16.2.08

Ονοματοδοσία...

Λαϊκή Δημοκρατία ή Δημοκρατική Πολιτεία της Μακεδονίας πρότεινε η Κοντολίζα στην Ντόρα και θα το επαναλάβει και ο Νίμιτς.

Παρά την αντίδραση Καραμανλή, η Ντόρα και οι Σκοπιανοί λένε ότι συζητούσαν το Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα προτιμούσα "ΣΥΡΙΖΑ Μακεδονίας" που είναι πιο επικοινωνιακό και σε άνοδο! Αποτελείται επίσης από δύο λέξεις και έχει ελπίδες να διατηρηθεί, γιατί με τρείς είναι αδύνατο! Από άλλη σκοπιά βέβαια της Ντόρας είναι καλό, γιατί έτσι οι γείτονες θα μας θυμίζουν με το όνομά τους έναν από τους νεκροθάφτες του εθνικού μας θέματος. Για να μην τον ξεχάσουμε ποτέ!

Τουλάχιστον αδέλφια θα ειδωθούμε στους δρόμους, μια και απροκάλυπτα (και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα χωρίς αντίσταση...) μεθοδεύουν διπλή ονομασία και όχι σύνθετη. Νά γιατί φωνάζαμε ορισμένοι για gorna Macedonja και δεχόμαστε τη χλεύη και την απαξία των πολλών...

Το veto πρέπει τώρα να το διεκδικήσουμε μαχητικά όλοι μας. Και δεν έχουμε και Χριστόδουλο γαμώτο...

86 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγκινητικό το "Λαική", όπως λέμε: "Λαική Δημοκρατία της Κρήτης, των Νησιών του Αιγαίου" κλπ...

Γιατί όμως;
Για να τσιμπήσει μήπως το κάθε καθυστερημένο ψώνιο της Αριστεράς και να πει: "ε αφού είναι Λαική να την υποστηρίξουμε";
Το ξήλωμα της κάλτσας μόλις άρχισε.

Greg είπε...

"Λαϊκή" για να μην το χρησιμοποιεί κανένας. Ούτε η Κίνα δεν είναι πλέον Λαϊκή Δημοκρατία...

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι πολυασχολείστε με το τεχνητά διογκωμένο θέμα της Μακεδονίας.
Πολύ φοβάμαι ότι ο Καραμπελιάς θα σας μαλώσει.

Ανώνυμος είπε...

Απο την στιγμή που κάναμε πίσω στο θέμα το 1992, η υπόθεση έχει χαθεί.
Να το πάρουμε απόφαση: οι ελίτ που κυβερνούν την Ελλάδα (κυβέρνηση, αντιπολίτευση και οι κρατούντες στην οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου), ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΝ σε αυτό που
θεωρούμε σαν δίκαιο αίτημα της Ελλάδας όσον αφορά το όνομα.
Οι ανακοινώσεις και η δήθεν "μάχη" που γίνεται είναι παραμύθια για να μετριαστούν οι αντιδράσεις όταν θα πέσει η σφαλιάρα.
Προσωπικά πιστεύω οτι άδικα ανησυχούν, γιατί σαν λαός έχουμε διαφθαρεί(με κάθε σημασία της λέξης)σε τέτοιο σημείο, που δεν είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε σε
πολύ σοβαρότερα και αμεσότερα προβλήματα.Οι περσυνές πυρκαϊές είναι ένα μόνο πρόσφατο παράδειγμα.
Πέρα απο τις μεταξύ μας φλυαρίες ο καθένας μας ας αναρωτηθεί τι είναι διατεθειμένος να πράξει σε σχέση με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτη την κατάντια.

Μ

Greg είπε...

@Ανώνυμος 1

Θα τ' αντέξω... :-D Άλλωστε αυτός ασχολείται περισσότερο!


@ Ανώνυμος 2

Δεν έχεις κι' άδικο

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ασχολείται με τρόπο επιφανειακό και ανεύθυνο.

Ανώνυμος είπε...

...Ναι, ασχολείται με τρόπο επιφανειακό και ανεύθυνο....
Ενώ η Ντόρα, το ΠΑΣΟΚ και το Συριζέικο, έ;

Greg είπε...

@ ανώνυμος 3.49

Δεν πειράζει μεγάλε! Τώρα που οι "υπεύθυνοι" βγάλανε τους νενέκους στην Κύπρο, τώρα που οι σοβαροί παπάδες βγάλανε τον "σεμνό" Θηβαίο, θα τα δούμε τα χαϊρια μας!

Και να μην ξεχνάμε! Οι "ούτε τα παράγωγα", αυτοί που όμως υπεγραφαν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (ή την ανέχονταν από υπευθυνότητα), είναι εκείνοι που διαιώνισαν το θέμα ώστε να το χειρίζεται σήμερα με "εγκυρότητα" η κατά την Κοντολίζα (ο ομογενειακός τύπος βοά από την επαναλαμβανόμενη πρόσφατη γκάφα της...) ΥΠΕΞ του Ισραήλ Ντόρα! :-D

Και θα φάμε και την σύνθετη γιατί οι "νοικοκυραίοι" ασχολούνται με το πώς θα διώξουν το χιόνι πάνω από το Μερσεντέ...

Ανώνυμος είπε...

Μαύρη Κυριακή κι'αυτή!
Και οι κουφάλες δύσκολα κρύβουν τη χαρά τους!:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/
europe/7249126.stm


Μ

Greg είπε...

Μαύρη κι' άραχνη! Ανεξαρτοποιήθηκε και το Κόσσοβο...

Στο λινκ που έστειλες μ' άρεσε που οι αλήτες οι Αγγλοι γράφουν ότι η Τουρκία "διατηρεί"... 30000 στρατό στην Κύπρο. Έτσι απλά.

Έτσι μούρχεται να γίνω Μουσουλμάνος... αλλά απ' τους κακούς!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)



Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

Ανώνυμος είπε...

Γκρεγκ και λοιποί φίλοι. Αναρωτιέμαι μήπως από το τρομερό άρθρο "Ελλάς τέλος;", γνωστού και σεβαστού καθηγητή, πρέπει σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε να αφαιρέσουμε το ερωτηματικό.
Και μη γράφεις για "κακούς" Μουσουλμάνους, διότι α) μας μπαίνουν ιδέες, β) αν πράγματι ο υπερΗ/Υ της NSA παρακολουθεί τα πάντα, είμαστε στη μαύρη λίστα κι εσύ κι εμείς οι αναγνώστες σου!

Φειδίας είπε...

«Και δεν έχουμε και Χριστόδουλο γαμώτο...»

Θα το πω. Κάθε μέρα που περνά θα καταλαβαίνουμε και περισσότερο ποιος ήταν ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - με ΟΛΑ τα στραβά του. Και θα τό καταλαβαίνουμε πικρά, με ήττες και ταπεινώσεις. Έπεσε αυτός, και ένας-ένας θα σκύβουμε το κεφάλι. Μετά το Κοσσυφοπέδιο και την Κύπρο, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν σειρά. Βάστα Βλαδίμηρε. Όσο για εμάς, πάμε να προσευχηθούμε για την σωτηρία της ψυχής μας· ως χριστιανοί, ας μην «ανακατευόμαστε με την πολιτική»...

«Αναρωτιέμαι μήπως από το τρομερό άρθρο "Ελλάς τέλος;", γνωστού και σεβαστού καθηγητή, πρέπει σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε να αφαιρέσουμε το ερωτηματικό.»

Με το «τέλος» να αφορά πρώτα στον ίδιο, ο οποίος, την κρίσιμη αυτή ημέρα του Κυπριακού Ελληνισμού, δεν βρήκε λέξη να γράψει για το μέγα θέμα (για το οποίο είχε τόσο μοχθήσει στο παρελθόν), απασχολημένος με τις προσωπικές του εμμονές και εμπάθειες... Κρίμα κύριε Γιανναρά...

Greg είπε...

@ προηγούμενος ανώνυμος

Δείχνει ενδιαφέρον βιβλίο. Θα το προμηθευθώ.

@ Αριστείδης.
Μπορεί και να μας σταμπάρησαν μπορεί και όχι. Η "μηχανή" δεν δουλεύει και πολύ καλά... :-D

@ Καλλίμαχος!

Κρίμα στ' αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλλίμαχε,
ομιλώ για το άρθρο του καθηγητή Κων/νου Ρωμανού. Αφορά κυρίως στη μαζική και σκόπιμη εισροή παρανόμων μεταναστών, πιστεύω όμως ότι τα επιμέρους προβλήματα της πατρίδας, έχουν άπαντα την ίδια βαρύτητα και, δυστυχώς, το ίδιο αποτέλεσμα: ΤΕΛΟΣ.
Όσο για την, ορθότατη, κριτική σου στον καθηγητή κο Γιανναρά, επαναλαμβάνω, κατά λέξη, όσα έγραψα στο ιστολόγιο του "Άρδην" τις προάλλες:
"... σκεφθείτε. ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ; Ζωτικότατα θέματα εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί ΧΘΕΣ, εκκρεμούν και κάθε δευτερόλεπτο που περνά χειροτερεύουν. Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Η απόλυτη κυριαρχία κιοτήδων και δοσιλόγων είναι προ των πυλών. Κι εμείς τι κάνουμε; Διαφωνούμε! Ερίζουμε για το ποιός επεσήμανε πρώτος τους κινδύνους της λαθρομετανάστευσης, για το αν η βεβαία ήττα στο Σκοπιανό θα είναι στα σημεία ή νοκ άουτ κ.ά. Παπαθεμελής και Παπανικολάου εναντίον Καραμπελιά και όλοι εναντίον Καρατζαφέρη. Πατριώτες διαιρεμένοι σε αριστερούς, δεξιούς, ακροδεξιούς, δωδεκαθεϊστές και πάει λέγοντας. Διαπιστώνουμε όλοι ότι καίγεται το σπίτι μας, συμπλεκόμαστε όμως για το ποιός θα το σβήσει. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε οι στάχτες. Δύσμοιρη χώρα! Και οι τελευταίοι εχέφρονες παρεφρόνησαν."

Ανώνυμος είπε...

"Δεν πειράζει μεγάλε! Τώρα που οι "υπεύθυνοι" βγάλανε τους νενέκους στην Κύπρο, τώρα που οι σοβαροί παπάδες βγάλανε τον "σεμνό" Θηβαίο, θα τα δούμε τα χαϊρια μας!"

Οι πιέσεις που δέχτηκε ο κυπριακός λαός ήταν αφόρητες.
Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.Ξέρεις ποια ήταν η κύρια κατηγορία κατά του Παπαδόπουλου: με την ΄"αδιαλλαξία" του διαιωνίζει εις βάρος μας το κυπριακό.

"Και να μην ξεχνάμε! Οι "ούτε τα παράγωγα", αυτοί που όμως υπεγραφαν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (ή την ανέχονταν από υπευθυνότητα), είναι εκείνοι που διαιώνισαν το θέμα "

Ενώ π.χ. κάποιοι μακεδονολόγοι συνεργάτες του Άρδην με τα πύρινα άρθρα για τους αδικημένους ψευτο-Μακεδόνες που δεν τους αφήνουμε να επιστρέψουν στην πατρωα γη είναι καλύτεροι έτσι?

http://malingoudis.blogspot.com/2007/04/e-38.html
http://press-gr.blogspot.com/2008/01/blog-post_4675.html

ξέρεις τι πάει να πει εγκατάσταση 100.000 σκληροπυρηνικών Σκοπιανών στην ελληνική μακεδονία?Δεν μας φτάνει η καταστροφή στην κύπρο και το βατερλώ στη θράκη και πάμε να ανοίξουμε νέες φάμπρικες.

Όσο αφορά το θέμα του ονόματος αυτό το διαιώνισε η επίσημη ελληνική διπλωματία, προωθώντας επί 17 ολόκληρα έτη λύση σύνθετης ονομασίας την οποία τα Σκόπια είχαν ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν θα αποδέχονταν ποτε.

Όταν ο κύριος καθηγητής έγραφε "Ελλάς τέλος" είχε απόλυτη επίγνωση της κατάστασης

Greg είπε...

@ αντιαρδικός ανώνυμος

Ενώ π.χ. κάποιοι μακεδονολόγοι συνεργάτες του Άρδην με τα πύρινα άρθρα για τους αδικημένους ψευτο-Μακεδόνες που δεν τους αφήνουμε να επιστρέψουν στην πατρωα γη είναι καλύτεροι έτσι?

Μέγιστη πλάνη! Ουδέποτε έχει υποστηριχθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών. Αντίθετα επισημαίνεται σαν ιμπεριαλισμός. Δες και την προκύρηξη που παραθέτεις...

Από πότε ο Μαλινγκούδης συνεργάτης του Άρδην; Όχι ότι θα ήταν άσχημα ή ότι διαφωνώ με το συγκεκριμμένο άρθρο. Έχω ζήσει στην Έδεσσα και έχω γνωρίσει τους παππούδες φίλων μου (ακραιφνείς πατριώτες) που δεν μίλαγαν λέξη ελληνικά! Έχω μπάρμπα που υπέστη βασανιστήρια από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες γιατί ήταν δάσκαλος εκεί πάνω και μούλεγε τα ίδια.

Καταλαβαίνω ότι η αρθρογραφία στο Άρδην και στη ρήξη είναι τεράστια επί του θέματος και η εξάντλησή της δύσκολη, αλλά δεν χάνεις τίποτα να την διαβάσεις προσεκτικά και να δείς την ειλικρινή αγωνία που συνοδεύει τις επιλογές δράσης και στάσης για αναζήτηση διεξόδου σ' ένα τόσο πολύπλοκο και παρελκυστικό για τα εθνικά μας ζητήματα θέμα.

Μήν ξεχνάς ότι το Άρδην-ρήξη είναι η μόνη συνιστώσα του πατριωτικού χώρου που οργάνωσε συζήτηση στη Θεσσαλονίκη για το θέμα. Είναι ίσως τα μόνα έντυπα στα οποία έχει γραφτεί επανηλειμένα ο χρηματοδοτούμενος (με στοιχεία) ύποπτος ρόλος των "τόξων" και των συναφών οργανώσεων, καθώς και η στήριξη που τους παρέχουν στο εσωτερικό τα παιδιά της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης.

Κάνεις λάθος (ελπίζω όχι εσκεμμένα) ότι η διπλωματία της Ελλάδας προωθούσε την σύνθετη (διπλή είναι αυτό το "άλλο μέσα και άλλο έξω" που θα μας φορέσουν τώρα). Αυτό ζήταγαν οι μεσολαβητές και θα δέχονταν ο Γκλιγκόροφ τότε. Εμείς δεν θέλαμε ούτε τα παράγωγα. Ούτε Mακεδονική Βουλγαρία για παράδειγμα... :-D Έτσι φτάσαμε στην Ντόρα...

Όσο για το Finis Greciae του Γιανναρά έχω γράψει πιο παλιά

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Μερικες χρησιμες θεσεις ... εχουμε δρομο μπροστα μας ...

Το ΟΧΙ στο σχεδιο Αναν ηταν 70%, συνεπως αν προωθηθει καποιο νεο σχεδιο , συμφωνα με την λογικη των Εγγλεζων, θαναι χειροτερο
(διοτι αυτον τον κανονα ακολουθουν επιθυμουν να συντριψουν) εισαστε βεβαιοι οτι θα παρουν το ποσοστο που θελουν;;
Το κλειδι ειναι ο Χριστοφιας, οχι ο Κασουλιδης μιας και αυτος εμφανιζεται με τον μανδυα της ΕΕ.
Θα μπορεσει ο Χριστοφιας να πλασαρει την χειροτερη σουπα;; αν ναι τοτε το συμπερασμα ειναι απλο, τοσο αντεχει ο Κυπριακος Ελληνισμος ,συνεπως θα επεφτε ετσι κι αλλιως !!! Πικρο μεν αληθες δε. Αν οχι θα κληθουν να το αποδειξουν οτι αντεχουν.
Ο Χριστοφιας τι ειδους δεσμευσεις εχει εναντι των Ρωσων;; Διοτι αυτες ειναι προς διερευνηση , τα κονε με τους Εγγλεζους ειναι δεδομενα, ειπαμε γνωστος ο ρολος του ΑΚΕΛ παλαιοθεν. Η εκκλησια εκ των πραγματων αν δεν κινηθει επιθετικα οπως στο δημοψηφισμα θα βρεθει σε δυσχερη θεση ... εως τραγικη, μπορει καποιοι μητροπολιτες να ζησουν καλα αλλα η εκκλησια στην Κυπρο θα αυτοκαταστραφει !!!
Συνεπως η μονη λυση του διεθνους παραγοντα ειναι να αλλαξει ολο το συστημα εκ θεμελιων για να περασει η χειροτερη σουπα, πραγμα δυσκολο μιας και καποιοι βασικοι παικτες του σκηνικου δεν επιθυμουν να αυτοκαταστραφουν.
Το παιχνιδι παραμενει ανοιχτο και απο μια αλλη οπτικη γωνια ομως, βλεπε Τουρκια ... ο λογιστης Σημιτης μας μετεφερε την πληροφορια που τουπαν στο αυτι, ειδικη σχεση Τουρκιας- ΕΕ , αρα συμφωνα με την Οθωμανικη λογικη κανενας λογος υποχωρησεων, ασε πουχουν το Κοσοβο σαν αστρο λαμπρο στη ζωη τους απο εδω και περα.
Συνεπως αν οι Κασουλιδης-Χριστοφιας πανε σε οδυνηρο "συμβιβασμο"-παραδοση ειναι ισχυρα πιθανον να καουν δια παντος.

Συμπερασμα , τα λαθη των αντιπαλων μας πιθανον να μας σωσουν αν οι Κυπριοι αντεξουν στοιχειωδως !!!

* περι Γιανναρα ... ειπαμε τσουπρες και λεβεντονιοι ο Χρηστος δεν εχει σχεση με την πολιτικη, ουτοπιες εκφραζει αλλα με ποιητικο τροπο, συνεπως ναναι καλα για οτι εδωσε αλλα δεν υπαρχει λογος να τον πετροβολαμε ... δεν εχει παιξει μπαλλα σε χωματοδρομους ηταν απο μικρος κλεισμενος στο μαντρι των οργανωσεων, παλι καλα που ξεφυγε .. προσωπικα για καποια κειμενα του οφειλω πολλα , στα περι πολιτικης απλα αλλαζω καναλι και πιανω καρτουν .

ηταν ο γνωστος frankiethecat :-)

Ανώνυμος είπε...

"@ αντιαρδικός ανώνυμος"

Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι κατά του Άρδην ούτε κατά του αξιοσέβαστου Δρ.Μαλιγκούδη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οφείλω να συμφωνώ σε όλα όσα γράφουν...

"Μέγιστη πλάνη! Ουδέποτε έχει υποστηριχθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών. Αντίθετα επισημαίνεται σαν ιμπεριαλισμός. Δες και την προκύρηξη που παραθέτεις...
"

Η προκήρυξη δεν μου λέει τίποτα.Και η Ντόρα άλλωστε "καταγγέλει τον αλυτρωτισμό", η πολιτική της όμως -χωρίς ίσως να το αντιλαμβάνεται-τον ενισχύει.


"Από πότε ο Μαλινγκούδης συνεργάτης του Άρδην; "

Ίσως θα έπρεπε να γράψω "συνοδοιπόρος στα πάνελ".Αφού η αναδημοσίευση κάποιων άρθρων του
http://www.ardin.gr/page/issue.php?id=4a743432-7b31-1128-eb29-00001ba7
από μόνη της δεν αποτελεί "συνεργασία"

"Όχι ότι θα ήταν άσχημα ή ότι διαφωνώ με το συγκεκριμμένο άρθρο."

Μήπως συμφωνείς και με τον εποικισμό της δυτικής μακεδονίας με 100.000 Σκοπιανούς για ανθρωπιστικούς λόγους όπως επιδιώκουν τα διάφορα τόξα και οι Ιοί(?)
Μα αυτό ακριβώς είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής των Σκοπίων τα τελευταία 50 χρόνια.
Ήταν τόσο "σκληρό" και "άπονο" το ελληνικό κράτος και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που έλεγαν όχι σε τέτοιες πιέσεις?

Δεν μπορείς από την μία μεριά να αγιοποιείς τους αυτονομιστές που πήραν τα όπλα για την απόσχιση της μακεδονίας από την Ελλάδα και από την άλλη να καταγγέλεις "τον αλυτρωτισμό" των Σκοπίων.
Γιατί δεν μας λέει ο κύριος καθηγητής πόσοι σλαβόφωνοι πέθαναν υπερασπιζόμενοι ως Έλληνες την Μακεδονία την ίδια περίοδο?ή μήπως νομίζεις ότι θύματα υπήρξαν μόνον από την πλευρά των ΣΝΟΦιτών?
Για ποιο λόγο αυτή η κατηγοριοποίηση όλων των δίγλωσσων σε ένα τσουβάλι?


"Κάνεις λάθος (ελπίζω όχι εσκεμμένα) ότι η διπλωματία της Ελλάδας προωθούσε την σύνθετη (διπλή είναι αυτό το "άλλο μέσα και άλλο έξω" που θα μας φορέσουν τώρα). Αυτό ζήταγαν οι μεσολαβητές και θα δέχονταν ο Γκλιγκόροφ τότε. Εμείς δεν θέλαμε ούτε τα παράγωγα. Ούτε Mακεδονική Βουλγαρία για παράδειγμα... :-D Έτσι φτάσαμε στην Ντόρα..."

Ασφαλώς αστειευεσαι.Μητσοτάκης,Σημίτης,Ροζάκης,Παπανδρέου,Πάγκαλος,Λοβέρδος,
Ντόρα όλα αυτά τα χρόνια προωθούσαν αδιάλλακτη πολιτική "χωρίς παράγωγα"?

Την μαρτυρία του γερουσιαστή Chris Spirou την έχεις διαβάσει υποθέτω.

Υπάρχει επίσης η μαρτυρία του Στογιαν Αντωφ
http://www.blog.anti.gr/?p=391
για το πώς ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε ήδη από το 1992 τον Γκλιγκόροφ για την σύνθετη ονομασία "μακεδονία-Σκόπια" την οποία οι Σκοπιανοί απέρριπταν.

Αν δεν σου κάνει αυτή η μαρτυρία υπάρχει επίσης και η μαρτυρία γνωστού αρχιδιαπραγματευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε εκπομπή της ΕΤ3

"emeis ths ellhnikhs antiprowspias, 3erame oti h slabomakedonikh pleyra etoimazotan na symbibastei me ena syn8eto onoma."

Dhmosiografos: "to 3erate 'h to ypo8etate?"
apantisi: "to ypo8etame....
3eroume pws pane ayta ta pragmata...pws ginontai oi diapragmateyseis "

Dhmosiografos: "Eixate kati xeiropiasto?Ennow kapoio grapto keimeno estw kai me thn morfh non-paper"

"Oxi."

"Shmera gnwrizete an ontws etoimazontan na symbibastoun me syn8eto onoma?"

"To ypo8etoume...."

Αυτή ήταν η αδιάλλακτη διπλωματία στο παρασκήνιο.
με την ίδια λογική θα βγαίνουν αύριο κάποιοι και θα ρίχνουν την καταστροφή στην κύπρο στην αδιάλλακτη στάσης των κυπρίων "εθνικιστών" και στον λαϊκιστή Λυσσαρίδη&Παπαδόπουλο.
Εδώ θα είμαστε και θα το δεις.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "Λαϊκή Δημοκρατία" παραπέμπει στους αλήστου μνήμης "παραδείσους" του πάλαι ποτέ "υπαρκτού". Τι νόημα έχει; Αλλά δείχνει και την αγραμματοσύνη αυτών που την χρησιμοποιούσαν, αφού με δύο καταφάσεις έκαναν μία άρνηση.

Δεν νομίζω ότι και ο Χριστόδουλος θα μπορούσε να αλλάξει κάτι. Το πολύ-πολύ να εξέφραζε την αντίρρησή του. Ε, και; Μήπως και όταν εξέφραζε την αντίρρησή του π.χ. για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ άλλαζε τίποτε;

Η αποτυχία του Παπαδόπουλου στην Κύπρο θα σημάνει τραγωδία για το νησί. Μετ' ου πολύ, θα έχουν ... ανανιστεί, γι αυτό Άγγλοι και Τούρκοι πανηγυρίζουν. Άξιοι της τύχης τους είναι, διότι αγαπούν υπέρ το δέον τον παρά (αυτό είναι γνωστό) και τέτοιος έπεσε άφθονος. Το κακό είναι ότι κατάφεραν πάλι οι Άγγλοι να περάσουν την γραμμή τους. Επαναλαμβάνω, άξιοι της τύχης τους είναι.

Ανώνυμος είπε...

frankiethecatείπε...

Το ΟΧΙ στο σχεδιο Αναν ηταν 70%, συνεπως αν προωθηθει καποιο νεο σχεδιο , συμφωνα με την λογικη των Εγγλεζων, θαναι χειροτερο
(διοτι αυτον τον κανονα ακολουθουν επιθυμουν να συντριψουν) εισαστε βεβαιοι οτι θα παρουν το ποσοστο που θελουν;;


Τα δημοψηφίσματα ΤΕΛΟΣ.Δεύτερη φορά δεν την πατάνε.
Αυτοί που μαγείρεψαν το σχέδιο Ανάν το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα οτι άλλο σχέδιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!Τώρα, εάν του αλλάξουν όνομα και κανα-δυό αρθράκια και το προσφέρουν σαν μια δεύτερη ευκαιρία στην μεταμελημένη Ελληνο-Κυπριακή ηγεσία, είναι σίγουρο οτι θα περάσει απο άλλη διαδικασία για έγκριση.Οι Τουρκοκύπριοι/Τούρκοι δεν πρόκειται να δεχτούν άλλο δημοψήφισμα, αφού θεωρούν οτι το σχέδιο το έχουν υπερψηφίσει.Βλέπε και τι έγινε/γίνεται στην Ευρώπη με το Ευρωσύνταγμα: όταν αυτό καταψηφίστηκε, άλλαξε μανδύα και επέστρεψε απο την πίσω πόρτα χωρίς δημοψηφίσματα.


Ο/Η Ανώνυμος 18, 2008 2:47:00 πμ είπε

Αυτή ήταν η αδιάλλακτη διπλωματία στο παρασκήνιο.
με την ίδια λογική θα βγαίνουν αύριο κάποιοι και θα ρίχνουν την καταστροφή στην κύπρο στην αδιάλλακτη στάσης των κυπρίων "εθνικιστών" και στον λαϊκιστή Λυσσαρίδη&Παπαδόπουλο.
Εδώ θα είμαστε και θα το δεις.


Ήδη το κάνουν αυτό.Εξ άλλου, αυτή είναι η γραμμή της "διεθνούς κοινότητας".Βλεπε οποιαδήποτε αναφορά στο Κυπριακό δημοψήφισμα απο τον ξένο τύπο, τον Τάσσο εθνικιστή τον ανεβάζουν και αδιάλλακτο τον κατεβάζουν.
Είναι γνωστή η δουλοπρέπεια των Ελλήνων πολιτικών και διπλωματών απο τον Πιπινέλλη και δώ, (οι εξαιρέσεις ελάχιστες)για να μην πάμε πιο πίσω.Σε ένα τέτοιο σκηνικό όσοι απαιτούν τα μίνιμουμ αυτονόητα, φαντάζουν σαν οπαδοί της Μεγάλης Ιδέας, εξωπραγματικοί, περίπου κρυπτοφασίστες και έτσι αντιμετωπίζονται απο τους ηγέτες της Νέας Τάξης πραγμάτων και τους εδώ τοποτηρητές τους.


Μ

Greg είπε...

@ αντιαρδικός ανώνυμος

Μήπως συμφωνείς και με τον εποικισμό της δυτικής μακεδονίας με 100.000 Σκοπιανούς για ανθρωπιστικούς λόγους όπως επιδιώκουν τα διάφορα τόξα και οι Ιοί(?)

Θα αστεΐζεσαι φυσικά! Εδώ μας λένε φασίστες γιατί γράφουμε τ' ανάποδα! Και προσωπικά και συλλογικά. Το "σκληρό" του κράτους κατά Μαλιγκούδη ήταν η εξηγήσιμη μετεμφυλιακή στάση των νικητών.

Δεν μπορείς από την μία μεριά να αγιοποιείς τους αυτονομιστές

Μακρυά από μένα.

Γιατί δεν μας λέει ο κύριος καθηγητής πόσοι σλαβόφωνοι πέθαναν υπερασπιζόμενοι ως Έλληνες την Μακεδονία την ίδια περίοδο?

Θα διαβάζουμε άλλο άρθρο γιατί ο Μαλινγκούδης δεν υπερασπίζεται καμμιά μερια! Άσχετα αν εγώ συμφωνώ με τα "χριστιανικά" του...

Μητσοτάκης,Σημίτης,Ροζάκης,Παπανδρέου,Πάγκαλος,Λοβέρδος,
Ντόρα όλα αυτά τα χρόνια προωθούσαν αδιάλλακτη πολιτική "χωρίς παράγωγα"?


Φυσικά όχι! Καλυπτόμενοι πίσω από την έλλειψη διορατικότητας ημών των υπολοίπων άφηναν το πράγμα να βρωμήσει (διότι ποιός θα το θυμάται σε 10 χρόνια όπως έλεγε ο Δρακουμέλ...) και έτσι δια των διαδοχικών αναγνωρίσεων να φτάσουμε στο σήμερα που υπολείπεται τριών αναγνωρίσεων για να περάσει αδιαποραγμάτευτο στον ΟΗΕ (πλειοψηφία γαρ) το σκέτο Μακεδονία.

για το πώς ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε ήδη από το 1992 τον Γκλιγκόροφ για την σύνθετη ονομασία "μακεδονία-Σκόπια" την οποία οι Σκοπιανοί απέρριπταν.


Ο Γκλιγκόρωφ δήλωνε Βουλγαρικής καταγωγής. Δεν συμφωνούσαν με το Μακεδονία-Σκόπια (ευτυχώς οι κοροϊδάρες, μια και θάμενε το σκέτο Μακεδονία... αφού σκέψου στο αντίστοιχο Ελλάδα-Αθήνα ποιός θα ξεπέρναγε το "Ελλάδα" για να είναι "ορθός";) αλλά ακούγεται ότι συζήταγαν τον γεωγραφικό προσδιορισμό.

Τέλος πάντων μου (μας) αποδίδεις πράγματα που δεν πιστεύουμε και δεν είπαμε.

Greg είπε...

@ Homo

Συμφωνούμε στην επερχόμενη διευκόλυνση τραγικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα. Για τον Χριστόδουλο τώρα, θα ήταν ένα ακόμα ανάχωμα. Η έλλειψη του έχει τεράστια σημασία κατ' εμέ στην προπαγάνδιση των παγκοσμιοποιητικών τετελεσμένων που προσπαθούν λυσσαλέα να μας επιβάλουν τα νεοτάξ ανδράποδα. Κοίτα πόση πρεμούρα να τον αποκαθηλώσουν δείχνουν όλοι μα όλοι! Σπρώχνονται πριν κλείσει τα σαράντα ποιός θα τον πρωτοαπαξιώσει. Οι γελοίοι...

Greg είπε...

@ Frankie

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω Καλημέρα!


Βλέπε και τι έγινε/γίνεται στην Ευρώπη με το Ευρωσύνταγμα: όταν αυτό καταψηφίστηκε, άλλαξε μανδύα και επέστρεψε απο την πίσω πόρτα χωρίς δημοψηφίσματα.

ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι!

Άλλωστε εκείνοι που θα συμφωνήσουν σήμερα είναι 100%-30,8"=69,2%
Ποιά χρεία δημοψηφίσματος έχουν;

Ανώνυμος είπε...

@greg

Ο Μαλιγκούδης μέμφεται εξίσου το ελληνικό κράτος της δεκαετίας του 50 όσο και το ελληνικό κράτος της δεκαετίας του 90.Ο αυτονομιστής της ΣΝΟΦ αγιοποιείται ως θύμα ενός σκληρού κράτους, ένώ ο Έλληνας Σλαβόφωνος ή ο Βούλγαρος που του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο οπαδοί του Τίτο για να δηλώσει "εθνικά μακεδόνας" περνά στην αφάνεια.Για τέτοια αμεροληψία του Μαλιγκούδη μιλάμε.

Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου απέρριπταν μέχρι το τέλος της ζωής τους το αίτημα της επιστροφής για να προστατεύσουν την Ελλάδα από τα χειρότερα.
Γιατί γνώριζαν ότι το ζήτημα ήταν εθνικό και όχι ζητημα πολιτικής ιδεολογίας

vetdino είπε...

Ο Κασουλίδης είναι λέει και Πρόεδρος της Ομάδας Φίλων της Κοινοπολιτείας στο Ευρωκοινοβούλιο... ωχ ωχ ωχ

Ανώνυμος είπε...

Μιλάω με φίλη Σερβίδα που δεν είναι εθνικίστρια και ψήφισε Ταντιτς, μου περιγράφει πια χαόδη κατάσταση... ο όχλος βγαίνει στους δρόμους και τα σπάει.
Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η περίπτωση της Μπακογιάννη, θυσιάζει τα πάντα ακόμα και την καρριέρα της για τα Αμερικάνικα συμφέροντα, όπως η Μαρριέτα.
Αφού χάσουμε το όνομα της Μακεδονίας και την Θράκη, τι θα έχει να πει σε μας; Τι θα προσμένει από την ζωή της άραγε;

Ανώνυμος είπε...

θυσιάζει τα πάντα ακόμα και την καρριέρα της για τα Αμερικάνικα συμφέροντα

Μήπως αυτή είναι η καριέρα της;

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ρε πούστη που με κατάντησε η Αριστερά, να βλέπω με συμπάθεια τους Χρυσαυγήτες...

ange-ta είπε...

καλησπέρα greg,
διάβασα το τελευταίο Αρδην, και συμφώνησα με τα χίλια με τον Καραμπελιά στο σημείο που επισημαίνει ότι ο κίνδυνος δεν είναι απο το βορρά αλλά απο την ανατολή. Το δυστυχημα για μένα είναι ότι ο κίνδυνος είναι απο το εσωτερικό της ίδιας μας της χώρας. Δες που έχουν καταντησει όλα τα θέματα. Μια απέραντη ζαχοπουλιάδα.
Διαβάζω εδώ όλα τα σχόλια και σκέφτομαι, ότι εδώ τουλάχιστον, ευτυχώς φυσάει άλλος αέρας, αλλά είναι απλώς ενα τοπικό αεράκι. Εγω, μα την αλήθεια απελπίζομαι. Πότε στα κομάτια θα πιάσουμε πάτο, για να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε προς τα πάνω λιγάκι;
Πνιγομαι στα σκατά!

Greg είπε...

@ ange-ta

Ο λεγόμενος νεο-οθωμανισμός (είναι ο κίνδυνος εκ του εσωτερικού που επισημαίνεις)

Πάρε βαθειά ανάσα γιατί το σκατό θα ξεχειλίζει από δώ και πέρα. Με την στροφή στο Twilight zone που πήρανε τα εθνικά μας θέματα σε όλο τους το εύρος ξαφνικά, ξεσάλωσαν και οι υπόλοιποι. Μέχρι το βιβλίο Ιστορίας θέλουνε να ξαναφέρουν. Τώρα θέλει κουράγια αλλά ποιός τα έχει... Βλέπεις ακόμα και η καλοπροάιρετη προσδοκία που μπορούν να έχουν κάποιοι από τον Τσίπρα κοιμίζει τα πλήθη...

Ανώνυμος είπε...

"διάβασα το τελευταίο Αρδην, και συμφώνησα με τα χίλια με τον Καραμπελιά στο σημείο που επισημαίνει ότι ο κίνδυνος δεν είναι απο το βορρά αλλά απο την ανατολή."

@angeta

Στον βαθμό που οι βλέψεις των Σκοπιών για μία ενιαία Μακεδονία σιγοντάρονται από την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κίνδυνος και υπαρκτος είναι και μπροστά μας θα τον βρούμε πολύ σύντομα.

Είτε με τη μορφή διεκδίκησης εδαφών στα διεθνή δικαστήρια είτε με την δημιουργία εκ του μηδενός ενός μακεδονικού εθνοτικού ζητήματος στην βορεια Ελλάδα αντίστοιχου του κινήματος των κορσικανών,των βάσκων και των Βρετονων στην Γαλλία και την Ισπανία.

Η προπαγάνδα των Σκοπίων μεταξύ των νέων της Δυτικής Μακεδονίας ποτέ δεν ήταν εντονότερη-με τις πλάτες μάλιστα των ίδιων δημοσιογράφων και πολιτικών που το Αρδην αποκαλεί "νεο-οθωμανιστες".


Ο Καραμπελιάς θεωρεί το μακεδονικό, ζήτημα διογκωμένο αν όχι τεχνητό.

Αυτή ήταν και η πάγια άποψη όλων των υπουργών των Εξωτερικών από το 1996 μέχρι σήμερα,
με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι βοήθεια!
Νόμισα ότι διάβασα στην Καθημερινή σκωπτικό άρθρο για Τσίπρα.
Ρίξτε μια ματιά κι αν αληθεύει κάντε κανένα σχόλιο, γιατί εγώ μπουρδουκλώθηκα. Αν πάλι δεν αληθεύει, πείτε τό μου με τρόπο, γιατί φαίνεται ότι λάλησα!

doriforos είπε...

Ο Αλαβάνος που μετά την επίσκεψη-παράσταση στα Σκόπια χαρακτήρισε την Ελληνική πλευρά ως τη μόνη αδιάλλακτη τι λέει τώρα που ανακοινώνονται και αντίμετρα από τους Σκοπιανούς εναντίον μας; Τα αντίμετρα θα ακολουθήσουν σε περίπτωση βέτο ηια το ΝΑΤΟ κια θα είναι ήλιος της Βεργίνας στη σημαία, θίξιμο "σκοπιανής" μειονότητας στην Ελλάδα, μαζική μετονομασία τοπωνυμίων, πόλεων, οδών με αρχαία Μακεδονικά ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

@doriforos

Μα τι περιμένεις να πει ο Αλαβάνος?
πάρε ένα δείγμα τι γραμμή περνά η "Πράβντα" του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία:

(Αυγή,12/10/07)

«...Η τρομοκρατική δράση που ανέλαβαν τα ελληνικά σώματα στη Μακεδονία (σε αγαστή συχνά συνεργασία με τις οθωμανικές αρχές και τους μπέηδες), η οποία στα διεθνή όμματα και ώτα προβάλλονταν τεχνηέντως για προφανείς λόγους ως αυθόρμητη άμυνα του "ελληνισμού της Μακεδονίας", μπορεί να ανέκοψε και να αντιστάθμισε την πρόοδο της αντίστοιχης βουλγαρικής προπαγάνδας του βουλγαρικού κομιτάτου στην περιοχή, αλλά εξέθεσε κι απομόνωσε διπλωματικά τη χώρα, χωρίς να κάνει βήμα προς την κατοχύρωση των ελληνικών επεκτατικών διεκδικήσεων στη Μακεδονία. (...)
Η εθνική μυθολογία σχετικά με τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας και των συμβόλων της, εδραιώθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα από το ιδεολογηματικό ιστορικό σχήμα της τρισχιλιετούς συνέχειας του ελληνικού έθνους και του ελληνικού πολιτισμού, στο οποίο θεμελιώθηκε η θεωρία των Ζαμπέλιου - Παπαρρηγόπουλου, διαμορφώνοντας κατά τα λόγια του Δημαρά μια "εθνική εθιμοφροσύνη". Έως τις αρχές της δεκαετίας του 1840 το κυρίαρχο παράδειγμα της ελληνικής ιδεολογίας, το οποίο απηχούσε σαφώς τις αντιλήψεις των φορέων του ελληνικού Διαφωτισμού, ήθελε την Ελλάδα να αποτελεί κληρονόμο και διάδοχο, με όχημα κι εμπνευστή τη Δύση, του κόσμου της κλασικής αρχαιότητας. Το διάστημα που μεσολάβησε από τότε έως την επανάσταση του '21 αποτελούσε τη μαύρη τρύπα της ιστορίας, ένα συνεχές σκοταδισμού και βαρβαρότητας, χάσμα αγεφύρωτο. Παρομοίως, οι έως τότε κρατούσες απόψεις περί αρχαίας Μακεδονίας, δυναστείας του Φιλίππου, και μεγάλου Αλεξάνδρου, συμπυκνώνονται χαρακτηριστικά στα λόγια του Ιάκωβου Ρίζου Νερουλού, προέδρου της νεοσύστατης αρχαιολογικής εταιρείας. Γράφει λοιπόν ο Νερουλός περί τα μέσα του 19ου αιώνα αναφερόμενος στη μάχη της Χαιρώνειας: "ο Φίλιππος έπραξεν άλλο της νίκης εκείνης ολεθριώτερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον".
Το χάσμα ήρθαν να γεφυρώσουν οι προαναφερθέντες ιστορικοί πλάθοντας μια αναδρομική ερμηνεία του προ-εθνικού παρελθόντος με όρους σύγχρονους και εθνικούς, βασισμένοι στα διανοητικά εργαλεία της εποχής τους αλλά και στις ιδεολογικές και πολιτικές μέριμνες που επέβαλλαν, από τη μια η εμπέδωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας στο νεοπαγές ελληνικό βασίλειο, και απ' την άλλη η ανάγκη ιδεολογικής νομιμοποίησης της Μεγάλης Ιδέας και της "αλυτρωτικής" επέκτασης προς ένα βορράν εν πολλοίς αλλόφωνο και εχθρικό. (...)
(...) Ας πράξουμε λοιπόν το πρώτιστο καθήκον με βάση τις πάγιες αξίες της Αριστεράς, ας αποδείξουμε έμπρακτα, "ανανεωτικά και ριζοσπαστικά", την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο μακεδονικό λαό, κι ας αποδεχτούμε καταρχήν, εμείς τουλάχιστον, με θάρρος και χωρίς υπεκφυγές ή παλινδρομήσεις, το αυτονόητο δικαίωμα αυτο-προσδιορισμού του. Χρειάζεται τη συμπαράστασή μας, περισσότερο από όσο εμείς χρειαζόμαστε τον λικνιστικό καλπασμό του Βουκεφάλα.»

Συμπεράσματα: 1) Οἱ Ἕλληνες τρομοκράτες ἀνέκοψαν τήν βουλγαρική προπαγάνδα. 2) Τά περί ἑλληνικοῦ ἔθνους εἶναι σκεύασμα κάποιων Παπαρηγόπουλου-Ζαμπέλιου, πού ὅμως τούς κατατρόπωσε ἕνας ὀγκόλιθος τοῦ πνεύματος ὀνόματι Νερουλός. 3) Ἡ Ἀριστερά ἔχει καθῆκον νά συνδράμει τόν μακεδονικό λαό ἔναντι τῶν ἑλληνικῶν φαντασιώσεων.

Greg είπε...

Ο Καραμπελιάς θεωρεί το μακεδονικό, ζήτημα διογκωμένο αν όχι τεχνητό.

Αυτή ήταν και η πάγια άποψη όλων των υπουργών των Εξωτερικών από το 1996 μέχρι σήμερα,
με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.


Όχι δεν είναι έτσι και το ξέρεις ανώνυμε. Η άποψη των ΥΠΕΞ είναι αυτή που περιγράφει ο Παπαχελάς (και φαίνεται απ' τα γραπτά σου ότι ξέρεις τί εστί ο συγκεκριμμένος) είναι η εξής:
Το μονοπάτι του βέτο ήταν προφανώς στηριγμένο σε κάποιο σενάριο συμβιβασμού. Η Αθήνα γνώριζε προφανώς πως στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει μια φόρμουλα διπλής ονομασίας. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: μήπως θεώρησαν ότι η διπλή ονομασία «περνούσε» στο πολιτικό κλίμα μετά τις τελευταίες εκλογές και τώρα διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες άλλαξαν;


@ Αριστείδης
Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες βλέπω προσωπικά ένα μικροπανικό από τα παπαγαλάκια του εξουσιαστικού διπολισμού. Γιατί ο Τσίπρας και η άνοδος του Συριζα βολεύουν μέχρις του σημείου να μην απειλείται το status quo.

Τώρα θα του την πέσουν
1) Για να ξεφουσκώσει λίγο
2) για να τον αναγκάσουν να μπεί υπάκουος (αν και δεν χρειάζεται...) στο παιγνίδι ΤΟΥΣ, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να τον ανεβοκατεβάζουν!

Ανώνυμος είπε...

"Ο Καραμπελιάς θεωρεί το μακεδονικό, ζήτημα διογκωμένο αν όχι τεχνητό.Αυτή ήταν και η πάγια άποψη όλων των υπουργών των Εξωτερικών από το 1996 μέχρι σήμερα,
με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.

Όχι δεν είναι έτσι και το ξέρεις ανώνυμε".

Δηλαδή πιστεύεις ότι Σημίτης,Πάγκαλος,Ροζάκης,Παπανδρέου,Λοβέρδος και Ντόρα θεωρούσαν το μακεδονικό κορυφαίο εθνικό ζήτημα?!!
Μα ο υφυπουργός μας π.χ. των Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης δεν αναγνωρίζε καν ύπαρξη ενιαίου ελληνικού έθνους!

Θες να ανατρέξουμε σε πράξεις και δηλώσεις των παραπάνω εκπροσώπων της "αδιάλλακτης" εξωτερικής μας πολιτικής?

Διάβασες τα κατορθώματα του Μητσοτάκη που εκλιπαρούσε τον Γκλιγκόροφ ήδη από το 1992 για μία σύνθετη ονομασία (κάτι που ο Γκλιγκόροφ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα περνούσε ποτέ παρά μόνο ΙΣΩΣ στις διμερείς σχέσεις)
Είσαι ενήμερος και για τις εκτιμήσεις του γεουσιαστή Chris Spirou:

"
http://www.greeknewsonline.com/modules.php?name=News&file=print&sid=2870
...αργότερα αποδείχτηκε δεν ξέραμε πολλά για το τι ακριβώς συνέβαινε με το Μακεδονικό θέμα. Είναι τώρα όμως ξεκάθαρο ότι η τότε Ελληνική Κυβέρνηση εργαζόταν με αντιφατικές στρατηγικές. Δημόσια και επίσημα η Ελληνική Κυβέρνηση εργαζόταν να αποτρέψει την Κυβέρνηση Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρασκηνιακά όμως η Ελληνική Κυβέρνηση συζητούσε ένα σύνθετο όνομα που θα ήταν κάπως παραδεκτό και θα είχε λιγότερο πολιτικό κόστος".


Μάθε επίσης οτι ο ίδιος ο Σορος που καταγγέλετε είχε επίσης τοποθετηθεί υπέρ του σύνθετου ονόματος "Σλαβομακεδονία" ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους.Οι Σκοπιανοί αρνήθηκαν ακόμη και σε αυτόν.


http://www.antiwar.com/justin/?articleid=769

HONEYMOON'S END
But the honeymoon was soon over: the Macedonians soured on their benefactor when he began dictating policy to the Gligorov government. In 1995, when Soros tried to intervene in the dispute with Greece over Macedonia's name, proposing that the country change its name to "Slavomakejonija," he was roundly rebuffed . Thanks for the advice, said the Macedonians – but no thanks.
=======================

Όλα αυτά προτιμούν να τα αγνοούν όσοι ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους στο πρόσωπο του Παπαθεμελή και του Hammond ονειρευομενοι άρση των σκοπιανών διεκδικήσεων και ελληνο-σκοπιανούς άξονες κατά της Τουρκίας.

Greg είπε...

Ανώνυμε έχεις κέφια και ταυτόχρονα παρανοείς τη στάση του Άρδην (κατι για το οποίο δεν πρωτοτυπείς...).

Προφανώς και δεν ψάχνει κανείς σε διαβεβαιώ αποδιοπομπαίους τράγους στο πρόσωπο του Παπαθεμελή, τον οποίο και στηρίξαμε πλειστάκις με φυσική παρουσία και άρθρα.

Θα παραπέμψω όσους διαβάζουν τον διάλογο αυτό να πάρουν το τελευταίο Άρδην, το οποίο βαριέμαι κυριολεκτικά να μεταφέρω εδώ, κάτι για το οποίο με προκαλείς (μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα από το ιστολόγιό του). Είναι εξ' ολοκλήρου (άντε εκτός από μια μικρή Συριζοκουβέντα...) αφιερωμένο στο Μακεδονικό. Όλη την ιστορική του αναδρομή από πολύ, μα πάρα πολύ παλιά. Αυτό είναι "πόντος" για τους ΚΚέδες φίλους! :-D Εκεί αν μπορεί κανείς ας ανακαλύψει τα καταμαρτυρούμενα!

Το Σλαβομακεδονία δεν μπορούσε να το δεχθεί ο Γκλιγκόροφ γιατί τότε θα ήταν λογικότερο το Αλβανομακεδονία... Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ο ίδιος στην ΤV ότι ο Σκοπιανός διάκειτο θετικά σε γεωγραφικό προσδιορισμό

--
Διακόπτω γιατί μόλις άκουσα ότι ο Κάστρο παραιτήθηκε. Καλά η δευτέρα παρουσία πρέπει να έχει έρθει και δεν το έχουμε πάρει είδηση... :-)
--

Άρα οι πληροφορίες μας είναι διαφορετικές και μέλλει να δούμε ποιός έχει δίκιο.

Εκεί που έχεις άδικο (και σε χρησιμοποιώ τόση ώρα για να το επαναλαμβάνω μια και συκοφαντώμεθα οι Αρδορηξικοί για αυτό) είναι ότι επ' ουδενί λόγω δεν σχετίζεται η από παλιά διαφαινόμενη ενδοτική (και εξαιρετικά αναλυμένη από μας) θέση των χειριζόμενων το θέμα για διπλή ονομασία (ή του "σκέτο" Μακεδονία για τον ΣΥΝ όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπός του χθές στον Χατζηνικολάου) με την "σύνθετη" του Άρδην - με γεωγραφικό προσδιορισμό μάλιστα που δεν δίνει λαβές για αλυτρωτισμούς και συζήτηση για αίματα και ποιός είναι κατ' ευθείαν απόγονος του Βουκεφάλα!

Ξεχνάς τη θέση μας για το veto και την συμμετοχή μας στα συλαλλητήρια της 10ετίας του '90 που έγιναν κατά του εθνικισμού των Σκοπιανών.

Αλλά δεν μπορούμε να το παίζουμε ανένδοτοι και να λέμε την μαλακία που είπε ο Παναγιωτόπουλος χθές ότι άλλο το veto και άλλο το εμπόριο και η ελεύθερη οικονομία, ερωτηθείς για το πώς συμβιβάζεται η στάση μας με την οικονομική ενίσχυση των Σκοπίων, ενώ αυτοί αντιδρούν έτσι. Η επιβολή του δίκιου σου σε τρίτον - όταν αυτός δεν συζητά - απαιτεί πόλεμο με διάφορα (αν όχι όλα.. ) τα μέσα. Έ! αυτόν οι Παπαθεμελήδες και οι Άνθιμοι δεν τον θέλουν, ούτε προσπαθούν να πιέσουν.

Είναι "ανένδοτοι" στις εκκλησιές!

Εμείς πάλι "δεν πουλάμε, ούτε θέλουμε να πουλήσουμε πατρίδα"

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο - Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2008 7:44:00 μμ
” Κοίτα ρε πούστη που με κατάντησε η Αριστερά, να βλέπω με συμπάθεια τους Χρυσαυγήτες...


Τι να σε πω; Εγώ πάντα τους έβλεπα με συμπάθεια. Μ’ αρέσουν αυτοί οι άγριοι, καλέ!

Ανώνυμος είπε...

"Διακόπτω γιατί μόλις άκουσα ότι ο Κάστρο παραιτήθηκε. Καλά η δευτέρα παρουσία πρέπει να έχει έρθει και δεν το έχουμε πάρει είδηση... :-) "

Ο κομαντάντε αποτελεί ισχυρό επιχείρημα για την ύπαρξη της μετά θάνατον ζωής....

ange-ta είπε...

ανώνυμε,

"την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο μακεδονικό λαό"

εκπληκτικό!!!!!!

Αυτοί δηλαδή που ήρθαν στην περιοχή 800 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, εμείς όμως όχι.
Τι γελοίος κόσμος!!!!!!!!!

Τι να πεις;
Απο τότε που η αριστερά έχασε τον αντικαπιταλιστικό της χαρακτήρα, έχει χάσει κάθε μπούσουλα!!!

Αηδία και τρόμος με πιάνει ταυτόχρονα. Γιατι αν αυτοί δεν είναι σύμμαχοι σε έναν αγωνα απελευθέρωσης, απο την καταδυνάστευση των λαών από το κεφάλαιο και των νέων παγκόσμιων ελιτ, τοτε ρε συ ανώνυμε ποιός θα είναι; Ο Καρατζαφέρης;; ή ο Παπαθεμελής;;


Ξέρεις κάπου μας χρειάζεται ενας περιοριμός των κινδύνων.
Θα πάθω έμφραγμα, αν τα βάλω όλα στο μυαλό μου.
Εθνικοί κίνδυνοι, οικολογικοι, οικονομικοί (με την έννοια της εξαθλίωσης)......
Μέχρι στιγμής ο Καραμπελιάς δεν με βρίσκει αντιθετη σε όσα λέει, σε λεπτομέρειες σου απάντησε ο Greg, που είναι πιο καλά ενημερωμένος απο μένα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά από το Άρδην είναι:

1)Να αναθεωρήσει τη θέση του ότι ο κίνδυνος είναι μόνον "εξ ανατολών" την στιγμή μάλιστα που ΗΠΑ και Τουρκία προωθούν τον κατακερματισμό του βορειοελλαδικού χώρου

2)μία ισοβαρής απόδοση ευθυνών με σαφείς αναφορές στα δυσμενή τετελεσμένα που δημιούργησε η εμμονή σε μία συνθετη ονομασία τα τελευταία 17 χρόνια, την οποία κουράστηκα να επαναλαμβάνω ότι οι Σκοπιανοί δεν θα αποδέχονταν ποτέ ως μόνιμη ονομασία της χώρας τους όσο και αν πλησίαζε τις προτιμήσεις τους.

"... Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ο ίδιος στην ΤV ότι ο Σκοπιανός διάκειτο θετικά σε γεωγραφικό προσδιορισμό"

Ε, αφού το δήλωσε ο Μητσοτάκης...

Σου έφερα τις δηλώσεις του επικεφαλής των διαπραγματεύσεων.Τέτοια αφέλεια δεν την περίμενα ούτε καν από Έλληνα διπλωμάτη.

Και επειδή ανέφερες τον Γκλιγκόροφ πάρε και τι δήλωσε ο αρχι-λομπίστας του στην Οττάβα,Σκοπιανός δισεκατομμυριούχος από την Καστορία:


"Σε ολόκληρη τη ζωή μου, ποτέ δεν έπαυσα να εργάζομαι για το μακεδονικό λαό. Εργαζόμουν και βοηθούσα χρόνια τη Μακεδονία πάντοτε και πρέπει να πω ότι τώρα όλον τον χρόνο μου τον αφιερώνω στην Αιγαιατική Μακεδονία. Και νομίζω ότι η Μακεδονία του Βαρδάρη είναι σίγουρη. Και πιστεύω ότι ειδικά εμείς που καταγόμαστε από την Αιγαιατική Μακεδονία, οφείλουμε να βοηθήσουμε περισσότερο από ποτέ τους νέους μας που έχουν γεννηθεί εκεί και είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, στο Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας. Έφτασε η στιγμή του αγώνα για μας, για να της προσφέρουμε τη βοήθεια. Και γνωρίζω την καρδιά του Γκλιγκόροφ. Η καρδιά του είναι για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

***Ταυτόχρονα, πρέπει να ξέρετε ότι μερικές φορές πρέπει να παίζει πολιτική. Πρέπει να εξασφαλίσει αυτό που έχει και σιγά σιγά τα πράγματα με τον καιρό θα γίνουν***.

Πιστεύω ότι η Μακεδονία, η Ενωμένη Μακεδονία, η Μακεδονία στο σύνολό της, πολύ σύντομα θα γίνει κυρίαρχη".


Όσο για την ιστορική και εθνολογική ανάλυση του Άρδην αυτή υπήρξε πρόχειρη και επιφανειακή.
Ήδη έχετε προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετούς Φλωρινιώτες της διασποράς.

Αυτό και αν ήταν κατόρθωμα.

ange-ta είπε...

Πάντως

@ ανώνυμε,

σ ευχαριστώ για την ενημέρωση που μου έκανες για τον Νερουλά. Αμ τι περιμένει κανείς με τέτοιο όνομα.
Μόνο νεροκουβαλητης της πιο μαύρης αντίδρασης θα ήτανε!!

και μη χειρότερα!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελοσπάντων για να μην ξεφύγουμε σε καυγά ας το αφήσουμε εδώ.

Αναγνωριζω ότι το πρόβλημα δεν το προκαλεί ούτε η στάση του Άρδην ούτε η μεταλλαγμένη Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών.

Θα προτιμούσα πάντως μία μερική έστω αναθεώρηση στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τέτοια σοβαρά ζητήματα

Ανώνυμος είπε...

@angeta

Την ΠΡΑΒΝΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ την Αυγή να ευχαριστείς που ανέσυρε τον Αθηνοκεντριστή Νερουλό από το πουθενά για να μας αποκαλύψει το πρόσφατο του μυθεύματος ότι τάχα οι αρχαίοι Μακεδονες ήταν μέρος της ελληνικής κληρονομιάς.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=15290712

Το μήνυμα του ΣΥΝ είναι: «Αντί να χτίζουμε τείχη, να χτίζουμε γέφυρες και να συναντηθούμε στο μέσον της γέφυρας. Σήμερα χρειάζεται μια Μακεδονία και μια Ελλάδα χωρίς σύνδρομα, αλλά με αυτοπεποίθηση, κι έτσι μπορεί να κάνει αξιόπιστη και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική και σχέσεις με τις γειτονικές χώρες».

" μια Μακεδονία και μια Ελλάδα "

Καταλάβατε τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ?

Greg είπε...

Έλα μωρέ που θα τσακωθούμε επειδή έχουμε συνείδηση και ανησυχούμε για τούτη εδώ την πέτρα! Συζήτηση κάνουμε.

Το Άρδην (κοίτα να δείς που μ' έκανες και απολογητή, χαλάλι) δεν υποστηρίζει ότι ο μόνος κίνδυνος είναι εξ' ανατολών, αλλά ότι ο κυρίαρχος κίνδυνος προέρχεται από εκεί. Άλλωστε το Μακεδονικό και η αναγκαιότητα ύπαρξης του κράτους των Σκοπίων έχει ταυτισθεί με την μελλοντική πιθανότητα αντιμετωπισης πιο επικίνδυνων αλυτρωτισμών όπως του Βουλγάρικου (όλη η περιοχή θεωρείται απ' τους Βουλγαρους δική τους, η δε "Αιγαιακή Μακεδονία" είναι παλαιός Βουλγαρικός αλυτρωτισμός) και του Αλβανικού. Οι οποίοι δέχονται σαφέστατο πλήγμα με την ύπαρξη των Σκοπίων. Αυτό είναι κάρφος στον εθνικισμό και των δύο και εξασθένηση της Τουρκικής επιρροής γύρω μας. Κοίτα ποιός υιοθέτησε και ανέλαβε πλήρως την συγκρότηση της κρατικής υπόστασης του Κοσσόβου... Μα η Τουρκία!

Έχει επισημανθεί από το περιοδικό επίσης, ότι η Βαλκανική συνεργασία είναι η μόνη με την οποία θα μπορούσε (όπως το έχει αποδείξει πρίν από τους Βαλκανικούς πολέμους) να αντιμετωπισθει η ιμπεριαλιστική Τουρκία. Αν με ρωτάς προσωπικά πόσο εφικτή βλέπω μια τέτοια προοπτική σύντομα, θα σου απαντήσω ειλικρινά πώς όχι. Αλλά δεν θα βάλω και βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων (που λέει και η Αλέκα) μην προσπαθώντας να διατηρήσω (χωρίς φυσικά να απεμπολήσω τα δικά μας εθνικά δίκαια (Τσίπρα'μ...) το κράτος αυτό, αντί να μεγαλώσω κι' αλλο την Τουρκαλβανορική ή τη Βουλγαρία.

Τελειώνω λέγοντας ότι αν έχουμε στενοχωρήσει του Φλωρινιώτες κακώς. Άλλωστε οι πλείστοι περί την συντακτική ομάδα (που δεν είναι χαμουτζήδες... :-D) είναι από εκεί πάνω. Και εμείς είμαστε που προτείνουμε να πάει η πρωτεύουσα στη Θεσ/νίκη!

Κάποιοι ακραίοι βέβαια, το θέλουν γιατί η συμπρωτεύουσα είναι πιο κοντά και στον δρόμο προς την Κων/πολη. Αλλά είπαμε πρόκειται για ακραίους :-D

Greg είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Κοιτάχτε μια σελίδα του Λαμπρακιστάν και δείτε όλο το συρφετό μαζεμένο να αναλύει και να πουλά τοις μετρητοίς...

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνοι αλυτρωτισμοι είναι εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη στήριξη από τα γνωστά ιδρύματα "Ανοιχτών Οριζόντων" του κυρίου Σόρος.

Χαρακτηριστικό είναι και το νέο σχολικό εγχειρίδιο που ο γνωστος ανθρωπιστής εισήγαγε ως βοήθημα για τον καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Βόρεια Ελλάδα.

http://bp3.blogger.com/_2oeLbEhyIs8/Rm9AdAPm95I/AAAAAAAAAEE/aAuqyJVG2_w/s1600-h/makenosis.jpg

Το εγχειρίδιο μοιράζεται επίσης δωρεάν και στην Αθήνα.

Η δημιουργία
μίας μεγάλης Βουλγαρίας δεν είναι στα σχέδια των ΗΠΑ.

Ακόμη όμως και αν ήταν, με τον έλεγχο που ασκούν οι Αμερικανοί σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης στο γειτονικό κράτος νομίζεις ότι με το να αποκαλούμε τους σκοπιανούς "Σλαβομακεδόνες" θα μπορούσε να αλλάξει κάτι?

Ανώνυμος είπε...

Αλλες πηγές, ωστόσο, σημειώνουν ότι ενώπιον του κινδύνου της απομόνωσης από την άσκηση βέτο -και με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ ασκούν έντονες πιέσεις για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ- η ελληνική πλευρά θα συζητούσε τη λύση της διπλής ονομασίας, υπό τον όρο ότι θα εξασφαλιζόταν η χρήση του σύνθετου
ονόματος στα διαβατήρια που θα εκδίδουν τα Σκόπια και στην παρουσία τους στις πάσης φύσεως διεθνείς εκδηλώσεις.


Απο εδώ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_
politics_100056_19/02/2008_259797

Όποιος μπορεί και διαβάζει στοιχειώδη Ελληνικά, θα καταλάβει σε τι χάλι βρισκόμαστε!

Όσον αφορά την συζήτηση περι των θέσεων διαφόρων προσώπων,χάνουμε τον καιρό μας και την ενέργειά μας.
Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού (όπως αντιπροσωπεύεται μέσα απο τα πολιτικά κόμματα)έχει δεχτεί αυτήν την κατάσταση και δεν πρόκειται να αντιδράσει με κανένα τρόπο σ' αυτά που έρχονται.
Πριν απο πολλά χρόνια, το Σύνταγμα γινόταν λαμπόγιαλο και ανοίγαν κεφάλια καθημερινά, για την ΚΥΠΡΟ!
Εδώ και μερικά χρόνια, η Ελλάδα έχει εγκαταλείψη την Κύπρο στην μοίρα της και σφυρίζει αδιάφορα.Πέρα απο μερικά άτομα μετρημένα στα δάχτυλα, που εξακολουθούν και αυτομαστιγώνονται για αυτό το κομμάτι ΕΛΛΑΔΑΣ, κανένας δεν δίνει καρφάκι.Αλλά τι λέω;Εδώ με την κρίση στα Ίμια και πήγαν να αδειάσουν τα νησιά!
Για το "θέμα του ονόματος" ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται, αφού έχει περάσει και η γραμμή οτι "δεν κινδυνεύουμε" και οτι σε λίγα χρόνια θα τους έχουμε "αφομοιώσει οικονομικά" και τέλος πάντων δεν είναι και του θανατά το να λέγονται Μακεδονο..κάτι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Μ

Ανώνυμος είπε...

"(όλη η περιοχή θεωρείται απ' τους Βουλγαρους δική τους, η δε "Αιγαιακή Μακεδονία" είναι παλαιός Βουλγαρικός αλυτρωτισμός) και του Αλβανικού. Οι οποίοι δέχονται σαφέστατο πλήγμα με την ύπαρξη των Σκοπίων."

Κανένα πλήγμα απολύτως.

Μιας και ανέφερες τον αλβανικό αλυτρωτισμό, διαβάζω ότι το ΠΑΝΤΕΙΟ σε συνεργασία με το ΚΕΜΟ έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη συνέδριο με θέμα τους αδικημένους Τσάμηδες αυτονομιστές και το δικαίωμα επιστροφής τους στην Τσαμουριά.

4 μολις ημέρες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του κοσσόβου και 3 ημέρες μετά τις δηλώσεις Bush για τα δικαιώματα των Αλβανών μπαίνουμε στην επομενη φάση.


Περιττό να αναφέρω ότι οι σκληροπυρηνικοί του συνεδρίου είναι ταυτόχρονα κήρυκες "της υποστήριξης της Μακεδονίας από την Ελλάδα" προς αποτροπή
"του βουλγαρικού και αλβανικού αλυτρωτισμού"

Μιλάμε για πάρα πολύ χοντρό δούλεμα.

vangelakas είπε...

Γειά σου Γκρέγκ!

vangelakas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Greg είπε...

Γειά σου Βαγγέλαξ!

Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού (όπως αντιπροσωπεύεται μέσα απο τα πολιτικά κόμματα)έχει δεχτεί αυτήν την κατάσταση και δεν πρόκειται να αντιδράσει με κανένα τρόπο σ' αυτά που έρχονται.
Και μια πολύ καλή παρουσίαση του φαινομένου από τον Στάθη.

Το καλαμπούρι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας: "Το Κόσοβο αποτελεί περίπτωση sui generis, το οποίο δεν συνιστά προηγούμενο"

Nativist είπε...

"Κοιτάχτε μια σελίδα του Λαμπρακιστάν και δείτε όλο το συρφετό μαζεμένο να αναλύει και να πουλά τοις μετρητοίς..."

16 τους έβγαλα, δηλαδή πλήρης ομάδα και πάγκος!! Η "εθνική" Νέας Τάξεως είναι αυτή, το ντριμ-τιμ της; :-))

Greg είπε...

ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΓΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΡΟΜΙΑ ΈΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
ΒΕΤΟ η ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!!

ΤΟ "ΣΥΝΘΕΤΗ" ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ.

Ε ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΒΕΤΟ-ΒΕΤΟ-ΒΕΤΟ ΒΕΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η Ντόρα δήλωσε

«Ήρθε η ώρα να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα βλέποντας στο μέλλον.»

νομίζω ότι μπορούμε να αναφωνήσουμε:

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!

Πιείτε ένα κονιακ για τον νεκρό (τα εθνικά), θυμηθείτε τις ωραίες παλιές εποχές (προ παραιτήσεως Κάστρο) και πάμε γι' άλλα!

Το σίγουρο είναι ότι ο Μοριάς δεν είναι πια αυτός που ήταν και μην περιμένετε άλλη απελευθέρωση!

Ο νοών νοείτο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθήσατε απόψε τις εμετικές δηλώσεις Λαζόπουλου για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κύπρου?

Τον έβγαλε φασίστα και τον παρομοίασε με το ΛΑΟΣ.

"Γι' αυτό έχασε ο Παπαδόπουλος" ."Επειδή δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος αλλάζει".

Και στο καπάκι βγάζει βίντεο με τον Γεωργιάδη του Καρατζαφέρη για να χωνέψει η ανεγκέφαλη μάζα τον παραλληλισμό.

Αει σηχτίρ γκεμπελίσκο...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, δεν έχεις τηλεκοντρόλ; Μα είναι δυνατόν να παρακολουθείς αυτό το σούργελο;

Το γύρισε ΤΣΥΡΙΖΑΣ και ο Κύρτσος; Δεν τον είχα για τέτοιο, αν και έχω πάψει από καιρό να τον διαβάζω. Τούτη, όμως, η ανάλυση (ο Θεός να την κάνει!) είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα.

vangelakas είπε...

Χόμο φτιάξε ένα βλόγ ρέ σύ!

Ανώνυμος είπε...

Patria ο muerte, πατρίδα ή θάνατος!

...Εθνικιστικό σύνθημα του Κάστρο που φορέθηκε πολύ τα τελευταία 50 χρόνια στην κομμουνιστική Κούβα.

Ελευθερία ή θάνατος, σύνθημα αγνώστου ταυτότητος επαναστατών, μεταξύ 1750 και 1821, στους οποίους εγκαίρως εξήγησαν ορισμένοι διανοούμενοι ότι ήταν Ελληνες...
...............................................
Α, ρε στόκοι...


Απίθανος Στάθης!
Και με ...ωμό σκίτσο!
τα υπόλοιπα εδώ:

http://www.enet.gr/online/online_
fpage_text/id=89278904

Μ

Ανώνυμος είπε...

Οι "έγκριτοι", "έγκυροι" και "νηφάλιοι" ξαναχτύπησαν.
Προ ολίγου, ραδιόφωνο Σκάι. Ανταπόκριση από τη Γερμανία. "Πολύς" και "βαθυστόχαστος" Γερμανός "καθηγητής" Ιστορίας, αναλύει τα περί Σκοπίων.
Μεταξύ των άλλων είπε: 1) "ούτε οι Έλληνες ούτε οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα να μονοπωλούν τον Μέγα Αλέξανδρο" , 2) το μόνο που πρέπει να γίνει, είναι άμεση είσοδος της "Μακεδονίας" στην Ε.Ε, με το συνταγματικό της όνομα.
Είπε πολλά, αλλά μου ανέβηκε η πίεση, τα αυτιά μου βούιζαν και δεν τα συγκράτησα. Γενικά είμαι εναντίον της βίας, αλλά αρχίζω να σκέπτομαι "να πάρω πέτρα".
Φθάνει παιδιά! Τα καταφέρατε! Με εξαγριώσατε.

ange-ta είπε...

@ ανώνυμε,

δεν βγαίνει το λινκ.

Ο Καστρο είπε,

"Σοσιαλισμός ή θάνατος",

χωρίς να αποκλείεται να είπε και το "ελευθερία ή θάνατος".

Τωρα μιλάμε για εμπορικές συναλλαγές που λέει ο Κύρτσος, αγοράζουμε με τα λεφτά του ελληνικού λαού, τράπεζες στην Τουρκία, πως μπορούμε να έχουμε ιδεολογία. Και τον Μ. Αλέξανδρο Γερμανό θα τον πούμε.

Ανώνυμος είπε...

@ vangelakas: Βρε συ, μη μου ξαναπείς να κάνω βλογ, γιατί μα τον Ιησού Χριστό ... θα το κάμω και θα σας πάρω ολονώ την πελατεία! :)

@ ange-ta: Αυτό το "PATRIA O MUERTE" είναι παλιό σύνθημα διαδεδομένο στην Λ. Αμερική, υπάρχει σε εθνικούς ύμνους και βέβαια το χρησιμοποιούσε και ο Κάστρο.

Όσο για τον Γερμανό, φαίνεται πως το πνεύμα του μπάρμπα Γιάκωβου του Φαλμεργιάρη έχει περάσει στα γονίδιά τους.

Είδες τι πήγε κι έγραψε ο Κύρτσος; Τι γιάπικη αηδία ήταν αυτή; Και λάθος ανάλυση, αφού παίρνει το οικονομικό σαν μόνη παράμετρο. Του το έγραψα και προφανώς κι εκείνος θα με έγραψε, αλλά νταζ'ντ μάττερ, όπως θα έλεγε και ο Βαγγέλακας σε όξφορντ πειραιώτικα :))

Ανώνυμος είπε...

@ange-ta :

συγγνώμη!

Το λίνκ δεν βγαίνει γιατί χωρίστηκε σε δυό αράδες και δεν γίνεται copy-paste.Σε ...απλά Ελληνικά παραπέμπει στην στήλη του Ναυτίλου της σημερινής Ελευθεροτυπίας.
Απιθανο κείμενο!

Μ

Ανώνυμος είπε...

@ Μ
Συμφωνώ απολύτως. Απίθανο. Μνημειώδες.

Ανώνυμος είπε...

Από το σημερινό in.gr για τη συνάντηση Ντόρας-Παπαρήγα:

Η κα Παπαρήγα σημείωσε πως αν χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» πρέπει «απαρέκλιτα να αναγνωρίζεται ως καθαρά γεωγραφικός, διότι διαφορετικά, μπορεί να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και να εγερθεί ζήτημα αλλαγής συνόρων, μακεδονικής εθνότητας ή μειονότητας στην Ελλάδα».

Παράλληλα, η γγ του ΚΚΕ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λύσης με «διπλή ονομασία» απάντησε ότι δεν θα είναι «λειτουργική» και ότι αντί να λύσει το πρόβλημα της ονομασίας θα το αναπαράγει, «διότι όταν έχουν ένα όνομα μέσα και ένα έξω τότε θα αισθάνονται την ανάγκη το μέσα να το κάνουν έξω»...

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 23/2 και ώρα 12:00, το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στα προπύλαια και στη συνέχεια σε πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με αφορμή τις «σοβαρές εξελίξεις στα Βαλκάνια».

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Σημερα αρχισε η Θεοδωρα να συνομιλει με τους διαφορους περι των προτασεων Νιμιτς ... μιλησε ο Παγκαλος αλλα ειπα να μην το μετρησω μιας και ο ΓΑΜΑΠ ειναι ικανος να αλλαξει θεση αναλογα με τα τηλεφωνα που θα του κανουν, οποτε θα τα πουμε αργοτερα με το σοσιαληστικο παρτη.
Ο δε τσιπρας εκανε την εξης δηλωση , συμφωνα με την ναυτεμπορικη.
"Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα μελετήσουμε τις προτάσεις Νίμιτς και θα διατυπώσουμε σαφείς θέσεις. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, πρόσθεσε, εδώ και 15 χρόνια, είμαστε υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης και έχουμε μιλήσει για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δυστυχώς, είπε, η ελληνική εξωτερική πολιτική έχασε πολύτιμο έδαφος, αρνούμενη, όταν μπορούσε να συμφωνήσει σε σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό. "
Δηλαδη θελω να ξερω τι παει να πει ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ;; ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΒΕΝΤΟΝΙΕ ΜΟΥ ;; ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΑΚΑΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ που υπαρχει εστω καποια αμοιβαιοτης ;; συνεπως θα εννοει ο Τσιπρας αλλα, φυσικα δεν τολμαει να τα εκστομισει την διπλη ονομασια , πως λεμε Μακεδονια για την διεθνη τους ονομασια μιας και τα αναγνωρισανε τα παιδια πολλοι και διαφοροι και ανω μακεδονια να γραφουν τα μεταξυ μας εγγραφα , δηλαδη την ονομασια που επιθυμουν οι σκοπιανοι ... εμεις δηλαδη θα παιξουμε τον ρολο του κερατα και δαρμενου για να μπορεσει να παιχτει μετα απο καποια χρονια και ο επομενος γυρος αλλαγης των συνορων . Ξεχασανε τα λαμογια του ευρωκομμουνισμου το παιχνιδι με τα ΕΣ και τα ΕΞ στα αρχικα των δυο κομματων και τι υποδηλωνανε ;; οχι φυσικα , ξερουν πολυ καλα τι κανουν. Στη δηλωση του ο Αλεξης κατακρινει την χωρα του οτι δηθεν ενω μπορουσαμε δεν συμβιβαστηκαμε με ενα γεωγραφικο ορο τοτε ( περι αυτου βεβαια δεν εχουμε τιποτε δεδομενο, μονο εικασιες ), ΦΥΣΙΚΑ δεν λεει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ για τα σκοπια, ειναι τοσο αλητες που ουτε για λογους διαπραγματευτικους δεν βοηθανε την χωρα τους , καθολου τυχαια διοτι τωρα δινουν εξετασεις για τα επομενα κλιμακια τα λαμογια του ΣΥΝ, τοσο απλο ειναι το θεμα ...
το λινκακι της ναυτεμπορικης
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/20/1478660.htm

εκανε δηλωσεις και η Αλεκα , θα ελεγα αψογες , καθαρες .
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=874931&lngDtrID=244
ειπε ο αλεξης και κατι περι Κοσοβου ... για ψαχτε τι αποφασισε ο συν στο συνεδριο του περι αναγνωρισης μειονοτητων, περα απο τον ατομικο αυτοπροσδιορισμο δεχονται τωρα και την υπαρξη μειονοτητων , συγκροτημενων και φυσικα ικανων να διεκδικησουν αυτονομια, ιδιαιτερα προνομια-δικαιωματα και προσεχως ανεξαρτοποιηση κατα τα αλλα ειμαστε κατα της αλλαγης συνορων ... τιποτε σε αυτον το χωρο δεν ειναι τυχαιο, γιαυτο και το εργο υπερ των ανοικτων συνορων , νομιμοποιηση ολων των μεταναστων κλπ κλπ
βλεπετε αυτοι ειναι οι μονοι εν Ελλαδι με ανθρωπινα συναισθηματα και ολοι οι υπολοιποι ειμαστε βαρβαροι ανατολιτες :-)
α ξεχασα στους μεταναστες συμφωνει μερικως και ο ΣΕΒ ... απαιχτα λαμογια ολοι τους...

ange-ta είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ange-ta είπε...

@ ανώνυμε,

"ΥΓ. Στην Ιστορία το γίγνεσθαι παράγει το είναι, κι όχι το αντίστροφο"...

όντως πολύ ωραίος ο Στάθης, όπως πάντα άλλωστε!

Αν η παραπάνω ρήση παραπέμπει στο μαρξιστικό das Sein bestimmt das Bewusstsein και το αντιστρέφει, τότε κάνει λάθος.
Δυστυχώς, στην σημερινή πραγματικότητα, δεν είναι η συνείδηση που ορίζει το είναι μας, οπότε επαληθεύεται για άλλη μια φορά ο Μαρξ.
Όταν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, η εθνική και ιστορική συνείδηση είναι για τους φτωχοστρούμφ!

@ homo cretensis

δεν υπάρχει πιο ωραίο κείμενο για την ελευθερία και τον θάνατο απο αυτό του Χένρι,
"Είναι η ζωή τόσο πολύτιμη ή η ειρήνη τόσο γλυκιά για να την πληρώνει κανείς με τις αλυσίδες και τη σκλαβιά;

Μην το επιτρέπεις αυτό Παντοδύναμε Θεέ, Τι δρόμο θα ακολουθήσουν οι άλλοι δεν ξέρω, όσο για μένα δώσ μου ελευθερία ή δωσ μου θάνατο".

Πάντως αναρωτιέμαι ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ?????

εξαποδώ είπε...

Από το σημερινό "Βήμα" η αποκάλυψη των υπό συζήτηση ονομάτων:

...Το κείμενο της πρότασης Νίμιτς αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τα ακόλουθα ονόματα υποδεικνύονται ως δυνατότητες για το Επίσημο Διεθνές Όνομα (στα αγγλικά): Constitutional Republic of Macedonia, Democratic Republic of Macedonia, Independent Republic of Macedonia, New Republic of Macedonia, Republic of Upper Macedonia.»

Ανώνυμος είπε...

Τι I.Q. έχει αυτός ο Νίμετζ (έτσι νομίζω προφέρεται σωστά) άραγε; Χρειάζεται να εξηγήσω γιατί ρωτώ;

Ανώνυμος είπε...

Το IQ του Νimetz είναι υψηλότατο.

Μεγαλοδικηγόρος στη Νέα Υόρκη.

Ιδρυτικό μέλος της "Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συμφωνιών του Ελσίνκι" (άνθρωπος της ίδιας στόφας με του Δημητρά και Γουσέτη)

Στέλεχος του "Ιδρύματος για μία Ανοικτή Κοινωνία" του George Soros.


Έχει όλα τα προσόντα ενός ανεξάρτητου διαμεσολαβητή.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, ξέρω τι σόι κουμάσι είναι και η ερώτηση είναι μάλλον ρητορική, λόγω των προθεμάτων που προτείνει στο "Republic of Macedonia" και τα οποία είναι άγαρμπα και γελοία. Και "συνταγματική", και "ανεξάρτητη" ασφαλώς θα είναι. Ο Νεοϋορκέζος μεγαλοδικηγόρος δεν έλαβε καν τον κόπο να σκεφτεί λίγο -προφανώς έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει από το να ασχολείται με κάτι "κάφρους" κει δα κάτω στα Βαλκάνια- και πέταξε στα γρήγορα μερικά ονόματα, που και παιδί του δημοτικού θα μπορούσε να είχε βγάλει. Τέλος πάντων, αυτός την δουλειά του την έκανε μάνι-μάνι, θα πάρει το δικό του money και ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώστε!

Ανώνυμος είπε...

Κρητικέ, τα είπαμε.
Ο άνθρωπος είναι στο ίδρυμα Σόρος που το 94 ζητούσε να απαγορευθεί η είσοδος ελληνικών πλοίων στα αμερικανικά λιμάνια μέχρι "η Ελλάδα να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στην Μακεδονία".

Δεν είναι ανεξάρτητος μεσολαβητής.
Μας εμπαίζει συνειδητά.

Με τις προτάσεις του γελοιοποιησε τις διαδικασίες σε τέτοιο βαθμό που στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή λένε "Τον καημένο τον Νίμιτς.Για δες με τι γελοιότητες ασχολούνται οι ξιπασμένοι Έλληνες".

Το ίδιο λένε πλέον και εκατομμύρια Έλληνες (από την Αθηνα και κάτω).

Greg είπε...

Βλέπω την "δακρύβρεχτη" προπαγανδιστική εκπομπή του πράκτορα του Μάκη γεμάτη Σκοπιανά παιδάκια που αγαπάνε την Ελλάδα (εν' αντιθέσει με τα παλιο-Ελληνόπουλα που δεν αγαπάνε κανέναν) και μούρχεται στο μυαλό μια παλιά πρόταση που έκανα όταν ακόμα αντιμετωπίζαμε το θέμα ως κάτι μακρινό. Να πάμε επιθετικά... ενδοτικοί κατά των Σκοπιανών αντιπροτείνοντας το:
Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονικής Μακεδονίας Ξακουστής του Αλεξάνδρου η χώρα
μένοντας αμετακίνητοι στην απόφαση μας αυτή και απαιτώντας να το λένε ολόκληρο!

Α και το καλύτερο, να βάλουμε την Ντόρα να το διαπραγματεύεται "εμπλοκή" μέχρι να το πετύχει, απαλάσσοντάς την από κάθε άλλο καθήκον!

Αν κανείς έχει "κονέ" με τον Νίμιτς, ας το μεταφέρει. Ψυχικό θα κάνει!

Φειδίας είπε...

Ἐπανάληψις μήτηρ μαθήσεως:

Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ εἶναι Δική Σας Γῆ. Καὶ νὰ τὸν πείσης, δὲν τὸν πείθεις τὸν Ληστή. Ἢ μόνος του ἢ μὲ Σμπίρους βαλτούς θὰ προσπαθήση νὰ Σᾶς πάρη κάθε Γῆ.

Οἱ Πολιτισμοὶ ποὺ Σᾶς ἔμαθαν οἱ Δασκαλοτσούτσηδες νὰ προσκυνᾶτε μπρούμητα Σᾶς καμπανίζουν κατάμουτρα μὲ ἄγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

Καὶ εἶναι ἀνήθικον καὶ ἄσκοπον καὶ τὸ νὰ Σᾶς δώσουν καὶ τὸ νὰ δεχθεῖτε τί. Καὶ νὰ Σᾶς δώσουν, ἂν εἶσθε Σάπιοι, ὁ πρῶτος δυνατὸς θὰ Σᾶς τὸ πάρη. Τὸ Ἠθικὸν εἶναι ἂν εἶσθε Σάπιοι, νὰ Σᾶς ξεπατώσουν καὶ καθαρίσουν τὴ Γῆ. Φυλᾶτε τὴ Γῆ Σας καὶ τὴν Τιμή της μόνο μὲ Σπαθί.

Πάψετε Σαπιοδάσκαλοι καὶ Σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- νὰ ἐξευτελίζετε τὴ Φυλή. Πάψετε Παλιόγρηες τὶς κλάψες, τὰ σάλια, τὰ μελάνια καὶ πιάστε τὸ ΣΠΑΘΙ.

ΤΑ πάντα στὴ Ζωή - Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ - κατακτῶνται μὲ τὸ ΣΠΑΘΙ. Καὶ ἔτσι εἶναι καὶ μόνο ἔτσι ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶναι.


(Περικλῆς Γιαννόπουλος, «Ἔκκλησις πρὸς τὸ Πανελλήνιον Κοινόν», 1907)

Greg είπε...

Παιδιά τσάμπα το συζητάμε εμείς. Η Ντόρα το πάει για "διπλή".

Γι' αυτό επανέρχομαι με βελτίωση στην πρόταση του επιθετικού ενδοτισμού... που προτάθηκε προ ολίγου σαν αντιστάθμισμα στην ενδοτική επιθετικότητα της πολιτικής μας ηγεσίας.

Όποιος Σκοπιανός εκούσια ή ακούσια δεν χρησιμοποιεί ορθά και πλήρως το προτεινόμενο όνομα
ΔΗ.ΔΗ.ΜΑ.ΜΑ.Ξ.ΑΛΕ.ΧΩ. (Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονικής Μακεδονίας Ξακουστής του Αλεξανδρου η χώρα),
θα παίρνει υποχρεωτικά και ανεπιστρεπτί την Ελληνική υπηκοότητα
(σιγά τα λάχανα έτσι που πάει να την καταντήσει ο Πάκης...) ώστε κούτσου-κούτσου να τους εξαφανίσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Greg
Η εκπομπή του μάκη ήταν για την ελληνική κοινότητα Μοναστηρίου.
Έτσι ξεκίνησε, απλά για να πάρουν την αφορμή κάποιοι να κάνουν προπαγάνδα για άλλα ζητήματα.
Δείχνουμε 5 λεπτά το ελληνικό φροντιστήριο και στη συνέχεια 50 λεπτά υβρεις για τα 'τρισκατάρατα συλαλλητήρια',τα "κακά σύνορα" και τις "αδικίες κατά του ακίνδυνου ουράνιου τόξου".

Cacofonix είπε...

Ο ποιός ξεπεσμός των φιλομακεδόνων! Τους υπερασπίζεται ο Ρομπέν της Εκαλής! Το είδαμε κι αυτό...

Nativist είπε...

@ Ανώνυμο: Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Κα μόνο γι αυτό έπρεπε να το είχαν απορρίψει από διαπραγματευτή. Αλλά να το κάνει αυτό ποιος;

___________

Δεν είδα αυτή την φορά να οργανωθούν μαζικές αποστολές email στο ΥπΕξ, επιστολές στις εφημερίδες (εννοώ και πάλι μαζικές, όχι μεμονωμένες).

Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε μία από τις ελεεινότερες εκπομπές του χθες. Σκέτη προβοκάτσια, ο πούστης. Δεν βρέθηκε κανείς να του τα τρίψει στην μούρη; Ρωτώ, διότι έκλεισα την τηλεόραση όταν είδα πού το πάει.

Μα τι διάολο, δεν απόμειναν Έλληνες δημοσιογράφοι, παρά ελάχιστοι; Άλλη μαλ... κι εκείνη η Καρχιλάκη και είναι και συμπατριώτισσά μου, γαμώ το φελέκι της. Άλλο να της ξεφύγει ένα λάθος κι άλλο να συνεχίζει τις ηλιθιότητες, ια να μην πω τίποτε άλλο.

Dipous Apteros είπε...

Με το πού διολισθήσαμε προς την "σύνθετη" πάμε να μας φορέσουν την "διπλή".

Οταν λέγαμε "σύνθετη" ζητάγαμε προσδιοριστικό του όρου "Μακεδονία". Ο Νιμιτς μας δίνει προσδιοριστικά του όρου "Δημοκρατία". Για την Ντόρα αυτό είναι βάση για διαπραγματευση.

Έπειδή καμαρώνουμε οτι είμαστε η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, πρέπει να απαιτήσουμε ένα επιθετικό προσδιορισμό του όρου δημοκρατία στον υπερθετικό βαθμό.

Είναι γνωστός ο υπερθετικός όλων των επιθέτων εις την νεοελληνικήν. Οπότε λέω να προτείνουμε το όνομα "Γαμώ τις δημοκρατίες της Μακεδονίας". Οι άλλοι θα λένε απλά "Μακεδονία" και εμείς θα λέμε απλά "Γαμώ" (την ατυχία μου, την πίστη μου κλπ).

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Γκρεγκ

αν θες και συμφωνεις με το κειμενο μου βαλτο εδω σε ποστ ξεχωριστο ως αποψη μου , μιας και σημερα πρωτογραψα κειμενο στο wordpress ,
http://frankiethecat.wordpress.com/2008/02/22/%ce%a6%ce%b5%ce%b22208/
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Μια και ήρθε η κουβέντα στον Τριανταφυλλόπουλο, αντιγράφω το παρακάτω απ' την ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας "Σημερινή".
'Ετσι για να ξέρουμε με τι σόϊ ανθρώπους έχουμε να κάνουμε:

"Ποιος απαίτησε 300.000 ευρώ;

Η Κύπρος είναι μικρός τόπος και δεν υπάρχουν «μυστικά» όταν τα γνωρίζουν πέραν του ενός ανθρώπου. Θυμάστε το κρουαζιερόπλοιο της «Λούης» που βυθίστηκε έξω από τη Μυτιλήνη και που στο τέλος δικαιώθηκε η εταιρεία, αφού ήταν λάθος η χαρτογράφηση της περιοχής; Ναι, αλλά πριν από την έκδοση του πορίσματος, διάφορα «τσακάλια» της ελληνικής δημοσιογραφίας απαιτούσαν ξετσίπωτα χιλιάδες ευρώ για να… υποστηρίξουν την εταιρεία. Ιδού, λοιπόν, το κουίζ της ημέρας: Ποιος από τους δύο μάγκες, ο (υπό διερεύνηση) Θέμος Αναστασιάδης ή ο (άσπιλος) Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απαίτησε 300.000 ευρώ από την Κύπρο;
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ"

και ο υπερσύνδεσμος:
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=326941

Γιώργος

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Εμείς αγαπητέ καλά και άγια σκεφτόμαστε σύνθετη ονομασία οχι και διπλή ξεφτιλίζεται το γκουβέρνο, εγώ έγραψα τσάμπα τα ταξιδάκια της ντορούλας. Άντε τώρα στην πλευρά "των ισοτίμων συνομιλητών μας". Τρώνε όραμα μακεδονίτικο, είναι ένας από τους 6 βασικούς δρόμους εισόδου σκληρών ναρκωτικών στην Ευρώπη, μάθανε να ζητάνε θρασύτητα μίζες και μερτικά (εμείς τους μάθαμε και οι "φίλοι" αμερικανοί) και μπαίνουν στην Ευρώπη με βουλγαρικά διαβατήρια. Μας πουλάνε και μας αγοράζουν γιατί την πολιτική για τα Σκόπια την κανόνιζαν Μπακατσέλοι, Κοσμοτέ και Μυτιληναίοι, όχι η ελληνική κυβέρνηση. Τώρα βέτο και έλεγχο στα σύνορα μας των έκνομων ενεργειών ,έχω γράψει χρόνια για αυτό.Με στοιχεία από το INCB
Όσο για τον απλό κόσμο, Γκολέμα γκλάβα=αγύριστα κεφάλια και από τις δυο πλευρές των συνόρων, έτσι τους βαράν το ντέφι και κάποτε κάποιοι αριστεροί πρέπει να τους ενημερώσουν ότι αυτό οδηγεί τελικά δυστυχώς σε πόλεμο άλλων υπερατλαντικών συμφερόντων ή την πρόωρη μαλάκυνση εγκεφάλων....
Μετά τις μεγάλες ιδέες ας προσέχουν οι μανούλες όλου του κόσμου έρχονται θάνατοι πατριωτικοί από απάνθρωπους κυνικούς συμφεροντολόγους (λέγονται και ιμπεριαλιστές)

Greg είπε...

Καλώς όρισες Διόνυσε.

Ανώνυμος είπε...

Μα η εμμονή ακριβώς σε μία σύνθετη ονομασία ήταν που οδήγησε στο σημερινό πρόβλημα.
Βέβαια το θέμα έληξε κάπου το 2001,
όμως ας αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί ακριβώς που αναλογούν.

Περιττό να αναφέρω ότι η μόνη σύνθετη ονομασία που προσωπικά χρησιμοποιώ είναι αυτή που πρότεινε ο Ελύτης:
"Ψευτομακεδόνες"