11.12.06

H Νεοταξίτικη "εκπαίδευση"...

...δεν εξαντλείται μόνο στα βιβλία της Ιστορίας (για τα οποία "χρωστάω" το επόμενο post). Eίναι πολιτική επιλογή, αποφασισμένη κεντρικά και πολυδιάστατα επιδιωκόμενη. Ακόμα και στα καθημερινά, στα αυτονόητα. Ακόμα και σε βάρος της ίδιας της αγοράς για την εξυπηρέτηση της οποίας θεωρητικά αποφασίσθηκε... Διαβάζουμε λοιπόν:

Χριστούγεννα χωρίς φώτα στο Λονδίνο για να μην θιγεί το Ισλάμ

Με σβηστά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια θα γιορτάσουν φέτος οι Λονδρέζοι τα Χριστούγεννα. Τα καθιερωμένα πάρτι δεν θα γίνουν σε πολλές επιχειρήσεις, ενώ γραφεία, σχολεία και δρόμοι δεν θα στολιστούν. Και όλα αυτά, για να μην προσβληθεί το Ισλάμ.

Εγώ δεν ξέρω κανένα Ισλαμιστή να θίγεται από τα Χριστούγεννα. Η επιλογή της σύγκρουσης των πολιτισμών ώστε να ζητήσουν τα ίδια τα "πρόβατα" την εξαφάνισή τους μέσα στον παγκοσμιοποιημένο χυλό, είναι δικιά μας εφεύρεση. Των Δυτικών εμπόρων...

Είναι λάθος λοιπόν να τους αφήνουμε έστω και "ένα πόντο"... Χυμήξτε τους όπου μπορείτε και από οποιοδήποτε ιδεολογικό σημείο εκκίνησης! Για καλό είναι...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Rabbi Elazar Bogomilsky, who made his request weeks ago, said he was appalled by the decision. He had hired a lawyer and threatened to sue if the Port of Seattle didn't add the menorah next to the trees, which had been festooned with red ribbons and bows.

++++++

Derek είπε...

αυτό με τους μουσουλμάνους είναι αλήθεια πάντως...

και ο Τούρκος που μένει στον 1ο μου ευχήθηκε προχτές για τα Χριστούγεννα όπως με είχε καλεσμένο και εμένα πριν κάνα μήνα και του ευχήθηκα και εγώ για την λήξη του ραματζανιού

Ανώνυμος είπε...

Με κάτι τέτοια φαίνεται και τι καπνό φουμάρουν όλοι όσοι μιλάνε για "πολυπολιτισμό" και "σεβασμό στη διαφορετικότητα".

Εδώ πρόκειται για ΑΜΕΣΗ επίθεση ενάντια στον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό [με τις αρχαιοελληνικές, αρχαιορωμαϊκές, χριστιανικές, δυτικοευρωπαϊκές και όποιες άλλες ρίζες] και τις κατακτήσεις του. Δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό που, όπως και να το κάνουμε, κάτι έχει πετύχει σε τούτον τον ρημάδα τον πλανήτη... [Και φυσικά δεν υπαινίσσομαι ότι οι μουσουλμάνοι ευθύνονται για την επίθεση...]

Χυμήξτε τους, που λέει κι ο greg. Καιρός να ξεκινάμε...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάτι βαθύτερο; Μήπως ο αντικειμενικός σκοπός δεν είναι το να μην θιγούν οι μουσουλμάνοι αλλά ο ίδιος ο Χριστιανισμός; Μήπως σταδιακά προωθούν την ίδια την απαγόρευση του Χριστιανισμού με διάφορα προσχήματα και την αντικαταστασή του από μια παγκόσμια θρησκεία;
Στην Σοβ. Ένωση όταν απαγόρευσαν τον Χριστιανισμό, σπεύσαν να αντικαταστήσουν την παλιά θρησκεία με μια νέα, τον Κομμουνισμό με την εικονολατρεία των ηγετών ως νέες θεότητες.
Ένα εκπληκτικό νέο μας έρχεται επίσης από την Αγγλία, το νέο ηλ. παιχνίδι "κυνηγώντας τον αντίχριστο" Ο παίκτης συμμετέχει σε μια ομάδα των επαναστατημένων χριστιανών που πολεμούν τον ΟΗΕ ως αντίχριστο!

Greg είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Τουλάχιστον ξέρουμε ότι τσαντιζόμαστε όλο και περισσότεροι.

Ανώνυμος είπε...

@ ΙΦΑΙΣΤΙΩΝ

Δεν νομίζω ότι προωθούν την απαγόρευση του χριστιανισμού. Ο χριστιανισμός έχει αποδειχθεί ότι είναι από τις πλέον "ανθεκτικές" θρησκείες. Και για την ΕΣΣΔ, που αναφέρεις, αν δεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το σταλινικό καθεστώς τη χριστιανική θρησκεία, μετά την εισβολή του Χίτλερ, θα διαπιστώσεις ότι το χριστιανικό αίσθημα του λαού επικαλέσθηκαν οι ιθύνοντες.

Νομίζω ότι το προηγούμενο σχόλιό μου λέει αρκετά. Στόχος δεν είναι ο χριστιανισμός. Στόχος είναι ένας ολόκληρος πολιτισμός, βασικός στυλοβάτης του οποίου είναι και ο χριστιανισμός [σημειωτέον ότι δηλώνω άθεος και έχω μερικά... ιστορικά προηγούμενα με τον χριστιανισμό. Αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο]. Ο χριστιανισμός στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αποτελεί ένα είδος "συγκολλητικής ουσίας" για όλους μας - πιστούς [χριστιανούς], άθεους, ό,τι άλλο [ποιος ο λόγος να το αρνηθούμε;].

Ο greg είχε γράψει σε ένα σχόλιό του στο μπλογκ μου ότι "Και το “πτώμα” [σ.σ. του Ιησού] να βρίσκανε, εγώ Ανάσταση πάλι θα γιόρταζα…" Και συμφώνησα [και συμφωνώ] μαζί του [έστω και με μια δόση χιούμορ].

Μπορεί να έχω ανοιχτούς [ιστορικούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς] λογαριασμούς με τους χριστιανούς, αλλά δεν μπερδεύω [πιστεύω] μερικά πράγματα. Η θρησκεία μπορεί να είναι το όπιο του λαού, σύμφωνα με τον Κάρολο, αλλά ποια θρησκεία; Μόνον ο χριστιανισμός; Ο ιουδαϊσμός, π.χ., είναι το όπιο του λαού; Καμιά κριτική σαν κι αυτή που κάνω για τον χριστιανισμό [όπως μπορώ], υπάρχει για τον ιουδαϊσμό απ' όλους αυτούς τους υπερ-αριστερούς, πολυ-πολιτισμικούς και "άθεους";

Ηφαιστίωνα, τελικά, αυτή η τοποθέτηση δεν απευθύνεται μόνον σε εσένα. Πρόκειται για μια συζήτηση που πρέπει, ωστόσο, να γίνει. Και το παρακάτω [υπαρξιακό(;) μου] ερώτημα δεν είναι [νομίζω] τελείως άσχετο:

Ένας άθεος Έλληνας [δηλ. κάτοικος Ελλάδας] μπορεί να είναι ταυτόχρονα κατά των ιερών και των οσίων [ας ξαναδιαβάσουμε τη "Νομαρχία"] της "φυλής" [π.χ. Μάρκος Μπότσαρης], και κατά της νεοταξίτικης λογικής που προωθείται σήμερα παντοιοτρόπως;

Και γράμματα γνωρίζω, και δεν έχω να προσθέσω -αυτήν την ώρα- κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε νέα εξουσία προσπαθεί να επιβληθεί και να αναπαράγει το μοντέλο της με την δύναμη της προπαγάνδας που την παρέχει η θρησκεία. Ο Χριστιανισμός ήταν η παγκόσμια θρησκεία που επιλέχθηκε για να επιβληθεί η Ρωμαική εξουσία στην αχανή αυτοκρατορία. Η νέα εξουσία της εποχής μας είναι το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο που υποτάσσει τα πάντα, έθνη, κράτη κτλ. Ως εξουσία της παγκοσμιοποίησης λοιπόν, χρειάζεται μια νέα παγκόσμια θρησκεία. Ο χριστιανισμός είναι ασύμβατος με τον Ιουδαισμό και το ισλάμ.
Μήπως γι΄αυτό πηγαίνει ο Χριστόδουλος σήμερα στο Βατικανό;
Το ζητούμενο όμως είναι άλλο, οι σχεδιαστές της νέας θρησκείας ως μαγιά βάζουν τον ιουδαισμό ως θρησκεία της ανατολής και όχι τον Ελληνισμό όπως έχει κάνει ο Χριστιανισμός.

Ανώνυμος είπε...

Θέτεις μερικά ενδιαφέροντα ζητηματάκια. Σίγουρα το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο θα ήθελε ως τρελό μια νέα παγκόσμια θρησκεία. Ήδη το "ντόπιο κεφάλαιο" των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει τις σχετικές προσπάθειες από τα τέλη του 19ου [!] αιώνα. Στη συνέχεια όλη αυτή η προσπάθεια -κυρίως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- μετεξελίχθηκε στο New Age [με μπόλικο ιουδαϊσμό και ιουδαίους]. Βέβαια, τα πράγματα με το New Age δεν πήγαν κατ' ευχήν [τους], αλλά έχουν απομείνει γερές πολιτισμικές ρίζες από 'δω κι από 'κει. Κύριος στόχος, για την κατασκευή μιας νέας θρησκείας, είναι η "αποτελμάτωση" των παλιών.

Για παράδειγμα, στα τέλη του 19ου αιώνα [με τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη την ευρύτατη διάδοση της θεωρίας του Δαρβίνου κ.λπ.] υπήρχαν Αμερικανοί κεφαλαιοκράτες που χρειάζονταν εργατικά χέρια για τις φάμπρικες, μόνον που διαπίστωναν ότι οι νεαροί αγρότες [με τις γνωστές χριστιανικές καταβολές] δεν ήταν και τόσο πρόθυμοι για τη "μετάβαση". Κι έτσι άρχισαν να "εισάγουν" στις ΗΠΑ διάφορα ανατολίτικα δόγματα που υποτίθεται πως ήταν περισσότερο "συμβατά" τόσο με τη Θεωρία της Εξέλιξης όσο και με τις τεχνολογικές εξελίξεις... Υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά.

Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Greg είπε...

Βέβαια, τα πράγματα με το New Age δεν πήγαν κατ' ευχήν [τους], αλλά έχουν απομείνει γερές πολιτισμικές ρίζες από 'δω κι από 'κει

Μεγάλη αλήθεια είπες! Εγώ που τους έζησα (τη βαθειά Αμερική... όχι LA και NY) για 3-4 χρόνια, τους αποκαλώ έκτοτε νεο-Εβραίους.

Είναι το καθαρώτερο παράδειγμα λαού (ηγεσίας του) μετά τον "μέγα" Κων/νο, που επέλεξαν την θρησκεία που βόλευε το ιδεολογικό τους υπόστρωμα (μερκαντιλισμό-Αμερικάνικο όνειρο της επαγγελίας) και απέδειξαν ότι το λατρευτικό περιβάλλον της θρησκείας είναι επιφαινόμενο!

(η παρατήρησή μου για την Ανάσταση...)
:-D