27.2.08

Ποιόν να υποστηρίξεις; Τον κουφό ή τον Αφγανό;


Σε χώρο για ΑμεΑ και κωφά άτομα θέλει να «στοιβάξει» και ανήλικους μετανάστες


Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Πάτρα μεταξύ των ΑμεΑ, των κωφών ατόμων και των οικογενειών τους μετά την περίεργη εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας προς το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ - παράρτημα Πάτρας) για τη φιλοξενία ανήλικων μεταναστών (Κούρδων, Αφγανών κ.ά.) στο οικοτροφείο του ιδρύματος.

Η Ομοσπονδία Κωφών της Ελλάδος με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στον ίδιο χώρο φοιτούν ενενήντα παιδιά, όλα άτομα με αναπηρία και ότι οι χώροι του ΕΙΚ είναι κοινόχρηστοι και επισημαίνει τους κινδύνους που θα προκύψουν για την υγεία των κωφών ατόμων και των ΑμεΑ δεδομένων των στατιστικών του ίδιου του υπουργείου που κάνουν λόγο για μεγάλο ποσοστό σοβαρών και μεταδοτικών νοσημάτων των εν λόγω μεταναστών.

«Μακριά από αισθήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας(*), τα οποία άλλωστε βιώνουμε οι ίδιοι στην καθημερινότητά μας, αλλά απλώς για λόγους υγείας, παιδαγωγικούς κ.λπ., ζητούμε τη ματαίωση μιας τέτοιας απόφασης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε αντίθετη περίπτωση, προστίθεται, είναι ξεκάθαρο ότι την απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής καλούνται να επωμιστούν με την υποβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών ζωής τους τα κωφά άτομα, τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους, μέσω αποσπασματικών λύσεων.

Παραπέμποντας η ομοσπονδία στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της Πολιτείας για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων εξασφάλισης της αυτονομίας, της επαγγελματικής ένταξης και της συμμετοχής των ΑμεΑ σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, υπενθυμίζει ότι το ΕΙΚ κτίστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κωφών ατόμων σε εκπαίδευση, κατάρτιση, κοινωνική στήριξη κ.λπ.


Αυτά διαβάσαμε στο ΠΑΡΟΝ της 24-2-08. Άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι το δουλεμπόριο που εξυπηρετεί τους δυνατούς θα το πληρώνουν οι πλέον αδύνατοι!

Έγινε ταυτόχρονα γνωστό, μετά από βόμβα που εξεράγη στο σπίτι του Γιώργου Κουρή, ότι την στιγμή εκείνη (βραδιάτικα δηλαδή...) δούλευαν στο Kouris' residence αλά Μαγγίνα τρείς αλλοδαποί. Σκέψου τί θα συμβαίνει στους μεγαλοεκδότες και στους μεγαλοτραπεζίτες...

Βλέπετε έτσι βολεύεται η άρχουσα τάξη. "Έτσι βατεύει ο Πειραιάς". Από τρείς δούλους και πάνω!

Σε λίγο θα γίνει αντιληπτό και το αυτονόητο, ότι αφού ζούμε σε καπιταλιστικό κόσμο, ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης (**). Πολλά χέρια, μικρότερα μεροκάματα. Λίγο αργότερα θα γίνει αντιλητό, ότι η πίτα έχει όρια και δεν αυξάνει ανάλογα με την αύξηση της προσφοράς ανειδίκευτης εργασίας. Επομένως όσο πιο πολλοί την μοιράζονται, τόσο μικρότερο κομμάτι θα πάρουν.

Και ίσως καταφέρουμε να αντιληφθούμε, ότι τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ μας αφορούν λίγο πιό άμεσα απ' ότι φανταζόμαστε. Επίσης ότι αν η Ελλάδα είναι μικρή για να απαιτεί πράγματα στη διεθνή σκηνή, είναι και μικρή για να καταφέρει να ταΐσει άπασα την Βαλκανική, την Αφρική και την Ασία.

Εγω φυσικά θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι. Με ποιόν είμαι; Με ποιόν να πάω και ποιόν ν' αφήσω; Με τον κουφό ή με τον Αφγανό;


(*) Φτάσαμε ν' απολογούνται στον ΣΥΡΙΖΑ οι κουφοί. Στον Σύριζα που φυσικά ουδεμία θέση παίρνει στα θέματα αυτά... Ούτε οι κρατικοδίαιτες ΜΚΟ! Τρείς μέρες περίμενα και περίμενα... Για τους "άλλους" δεν τίθεται θέμα. Δεν τους αφορά απλά!

(**) Εκτός από τα ρετιρέ του δημοσίου που ισχύει "ο νόμος του εργάτη"


9 σχόλια:

ange-ta είπε...

καλημέρα Greg,
Συγνώμη, αλλα έβαλα τα γέλια όταν τα διάβασα, Αν είναι δυνατόν, τι θα ακούσουμε ακόμα. Μετά σου λένε, ότι υπάρχουν κακοί μπλογκεραίοι.
Την άκουσες εχτές την Λιάνα Κανέλη; Πρώτη φορά την χάρηκα.

Αλλο ερώτημα, κάποιο γράμμα έκανε ο Μίμης και τα είπε λέει όλα, Αυτά μου έγραψε η "δε μετράτ" στο "Η Ελλάδα αιμορραγει ιστορία"
Εσύ που τα παρακολουθείς όλα, ξέρεις κάτι;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε η Κανέλλη?Μπορείς να μας κατατοπίσεις? :-)

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ καλημερα
σβησε αυτον τον marisar και το "σχολιο" που τελικα ειναι μια προωθηση σε ιστοτοπο για αμεσο download , μην πατατε εκει που γραφει here ... λιγη προσοχη δεν βλαπτει

Greg είπε...

Κι' εγώ δεν την άκουσα την Κανέλλη. Γράψε ange-ta μου περί τίνος πρόκειται.

Του Μίκη το κείμενο θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Άρδην(καθώς και βιντεάκι στην αντίστοιχη σελίδα)

Frankie τον έσβησα τον περίεργο κι' ευχαριστώ που ενημέρωσες.

ange-ta είπε...

Με δικά μου λόγια:

Είπε, ότι με τα φτωχά της νομικά, στην τιβι διαπράτονται 6 ποινικά αδικήματα την ώρα και δεν κουνιέται τρίχα.
Το πρεσ-γρ τους μαρανε, που έχει ένα εντελώς περιορισμένο μικρό κοινό;;
Είπε, ότι αλλο δεν ακούει παρα ...καταστολή καταστολή καταστολή!
Είπε να αφήσουν τα μπλογκσ στην ησυχία τους και να μην σκαρφίζονται νέα κατασταλτικά τερτιπια δηλαδη νέους νόμους.

Αυτά τα ολίγα και μεστά, τηλεφωνική παρέμβαση ήταν.

vangelakas είπε...

Πάντως προκαλεί μιά κάποια απορία τό γιατί (αφού τό κοινό τού πρέςς.γρ δέν είναι πολυπληθές) οι κυβερνώντες κίνησαν διαδικασία καταστολής...

Greg είπε...

Εδώ φάγανε δυο μήνες για να καταλήξουνε στο στόρυ που εξανάγκασαν την Τσέκου να μάθει απ' εξω. Αυτή τη δουλειά θα κάνει η Κυβέρνηση; Έχει να επιτελέσει έργο... ;)

Ανώνυμος είπε...

Για το καλο σου ποστ Greg και στο κεντρικό σου ερώτημα θα απαντήσω προσωπικά ευθέως:

Προς το πα΄ρον μπορόυμε να είμαστε ταυτόχρονα με τους ΑΜΕΑ και του Αφγανούς.

Αν όμως συνεχίσουμε να είμαστε ή με τους μεν μόνο, ή με τους δε, πολύ δε περιοσσότερο με κανέναν, ε τότε ΑΥΡΙΟ δεν ξέρω αν θα προλαβαίνουμε να διαλέξουμε...

Δεν θα μας το επιτρέψουν.

ange-ta είπε...

@ manitari tou bounou,
Εγώ πάντως είμαι και με τους δύο. Απλώς, είπα την αμαρτία μου, ότι έβαλα τα γέλια. Νευρικά βέβαια.
Γιατί πόσο αναίσθητο μπορεί να είναι ένα κράτος που βάζει τους κουφούς με τους αλλοδαπούς;;;;