13.2.06

Σαν το σκατό στη σόλα... (number one)

...μας έχει κολλήσει σύντροφοι, το γκρουπούσκουλο των αμερικανόδουλων, εξωνημένων, νεο-γραικύλων, που κυριαρχεί στην πολιτική και διπλωματική σκηνή της χώρας τα τελευταία 15-20 χρόνια. Κι' απ΄ ότι φαίνεται δύσκολα θα το καθαρίσουμε...
Οι "σκατούλες" που αφήνει πίσω του, περιγράφονται και προβλέπονται με σαφήνεια από το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ. Τους έχω κι' εγώ ξεφωνίσει από διάφορα σημεία. Πρόσφατα κι' εδώ.
Θεωρώ όμως ότι οφείλω να παραπέμψω στη ιστοσελίδα του καθηγητή Ήφαιστου για εμπεριστατωμένη παρουσίαση της δράσης του κατά την διάρκεια του σχεδίου Αυνάν! Δεν χρειάζεται να διαβάσετε όλα τα άρθρα μονομιάς... Σιγά - σιγά και με υπομονή. Άλλωστε η αλητεία τους, πήρε πολλά χρόνια για να ωριμάσει και ν' ανθίσει.

Είμαστε επομένως αναγκασμένοι να παρακολουθούμε τη δραστηριότητά τους, τουλάχιστον στον τομέα της προπαγάνδας μέσω εφημερίδων, για να καταλάβουμε τί μας επιφυλάσσει το μέλλον, όσο οι συμπολίτες μας "κοιμούνται" στην αγκάλη της ξενόδουλης νομενκλατούρας. Ή αν θέλετε, όσο κρύβονται φοβισμένοι στα πλοκάμια της. Γιατί είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω τη φράση

η μεγαλύτερη τρομοκράτισα είναι η φτώχια
Ξανακτύπησαν λοιπόν πρόσφατα και καθοδηγητικά, μέσα από ένα εκ των κυρίαρχων δημοσιογραφικών τους οργάνων, την "Καθημερινή", μ' ένα άρθρο του διευθυνταρά τους, του καθηγητή Κουλουμπή, με τίτλο-εντολή
"Γιατί πρέπει να επιλέξουμε τον ευρωατλαντισμό".

Ξεκινάει λοιπόν ο Κουλου-μπαράς με ένα πρωτόγνωρο classification της πολιτικής σκέψης, που είναι "όλα τα λεφτά". Δείχνει πεντακάθαρα πού "πάει το πράγμα".

Εν αρχή λέει υπάρχουν δύο "κακά" πλέον ρεύματα. Οι ευρωπαϊστές και οι ατλαντιστές! Και είναι λέει και τα δύο "ά πα πα". Ας δούμε γιατί.

1. Οι Ευρωπαϊστές
...θεωρούν ότι η Ευρώπη επιτέλους ενηλικιώθηκε και πρέπει να πάψει να ζει στη σκιά των Αμερικανών. Συνιστούν, με αφορμή ιδίως την πρόσφατη αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπους στον πόλεμο του Ιράκ, την πλήρη αυτονόμηση της Ευρώπης και την ταχύτερη δυνατή ενοποίησή της –πέρα από τον οικονομικό τομέα– στους τομείς της κοινής εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας. Τείνουν να βλέπουν με αρκετές επιφυλάξεις τη συνεχιζόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προτιμούν μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, με ένα σκληρό πυρήνα (π.χ. την Ευρωζώνη) στο εσωτερικό του οποίου θα καταργηθεί πλήρως η παραδοσιακή σημασία των συνόρων.
Με συγχωρείτε! Ξέρει κανένας κάποιον από το περιβάλλον του, με πολιτικό προσανατολισμό μεταξύ ΚΚΕ Μ-Λ και Καρατζαφέρη, που διαφωνεί με το όραμα των τριών αυτών προτάσεων με εξαίρεση ίσως τις "πολλές ταχύτητες"; Αν κάποιος έχει ενστάσεις, αυτές οφείλονται στο πραγματοποιήσιμο των προτάσεων αυτών και στη μέθοδο... Μάλιστα για τους πιό ηλικιωμένους... πολίτες, αυτή ήταν η "πιπίλα" από το '76-'03. Για μερικούς μάλιστα ανυποψίαστους συνεχίζει!

Ακούσατε λοιπόν ακούσατε, πού βλέπουν το "πρόβλημα" οι Κουλου-μπαράδες!
δεδομένη τη συνεχιζόμενη τουρκική πρόκληση, η επιλογή των ευρωπαϊστών για την πλήρη αποστασιοποίηση από τις HΠA συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους. Διότι σε μια δυνητική σύγκρουση Eυρώπης και HΠA, η περιοχή των Bαλκανίων και το κυπρο-ελληνο-τουρκικό τρίγωνο θα αποτελέσουν έναν ευπαθή στόχο αμερικανικών επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της συνοχής και του προσανατολισμού της Eυρώπης. Kαι η Tουρκία οπωσδήποτε θα εκμεταλλευθεί την παρατεταμένη αβεβαιότητα επιστρέφοντας στον γνωστό ρόλο του «επιτήδειου ουδετέρου».
Τί γίνεται ρε γαμώτη! Δεν έχει αυτοσυγκράτηση ολόκληρος καθηγητής και του ξεφεύγουν τόσα πολλά σε τόσες λίγες γραμμές! Κάποιος να τον μαζέψει! Τί μας λέει δηλαδή;
  1. Οι Τούρκοι δεν έχουν "μαντρωθεί", για να ικανοποιήσουν τα "κριτήρια", που τόσο επιδέξια κατάφερε η "οπισθογεμής" εξωτερική μας πολιτική να θέσει στο Ευρωπαϊκό επίπεδο
  2. Υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης ΕU - USA! Τσάμπα οι συμμαχίες και οι έρωτες και οι Δημοκρατίες που προσπαθούμε μαλιστα να επιβάλλουμε στους "απολίτιστους" Ασιάτες!
  3. Οι Αμερικάνοι είναι οι αποσταθεροποιητές (έστω δυνητικοί) των Βαλκανίων!
  4. Η Τουρκία είναι σταθερά προσανατολισμένη αυτή τη στιγμή και ουχί επιτήδεια ουδέτερη!
Επειδή διακρίνω τάσεις λιποθυμίας στους αναγνώστες, είναι και πεντακάθαρη η αλητεία, δεν σχολιάζω... Το πήρατε το υπογλώσσιο για να συνεχίσω;

Ας πάμε στο άλλο κακό ρεύμα σκέψης

2. Οι Ατλαντιστές
... πιστεύουν ότι η πρόοδος και η σταθερότητα της Ευρώπης μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οφείλεται στην ειλικρινή σχέση φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Προτιμούν, επομένως, μια Ευρώπη της οποίας η σχέση με τις ΗΠΑ, ιδίως στον αμυντικό τομέα, θα είναι συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική. Τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης, συμπεριλαμβανομένης και της Tουρκίας, ομολογώντας ότι αυτή θα προκαλέσει αναπόφευκτες καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία. Θεωρούν, τέλος, ότι η εθνική κυριαρχία είναι πολύτιμο αγαθό που δεν πρέπει να θυσιαστεί στον βωμό της λεγόμενης ολοκλήρωσης.
Πού αντιφάσκει και πού τους κακίζει;
  1. Στην ειλικρινή σχέση φιλίας. Διότι όπως μας προείπε υπάρχει περίπτωση δυνητικής σύγκρουσης και σχέδια αποσταθεροποίησης!
  2. Ενίσταται (όπως θα αποδειχθεί και παρακάτω) έντεχνα, στην άποψη ότι το αντίθετο της αμυντικής ανταγωνιστικότητας είναι η συμπληρωματικότητα. Υπάρχει και η δουλοπρεπής στάση του απλού "μπράβου" των Αμερικάνων, που θα προτιμούσε το σκυλολόϊ. Ή του "άλλος πληρώνει, άλλος γαμάει"
  3. "Ομολογούν" ότι η διεύρυνση γίνεται για άλλους λόγους απ' αυτούς της αρχικής Ερωπαϊκής σύλληψης και γι' αυτό θα καθυστερήσει η σύγκλιση... Τα λένε ρε αυτά;
  4. Και το last but not least απαράδεκτο! Άκου "η εθνική κυριαρχία είναι πολύτιμο αγαθό"! Οι εθνοφασίστες...
Μην στενοχωριέστε όμως! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Αύριο όμως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: