2.2.06

Θυμόσαστε; 11

Θάπρεπε νάχω ένα blog μόνο για την σειρά "θυμόσαστε". Έτσι σιγά-σιγά "πλαδαρεύω"...

Πάρτε όμως τώρα έναν Σταύρο Λυγερό από την "Καθημερινή", σε μια εφ' όλης της ύλης περιγραφή και ανάλυση της "πίεσης" που ασκείται στην Τουρκιά, μετά την "τεράστια" επιτυχία της χώρας μας να τους δρομολογήσει!!! την ένταξη στη EU.

Θα 'θελα όμως να αποθησαυρίσω αυτό:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αθήνα και η Λευκωσία απορρίπτουν ειλικρινώς τις τουρκικές προτάσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, όπως σημειώναμε σε αυτές εδώ τις στήλες πριν από ακριβώς δύο εβδομάδες, ήταν ενήμερες ότι δρομολογείται μια τεχνητή κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό, με σκοπό να προβληθεί η εικόνα της μετριοπαθούς και εποικοδομητικής Τουρκίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μάλιστα, ήταν διατεθειμένες να αποδεχθούν μέχρι ένα σημείο αυτό το διπλωματικό παιχνίδι, θεωρώντας ότι η Αγκυρα δεν πρέπει να «στριμωχθεί» πολύ. Πρώτον, γιατί μπορεί να αντιδράσει καλλιεργώντας ένταση στην Κύπρο και στο Αιγαίο(!) και δεύτερον, επειδή μπορεί να διακοπεί η ενταξιακή της πορεία.


Έχουμε "επιθετικούς" κώλους εμείς οι "εκσυγχρονισμένοι", βαθειά ανθρώπινοι και προ πάντων ουμανιστές Έλληνες... Δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: