14.2.08

Τιμούμε τη λαϊκή βούληση...

11 σχόλια:

ange-ta είπε...

καλημέρα Greg,
απίστευτα αλήτες. Το ίδιο δεν κάνανε στην Λυσαβώνα; Οι λαοί λένε όχι και αυτά τους γράφουν κανονικά.
Τέρμα η Δημοκρατία, τέρμα η εθνική κυριαρχία.

Τοσο αλήτες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήτες, όπως όλοι οι εξουσιαστές. Γι' αυτό μην ξεχνάτε, δεν είναι όλοι οι αλήτες, δημοσιογράφοι.

Greg είπε...

Πήτε μου τώρα ρε παιδιά. Ελπίζουμε σε καμμια Ολλανδία (πού φτάσαμε...) ή θα το πάνε όλοι "αλλά Καραμανλή" που δήλωσε ότι θα το ψηφίσουμε ως χώρα πρίν το διαβάσει κάν...

Greg είπε...

Κοίταζα το -η- στο "Πήτε" του παραπάνω σχολίου και αναρωτιόμουνα: Είναι μια ξεχασμένη υποτακτική ή είναι απλά ανορθογραφία;

Ανώνυμος είπε...

To πήτε είναι όντως παλιά υποτακτική.
Όμως, είτε παλιά είτε καινούρια, ΥΠΟΤΑΓΗ εκφράζει.
Ο Σαρκοζύ έκανε μεγάλη λαδιά και δεν ξέρω γιατί, αφού τα ποσοστά του ούτως ει άλλως πέφτουν. Μήπως δεν ενδιαφέρεται για δεύτερη θητεία πια; Οι Γάλλοι τα προσέχουν αυτά, ξέρεις. Δεν είναι Ελληνέζοι.

Ανώνυμος είπε...


Μόνο η Ιρλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα διότι υποχρεούται από το Σύνταγμά της.


Απαντά στο ερώτημά σου αν ελπίζουμε καμμιά Ολλανδία και ταυτοχρόνως δείχνει ότι κάποιοι παίρνουν λίγο πιο στα σοβαρά την λαϊκή κυριαρχία.
Τώρα, αν διαβάζοντας το "σύνταγμα" ο λαός (;) μπορεί να αποφανθεί υπέρ ή κατά, είναι μία άλλη ιστορία.

Greg είπε...

@! Homo

Τό 'πιασες το υποτακτικό υπονοούμενο (που λένε...)

Φυσικά οι Γάλλοι δεν είναι Ελληνέζοι. Γι' αυτό και η δημοφηλία του πέφτει ραγδαία! Παρ' ότι τους "ταΐζει" τα κουτσομπολίστικα life style ένστικτα που κυριαρχούν στις μέρες μας!

Θυμάστε τί έγινε με τη δικιά μας Μπρούνι προ ετών; Ανέβηκε το κύρος του "σιδερένιου".

Greg είπε...

Ευχαριστώ ανωνυμε:

Προ καιρού είχα χαιρετήσει την κίνηση Σαρκοζί να πάει στο συμβούλιο των υποργών οικονομικών αν δεν κάνω λάθος της Εούλας ακάλεστος. Το ερμήνευα ως κίνηση τσαμπουκά που ήθελε να δείξει ότι δεν υπάρχουν "όργανα" πάνω απ' τον πρωθυπουργό (πρόεδρο) σε μια χώρα. Ότι το πήγαινε για συνομοσπονδία. Απ' ότι φαίνεται από το link ήταν στάχτη στα μάτια!

Θυμίζω όμως ότι η Ιταλία προ ημερών έδιωχνε όποιον Ρουμάνο γούσταρε, γράφοντας τα πάντα εκεί που δεν πιάνει μελάνι και όπως διαβάζουμε στο link:
Οσον αφορά τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος περιλαμβάνει το σύνολο των αστικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών καθώς και όλων των προσώπων που ζουν στην επικράτεια της ΕΕ, θα έχει νομική ισχύ σε 25 από τις 27 χώρες. Η Βρετανία και η Πολωνία ζήτησαν να εξαιρεθούν: η πρώτη επειδή δεν βλέπει με «καλό μάτι» τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που αναφέρει ο Χάρτης, ενώ η δεύτερη επειδή ανησυχεί ότι οι ατομικές ελευθερίες που κατοχυρώνονται σε αυτόν μπορεί να συγκρουστούν με τις συντηρητικές και θρησκευτικές αξίες των Πολωνών.

Να μην ξανακούσουμε "μας πιέζει η EU"!

Greg είπε...

Μόλις θυμήθηκα ότι το πρώτο ποστ σ' αυτό το blog ήταν για το ΟΧΙ των Γάλλων...

Οπισθοδρομούμε;

Cacofonix είπε...

Με τι ασχολείσαι ρε Gregq Άκου εκεί δημοψηφίσματα! Ούτε με 10 εκατομύρια υπογραφές δεν θα κάνουν!
Αν δείτε κυβέρνηση να κάνει στο Ελλαδιστάν να κάνει δημοψήφισμα για το οποιοδήποτε θέμα, τότε να ξέρετε ότι έχουμε δημοκρατία.

Greg είπε...

Μα με δέκα εκατομύρια υπογραφές θα καταπατηθούν τα δικαιώματα των 1000 που δεν υπέγραψαν και η Βουλή έχει υποχρέωση να προασπισθεί το δικαίωμα των λίγων! :-D

Κανένα πρόζακ ρε παιδιά;