" θα τύχαινε κριτικής από τους παλαιόπλουτους της ιδεολογίας ως "απηρχαιωμένος αντιαμερικανισμός" και από τους νεόπλουτους ως "νηπιακή εμμονή για αναβίωση των νεοκλεφτών και των νεοαρματωλών"]

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΥΓ 1. Γιατί τόση βιάση; Ανήμερα Χριστούγεννα; Λόγω της ονομαστικής μου εορτής, θα πρέπει -εγώ ο αθεούσος- να παρακολουθήσω και τη θεία λειτουργία στη Μητρόπολη. Δεν το κάνουμε καναδυό μέρες μετά; Πληζ!

ΥΓ 2. Σαν σήμερα, το 1830, είχε πεθάνει κι εκείνο το εθνικιστικό κάθαρμα ο Σιμόν Μπολίβαρ.

ΥΓ 3. Όταν μας δέρναν οι σταλινικοί...

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ 2. Και στις 26 Δεκεμβρίου δεν μπορώ, γιατί εμείς οι... life-stalinikoi τιμούμε τα γενέθλια του συντρόφου Μάο Τσε Τούνγκ [26-12-1893]

Greg είπε...

Σύντροφε Μόρφο

Αποφεύγω να μπώ σε μια συστηματική καλλιέργεια-προβολή της διαβόητης αντισταλινικής "λαθολογίας" χρουστσοφικής έμπνευσης και προέλευσης και αναβάλλω εκφράζοντας το 50% των εργαζομένων και της νεολαίας του κινήματος την συνδιάσκεψη, για ένα πιότερο μαζικό συναπάντημα των δημοκρατικών δυνάμεων που συντάσσονται μαζί μας.

Ανάμεσα σε Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά να πιούμε και κανα ουζάκι...

Greg είπε...

@ Πάνος

Αναμφίβολα!

Ανώνυμος είπε...

Πιότερο να πιούμε κάνα πιώμα... Ναι σε όλα!

☺ ☻

ΥΓ. Τα προηγούμενα είναι smileys! Ακόμα και στον blogger - όπως και παντού. Επιβίωσαν από το παλιό "καλό" DOS: ALT+1 ☺ και ALT+2 ☻