25.11.07

Οι της Αλβανογύφτικης παιδείας μετέχοντες...

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://akamas.wordpress.com/2007/11/24/%ce%a4%ce%bf-%ce%b1%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d/#comment-996

Eixe Pooooollyyyyy plaka alla twra teleiwse dystyxws.Kala eseiw edw den peirate xampari tpt?

Ανώνυμος είπε...

Vaggelaka egine polus ntoros gia to onoma sou!!Ma kala pios eisai!!??

Greg είπε...

Γιατί Αλβανογύφτικης θα ρωτήσει ο καλοπροαίρετος και πολιτικά ορθός αναγνώστης...

Γιατί την συγκεκριμμένη κατάντια την χρωστάμε σε συμμορία μαθητών Αλβανικής καταγωγής γνωστή για τη δράση της με κλεμμένα κινητά και σε γύφτους κλεπταποδόχους οποιουδήποτε πολύτιμου πράγματος του σχολείου που τους πρόσφερε η παραπάνω νεανική συμμορία.

Ο τέως πρόεδρος Στεφανόπουλος δεν έκανε καμμία δήλωση! Ούτε η Γιαννάκου!

Μόνο ο Στυλιανίδης "αισθάνεται προσβεβλημένος".

Δεν πειράζει! Τώρα που η μισή απολιτίκ νεολαία κάτω των 22, έχει αντιλήψεις πολύ - μα πολύ, μα πάρα πολύ - κοντά με την Χρυσή Αυγή (το γιατί είναι άλλο ποστ που θα γράψω κάποια στιγμή), εμείς μπορούμε ν' αρχίσουμε να "προβληματιζόμαστε"...

Greg είπε...

@ Skipper

Αφού τονίσω ότι δεν είμαι ο Vangelakas, πολύ απέχω από το να έχω το λογοτεχνικό του τάλαντο, να ρωτήσω εγώ κάτι.

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με ανόητους;(αναφέρομαι στο λινκ που παραθέτεις). Ειδικά όταν ο κύριος σχολιαστής είναι μια διαταραγμένη περσόνα; Και φίλος (κάτι λέει αυτό) άλλων γαϊδάρων ανοήτων που διαλέχθηκα κατά καιρούς;

Δεν βαριέσαι! Το διαδίκτυο πάντα φιλοξενούσε και περιέθαλπε τη μούρλια...

Ανώνυμος είπε...

re greg kserw ti sou lew..eixe poly plaka!Ta atoma omadewn kai akamas einai exoun pneumatikh ipostash katsaridas.O pitsirikas tous ekane na xasoyn ton elegxo kai fwnazan gia maures listes kai diafora tetoia... XAXAXAXA. OI Fileleutheroi!Kserw oti den eisai o vaggelakas!Apla baromoun na paw stou vaggelaka.

Greg είπε...

Έτσι τους αντιμετωπίζω (σαν πλάκα) κι' εγώ και παίρνουν θάρρος .... :-D

Ανώνυμος είπε...

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε πολλούς μας φαίνεται και φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όσο για τη σπόντα του Greg ότι παρά τη συγκάλυψη των γεγονότων κυκλοφορεί μια υποβόσκουσα "οργή", το συναντώ κι εγώ στο περιβάλλον μου.

εξαποδώ είπε...

Επιτρέψτε μου να πω ότι μετά την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή, έχουν οργιάσει όλα τα ακροδεξιά ιστολόγια αλλά και έντυπα. Είναι ιστορική ευκαιρία για το χώρο τους και έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, με το "Μακεδονικό" στο προσκήνιο. Είναι η ευκαιρία όλης της ακροδεξιάς να αποκτήσει μόνιμη λαϊκή-εκλογική πελατεία, πέρα από τους συνήθεις χουντικούς. Κατά τα πρότυπα της υπόλοιπης Ευρώπης. Βασικό στοιχείο σε αυτήν την τακτική είναι να αποδειχτεί ότι μόνοι συνεπείς πατριώτες σ' αυτόν τον τόπο, είναι οι απόγονοι του ταγματασφαλισμού και του δωσιλογισμού!! Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και χρειάζεται άμεσης αντιμετώπισης. Ελπίζω να παρακολουθήσατε πρόσφατα τι έγινε σε όλα τα ακροδεξιά ιστολόγια με τον υποτιθέμενο λόγο του Άρη στη Δεσφίνα.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του συμπεριφορά πριμοδοτεί κατ' ουσίαν αυτή την ακροδεξιά ανάπτυξη μέσα στην κοινωνία καθώς διαβλέπει συγκεκριμένα πολιτικά οφέλη, δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι Ακροδεξιοί θέλουν χτύπημα όπου βρεθούν κι όπου σταθούν! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξεκίνησαν με επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (εύκολος στόχος) και τώρα δημιουργούν ιστολόγια μίσους για το ΚΚΕ ή βρίζουν τον Καραμπελιά κι άλλα πρόσωπα της πατριωτικής αριστεράς για τις θέσεις τους στο "Μακεδονικό" ή το μεταναστευτικό! Το πρόβλημα του ΛΑΟΣ και των ακροδεξιών σκουληκιών που συνωστίζονται μέσα και γύρω του είναι ότι θα πρέπει να συκοφαντηθεί και να διαστρεβλωθεί η ίδια η ιστορία της Αριστεράς στον τόπο μας, η οποία " κατήγαγε νίκες μόνο όταν πέτυχε τη συγκρουσιακή ιδιοποίηση της έννοιας ‘έθνος’ " (Δ. Παπανικολόπουλος, εφ. «Αυγή»), γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει η εθνικιστική-ρατσιστική εκτροπή του πατριωτισμού των Ελλήνων, η τόσο απαραίτητη για την εκλογική και πολιτική ανάπτυξη αυτού του καιροσκοπικού εγχειρήματος.

ΥΓ. Και όσον αφορά στην κόντρα στο ιστολόγιο που αναφέρατε, να θυμίσω ότι σημαντικό τμήμα αφορούσε σ' ένα κοροϊδευτικό σχόλιο για το Κοροβέση. Ο Κοροβέσης μπορεί να έχει χίλια κουσούρια αλλά ούτε ξεπουλήθηκε, ούτε συμβιβάστηκε όπως άλλοι παλαιοί αριστεροί, ούτε ποτέ εξαργύρωσε την αντιδικτατορική του δράση για να γίνει "πνευματικός ταγός" του τόπου. Και κυρίως ντρέπομαι και οργίζομαι να κοροϊδεύουν τον Κοροβέση οι ιδεολογικοί απόγονοι των βασανιστών του.

εξαποδώ είπε...

Για να μην παρεξηγηθώ, όταν ανέφερα τα περί "ακροδεξιών σκουληκιών που συνωστίζονται μέσα και γύρω" από το ΛΑΟΣ, δεν σημαίνει ότι όσοι/ες ψήφισαν ΛΑΟΣ είναι "ακροδεξιά σκουλήκια" (καθώς σε ένα καιροσκοπικό εγχείρημα είναι πολλοί οι παραπλανημένοι ή εκείνοι που δίνουν ψήφο διαμαρτυρίας). Όμως, ότι τα ακροδεξιά σκουλήκια συνωστίζονται εκεί, είναι γεγονός!!

Ανώνυμος είπε...

@Eξαποδώ

Δεν έχω καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο που αναφέρεις και μέλη της οικογενείας μου είχαν δραστηριοποιηθεί επί κατοχής στο ΕΑΜ.
Αφού τα ξεκαθάρισα αυτά, οφείλω να σου πω ότι θεωρώ τις θέσεις του κ. Καραμπελιά για το Μακεδονικό τουλάχιστον αφελείς και δίχως ιδιαίτερο βάθος.
Όσο για τον Κατατζαφέρη, αυτός από ο,τι θυμάμαι την επίμαχη περίοδο ήταν της γραμμής Μητσοτάκη, που εν μέρει μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα.

ΥΓ: Το syriza-watch που αναδημοσίευσε το άρθρο για τον κοροβέση δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά.Έλεος με τις ετικέτες.

εξαποδώ είπε...

@Ανώνυμε

Δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες αναφορά στη δράση μελών της οικογένειάς σου. Και Χίτες να ήταν, θα είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει έναν άνθρωπο σήμερα για το τι έπραξε ο παππούς του το '43!!
Εγώ αναφέρομαι σε ιδεολογικούς απογόνους και όχι φυσικούς (αν και υπάρχουν και τέτοιοι!).
Δεν προτίθεμαι να σχολιάσω τη γραμμή Καραμπελιά γιατί δεν είναι το θέμα του σχολίου μου αυτό. Μπορώ μόνο να πω ότι την άποψή του αυτή την έχω διαβάσει εδώ και 10 χρόνια! Όπως επίσης μπορώ να δηλώσω ότι δεν θεωρώ σώνει και καλά ακροδεξιούς όσους είναι κατά του όποιου συμβιβασμού με τα Σκόπια, παρά το ότι διαφωνώ πλήρως μαζί τους.
Αδιαφορώ για το syriza-watch, και σπανίως κρίνω άλλα, συγκεκριμένα, ιστολόγια. Αν δεν μου αρέσουν, απλά δεν τα διαβάζω! Μιλάω γενικά για ακροδεξιά ιστολόγια, σαν μια ευρύτερη παρατήρηση. Τώρα, αν το εν λόγω ιστολόγιο δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει ακροδεξιές αρλούμπες, πρόβλημα δικό του!

Ανώνυμος είπε...

@Εξαποδώ

Όπως εσύ έτσι και εγώ δεν θέλω να βλέπω το ΕΑΜ να καθυβρίζεται συλλήβδην.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αναφέρθηκα σε συγγενικά μου πρόσωπα.
Ασχέτως αν τα πράγματα τόσο στο ΕΑΜ όσο και στον ΕΔΕΣ κάπου προς το τέλος και ιδίως στα υψηλά κλιμάκια δεν ήταν τόσο ρόδινα όσο θέλουν να νομίζουν μερικοί.

Εξαρτάται πώς εννοεί ο κ.Καραμπελιάς τον συμβιβασμό.
Κάποιος π.χ. μπορεί να βλέπει την ξεχασμένη σήμερα απόπειρα του Σημίτη να εποικίσει τη δυτική Μακεδονία με 100.000 Σκοπιανούς αυτονομιστές "για ανθρωπιστικούς" λόγους" ως έντιμο συμβιβασμό που θα φέρει την ελληνο-σκοπιανή φιλία.
Εγώ δεν το βλέπω έτσι.Επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι την ψυχοπαθολογική υστερία που επικρατεί στο γειτονικό κράτος, μπορώ να διαβεβαιώσω τον κύριο Καραμπελιά ότι ειλικρινής ελληνοσκοπιανή συνεργασία δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι η Ελλάδα να περιοριστεί νοτια του Ολύμπου.

Για το syriza-watch μπορεί να έχω κάποιες ενστάσεις, όμως η λάσπη που δέχεται είναι άδικη.
Και αν είναι τόσο ασυμβίβαστος ό κυριος Κοροβέσης όσο λες ας βγει δημόσια και ας πει τις απόψεις του για τις ψευδείς ανακοινώσεις του κόμματός του στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.Εκεί θα τον παραδεχτώ και όχι στα επιτηδευμένα παιδαριώδη βιογραφικά που δημοσιεύει προς εντυπωσιασμό των εφήβων.

Greg είπε...

Όπως λέει και ο εξαποδώ πράγματι γεμίσαμε φασιστομπλόγκια. Κι' αυτό γιατί αφ' ενός πήρε τα πάνω του ο ΛΑΟΣ, αλλά και επειδή η φρασεολογία του πήρε τα αριστερά της και πρέπει να ησυχάσουν τα παιδιά ότι όλα πάνε καλά. Σου λέει ο γάτος ο Καρατζαφέρης, "χρεωμένους ακροδεξιούς μας έχουν, δεν χάνουμε τίποτα να μιλάμε αριστερά!!!!" Και βλέπεις τον Βελόπουλο τον Αλβανοφάγο, τον Σκοπιανοσφάχτη να βγαίνει στην ΤΒ και να αποσύρει τις ευθύνες από τα "παιδιά" της προαναφερόμενης κατάληψης και να τα ρίχνει απροσδιόριστα στους υπεύθυνους και γενικώτερα στο άσυλο, δίκην νεοφιλελεύθερου, σημιτικού, Συριζαίου (διαλέγει κανείς τι αντιπαθεί περισσότερο και παίρνει). Έτσι χτυπάμε την όποια έννοια εκπαιδευτικής πάλης, δίνοντας παράλληλα θάρρος στις συμμορίες (εθνικιστών εγκληματιών της γείτονος) να μπαχαλέψουν και να προβάλουν τον δικό τους εθνικισμό, οδηγώντας στο άλλο άκρο τους ντόπιους. Αυτά τα λέω διότι ο πολύς ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι σε πολλές των καταλήψεων υπήρξαν ανάλογες αποσχιστικές προσπάθειες από τους Αλβανούς μαθητές. Στο γυμνάσιο της κόρης μου ανέλαβαν τη μικροφωνική και έβαζαν Αλβανικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ τραγούδια με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με τους γηγενείς, να πλακώσει και η Χρυσή αυγή απ' έξω και τελικά όλοι να χειροκροτήσουν "το ιππικό" -αστυνομία- που ήρθε, μπήκε μέσα, !!!! έδιωξε τους πιτσιρικάδες και επανέφερε την τάξη!!!. Οι "Μίτσηδες" και οι Χρυσαυγίτες χαίρονται και το επιδιώκουν κάτι τέτοιο για προφανείς λόγους.

Η "αριστερά" του ΣΥΡΙΖα όμως περί άλλων (και όχι τυχαία) τυρβάζει. Δίνει έτσι πόντους στους ΕΛΙΑΜΕΠΗΔΕΣ όπως ο Βερέμης, το άρθρο του οποίου παραθέτω κι' ας γίνει της σεντονιάδος.

Γι' αυτό και δεν θεωρώ το ΣΥΡΙΖα watch σαν ιδεολογικό μου εχθρό κι' ας έχω πλείστες όσες ιδεολογικές διαφοροποιήσεις με αρκετούς από τους συντελεστές του. Έχω κοινό εχθρό τον συγκεκαλυμμένο(;) φασισμό του ΣΥΡΙΖα.

Έτσι κι' αλλιώς όσοι είναι ακροδεξιοί θα παραμείνουν ακροδεξιοί, αλλά το 5% του Αλαβάνου περικλείει και ένα παραπλανημένο 2% που ίσως και αναρωτηθεί για ορισμένα πράγματα έστω και με ακραίο τρόπο δοσμένα.

Οι φίλοι και παγκοσμιοποιητικοί ομοϊδεάτες (μή μου προβάλει κανείς τα εκπαιδευτικά γιατί εκεί παίχτηκε το πλέον βρωμερό παιγνίδι)του Βερέμη ας απολαύσουν την "μετριπαθή" καθαρότητα της "σκέψης του"

Φρονηματισμός και λαϊκισμός


Tου Θανου Βερεμη*

Ολοι ήμασταν κάποτε δώδεκα ετών και μαθαίναμε περίπου τα ίδια πράγματα για την ιστορία μας στο σχολείο. Η γενιά μου διάβαζε και τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα», για το Χάνι της Γραβιάς, τον Κολοκοτρώνη και τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Κολοκοτρώνης ήταν εικονογραφημένος από τον χαράκτη Γραμματόπουλο, με κείμενα του Βασίλη Ρώτα. Τι εθνική σύμπλευση δεξιών και αριστερών για την προβολή του 1821. Βλέπαμε τους Τούρκους ατάκτους να πέφτουν λυσσασμένοι πάνω στο Χάνι και να σκάβουν με τα μαχαίρια τους τον τοίχο που τους χώριζε από μια χούφτα Ελληνες υπό τον γίγαντα Ανδρούτσο. Αντίθετα από τον εχθρό, οι Ελληνες ήταν (εκτός από τους προδότες) εύμορφοι, μεγαλόψυχοι και ατρόμητοι.

Πέρασαν τόσα χρόνια από τότε και κάποιοι από τη γενιά μου επιμένουν στην παιδική αντίληψη της Ιστορίας. Από τη μια οι δικοί μας, οι καλοί, οι γενναίοι, οι δίκαιοι, από την άλλη, οι κακοί, οι βάρβαροι και οι τύραννοι. Εννοούν άραγε ότι ο μηχανισμός αυτού του φρονηματισμού είναι καλός για τα παιδιά ή ότι έτσι είναι και στην πραγματικότητα;
Τα περισσότερα πάντως σχολικά βιβλία είναι γεμάτα με αναφορές στο ’21 που συγκεντρώνει ακόμα την αποδοχή όλων των Ελλήνων. Ομως οι αγωνιστές με τα άρματα και τις φουστανέλες, παρά τις προσπάθειες των συγγραφέων, φαντάζουν πια μακρινές φιγούρες που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο του πολίτη ενός σύγχρονου κράτους. Η αφοσίωσή τους στη φατρία και τους αδελφοποιητούς είχε προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε κοινοτικής σύμβασης. Εχω την εντύπωση, ωστόσο, ότι η ιδιότητα του πολίτη δεν ξεπέρασε ακόμα στη συνείδηση του νεοέλληνα τη σημασία του να ανήκει σε ομάδα. Ισως αυτός είναι και ο ισχυρότερος δεσμός μας με αυτούς τους προγόνους μας.

Το κράτος σωστά προσπαθεί πάντοτε να εμπνεύσει στους πολίτες τον πατριωτισμό και την αλληλεγγύη που κάθε κοινωνία χρειάζεται. Η σχέση άλλωστε των περισσοτέρων με την πατρίδα είναι σαν τη σχέση με τη μάνα τους. Βεβαίως ο καθένας μπορεί να εξιδανικεύει την μάνα του, αλλά δεν χρειάζεται να είναι Σουλιώτισσα για να την αγαπάει. Μολονότι οι σχέσεις αγάπης σχετίζονται με το θυμικό, δεν είναι απαραίτητο η αγάπη να βασίζεται και στην απόκρυψη της αλήθειας. Αντίθετα, η απόκρυψη την καθιστά ευάλωτη στις γνώσεις που εισβάλλουν μετά την εφηβεία. Αναρωτιέμαι συνεπώς αν ο σχολικός φρονηματισμός τελικά αποδίδει αποτελέσματα ευθέως ανάλογα προς την πρόθεση αυτών που ασκούν την εκπαιδευτική πολιτική. Μπορεί τάχα ένας δάσκαλος του Δημοτικού, εκτός αν ανήκει στη σπάνια κατηγορία των εμπνευσμένων, να μάθει τα παιδιά να σκέπτονται εθνικά; Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του μετεμφυλιακού φρονηματισμού θα λέγαμε ότι μάλλον αμφισβητήσεις προκάλεσε (τουλάχιστον στους ευφυείς και τους ανήσυχους). Η εμβάπτιση στα νάματα της εθνικοφροσύνης ξαναγεννήθηκε σαν εφιάλτης της 21ης Απριλίου. Οι επαναστατημένοι φοιτητές της επταετίας αντέδρασαν ακριβώς στην παραμόρφωση της εθνικής αλήθειας όπως τη σερβίριζε η χούντα. Ανάλογη αντίδραση στο λαϊκίστικο αριστερό ιδεολόγημα του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, έκανε πρώτη δύναμη στο φοιτητικό κίνημα τη ΔΑΠ.

Τούτη η χώρα, αλλά και άλλες πολύ ισχυρότερες, πάσχει από τον δικό της ενδημικό λαϊκισμό, δεξιό και αριστερό. Στη λατρεία κοινών λαϊκών προτύπων άλλωστε συναντιέται ο δεξιός και αριστερός λαϊκισμός. Η εξιδανίκευση του λαϊκού ανθρώπου και των έργων του όμως προέρχεται από μη λαϊκούς λογίους και πολιτικούς. Τον Μακρυγιάννη τον αποθέωσαν ο Σεφέρης και ο Θεοτοκάς και τη λαϊκή λαλιά, ο Ψυχάρης.

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών τάξεων συνήθως φιλοδοξούν τα παιδιά τους τουλάχιστον να ξεπεράσουν τη δική τους τύχη και να μεταπηδήσουν σε πιο ευκατάστατες κατηγορίες, ενώ οι ιδεολόγοι και διανοούμενοι πασχίζουν να κατασκευάσουν κάποιο ενιαίο και χωρίς αντιφάσεις κοινωνικό σύμπαν. Αν ο Ιωάννης Κακριδής και οι σύγχρονοί του πολέμιοι της διάσωσης του αρχαίου κόσμου στην ελληνική καθομιλουμένη, προσβλέπουν στο αχάλαστο λαϊκό αρχέτυπο του Ρουσσώ, οι πολιτικοί που ασκούν την τέχνη του λαϊκισμού δεν διαθέτουν την παιδεία του Κακριδή ή του Γληνού. Ο αείμνηστος λόγιος, Φίλιππος Ηλιού, ξεχώρισε εύστοχα τους εχθρούς του μεγάλου Αδαμάντιου Κοραή σε τρεις κατηγορίες: Τους δεξιούς (και κεντρώους) δημοτικιστές, τους αντικοραϊστές αριστερούς και εκείνους τους ορθόδοξους οι οποίοι νοσταλγούν χαμένους παραδείσους αυτοδιοίκησης και λαϊκής αρχοντιάς υπό τους Οθωμανούς. Η μεσότητα, η βαθμιαία εξέλιξη και η πρόοδος που κερδίζεται σταδιακά (αλλά κάποτε και με ρήξεις) συνοψίζουν την προσφορά του Κοραή. Οι δεξιοί και αριστεροί απολογητές του λαϊκισμού τον αντιπαθούν γιατί είναι μετριοπαθής και ευαγγελίζεται την αλλαγή των νοοτροπιών και τη συντήρηση της ιστορίας ως μοχλό αλλαγής.

Οι σύγχρονοί μας λαϊκιστές (με «Γαλλίδες νταντάδες» ή άνευ) δεν διάβασαν τον Κοραή ή τους αντιπάλους του. Αν το είχαν κάνει ίσως καταλάβαιναν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τους οπαδούς τους. Είναι όμως οι περισσότεροι μαθητές του μεγάλου λαϊκιστή πολιτικού που απεδήμησε πριν από μια δεκαετία και παρακολουθούν ευλαβικά, άλλοι μεν τις εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης, άλλοι δε τα μηνύματα του κ. Χριστόδουλου.


*Ο Θάνος Βερέμης είναι πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Greg είπε...

Να τι συζητιέται για το θέμα στο ΡΕΣΑΛΤΟ

Greg είπε...

Μια κι' ο Στυλιανίδης δεσμεύτηκε ότι τις ζημιές θα τις πληρώσουν αυτοί που τις έκαναν, θα περιμένουμε να δούμε την κατανομή του λογαριασμού στην καφρίλα, που μάλλον θα ανέρχεται κατα τους υπολογισμούς σε εκατομύρια Ευρώ...

Εγώ τουλάχιστον θα περιμένω! Και θα φωνάζω! Και θα θυμίζω!

ΥΓ. Ακόμα δεν έχει κάνει δηλώσεις ο φίλτατος τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος (ο της ελληνικής παιδείας...). Ούτε η κ. Γιαννάκου.

vangelakas είπε...

Χαλόου σκίππερ. Η αλήθεια είναι ότι πήγα εκεί εντελώς τυχαία καί μού έκανε εντύπωση πού μού τά χώνανε επειδή ρέ σύ, δέν έχω κράξει ποτέ τόν Κοροβέση στό σύριζα γουώτς. Μού έκανε εντύπωση διότι ο omadeon καίτοι απέχουμε κάργα ιδεολογικώς, μού έχει φερθεί ευγενικά. (καί εξακολουθεί ο άνθρωπος - κάποιο λάθος θά έκανε)

επαναλαμβάνω ότι ΕΓΩ δεν έγραψα ποτέ ειρωνικό σχόλιο γιά κοροβέση εκτός άν θεωρείται τέτοιο ένα πόστ μου γιά τό πόσες άραγε συμμετοχές θά έχει ο Κοροβέσης στήν βουλή... Πηγαίντε στό σύριζα γουώτς νά δούτε άν δέν μέ πιστεύετε...

(Τό παραπάνω είναι μιά έμμεση απάντηση σέ κάτι τού εξαποδώ.)

Αλλά στό φινάλε δέν κατάλαβα ρέ μάγκες... Στό απυρόβλητο είναι ο Κοροβέσης καί ο κάθε Κοροβέσης; Μόνο τά τζάνγκλ ρηπόρτ δικαιούνται νά μαλακ*ζονται μέ άδωνι καί βορίδη; Ας μαλακιστο*με κι εμείς μέ βουλευτές τής Συριζά...
.
.
.
Γκρέγκ βασικά μπήκα νά σού έλεγα ότι μέ ολιγοστενοχώρησε ο Καραμπελιάς. http://www.ardin.gr/blog/?p=122#comment-3391

Greg είπε...

@Vangelakas

Απάντησα εκεί και σούχω και ανέκδοτο να γελάσει τ' αχείλι σου ;-)

vangelakas είπε...

:-)

Σάς είδα, μάστορα.

Nativist είπε...

Tελικά, ποιος θα πληρώσει την ζημιά; Οι γονείς όλων των μαθητών; Θα είναι άδικο, πάντως, να την πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, ως συνήθως.
Υπάρχουν και ευθύνες των αρμοδίων της πολιτείας που είχαν αφήσει το σχολείο έρμαιο στα χέρια μιας δράκας αλητών και δεν έκαναν τίποτε να τους πετάξουν έξω. Είναι ο εισαγγελέας υπεύθυνος, ο οποίος έπρεπε να είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη και να έχει διατάξει την αστυνομία να εκκενώσει το σχολείο. Από εκεί πρέπει να αρχίσει ο καταμερισμός των ευθυνών.
Η Ελληνική Σημαία βεβηλώθηκε πολλαπλώς και φυσικά είδαμε χθες στην τηλεόραση αναρτημένη την ... αλβανική. Τι ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών φοιτά στο σχολείο αυτό;
Η δωρεάν παιδεία παρέχεται και στους αλλοδαπούς κατά παράβαση του Συντάγματος, αν δεν απατώμαι, το οποίο προορίζει την δωρεάν παιδία για Έλληνες μόνο, αν δεν απατώμαι.
Ο Στεφανόπουλος καλύτερα που δεν μίλησε. Φτάνει τότε, την 28/10/2000 , που είχε παραφράσει το γνωστό απόσπασμα του "Πανηγυρικού", λέγοντας ότι "Έλληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες" και την παράφραση αυτή αναπαρήγαγαν όλα τα ΜΜΕ, μέχρι που κάποιος φιλόλογος επεσήμανε το λάθος και τότε όλοι άρχισαν να ξεροβήχουν.

Βεγγέλακα, γιατί σε στενοχώρησε ο Καραμπελιάς; Επειδή απαξίωσε τον Κολοβό; Ωχ, καημένε, οι αριστεροί έχουν πάντα το κουσούρι να κοιτάζουν την συσκευασία και όχι το περιεχόμενο του πακέτου. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει σε άτοπο, ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Κ. Και προ καιρού θυμάσαι τι έγραφε για το Μακεδονικό; Έχει πέσει στη λούμπα του "μείζονος κακού", όπως λέει και ο Λαζαρίδης, δηλαδή να πάμε για συμβιβασμό, ώστε να αποφύγουμε το πλήρες συνταγματικό όνομα. Καλοστημένη παγίδα από την κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι του ξεπουλήματος, στην οποία έχει πέσει πολύς κόσμος.

Cacofonix είπε...

«Όσοι αγωνίζονται για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο είναι εκείνοι που νιώθουν αυθεντική οργή μπροστά στις καταστροφές που προκάλεσαν ομάδες εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας» γράφει στην ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΝ».

Με έκπληξη είδαμε τον κ. υπουργό να σοκάρεται από τις καταστροφές. Προς τι τα κροκοδείλια δάκρυα όταν η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχουν παρόμοια αποτελέσματα; [...] Η υποχρηματοδότηση, η καθυστέρηση βιβλίων, οι χιλιάδες χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών και τα χρόνια κτιριακά προβλήματα υποβαθμίζουν καθημερινά όλο και περισσότερο το δημόσιο σχολείο.

»Δεν χρειάζονται εκδηλώσεις θλίψης για το θεαθήναι. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι σαφείς. Την ώρα που οι πόροι για την παιδεία μειώνονται και παραμένουν οι χαμηλότεροι στην ΕΕ, η κυβέρνηση παραλαμβάνει 15 καινούρια Mirage. Να τα χαίρονται».


Όταν ακους κάτι τέτοια που ενθυλακώνουν την εγκληματικότητα, ξεπερνώντας κάθε κοινοβουλευτική και δημοκρατική αξιοπρέπεια και ηθική, τότε σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος είναι το αυγό του φιδιού και ποιός το φίδι που το γεννάει...

Το πρόβλημα δεν είναι οι μπούρδες του Καρατζαφέρη, αλλά η υποκρισία των ΜΜΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

@greg
Το βερέμειο άρθρο το σχολίασα και στο δικό μου blog. Υποψιαζόμουνα ότι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα αγράμματος. Επικαλείται τον Κοραή κι ο ανόητος δεν έχει διαβάσει ούτε έναν τίτλο από ένα από τα βιβλία του Κοραή...
Είναι πραγματικά κενοί και κομπορήμονες οι άνθρωποι αυτοί...

Greg είπε...

@HOMO CRETENSIS

Μέχρι εκεί που έπιασες τον Καραμπελιά καλά τα πήγαινες... Από κει και κάτω κάνεις ακριβώς ότι κατηγορείς. Κρίνεις με βάση στερεότυπα του παρελθόντος και γενικεύεις.

Φαντάζομαι ότι ο Καραμπελιάς ακριβώς αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει συνέχεια. Να μην διαβάζουν οι δεξιοί τα κείμενα και τις προτάσεις του και οι αριστεροί να τον κατηγορούν ταυτόχρονα για εθνικιστική παρέκκλιση.

Για το Μακεδονικό έχει ανοίξει κουβέντα στο μπλόγκ του Άρδην με βάση την - τίμια και σταθερή εδώ και 15 χρόνια - πρόταση του Καραμπελιά και είσαι ευπρόσδεκτος να αναλύσεις την άποψη που φαίνεται να έχεις αποκρυσταλώσει για να γίνει διάλογος και με άλλους προλαλήσαντες. Αλλιώς προτείνω όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν το επόμενο Άρδην που κυκλοφορεί εντός των ημερών με αφιέρωμα στο Μακεδονικό. Ένα τόσο περίπλοκο και επικίνδυνο θέμα, που απαιτεί την λύση με τις λιγώτερες απώλειες τώρα και στο μέλλον. Τον κυρίαρχο τρόμο δηλαδή της μαλθακής ελληνικής κοινωνίας που πολεμάει από τον καναπέ σε αντίθεση με τον Καραμπελιά...


@ CACOFONIX

Έτσι έιναι με τον Βερέμη. Και βρίσκεται σε πανικό. Τώρα του φταίνε όλοι απ' ότι φαίνεται. Αριστεροί δεξιοί κεντρώοι...

Για τον ΣΥΡΙΖα τί να πώ! "Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει!" Ότι και να προσπαθήσεις να συζητήσεις μαζί τους (με όσους απ' αυτούς δεν είναι κυριολεκτικά φασίστες εκ πεποιθήσεως όπως στο μπλόκ που προαναφέρει και παραπέμπει ο skiper) μου θυμίζουν τη γιαγιά μου που έλεγε "εγώ μιλάω και σείς γαϊδούρια κλάνουνε"...

Τί αριθμό διαλυμένων μυαλών έχει η Ελλάδα; Ότι ποσοστό ήταν να πάρουν το πήραν. Αν μάλιστα δεν τους χρειάζονταν οι Βερέμηδες, θα τους είχε φάει το μαύρο φίδι της επικοινωνιακής ανυπαρξίας...

Nativist είπε...

@ greg

"είσαι ευπρόσδεκτος να αναλύσεις την άποψη που φαίνεται να έχεις αποκρυσταλώσει"

Εισαι βέβαιος ότι δεν το έκανα ήδη;

Απλώς θεωρώ την προτεινόμενη από τον Καραμπελιά λύση, λάθος.

Nativist είπε...

Κάτι ακόμη. Πριν εκφράσεις τις οποιοσδήποτε απόψεις σου για το Σκοπιανό και γι αυτό που έγραψα, δηλαδή ότι θεωρώ την γνώμη του Καραμπελιά λάθος, διάβασε το άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη "Λάθος «λύση», σε λάθος πρόβλημα, τη λάθος στιγμή" και την συζήτησης που έχει επακολουθήσει. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Kαι ο Χολέβας έχει γράψει δύο καλά άρθρα, που εξηγούν ποι είναι πράγματι η ρεαλιστική λύση. εδώ κι εδώ.
Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που ο Καραμπελιάς δεν τα έχει λάβει υπ' όψιν του. Τα έγραψα κι εκεί.
Ξέρω ότι ξέφυγα από το θέμα, αλλά είναι μερικά πράγματα που έπρεπε να γράψω σαν απάντηση στο σχόλιό σου.

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να επανέλθω στο βασικό θέμα (Αλβανοκατσαπλιάδες εν δράσει). Τρίτη 27 Νοέμβρη, πριν λίγο. Λαζόπουλος απ' ευθείας. Στην τηλεοπτική εκπομπή του, αμφισβητεί. Τα πάντα. Αυτά που λέει ο Γκρεγκ, αυτά που διαπίστωσαν ΟΛΟΙ οι αυτόπτες μάρτυρες, αυτά που ξέρουν ΟΛΟΙ στο Παγκράτι. Αυτά που μπορεί να εννοήσει οποιοσδήποτε μη προκατειλημμένος, με μέτρια νοημοσύνη. Εθίγησαν, βλέπετε, οι αγαπητοί του κανάγιες (Αλβανοί και "αντιεξουσιαστές") καθώς και ο αγαπημένος του(ς) ΣΥΝ.
Δεν χρειάζεται απάντηση από κανέναν μας. Του την έδωσε το ίδιο το κοινό του (το οποίο κατά κανόνα "λύνεται" στα γέλια και χειροκροτεί). Πώς; ΜΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ!

Cello είπε...

Νὰ ρωτήσω κι ἐγῶ με τὴν σειρὰ μου κάτι τώρα;Τι μέλλει γενέσθαι;Τὶ πιστεύετε πὼς θὰ γίνει στὸ μέλλον;Εἶναι,για μένα σχεδόν βέβαιο,μὲ τὴν τροπὴ ποὺ ἔχουν πάρει τὰ πράγματα πὼς αὐτὸ δὲν θὰ εἶναι τὸ τελευταίο κρούσμα.Ὁ Ἀριστείδης ἔχει δίκιο.Ἀκόμα καὶ τὸ κοινό τοῦ ἔν λόγω κωμικοδημαγωγοῦ ἀντέδρασε ἀπρόσμενα "αρνητικὰ"-ψυχρὰ στῆν προσπάθεια του για ὑπόδειξη κατευθύνσεως τὴς κοινὴς γνώμης.Τὰ σχολεία θὰ εἶναι τὸ ἔρμαιο τῆς πάσης φύσως ἀλβανοκατσαπλιάδικης παιδείας.Εἶναι δυστυχῶς μιὰ μαύρη διαπίστωση αὐτὸ ἀλλὰ καὶ κατά τὴν ἄποψη μου ἀληθινὴ.Πὼς ἀντιμετοπίζεται;

Ανώνυμος είπε...

Για τον Λαζόπουλο τι να πω πια;
Για όποιον είδε τα σχόλιά του στο τέλος το γύρισε ότι κάποιοι εθνικιστές φταιν για την καταστροφή που έγινε. (Δηλαδή ότι προκάλεσαν τους Αλβανούς θέλει να πει;)

Ο Αλαβάνος δε θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα. Μεταθέτουμε το θέμα γρήγορα γρήγορα στον εθνικισμό. Οπότε ο εθνικισμός μας φταίει και όχι κάτι άλλο (που , τζιζ , δεν κάνει να πούμε).

Και μετά όλη αυτή η ιστορία με το να ακούσουμε τι έχουν να πουν τα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά αυτό και τα νέα παιδιά εκείνο. Τείνει κανείς να πιστέψει πως ό,τι παρανομία και να γίνει άμα την κάνουν "νέα παιδιά" είναι υγεία.

Κρίμα πάντως που το πρόγραμμα "Καλλιπάτειρα" δεν απέδωσε καρπούς.
hint:
http://www.antibaro.gr/society/
natsios_kallipateira.php

Αν είχατε την υπομονή να διαβάσετε το παραπάνω κείμενο μια περίληψη της εμπειρίας μου με το πρόγραμμα αυτό είναι η παρακάτω:
Τέλος σχολικής χρονιάς. Πηγαίνω στο σχολείο της κόρης μου για τη γιορτή του προγράμματος "Καλλιπάτειρα".
Ενώ το πρόγραμμα εστιάζει και σε άλλα θέματα μας ζαλίζουν τα αυτιά για το πόσο ρατσιστές πάμε να γίνουμε και ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε.
Ένοχος εκ των προτέρων δηλαδή και έλα τώρα να σε βάλω εγώ στο σωστό δρόμο.
Μουσική και χωροί από διάφορες περιοχές του κόσμου (υποτίθεται) αλλά κατά 90% κυριαρχεί αμερικάνικο σκυλο-pop και hip-hop.
Και το καλύτερο, οι Αλβανοί γονείς και μαθητές αποχωρήσαν στο 1ο πεντάλεπτο.

Greg είπε...

@ Cretensis

Συγνώμη που ξέχασα ότι ήδη το είχες κάνει. Απλά τα έχω μπλέξει με την συζήτηση που διεξάγεται παντού. Κάτι πάρα πολύ θετικό φυσικά. Η πολιτικοποίηση της κοινωνίας και η ενεργοποίησή της είναι αυτό που έχει τρομοκρατήσει τους Βερέμηδες και τους Λιακορεπούσηδες.

Πολύ γρήγορα όμως θα πώ δυό λόγια (για να μην το γυρίσουμε εδώ σε συζήτηση για το μακεδονικό μια και ήδη διεξάγεται αλλού) λόγω της παράθεσης εκ μέρους σου άρθρων (του Χολέβα κλπ.)

Κοινός παρονομαστής όλων των φίλτατων οπαδών του ανενδότου είναι ο εξής: Χαμένη υπόθεση είναι το όνομα, γιατί να μην το γυρίσουμε στο "κλέφτικο";

Με την λογική αυτή όμως θα ήταν απόλυτα θεμιτά και λογικά τα υπονοούμενα του Ανθίμου για "γιούργια". Δεν ξέρω όμως πολλούς διαθέσιμους. Όπως κανένας απ' όσους έχω συζητήσει δεν αρνείται την αναγκαιότητα του κράτους "μαξιλάρι" για τον Βουλγάρικο ή Αλβανικό εθνικισμό. Η πρόταση λοιπόν του διπλού ονόματος δεν είναι αναγκαστικά φοβική ή ενδοτική. Και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται στα πλάισια των όποιων εννοχών κουβαλάει τμήμα της αριστεράς στο θέμα. Το Άρδην μάλιστα έχει ανοίξει από παλιά το θέμα και είμαι βέβαιος (παρ' ότι δεν έχω δεί ακόμα το περιοδικό) ότι στο επόμενο τεύχος του θα σου λυθούν πολλές απορίες στα γιατί και στα πώς.

Με άλλα λόγια το ότι έχουμε σαν ιδεολογική συνιστώσα την ατυχία να βρισκόμαστε ανάμεσα στο ακραίο πολιτικό και τελικά ανθελληνικό (ένθεν κακκείθεν) δίπολο, ας μην καταλήξει και η αιτία να μας καρπαζώνουν όλοι... και ειδικά οι "κοντινοί" :-D

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που θ' αρχίσω ανάποδα τα σχόλια:

@ Greg: Δεν έχεις καταλάβει καθόλου το θέμα. Ο Καραμπελιάς προτείνει να πάμε για συμβιβασμό μ' ένα υπό διάλυση κράτος. Είδες και στην σχετική συζήτηση που γίνεται εκεί (ή γινόταν, δεν την παρακολουθώ πια), ότι σχεδόν όλοι ήταν αντίθετοι. Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε αυτή την στιγμή. Αυτό είναι και το νόημα του τίτλου του άρθρου του Λαζαρίδη. Δυστυχώς, η κυβερνητική προπαγάνδα έχει καταφέρει να πείσει πολλούς καλοπροαίρετους ότι ο συμβιβασμός είναι το μικρότερο κακό. Έπειτα, σωστά παρατηρεί ο Χολέβας ότι, αν συμβιβαστούμε με το μόρφωμα αυτό, το μήνυμα θα στείλουμε στην Τουρκία. Τώρα εισπράττουμε καρπαζιές. Καιρός να σταματήσει αυτό.

@ Αριστείδη: Στην Κρήτη έχομε μιαν έκαφραση: "Από 'να μπούστη όλα να τα περιμένεις"!! Όλοι του "γένους" Λαζόπουλου τρελαίνονται για Αλβανούς, δεν το ξέρεις; Είναι ζωώδεις και φθηνότεροι από τους εγχώριους πρωκτοδιευρυντές.

@ Mantarkastag: Πώς αντιμετωπίζεται; Με τις κυβερνήσεις που έχουμε δεν αντιμετωπίζεται και βλέπω το μέλλον κάπως έτσι. Όμως, βρίσκω την αντίδραση του κοινού αρκετά ενθαρρυντική. Δεν παρακολουθώ Λοζόπουλο, διότι τον συχαίνομαι, αλλά ούτε και το κοινό του πρέπει να έχει ιδιαίτερα υψηλό IQ (ποιος κάθεται να βλέπει Λαζόπουλο, αν είναι δυνατόν!). Κι όμως αντέδρασε λέτε ψυχρά.

@ Φιλικός:
Η καλλιέργεια αισθήματος ενοχής στους Έλληνες, ότι είναι δηλαδή ρατσιστές, είναι ασφαλώς ενορχηστρωμένη και είναι ό,τι πιό αδιάντροπο και αισχρό έχει γίνει ποτέ. Προσπαθούν να πείσουν έναν λαό ότι είναι ρατσιστής, για να του δίνουν στην συνέχεια -με το αζημίωτο φυσικά- μαθήματα αντιρατσισμού οι διάφοροι προοδευτικάριοι. Δηλαδή, το "τερπνόν" με τα του ωφελίμου (για την τσέπη των αντιρατσιστών ινστρουκτόρων). Στην Αμάρυνθο, όπως και πριν δύο χρόνια στο Ρέθυμνο, τους έδειραν και καλά έκαναν!!

Από τότε που η Ελλάδα παραδόθηκε στα χέρια των (δήθεν) αριστερών θολοκουλτουριάρηδων, τίποτε δεν έμεινε όρθιο. Τίποτε δεν είναι πια το ίδιο!

Ανώνυμος είπε...

Προς Κρετένσις

"Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε αυτή την στιγμή"

Απλώς ο Καραμπελιάς λέει το αντίθετο. Όχι έχουμε συμφέρον ως προς την επιβιώση του κρατιδίου αυτού, διότι η διάλυσή του θα σημάνει την ανάδυση ισχυρότερων αλυτρωτικών τάσεων τόσο στην Αλβανία όσο και στην Βουλγαρία. Τόσο απλά.

Τούτο είναι ζήτημα στοιχειώδους ρεαλισμού. Τόσο απλά.

Greg είπε...

@ cretensis

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα σκατζόχοιρο και επαναλαμβάνω ότι ο Καραμπελιάς ισχυρίζεται ότι υπάρχει αναγκαιότητα του κράτους "μαξιλάρι" για τον Βουλγάρικο ή Αλβανικό εθνικισμό (που θα τον αντιμετωπίσει η Ελλάδα πολύ δυσκολώτερα απ' ότι διαχειρίζεται αυτόν του διαλυμένου όπως λές κράτους) και έτσι η πρόταση της σύνθετης ονομασίας δεν είναι αναγκαστικά φοβική ή ενδοτική.

Εδώ κάνουμε γαργάρα τι κάνει μια συμμορία εφήβων Αλβανών εθνικιστών στο εσωτερικό... Η Βουλγαρία είναι πολύ πιο επικίνδυνη! Ο ανθελληνικός εθνικισμός στη γείτονα έχει θεριέψει κι' ας μην μιλάει κανείς στο εσωτερικό. Βλέπεις η θητεία πρέπει να πάει στο εξάμηνο και ν' αγοράζουμε μόνο όπλα...

Έτσι πρέπει να εκμεταλλευθούμε ότι οι Αμερικανοί (γιατί μ' αυτούς τα βάζουμε...) είναι θετικοί στην διπλή ονομασία, η Αλβανία πρέπει να αποφευχθεί να ενσωματώσει το Κόσσοβο και τα μισά Σκόπια, ώστε να πάρει και μια ευκαιρία η Ρωσσία να έχει λόγο προς τα κάτω ... Αλλιώς με Αλβανούς και Τούρκους γύρω-γύρω θα είμαστε εγκλωβισμένοι από τον φιλοαμερικάνικο δουλοπρεπή ισλαμισμό. Καθόλου όμορφα...

Ανώνυμος είπε...

Το αν θα διαλυθεί ή όχι το κράτος των Σκοπίων δεν εξαρτάται από την Ελλάδα.
Εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες προς το παρόν το στηρίζουν λυσσωδώς για να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό αποσταθεροποίησης στο βορειοελλαδικό χώρο.Κρατίδια προτεκτοράτα όπως τα Σκόπια, η Βοσνία ή η Κύπρος του σχεδίου Ανάν ελέγχονται πολύ ευκολότερα σε σχέση με μία μεγάλη Βουλγαρία ή μία ενιαία Ελλάδα.
Η πολιτική που προτείνει ο κύριος Καραμπελιάς δεν διαφέρει από όσα μας πρότεινε πρόσφατα ο Ecοnomist.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που προώθησε σχεδόν επί μία δεκαετία η κυβέρνηση Σημίτη με τα γνωστά αποτελέσματα.
Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα χειρότερα θα έρθουν μετά την επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Αυτό έχει διαφύγει εντελώς της προσοχής σας.

Ανώνυμος είπε...

Τα Σκόπια αυτή την στιγμή δεν μπορούν να διαπραγματευθούν το όνομα, διότι ο "Μακεδονισμός" είναι ο μόνος συνεκτικός κρίκος που έχουν. Άρα άδικα θα προβούμε σε παραχωρήσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά θα μας γελοιοποιήσουν κι από πάνω, δείχνοντας ότι εμείς είμαστε αυτοί που πάντα "διαπραγματεύονται", που πάντα "υποχωρούν". Η Βουλγαρία δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για εμάς, η δε Μεγάλη Αλβανία θα γίνει, αν το Κόσοβο αποσχισθεί και μαζί του ή χωριστά θελήσει το αλαβανικό Τέτοβο να ενωθεί με την μητέρα-Πατρίδα. Όχι, δεν είναι στο χέρι της Αμερικής το να διαλυθεί ή όχι το μόρφωμα. Οι Αλβανοί ήδη υψώνουν την δική τους σημαία στο Τέτοβο. Είναι θέμα χρόνου και αυτόν τον χρόνο προσπαθούν να κερδίσουν οι Βουλγαροσκοπιανοί, μπας και κρατήσουν το κράτος τους ανεξάρτητο. Ο "Μακεδονισμός" τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να αποκτήσουν εθνική υπόσταση που δεν έχουν. Ήδη πολλοί απ' αυτούς, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην αρχηγό του εθνικιστικού VMR, να πάρουν την βουλγαρική υπηκοότητα, σαν ποντικοί που εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει. Μην πιάνεστε κορόιδα των επιχειρημάτων της κυβέρνησης, που θέλει να κλείσει το θέμα όπως-όπως, με τις "Μεγάλες" Αλβανία και Βουλγαρία. Σας είχα παραπέμψει σ' έναν διάλογο για το ζήτημα, αλλά φαίνεται δεν τον διαβάσατε, άλλως θα βλέπατε αυτό που σωστά παρατηρεί ο Λαζαρίδης για τον αφελή αυτό ισχυρισμό, θύμα του οποίου έπεσε και ο Καραμπελιάς: "Η Βουλγαρία των 8 εκατομμυρίων δεν θα γίνει… “Μεγάλη Βουλγαρία” αν πάρει και 500 χιλιάδες “βουλγαρίζοντες” από τα Σκόπια. Και η Αλβανία των 4 εκατομμυρίων, αν πάρει 2,5 εκατομμύρια Αλβανών από το Κόσσοβο και το Τέτοβο, θα γίνει “μεγαλύτερη”, αλλά δεν θα γίνει “Μεγάλη” σε σχέση με τους γείτονές της. Θα εξακολουθήσει να είναι αισθητά μικρότερη από τους γείτονές της, χώρια που μπορούν να δημιουργηθούν δύο μικρά αλβανικά κράτη στην περιοχή με μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Ειδικά η Αλβανία, μάλιστα, αν γίνει πιο επιθετική μπορεί να ενώσει όλους τους γείτονές της εναντίον της.
Το αντίθετο συμβαίνει. Σταθερά εθνικά κράτη με συμπαγείς πληθυσμούς αποτελούν λύση που προάγει την σταθερότητα της περιοχής και ικανοποιεί και τους πόθους των ίδιων των λαών της στην μεγάλη πλειοψηφία τους.
Αν, αντίθετα, διατηρήσουμε ανακαταμένους πληθυσμους σε πολιτικά μορφώματα που δεν έχουν εθνική συνείδηση και προσπαθούν να τη δημιουργήσουν με ψευτοιστορικά ιδεολογήματα (Μακεδονισμός) που καταπιέζουν τις δικές τους μειονότητες και υποκινούν σε ξεσηκωμό υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες των γειτόνων τους, αυτό το θέλουν μόνο τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης και σε αυτό προσπαθώ να αντισταθώ. Δυστυχώς, αρκετά μόνος…"

Ανώνυμος είπε...

O "Makedonismos" den askei kamia epirroh ston Albaniko plh8ysmo twn Skopiwn.
Den yparxei kamia synektikh dynamh meta3y Albanwn kai Slavwn pou na ekporeyetai apo to onoma "makedonia".
Oso gia tous Boulgarous as mhn 3exnaei o kyrios Lazaridis oti einai apo tous protous pou anagnwrisan th xwra ayth me to onoma Makedonia.Ston Kanada ena 50% twn ekei aytoapokaloumenwn "Makedonon" s6ymperilambanomenou ths Ekklhsias tous leitourgouse kai leitourgei mesa se Boulgarika plaisia toulaxiston apo th dekaetia tou '60.
Symfwnw me ton anonymo oti perimenontas ta Skopia "na dialy8oun" oi Ellhnes 8a bre8oun pro odiniron ekpli3ewn stous akritikous nomous ths patridas tou.

Ayta omws den 8elei na ta dei kaneis apo tous boukefalistes pou asxolountai me to an ta Skopia 8a onomastous "Boreia Makedonia" (kata to protypo Boreiou kai notiou Koreas)'h "Makedonia sketo".

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Ρε σεις ξεχνατε κατι βασικο στην αναλυση σας περι Μακεδονικου γιατι το εχτε δεδομενο ενω δεν ειναι. Σε 10-15 χρονια στο χωρο των Βαλκανιων η ΗΠΑ θα εχει αποσυρθει κατα πασα πιθανοτητα ... δεν τον βγαζει το Μαραθωνιο και θα αρχισει να κανει εκπτωσεις και αποσυρσεις απο τα πεδια που τωρα ΜΕΡΙΚΩΣ ασχολειται, συνεπως απο ακομα μια αλλη πλευρα το σκεπτικο του Καραμπελια ειναι σωστο. Αυτο που λειπει ειναι το εξης, αν οι Σκοπιανοι στην τρεχουσα φαση αρνηθουν τα παντα τοτε ας αφησουμε το θεμα ανοικτο και βλεπουμε τον καιρο που θα μας βολευει ... ετσι κι αλλιως σε ξερες πεφτουν συνεχεια τα Σκοπια μιας και τους αγαπανε ολοι :-)
πολλες φορες η λυση αν ειναι εκβιαστικη δεν ειναι λυση, ενα βετο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αρκει ... και ασε τα λαμογια να φωναζουν. Θαρθει ο καιρος χωρις πολλα πολλα να βρεθουμε απο πανω ...

Cello είπε...

Βρίσκω πολὺ ἐπιμορφωτικὰ αὐτὰ που λέτε ὅλοι.Ἄν καὶ δεν ἔχω χρονο νὰ τὰ διαβάζω ὅλα.

Greg
"Έτσι πρέπει να εκμεταλλευθούμε ότι οι Αμερικανοί (γιατί μ' αυτούς τα βάζουμε...) είναι θετικοί στην διπλή ονομασία, η Αλβανία πρέπει να αποφευχθεί να ενσωματώσει το Κόσσοβο και τα μισά Σκόπια, ώστε να πάρει και μια ευκαιρία η Ρωσσία να έχει λόγο προς τα κάτω ... Αλλιώς με Αλβανούς και Τούρκους γύρω-γύρω θα είμαστε εγκλωβισμένοι από τον φιλοαμερικάνικο δουλοπρεπή ισλαμισμό. Καθόλου όμορφα..."

Συμφωνῶ ἄν καὶ τὰ βλέπω ἀκόμα πιὸ τραγικὰ τὰ πράγματα ἀπὸ τὸ "ὄχι ὄμορφα" ἴσως καὶ λόγω ὅμως τῶν βιωμάτων μου ἤ καὶ λόγω τοῦ [νεαροῦ τῆς ἠλικίας μοὺ.Πιστεύω πὼς αὐτὸ ποὺ πάει νὰ γίνει εἶναι ἀκόμα χειρότερο γιὰ τὴν σταθερότητα τῆς περιοχῆς.Γιατὶ ἡ Ρωσία σε τὶ θά ὡφελήσει;Εἶναι ὅλα τόσο συγκεχυμένα..

@Κρετένσις
Ἔχεις λάθος για τους Βουλγαρους.Ἔχω μείνει στὴν Βουλγαρία ἀρκετὸ καιρό και πραγματικὰ ὑπάρχει ρεύμα ἀνθελληνικῆς προπαγάνδας.

Ὅσο γιὰ τὴν παιδεία,ἐσεὶς εἴσαστε καὶ μεγαλύτεροι μὲ παιδιὰ ἀπ΄ὅσο ἔχω καταλάβει.Καλὴ Δύναμη!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.antibaro.gr/diplomacy/dhmiou_alh8eia.php

Η πικρή αλήθεια


Δημήτριος Δήμου


Αντίβαρο, Νοέμβριος 2007

Είμαι απογοητευμένος από το χειρισμό του Σκοπιανού, που εξελίσσεται σε μια γαγγραινοποιημένη βαθιά πληγή στο σώμα της Ελλάδος. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική, όχι απλώς είναι ανύπαρκτη, αλλά συνεχίζει δεκαετίες τώρα, να εκθέτει και να υποβαθμίζει τη χώρα διεθνώς, σε βαθμό καταισχύνης. Όλοι οι εκάστοτε ΥΠΕΞ και ο ψηλός και ο χοντρός και ο πολύ κοντός και η χαμογελαστή, αλλά και οι παλιότεροι που σήμερα πολιτειακά αναβαθμισμένοι βγάζουν σπίθες πατριωτισμού, έχουν βαριά ευθύνη για τους χειρισμούς που κάνανε και βεβαίως η ιστορία θα τους το αποδώσει. Έτσι και τώρα που το Σκοπιανό βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού, δε περιμένω κάτι καλύτερο από πλευράς πολιτείας. Δεν πρόκειται να ξαφνιαστώ ούτε από τη σύνθετη ονομασία, ούτε από τη κατανόηση (βλέπε άτακτη υποχώρηση) της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την …προάσπιση της ασφάλειας της ευαίσθητης περιοχής μας και γενικότερα των παγκόσμιων ισορροπιών. Άλλωστε μην πολυπιστεύετε τις μάχες που μας λένε από το ΥΠΕΞ, αφού το ΝΑΤΟ έχει σοβαρούς καταστατικούς λόγους για να μην αποδεχθεί τα Σκόπια στον οργανισμό. Έτσι ανέξοδα θα ακούσετε και πάλι διθυράμβους με βαρύγδουπες λογοτεχνικές αμπελοφιλοσοφίες που θα σκεπάσουν τις μυρουδιές της εθνικής μας ντροπής.



Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός δεν είναι απλώς ανενημέρωτος, αλλά έχει συρθεί σε μια μεγάλη πλάνη με ευθύνη πολλών. Όπως απεκάλυψε προ ημερών (και δεν είναι τυχαίο), ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, η σύνθετη ονομασία είχε συμφωνηθεί και όπως είπε αυτά τα είχε συζητήσει και με το Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είναι λοιπόν υποχρέωση πλέον της πολιτείας να δώσει τα απόρρητα πρακτικά του συμβουλίου Αρχηγών στην δημοσιότητα, για να δούμε ποιος κοροϊδεύει ποιόν, παρότι όλοι μαζί κοροϊδεύουν το λαό. Από την άλλη μεριά, όσοι μάχονται υπέρ της απαγόρευσης χρησιμοποίησης της ονομασίας «Μακεδονία» και παραγώγων αυτής από τα Σκόπια, δεν υποψιάζονται ότι η μάχη για το όνομα έχει χαθεί και έχει γίνει αποδεκτή η σύνθετη ονομασία. Ναι, το λέγω μετα πεποιθήσεως, ότι ήδη προ πολλού συζητούμε κάποια υποφερτή σύνθετη ονομασία με βάση τη λέξη «Μακεδονία, την οποία απορρίπτουν διαρρήδην τα Σκόπια. Τα βάσανα μας και το κατάντημά μας δεν έχουν τελειωμό. Οι Σκοπιανοί αλλού πια κτυπάνε πλευρικά την Ελλάδα και κανείς μας δεν το έχει πάρει είδηση. Το όνομα έχει πια ξεπερασθεί και οι Σκοπιανοί έχουν μπεί για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης.
Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.


Ας δούμε πόσο συστηματικά δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια τα Σκόπια, όταν η Ελληνική διπλωματία πίστευε, ότι οι ξένοι οφείλουν να διαβάσουν ιστορία, να αναγνωρίσουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, να μαλώσουν τα Σκόπια και να συρθούν μπροστά μας γονατιστοί…..ζητώντας ταπεινά συγνώμη για τη μεγάλη ιστορική απρέπεια. Αντίθετα οι Σκοπιανοί ξόδεψαν δισεκατομμύρια, μπήκαν στην αυλή της εξουσίας των ΗΠΑ και άλλων δυνατών κρατών, δημιούργησαν ισχυρά λόμπυς και κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή τους. Ο Σόρος έγινε ο πατερούλης με τη πορτοφόλα, που εξαγόραζε τους πάντες και τα πάντα, ενώ εμείς χασκογελούσαμε. Στη συνέχεια μπήκαν στα Πανεπιστήμια, διότι κατάλαβαν ότι δια της παιδείας θα έπαιρναν το πάνω χέρι. Όταν μάθαμε εμείς ότι ακόμα και η βιβλιοθήκη του καλυτέρου πανεπιστημίου του κόσμου Χάρβαρτ είχε μόνο τη Σκοπιανή άποψη περί Μακεδονίας, ο αιφνιδιασμός μας ήταν απόλυτος. Όλο αυτό το διάστημα οι Σκοπιανοί μας μελετούσαν καλά και μας παρακολουθούσαν στενά.



Εμείς στη αβελτηρία και στο νιρβάνα μας, μέσα στα απόβλητα των εσωτερικών μας διενέξεων, όπου οι πολιτικοί μας έχουν αντικαταστήσει τους Εθνικούς μας αγώνες με κομματικούς, είχαμε άλλες πιο σοβαρές προτεραιότητες. Πρώτα το κόμμα με τις αρπαχτές και μετά το Έθνος. Δείτε τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, που μόνο για κομματικούς αγώνες επαίρονται. Αυτό είναι το πιστεύω τους και αυτό περνάνε στο λαό και στη νεολαία. Οι Σκοπιανοί λοιπόν με πολλά έξοδα στείλανε και μορφώσανε στις ΗΠΑ νέους και δημιούργησαν φοβερά κυβερνητικά στελέχη, που βάζουν στη μια τσέπη τους δικούς μα παλαιοκομματικούς. Προχθές ο κυβερνητικός τους εκπρόσωπος μίλησε για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που επενδυθήκανε στην εκπαίδευση των νεαρών Υπουργών της κυβέρνησής τους. Οι Σκοπιανοί δημιούργησαν όπου γης υπάρχουν ομοεθνείς τους, μαχητικές οργανώσεις (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Βρετανία….) για να επιβάλουν σε λαούς και κυβερνήσεις τη γραμμή τους. Τούτων δοθέντων το θέμα του ονόματος έπεσε σαν ώριμο φρούτο και φυσικά νομοτελειακά ήρθε, η χιονοστιβάδα των αναγνωρίσεων από τη παγκόσμια κοινότητα. Έτσι δουλεύουν οι λαοί (που στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι καν λαοί, αλλά θέλουν να γίνουν) για να ζήσουν.



Η Ελλάδα αντιπαρέταξε τη Γροσομανίδου, τη Ρεπούση και τους ομοϊδεάτες τους. Ακούστε την άποψη-εκτίμηση του 32χρονου ΥΠΕΞ Μιλοσόσκι στα Νέα: «Στη πραγματικότητα πρόκειται για μονομερές θέμα. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα που η Ελληνική Μακεδονία λέγεται έτσι…! Όχι διεθνές, ούτε καν διμερές, μονομερές…» Δηλαδή, μας είπε κατάμουτρα ότι είμαστε παλαβοί. Πιο προκλητικός όμως ήταν ο νεαρός Υφυπουργός Πετρόφ. «Του χρόνου θα μπούμε στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι ρεαλιστικές οι πιθανότητες ορισμού της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.



Επομένως, αν κάποιος θέλει να συνεχίσει να πιπιλάει το δάκτυλό του και να επαναλαμβάνει κλαψιάρικα το ίδιο παράπονο και στις επόμενες δύο και περισσότερες χιλιετίες, αυτό είναι πρόβλημά του». Ανατέλλοντος του 2007 οι Σκοπιανοί βάλανε σε ενέργεια το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδος. «Θα στριμώξουμε τώρα τους Έλληνες με την διεκδίκηση και την αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητος στη Βόρεια Ελλάδα», είπαν. Ο νεαρός Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι, τορπιλίζοντας τη διαμεσολάβηση ΝΙΜΙΤΣ και διακηρύσσοντας την απεμπόληση ακόμα και σύνθετης ονομασίας, προχώρησε στην αποκάλυψη του σχεδίου τους. «Θέμα ονόματος δεν υπάρχει, θα αγωνιστούμε για τον σεβασμό, των μειονοτικών και εθνικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων που ζούν στο έδαφος των γειτόνων μας». Υπογραμμίζω τη λέξη εθνικών γιατί λέει πάρα πολλά. Η Ελλάδα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου έκανε μια δήλωση που έσπασε τα ..παΪδια του Γκρουέφσκι. « Η Αθήνα σέβεται τις διαδικασίες και αν έχει κάτι να πει……» (δεν αξίζει κάτι παρακάτω καταλάβαμε..).



Ο δραστήριος και ουσιαστικός Μιλοσόσκι κατάφερε να πάρει συμμάχους του τους Αλβανόφωνους, με τον ηγέτη τους Μ. Θάτσι και τους Τούρκους. Το παιχνίδι έχει χοντρύνει. Όμως ακόμα δεν σας έχω αποκαλύψει και τα χειρότερα. Στις ΗΠΑ ο άνθρωπος που κατάφερε, ώστε ο Μπούς την επομένη της αναρρήσεως του στον προεδρικό Θώκο να εξαγγείλει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, πρόεδρος της Μακεδονικής διασποράς κ. Κολοσόσκι, δήλωσε απερίφραστα στους Washington Times ότι: « Η Ελλάδα προσάρτησε βίαια ένα μεγάλο κομμάτι της Μακεδονίας στους πολέμους 1912-13, αρνείται την ύπαρξη Μακεδονικού λαού στις περιοχές αυτές, ενήργησε βίαιη αφομοίωση των Μακεδόνων, μια πραγματική γενοκτονία».



Επομένως και όλοι εσείς που μάχεστε και δικαίως, για το όνομα είστε παντελώς ανενημέρωτοι. Αυτό που σας κρύβουν συστηματικά κάτω από τη διαμάχη του ονόματος που γιαυτούς έχει λήξει προ πολλού, είναι οι Σκοπιανές διεκδικήσεις. Παράγοντες της Σκοπιανής κυβέρνησης υπαινισσόμενοι και Τουρκική στήριξη, αφήνουν να διαχέεται και στρατιωτική υποστήριξη των ενεργειών τους στο μέλλον, για διεκδικήσεις υπέρ των αλύτρωτων Μακεδόνων. Το «αλα Τούρκα», σήμερα άρχισε να αποτελεί και αντιγραφή μεθόδων των Σκοπιανών από τους Ανατολικούς μας γειτόνες.



Το «Εθνος της Κυριακής» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Καψώνι στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» από τους Σκοπιανούς. Δεν τον άφησαν να πετάξει πάνω από τον Σκοπιανό εναέριο χώρο, ζητώντας του να γράψει ότι ζητά άδεια από την Μακεδονία. Δεν βγάλαμε άχνα, ο Αρχηγός πήγε στο Βελιγράδι μέσω Βουλγαρίας. Εγώ απλά ρωτάω, θα τολμούσε ποτέ η Ελληνική Κυβέρνηση να το κάνει αυτό στο Αιγαίο, που κατά τους διεθνείς κανόνες πρέπει να το κάνει και έχει αυτό δικαίωμα, όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν τα πάντα; Θα μου πείτε ότι εδώ ήρθε ο Μπουγιούκανιτ στη Θεσσαλονίκη και απρεπώς και προσβλητικότατα υπέδειξε στο δικό μας Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να πετούν άοπλα τα Ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο. Η Σκοπιανή ενέργεια κατά του Έλληνα Αρχηγού, ακριβώς μας θυμίζει τις εναέριες παρενοχλήσεις του αεροσκάφους του Έλληνα Υπουργού Άμυνας από τους Τούρκους. Ούτε και τότε εθίγει κανείς. Γιατί άραγε όλοι οι γείτονές μας δεν μας σέβονται, Γιατί οι σύμμαχοί μας δεν μας υπολογίζουν; Γιατί οι Αγγλοαμερικάνοι αλωνίζουν στα εθνικά μας θέματα; Η απάντηση είναι απλή. Τους αδύνατους όλοι τους χαστουκίζουν.



Όσοι λοιπόν, μέσα και έξω από τις Ένοπλες Δυνάμεις ενεργείτε για τη συνεχή υποβάθμισή τους, να ξέρετε ότι είστε υπόλογοι έναντι του Έθνους και της Ιστορίας. Όσοι ανέχεστε αυτές τις προσβολές, σίγουρο είναι ότι θα ανεχτείτε και τα χειρότερα. Μπείτε στο site του ΣΥΡΙΖΑ για να δείτε ποιος υποστηρίζει το Σκοπιανό θράσος, οι ξένοι ή οι Έλληνες; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δική του εθνική γραμμή πάει στα Σκόπια να την υποβάλλει με σεβασμό στον κ. Γκρουέφσκι. Αυτοί μετά τη κατάργηση των Αρχαίων, μετά τη προτροπή των καταλήψεων και άλλα χειρότερα, προσπαθούν να καταργήσουν και τις παρελάσεις των μαθητών. Πιο καλά στα ναρκωτικά, παρά στα ιδανικά. Όλα αυτά θα τα πληρώσουμε ακριβά. Πως αύριο θα ζητήσουμε από τους νέους μας να προασπίσουν τη Πατρίδα αφού τους έχομε κόψει σύριζα την αγάπη προς αυτήν; Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όλοι εσείς που μου λέτε παντού όπου με βρίσκετε, ότι με διαβάζετε, σταματήστε σας παρακαλώ να παριστάνετε τη βουβή πλειοψηφία. Απειλείται η ίδια μας η ύπαρξη.



Δ. Δήμου Αθήνα 06/11/07

Greg είπε...

Συμπληρώνω τον τελευταίο ανώνυμο:

Σήμερα οι Σκοπιανοί σταμάτησαν στο τελωνείο τους όλα τα Ελληνικά εμπορεύματα με ένδειξη FYROM!

Eπειδή βαρέθηκα να λύνουμε "δυναμικά" τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών και αποφάσεων (που όλοι τις παραβιάζουν εκτός από μας) και που όλοι τάχα μου φοβούνται και στο τέλος θα υποκύψουν..., θα περιμένω τώρα "την αγορά" να κάνει το θαύμα της.

Όταν στήνουμε κώλο συνέχεια -όπως αναφέρει ο Δήμου - και το ίδιο κάνουμε σε κάθε θέμα της εξωτερικής πολιτικής και η σύνθετη ονομασία κέρδος μας θα είναι.

Αν όμως θέλετε να το τραβήξουμε, εγώ σπάζομαι με το Macedonia πιο πολύ απ' όλους, αλλά πόσους βλέπετε να μαζεύουμε έτσι και βγούμε στο βουνό; Να με συγχωρείτε αλλά η πείρα μου λέει, ότι ούτε την Σαββατιάτικη βόλτα δεν χαλαλίζουμε πια σαν λαός...

Η παρακμή είναι απίστευτη...

Τελειώνοντας, πού είναι οι φασαρίες του ΛΑΟΣ στη Βουλή για όλα αυτά που καταμαρτυρήθηκαν πιο πάνω; Είπε δηλαδή ότι θέλει δημοψήφισμα και καθάρισε;

Ανώνυμος είπε...

Ayto me to opoio asxoleitai o Dhmou den einai to onoma twn Skopiwn, alla h aposta8eropoihtikh tou drash ston boreio-elladiko xwro kai oi die8neis diasyndeseis tous.

Diabase pio prosektika to ar8ro.

Tis 8eseis tous peri Istorias se idrymata opws to Harvard tis exoun perasei pro pollou.Oute kan parousia sthn Makedonia ths arxaiothtas den mas anagnwrizoun pleon -toulaxiston oxi me eykolia.

Blepoume tora 8ylakes sto paidagwgiko institouto na prow8oun ta biblia istorias tou CDRSEE sta ellhnika sxoleia.
Biblia dhladh sta opoia o ma8hths kaleitai na dei ta proterhmata mias ane3arthths Makedonias me kentro th Thessaloniki.
Paramy8iazoun ton Ellhna dekaeaxrono me ompwdeis titlous tou styl "Makedonia,mia en dynamei Elbetia twn Balkaniwn" kai emeis asxoloumaste me thn epifaneia tou problhmatos.

Edw ftasame paidia kai eggonia Makedonomaxwn na dhlwnoun "e8nika Makedones" kai na entassontai se aytonomistika kinhmata sth makedonia kai eseis ka8este kai tsakwneste an ta Skopia 8a onomastoun "Makedonia" 'h "Gorna Makedonia" les kai ayto 8a lysei tipota!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με τον Κρέτενσις, θεωρώ ότι υποτιμάει την Βουλγαρία, όπως και νομίζω ότι δεν βλέπω τον κίνδυνο συγκρότησης ενός μουσουλμανικού τόξου το οποίο θα περιλαμβάνει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς του βουλγαρικού νότου και τους αλβανούς των Σκοπίων.

Υπάρχει, νομίζω, έλλειμμα ευρύτερης οπτικής για τα Βαλκάνια στις προσεγγίσεις του. Ξεχνάει, ότι επειδή ακριβώς πρόκειται για τα Βαλκάνια το μείζον ζήτημα για εμάς είναι να αποτραπεί οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων στην περιοχή. Κι όταν λέω οποιαδήποτε, το εννοώ. Διότι άπαξ και συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις οι οποίες θα καταλήξουν σε μία γενικευμένη επαναδιαπραγμάτευση της εθνοτικής και εθνικής διάρθρωσης της περιοχής. Θα ξανανοίξουν οι βαλκανικοί ασκοί του αιόλου και αίφνης θα επιστρέψουμε- με τις απαραίτητες αναλογίες, βέβαια, στα τέλη του 19ου αιώνα, δεδομένου ότι και η Τουρκία έχει εκδηλώσει σαφέστατες προθέσεις βαλκανικού ηγεμονισμού.

Τούτο είναι το επίδικο. Τώρα, για το όνομα, ασφαλώς και δεν θα λυθεί τίποτε. Μία λύση όμως, μία υποχώρηση από την Ελληνική πλευρά αναφορικά με την σύνθετη ονομασία θα πάγωνε αυτές τις εξελίξεις έως ότου μεταβληθεί το σύνολο των γεωπολιτικών δεδομένων (έως ότου δηλαδή η Ρωσία συσσωρεύσει τέτοια δύναμη ώστε ντε φάκτο να ανατραπούν οι νεοταξικοί σχεδιασμοί για την διάλυση των Βαλκανίων). Τότε το ξαναπιάνουμε το νήμα. Αυτή είναι η θέση μου

Cello είπε...

Κι ὅμως ἡ Ρωσια χρησιμοποιεῖ τἢν Βουλγαρία γιὰ ἵδιον ὥφελος.Χωρὶς νὰ θέλω νὰ προσβάλλω,εἶναι ὅλίγον γραικυλισμὸς πάντα νὰ περιμένουμε τρίτους νὰ σώσουν τὴν Ἑλλαδίτσα καὶ να δώσουν ἕνα τέλος στὸν ἀγώνα γιὰ ἐπιβίωση.Κανένας δὲν προκειται νὰ ενδιαφερθεῖ γιὰ σένα.Ἡ Ρωσία πρέπει,για τὸν ἐαυτὸ τὴς βεβαίως, νᾶ κατέβει πάση θυσία στὸ Αιγαίο.Ποιὰ εἶναι ἡ θέση τῆς Βουλγαρίας;Ἀκριβῶς ἀνάμεσα.
Ποιὸς χρησιμοποιεῖ καλύτερα τις "δημιουργημένες" μειονότητες τῶν Βαλκανίων εἶναι τὸ κλειδὶ τῆς ὑπόθεσης.ΗΠΑ ἤ Ρωσια;

Cello είπε...

Ὁ κίνδυνος γιὰ δημιουργία "μουσουλμανικοῦ τόξου" εἶναι τὸ ἴδιο μεγάλος,ὁσο καὶ ὁ κίνδυνος δημιουργίας ἕνος "Χριστιανικοῦ ἄξονα".Οἱ θρησκευτικοὶ προσδιορισμοὶ εἶναι λιγάκι τραγελαφικοὶ ἀφοὺ τὸ μόνο που κάνουν εἶναι νὰ παρουσιάζουν μιά εἴκονικὴ πραγματικότητα τῆς κατάστασης καὶ νὰ πολώνουν ἐντάσεις καὶ ἀντιλήψεις, ἡ ὁποῖα-κατάσταση-φυσικὰ κάθε ἄλλο παρά μὲ θρησκευτικὲς ἰδεολογίες ἔχει νὰ κάνει.Σε κάθε περίπτωση ἡ Μακεδονία εἶναι χώρος γιὰ ἀγώνες κι ὄχι γιὰ διαπραγματεύσεις.Ἔτσι καὶ χαθοὺν ἐδάφη-ὅπως χάνονται πχ ὀνόματα,γιατὶ μὴν πεῖτε ὅτι μέσα σας δὲν ξέρετε ὅτι τὸ ὅνομα,σύνθετο ἤ μὴ,εἶναι ἔτσι ὅπως τὰ ἔχουνε κάνει, a priori χαμένο-τότε ἡ ὕπαρξη τῆς Ἑλλάδος(δηλαδὴ τῶν Ἑλλήνων καὶ ὅτι αὐτοὶ πρεσβεύουν ἀφοὺ δὲν γυρίζει ὅλος ὁ κόσμος γύρω ἀπὸ τὸ πετρέλαιο και τὴν γεωπολιτικὴ,ἀλλά ὑπάρχουν καὶ ἱδεοπολιτικὲς διαμάχες)ἔχει πολὺ ἀμφίβολο μέλλον.