17.2.06

Τα μελλούμενα που κρύβονται πίσω από τις λέξεις

Είπεν ο Πέτρος Μολυβιάτης για να διαχωρίσει τη θέση του από τα μελλούμενα:

* Δόθηκε η δυνατότητα στον κυπριακό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για την τύχη του χωρίς δυσμενείς συνέπειες για την Ελλάδα και την Κύπρο.
* Συνεχίστηκε η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα μετατράπηκαν σε ευρωτουρκικά.
* Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εξωτερικής πολιτικής μας.
* Διασφαλίστηκε ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων νοείται μόνον με το όνομα ΠΓΔΜ και με την υποχρέωση της Ελλάδας να συμβάλει στην εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.


Είπεν ο Τάσσος Παπαδόπουλος για να προλάβει τα μελλούμενα:
Τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μας εκφράζουμε προς την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για τον διορισμό της στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μας για κάθε επιτυχία στο έργο και στην αποστολή της. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με την κα Μπακογιάννη θα συνεχιστεί η στενή και αγαστή συνεργασία μας, στη βάση της συμφωνημένης πολιτικής μας στο Κυπριακό και στο πλαίσιο των αρμονικότατων σχέσεων και της δημιουργικής σύμπνοιας ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου».

Τί λέει φανερά μέχρι στιγμής η Ντόρα και προσδιορίζει τα μελλούμενα;
...η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει από την αρχή θέση υπέρ του σχεδίου Ανάν
...ο Κύπριος Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος έχει ξεφύγει από κάθε όριο και επιδίδεται σε εύκολα νταηλίκια.
...κάθε νέο σχέδιο είναι χειρότερο από το προηγούμενο
...για αμερικανική πολιτική με ουσιαστικά διαμορφωμένες κατευθύνσεις, σε αντιπαραβολή με την πολυπλοκότητα των ευρωπαϊκών διαδρομών
...η στάση της Αθήνας έχει φτάσει στα όριά της», ενώ η κυβέρνηση των Σκοπίων «δεν έχει κάνει ούτε έναν συμβιβασμό»
...να ξεπεραστεί η καθαρά εθνοκεντρική λογική χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης


Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα...

1 σχόλιο:

Dipous Apteros είπε...

Η Ντόρα δήλωσε οτι δεν έχει την πρόθεση "να χρησιμοποιήσει το αξίωμα της υπουργού εξωτερικών για να ασκήσει προσωπική πολιτική" !!!!!!!

Η δήλωση είναι εξοργιστική γιατί:
- Ουδείς δικαιούται να ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική. Πώς πέρασε η πιθανότητα από το μυαλό της;
- Ομολογεί οτι αν ασκούσε προσωπική πολιτική θα ήταν διαφορετική από την υπάρχουσα. Προς το χειρότερο βέβαια, άλλωστε έχει δεδηλωμένες θέσεις, άσε που και η τρέχουσα πολιτική δεν είναι και τόσο σόϊ.
- Ούτε η κυβέρνηση εν το συνόλω της έχει το δικαίωμα να ασκεί πολιτική, διαφορετική από εκείνη που διακήρρυξε προεκλογικά, και για την οποία ψηφίστικε (και δεν θυμάμαι κάποια θέση της Ντόρας να περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ). Αυτή είναι η ουσία της δημοκρατίας! Ή μήπως έχω χάσει κανα τεύχος.
- Εκτός και αν ενοεί οτι θα ασκήσει την πολιτική των εργοδοτών της (..μή λες ονόματα), που βέβαια δεν είναι προσωπική, αλλά ούτε και εθνική.

Προσωπική πολιτική ασκούσαν παλιά οι βασιλείς (και με αυτούς τα έχει καλά ως γνωστόν το μητσοτακαίικο), άλλωστε για το τσιφλίκι τους δούλευαν.

Πολοί όμως από αυτούς όταν ξεπέρασαν κάποια όρια κατέληξαν στην καρμανιόλα στην πλατεία, εξ' αιτίας της λαικής αγανάκτησης. Βέβαια αυτό δεν γίνεται εύκολα στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις Ντόρα.

Κάποτε μπορεί να αισθανθούμε ντροπή για τα γουρούνια που κατά περιόδους μας κυβέρνησαν, σύμφωνα με το γούστο τους και το συμφέρον τους, και πέθαναν στο κρεβάτι τους αντί για την κρεμάλα.