27.9.07

Κατεβάστε ρε ΣΥΡΙΖΟφασίστες το χέρι... Φαίνεται!

Έχουμε 1 μήνα τώρα (από τότε που άρχισαν να κτυπάνε οι καμπάνες για το ρεπούσειο κουρελούργημα) που τα φασισταριά του ΣΥΡΙΖΑ και η συνοδοιπόρα κρατικοδίαιτη ακαδημαϊκή ασημαντότητα που τον στηρίζει, επαναλαμβάνουν την ίδια φράση με προκλητική περιφρόνηση προς τον λαό:

Πρέπει να αποφασίσουμε τί είδους πολίτη θέλουμε!
Μέσα σε επτά λέξεις ομολογούν ότι:
  • αντιλαμβάνονται τον ΠΟΛΙΤΗ ως ένα απλό χειραγωγούμενο ον!
  • διεκδικούν το αυτοκρατορικό δικαίωμα να επιλέγουν για μάς και ν' αποφασίζουν για μας! Γι' αυτό μάλλον τους ενοχλούν ιδιαίτερα οι παπάδες και η θρησκεία... Μοιράζονται την ίδια φαντασίωση και οι "άλλοι" τα ψιλοκαταφέρνουν απο πάνω!
  • Δείχνουν (σε δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης) σαν να έχουν αποφασίσει ήδη και τσαντίζονται που πρέπει να δικαιολογήσουν μια απόφασή τους που δεν θεωρούν καν απαραίτητο να μας την ανακοινώσουν...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«αντιλαμβάνονται τον ΠΟΛΙΤΗ ως ένα απλό χειραγωγούμενο ον!

διεκδικούν το αυτοκρατορικό δικαίωμα να επιλέγουν για μάς και ν' αποφασίζουν για μας!
Γι' αυτό μάλλον τους ενοχλούν ιδιαίτερα οι παπάδες και η θρησκεία»

Γι' αυτό μάλλον τους ενοχλούν ιδιαίτερα οι παπάδες και η θρησκεία;;;!!! Δηλαδή παπάδες και η θρησκεία δεν αντιλαμβάνονται τον ΠΟΛΙΤΗ ως ένα απλό χειραγωγούμενο ον!!!!!!! Δεν διεκδικούν το αυτοκρατορικό δικαίωμα να επιλέγουν για μάς και ν' αποφασίζουν για μας!!!!!!

Μα τι είναι αυτά που γράφεις;;;

Pan είπε...

Συγνώμη κιόλας, αλλά διάβασες αυτά που έγραψες; Περιγράφουν τις δύο όψεις του νομίσματος παπάδες - ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό εννοείς;

Greg είπε...

Γράφω ότι μοιράζονται την ίδια φαντασίωση! Μόνο που οι παπάδες την πραγματοποιούν ενίοτε... και είναι σοβαρότεροι.

Η εξ' αποκαλύψεως αλήθεια διεκδικείται κατά τον ίδιο τρόπο και από τους μεν και από τους δε! Απλά, οι δε, τα τελευταία χρόνια είναι περισσότερο ευγενικοί και προσεκτικοί από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

Περίεργο σας φαίνεται;

Όταν το Αλεκάκι σε κάθε δυο προτάσεις μιλάει για τα "κινήματα" -έτσι φλού - είναι σαν να ακούω τον παπά της γειτονιάς μου να με κατηχεί στο θέλημα του Θεού.

Όταν ακούω το Αλεκάκι να πατρονάρει με κατευναστική φωνή και δακρύβρεχτες παρομοιώσεις οποιαδήποτε επιλογή, μου θυμίζει ιεροκύρηκα β' διαλογής.

Όταν ακούω το Αλεκάκι να μιλάει για "ειδικούς" (σαν παλιός Γυμνασιάρχης) και όταν οι ειδικοί διαφωνούν μαζί του να τους ελέγχει το πολιτικό φρόνημα (βλ. Ακαδημία) μου θυμίζει επιχειρηματολογία επαρχιακού πλασιέ.

Όταν βλέπω το Αλεκάκι αντί να πηγαίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη προεκλογικά - που οι άνθρωποι ψηφίζουν και είναι θεωρητικά το κοινό του...- να πηγαίνει στα στέκια μεταναστών - που δεν ψηφίζουν - για να συγκινήσει τις κόρες των Β. Προαστίων, μου θυμίζει τουλάχιστον τον Αυτιά!

Έχετε ακούσει έστω και μια ανάλυση από το στόμα τους τα τελευταία χρόνια; Έχετε δεί τίποτα άλλο εκτός από την εμμονή να μας πείσουν με κάθε τρόπο, ότι οφείλουμε να ακολουθούμε ένα μονόδρομο (αυτόν του εκσυγχρονισμού) χωρίς επιλογή, και το μόνο που μας μένει είναι η "ευαισθησία"; Είναι αριστερά αυτή; Ακόμα χειρότερα είναι πολιτική πρόταση αυτή; Ακόμα χειρότερα ποιά είναι η πρόταση;

Να συνεχίσω;

Είναι πλασιέ της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι πιο επικίνδυνο έχει να παρουσιάσει η πολιτική μας ζωή γιατί εμφανίζεται με προσωπείο.

Ευτυχώς είναι επηρμένα εξουσιαστικά υποκείμενα και έτσι εύκολα εντοπίζονται οι αντιφάσεις τους και οι νεοταξίτικες (με την παλιά σημασία) ορέξεις τους.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

"Είναι πλασιέ της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι πιο επικίνδυνο έχει να παρουσιάσει η πολιτική μας ζωή γιατί εμφανίζεται με προσωπείο"

Σωστός Γρεγ!!! Και ακριβέστερα, δοχείο εκτόνωσης διακριτικά στην υπηρεσία των κομμάτων εξουσίας. Αποθετήριο των υπό άλλες συνθήκες δυνητικά επικίνδυνων ψήφων.

Ανώνυμος είπε...

όλα τα πρακτοράκια που τα είχε εμφυτεμένα η CIA στο ΚΚΕ, κατέληξαν στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρουλάκης μέσα σε μια φράση καταφέρνει να χωρέσει την "Δημιουργική" Άννα, με τον Λένιν.

Φειδίας είπε...

Να υπενθυμίσω ότι η ίδια η Ρεπούση είχε επικαλεστεί ακριβώς την ρήσι του Όργουελ, για... καλό! («Οι εκπαιδευτικοί πρέπει, λοιπόν, να είναι έτοιμοι να υπερβούν τα πρότυπα της σχολικής Ιστορίας και αυτό απαιτεί παιδεία ανοιχτή στον σύγχρονο κόσμο, καταλήγει η Μαρία Ρεπούση. Προϋποθέτει, επίσης, να έχουν στον νου τους τη ρήση του Όργουελ, «όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει και το μέλλον».», «Τα Νέα», 1-10-2005.) Και όλη η συμμορία των Λιάκων τα ίδια επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Όταν διαστρεβλώνουν, αποχρωματίζουν και απο-εθνικοποιούν το παρελθόν, στην πραγματικότητα δεν περιγράφουν ή ερμηνεύουν το παρελθόν, αλλά σχεδιάζουν το μέλλον. Το μέλλον που έχουν μέσα στο μυαλό τους περιγράφουν.

Το πρόβλημα τώρα με τους Αλαβάνους δεν είναι ότι δεν έχουν τον Θεό τους, αλλά ότι έχουν πρόβλημα με το αν έχω τον Θεό μου εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Κάποτε πρέπει να τούς πάρουμε στο ψιλό αυτούς τους φωνακλάδες γελωτοποιούς συνασπισμένους. Κατάντησε ολόκληρη η χώρα να ασχολείται με δέκα προβληματικούς.

(Εγώ πάντως εκμυστηρεύθηκα την τραγωδία της ζωής μου εδώ.)

Greg είπε...

Είναι μεν δέκα, αλλά είναι το φύλλο συκής της παγκοσμιοποίησης!

Θα το τραβήξουμε όμως να δούμε τι καρύδια έχουν...

Ανώνυμος είπε...

Προς τους αντιπαπάδες παπάντζες ξυρισμένους και αξύριστους.

Οι παπάδες είναι πιο έντιμοι απ'τους Συριζαίους. Δεν το παίζουν ταχα-δηθεν πρόοδος και τα ρέστα.

Αν οι Ξυρισμένοι κατηγορούν τους παπάδες για θεοκρατία άλλο τόσο πρέπει να κατηγορήσουν τον εαυτό τους, γιατί μας παρουσιάζονται σαν σωτήρες που φέρνουν τη νέα θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

Και σαν να μην έφταναν αυτά τους δίνουν δυσανάλογο χρόνο (σχεδόν μονότερμα) στα Μέσα μαζικής Αποβλάκωσης (και χωρίς αντιλογο ή με κάτι απίθανους του ΛΑΟΣ) με αποτέλεσμα να θέλεις να πετάξεις την τηλεόραση απο το παράθυρο.

Ανώνυμος είπε...

Απόψε το ΣΚΑΙ είχε δυό νεαρούς δημοσιογράφους (από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τα ΝΕΑ) όπου ο ένας (αυτός από την "Ε", νομίζω ΠΑΠΠΑΣ στο όνομα) δήλωσε ότι «η απόσυρση του βιβλίου ήταν μία ήττα του κοσμικού κράτους» και ότι κάποιος -δεν θυμάμαι- μητροπολίτης έκανε δηλώσεις σχετικά και μάλιστα υπέδειξε τι θα πρέπει να διδαχτούν ή κάπως έτσι και εν πάσει περιπτώσει να μην έχουν άποψη σε πράματα που δεν τους αφορούν.
Ας του μεταφέρει κάποιος:
1. Στο βιβλίο δεν αντιτέθηκε μόνο η εκκλησία αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήταν αντίθετο, το ίδιο και η Ακαδημία και πλήθος πανεπιστημιακών. Υπάρχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί εκτός της Ρεπουσο-Clan.
2. Μην τοποθετούν όσους αντιτάχθηκαν στο βιβλίο και την επιβολή του ότι τάχα μου ανήκουν στο στρατόπεδο του ΛΑΟΣ ή των χριστιανών Μουτζαχεντίν και από εκεί να αρχίζουν την διαλεκτική τους. Υπάρχουν ακόμα εχέφρονες σε αυτή την χώρα.
3. Δεν κατέχουν την μια και μοναδική αλήθεια, ούτε το αλάθητο του Πάπα ως κάτοχοι δημοσιογραφικής ταυτότητας. Ας με συγχωρήσει αλλά έχω αντίθετη άποψη από αυτόν σε αρκετά από τα θέματα που αναφέρθηκε στην εκπομπή και δεν σκοπεύω να αυτομαστιγωθώ για αυτό.
4. Θα ήθελα να τον δω έχοντας απέναντί του ένα σοβαρό αντίλογο και όχι ανύπαρκτο όπως απόψε ή με κάτι γραφικούς όπως λέει κι από πάνω Ανώνυμος. :-p

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, για την αναφορά σου στον ΣΚΑΪ, συμφωνώ απολύτως και προσθέτω τα εξής: ιδιαίτερης μνείας χρήζει όχι μόνο η "ανάλυση" του "κυρίου" δημοσιογράφου (ήταν αναμενόμενη πριν ακόμη ανοίξει το στόμα του, από τη "συριζόφατσά" του - με καλούπι τους βγάζουν τέλος πάντων;-), αλλά και η πλήρης υποστήριξη των αφορισμών που αράδιασε, από την "έγκριτη" και "νηφάλια" οικοδέσποινα.
Οι μάσκες της "αντικειμενικότητας" και "νηφαλιότητας" του συγκεκριμένου συγκροτήματος έχουν πέσει προ πολλού. Θα πρέπει άλλωστε να είναι κανείς βλαξ, για να θεωρεί αμερόληπτο, έναν δίαυλο που αυτοδιαφημίζεται ως "τηλεόραση για αυτούς που τη μισούν" και μας βομβαρδίζει με (Αμερικανικόν) άρτον και θεάματα (π.χ ατελείωτα κουτσομπολιά για σταρλετίτσες του Χόλυγουντ). Τους ετοιμάζω ήδη επιστολή (παλαιότερη, για ατόπημα της ηλεκτρονικής τους σελίδας, την είχαν δημοσιεύσει στην έντυπη έκδοση της "Καθημερινής", αν και δεν νομίζω ότι η τωρινή θα έχει την ίδια τύχη).

Καλλίμαχε, η περιγραφή της "τραγωδίας της ζωής σου", με μία λέξη: απολαυστική!

Cello είπε...

Ο Σκαϊ παρά τις κάκιστες εκπομπές του Αμερικάνικου τύπου(έως και το δελτίο ειδήσεων ειναι αντίγραφο στυλ GB!έλεος!)και αυτή την άθλια ελληνοφρένεια που στο όνομα της σάτυρας τα έχει ισοπεδώσει όλα όπως ο ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ δεκαμικροσμήτσος(ποιός δεν έχει δεί στην ελληνοφρένεια την Ελληνική σημαία ανάποδα στο σηματάκι της εκπομπής ή να καίγεται;Αυτό τι είναι εαν δεν ειναι ΣΥΡΙΖΟΪΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ;) προβάλει και αρκέτα συχνά εκπομπές κάποιου επιπέδου πχ. ντοκιμαντέρ.Τί να πεί κανείς για όλα τα υπόλοιπα κανάλια στα οποία το ΣΥΡΙΖΟΪΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ λόμπι βρήσκει το καλύτερο μέσον χωρίς να δείχνουν κανένα μα κανένα έλεος ή κάποια αντικειμενικότητα έστω και που εκτός αυτού το υπόλοιπο πρόγραμα τους μας σαπίζει ακόμα πιο πολυ τον εγκέφαλο.

Συγχαρητήρια για το Blog.Πρώτη φορά μπήκα και το βρίσκω πολύ καλό.


http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=5744651

Μάρκος είπε...

Δείτε και εδώ κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ

http://omarkosmetamousia.blogspot.com/2007/10/400.html

Greg είπε...

Και όμως ενώ καταδικάζουν "γενικά" τη βία... εδώ δείχνουν να εμποδίζονται από το σηκωμένο χέρι!