16.2.06

Σαν το σκατό στη σόλα... (number three)

Συγκινημένος από την κίνηση «ματ» του Κωσταντάκη, να γιομίσει το ΥΠΕΞ με Ανανιστές, Μακεδονομάχους(*) ευρωσυνταγματόκαυλους και Μπιλντερμπέγκιους, κίνηση που btw χαιρετίστηκε με νόημα από τον Georgy Pap, επανέρχομαι στη διαχρονική μας ανάλυση.

Επαληθεύουν λοιπόν ασταμάτητα τα παγκοσμιοποιητικά εκσυγχρονιστήρια, τα όσα τους καταμαρτηρούν εδώ και χρόνια. Και ποιά είναι αυτά;
Όπως παρατηρεί και ο Πάνος Πικραμένος στο άρθρο του «Ιδεολογική προσέγγιση του εκσυγχρονισμού» στο περιοδικό «Άρδην» (τεύχος 57-58)
...

Από την 10-ετία του ’80 έχουμε πρώτα την διατύπωση των στόχων της Υπερδύναμης, μετά την εμφάνιση της θεωρίας και μετά την προσπάθεια εναρμόνισης της Παγκόσμιας πραγματικότητας στην θεωρία

...
Ο εκσυγχρονισμός είναι βέβαιο ότι δεν προήλθε από τις μάζες. Αντίθετα πρόκειται για κίνημα που διαδόθηκε στα σπλάχνα της εξουσίας και αρχικά υπηρετήθηκε από επαγγελματίες πολιτικούς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες.


Κάτι που είναι πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα που μέχρι τότε βίωνε με ακριβώς αντίστροφη σειρά τα πράγματα τουλάχιστον στον καπιταλιστικό κόσμο! Συνεχίζει δε παρακάτω λέγοντας:
...
Ο εκσυγχρονισμός βασίζεται σε ορισμένα αξιωματικής φύσεως στοιχεία τα οποία καθομολογούνται εξαιρετικά σπάνια. Ανάμεσά τους:
  • Tην αποδοχή της Αμερικανικής Παγκόσμιας ηγεμονίας και των γεωπολιτικών οραμάτων της. Επομένως την παραίτηση από την παραδοσιακή στην Ελλάδα αντίθεση στην πολιτική των ΗΠΑ.
  • Το αυτονόητο της Ευρωπαϊκής ένωσης ως συμπληρωματικού στοιχείου της Αμερικανικής ηγεμονίας
  • Tην αποδοχή της παρεμβατικότητας του διεθνούς παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας
Μήπως κατά τύχη πρόβλεψε ο άνθρωπος το άρθρο του Κουλου-μπαρά, που έδωσε το έναυσμα της μεγαλειώδους αυτής σκατολογικής σειράς;

Προσπαθούν και θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση οι πεμπτοφαλαγγίτες λοιπόν σύντροφοι, για να μην μακρυγορούμε, να καταστήσουν μονόδρομο τον ευρωατλαντισμό. Και τα εργαλεία επί τροχάδην φαίνεται ότι είναι:

  • Η πλήρης και τεχνητή αντίθεση με τον ισλαμικό κόσμο.
  • Η πλήρης ιδεολογική και θρησκευτική αφασία στον δυτικό κόσμο
  • Η πλήρης εργασιακή χυλοποίηση με κατάργηση του όποιου μέχρις στιγμής πλαισίου εργασιακών σταθερών
  • Κατακερματισμός εθνών στο μέγιστο



(*) Είχα ενθουσιαστεί παλαιότερα με την προτεινόμενη ονομασία
«Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα» (Μα.Ξ.Αλε.Χω.)
για τη γείτονα, αλλά η καινούργια πρόταση που διάβασα προχθές είναι καλύτερη!
«Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας» (Ma.Ma.Mac.)

Απάνω τους Ντόρα! ΟΛΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: