30.8.07

ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ - ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Μια μορφή της Ελλάδας έχει οριστικά πεθάνει. Και ο θάνατός της, δυστυχώς, συμπαρέσυρε ανθρώπους, δάση, λιοστάσια, χωράφια και χωριά στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και αλλού.

Η χώρα μας κάηκε, η χώρα μας καίγεται. Όντως, τα περισσότερα στοιχεία και τα πολιτικά δεδομένα καταδεικνύουν πως υφίσταται οργανωμένο σχέδιο. Όντως, αυτό το οργανωμένο σχέδιο έχει κύρια διαστάσεις πολιτικές. Όντως, το ενδεχόμενο της εμπλοκής και ξένου δακτύλου στα τραγικά περιστατικά είναι εξαιρετικά πιθανό. Αυτό δείχνει το τι μέσα είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν οι διεθνείς Ανανιστές και τα ντόπια τσιράκια τους. Εξ άλλου το «έγκυρο» Βήμα μας προειδοποιούσε για την «οργή» των Αμερικανών. Έγραφε στο κύριο άρθρο της 29ης Ιουνίου, αμέσως μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα και τη συμφωνία Πούτιν-Καραμανλή για τον νέο αεριαγωγό Ρωσίας - Βουλγαρίας - Ιταλίας - Ελλάδας
«ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας, διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πως αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις.»

Ο δε Μίκης Θεοδωράκης τονίζει στις 28 Αυγούστου:
"Η τραγική κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο καιρό αποτελεί έργο αρρωστημένων εγκεφάλων. Είναι όμως φανερό ότι πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο. Οι εμπρηστές ξεκίνησαν εδώ και τρεις μήνες, όταν άναψαν σε μία μόνο μέρα 164 φωτιές σε όλη τη χώρα, και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με δεκάδες νέες φωτιές κάθε μέρα.

Τα κίνητρά τους δεν μπορεί να είναι οικονομικά (οικοπεδοφάγοι) ή ψυχολογικά (πυρομανείς). Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί. Όμως δεν είναι αυτοί ο πυρήνας του προβλήματος.

Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κεντρικό εγκέφαλο, ένα επιτελείο, που, όπως ένας στρατηγός, χαράζει τις «μάχες» επάνω σε χάρτη. Οι φωτιές μπαίνουν σε στρατηγικά σημεία, όπως εργοστάσια και υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας (Μεγαλόπολη, Αλιβέρι, Δομοκός), σε ιστορικές τοποθεσίες (Ολυμπία, Επικούρειος Απόλλων), σε μέρη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Αλλά αυτό το γεγονός, ή έστω αυτές οι βάσιμες υπόνοιες, δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν ως άλλοθι για τους κρατούντες, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες της χώρας.

Όντως, το κράτος δεν λειτούργησε. Όντως, η κυβέρνηση αποκοιμήθηκε. Όντως, τα μέλη της θα συνδέσουν τ όνομά τους με την μεγαλύτερη καταστροφή στα χρονικά της χώρας. Πρόκειται όμως για ένα ολόκληρο καθεστώς που περιλαμβάνει την κρατική μηχανή, την αντιπολίτευση, τους δημάρχους, κ.ο.κ.

Χωρίς να επιμερίζουμε εξ ίσου τις ευθύνες, γνωρίζουμε πως όλοι, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, μικρότερα κόμματα, ΜΜΕ, τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνία εν τέλει, είναι τέκνα του ελληνικού κόσμου, αυτού του κόσμου παρασίτου, που έχει ήδη «κάψει» τις αξίες και το ηθικό υπόβαθρο της κοινωνίας μας .

Είναι ένας κόσμος που εξέθρεψε τους καννιβάλους της ελληνικής «ανάπτυξης», εργολάβους, ξενοδόχους και ραντιέρηδες που χύνουν σήμερα τόνους κροκοδείλιων δακρύων, προσπαθώντας να αποκρύψουν τις κερδοσκοπικές διαθέσεις και την βουλιμία τους για τα νέα φιλέτα καμένης γης που θα πέσουν στα χέρια τους, την επαύριο της καταστροφής, εκεί στην «Ιόνια Οδό».

Είναι ένας κόσμος μιας ημι-διαλυμένης τοπικής αυτοδιοίκησης, που παρά τις επιδοτήσεις και τη διαπλοκή, ή ακριβώς γι αυτό, έδειξε ανίσχυρη να αποφύγει την καταστροφή ή να ελαχιστοποιήσει το εύρος της.

Είναι ένας κόσμος που ανοίγει διάπλατα τις κερκόπορτες του εθνομηδενισμού, όπως φάνηκε και με τα βιβλία της Ιστορίας, ένας κόσμος που ποδηγετείται απ' ευθείας από τις ξένες πρεσβείες, ή μάλλον την Πρεσβεία. Αυτός ο κόσμος όχι απλώς δεν αντιστέκεται στον τουρκικό επεκτατισμό, αλλά πασχίζει με τους νέους Φαναριώτες, επιχειρηματίες και διανοούμενους, να κερδίσει μερικά ψίχουλα από τον νέο-οθωμανισμό που στήνεται στα Βαλκάνια με τις ευλογίες των Αμερικανών.

Είναι ο κόσμος της μεταπολιτευτικής Εγωκρατίας, που διέλυσε κάθε στοιχείο κοινότητας, αδελφότητας, αλληλεγγύης, και συγκρότησε μία κοινωνία έτοιμη να εγκαταλείψει οποιαδήποτε συλλογική δράση, αρκεί να σώσει το δικό της σπίτι της, το εξοχικό της ή το αυτοκίνητό της όλους εκείνους τους λατρευτικούς ναούς της προσωπικής της βολής. Και όποιος νομίζει ότι υπ' αυτό το καθεστώς μπορεί να λειτουργήσει οποιοδήποτε κράτος ή μηχανισμός διάσωσης είναι βαθιά γελασμένος.

Η κοινωνία μας ήταν ήδη σάπια ολοκληρωτικά στην κορυφή της, τις οικονομικές και τις πολιτικές ελίτ, αλλά η γάγγραινα έχει προχωρήσει και στο ίδιο το λαϊκό σώμα. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα γεγονότα γονάτισαν έναν εξασθενημένο οργανισμό, μεταβάλλοντας μια μεγάλη καταστροφή σε μια τεράστια τραγωδία.

Η έκκλησή μας, πέρα από την αυτονόητη πλέον αλληλεγγύη, πέρα από τη συστράτευση όλων των Ελλήνων για τη μέγιστη δυνατή αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών των χωριών και των δασών, πηγαίνει πολύ πιο μακριά: Είναι μία έκκληση να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της πτώσης. Ένας λαός δεν χρειάζεται μόνον επιδοτήσεις-ψίχουλα, γάλατα νουνού και ρετάλια για να ξεπεράσει μία μεγάλη καταστροφή. Χρειάζεται προπάντων όραμα, να πιστέψει σ ένα μέλλον καλύτερο ώστε να βρει κουράγιο ν ανασυγκροτήσει το παρόν.

Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα, έναν νέο πατριωτισμό: Έναν πατριωτισμό που θα αντιμάχεται τον παρασιτικό, χρησιμοθηρικό ελληνικό καπιταλισμό που πλέκει ένα σάβανο υποταγής και διάλυσης για όλη την χώρα. Χρειαζόμαστε, εντέλει, έναν νέο κόσμο, διαποτισμένο με βαθιά οικολογική συνείδηση και πρακτική. Χρειαζόμαστε να ψάξουμε βαθιά κάτω από το χρώμα του χρήματος, του τσιμέντου και της εγωπάθειας, το χαμένο μας πρόσωπο την Ελλάδα των παραδόσεων του σεβασμού της φύσης, της συνεργατικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα νέο αντιστασιακό ήθος που παθιασμένα θα πολεμήσει τον αυτοκαταστροφικό μας εαυτό.

Έτσι ώστε να αρχίσει κάποτε μια πορεία αντιστροφής του κλίματος της διάλυσης και του ετσιθελισμού, που βαφτίζεται «δικαιώματα», προς την υπευθυνοποίηση και την ενίσχυση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Μόνον έτσι δεν θα πάνε χαμένα τα θύματα αυτής της τραγωδίας.

Και το γεγονός πως δεκάδες δήμοι προσπαθούν να οργανώσουν τους πολίτες προς την κατεύθυνση της επαγρύπνησης και της αυτοπροστασίας, πως χιλιάδες εθελοντές συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, αποτελούν ενδείξεις πως τα αντισώματα της κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και ανάτασης υπάρχουν. Πως οι Έλληνες, έχοντας φθάσει στο «τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα» μπορούν να αρχίσουν ίσως μια πορεία ανασυγκρότησης.

Αναγκαίο βήμα σε μια τέτοια πορεία θα είναι να αποκρουστούν οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των καναλιών, των υπαλλήλων των πρεσβειών και των ηγετίσκων που παριστάνουν τους εκπροσώπους του λαού, οι οποίοι επιχειρούν όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση των υποκλοπών , να συκοφαντήσουν προκαταβολικά κάθε υπόνοια για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού και να προωθήσουν την εκλογή του εκλεκτού της υπερδύναμης στην Ελλάδα, και την αποτυχία του Παπαδόπουλου στην Κύπρο. Η απόκρουση αυτής της απόπειρας, αποτελεί χρέος τιμής στη μνήμη των νεκρών και ουσιαστική συμβολή στην κατεύθυνση της υπευθυνοποίησης και της ενίσχυσης της συνοχής της κοινωνίας μας.

Είναι αλήθεια πως για πολλά χρόνια αφήσαμε, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, τα πράγματα να βαδίζουν ανεξέλεγκτα προς τον εθνικό, τον κοινωνικό και τον περιβαλλοντικό μηδενισμό. Είναι καιρός λοιπόν να αποπειραθούμε μια αυθεντική ανάταση, που επιτέλους θα υπερκεράσει τα δύο κόμματα της αφασίας και τους λοιπούς κομματικούς κομπάρσους.


28 Αυγούστου 2007
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΔΗΝ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΗΞΗ

33 σχόλια:

Greg είπε...

Διαβάζουμε και την άποψη
της λοκαντιέρας
του Χρήστου
του εξαποδώ
της ange-ta

Greg είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Greg είπε...

Οι "οικολόγοι" της Ελευθεροτυπίας επίσημου (πλέον) όργάνου του ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Έτσι για να μένει...

Unknown είπε...

Ψηφίστε μικρά κόμματα

Φισικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ είναι"μεγάλα"...

Ανώνυμος είπε...

η οικοδομή και η κατανάλωση είναι στο DNA της ελληνικής οικονομίας. Οι μεγαλύτερες εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρίες είναι οι τράπεζες που πωλούν στεγαστικά, οι τσιμεντοβιομηχανίες, η Βιοχάλκο που πωλεί σίδερα οικοδομής και οι κατασκευαστικές. Χάσαμε το τραίνο της πληροφορικής και της τεχνολογίας γιατί ο εκσυγχρονιστής Σημίτης έλεγε πως δεν θα γίνουμε Ιρλανδία. Μάλιστα εγώ θα έλεγα πως γίναμε Λιβύη, είναι και ο πρώην σύντροφος Καντάφι.
Kαι το σημαντικοτερο, τα καμμενα δαση ξαναφυτρωνουν τα καμμενα μυαλα οχι.
Και κλεινω ΟΧΙ επιτελους στους πρωην τηλεδικαστες νυν τηλε-πυραρχους

Greg είπε...

@γρηγόρης

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑΣ έγινε ιδιαίτερα μεγάλος από τότε που απορρόφησε και τον παλιό μου συνάδελφο στο Μαθηματικό τον ΝΤΑΒΑΝΕΛΟ!!!

Ίσως η της συγκεκριμένης μορφής εξωκοινοβουλευτική αριστερά που υπηρετούσε τόσα χρόνια, τον υποχρέωνε να διαφωνεί με τον Συνασπισμό (και να δέρνεται με τους Ρηγάδες) όταν είχε την Ελληνική σημαία στο σήμα του. Τώρα που ακολουθεί την εξαμερικανισμένη παγκοσμιοποίηση βιάσθηκε να ενταχθεί... Εθνομηδενιστής γαρ!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Ψήφο στα "μικρά" κόμματα και ιδιαίτερα στο Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο με συνέπεια και μχητικότητα υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις απόψεις της Εναλλακτικής Πατριωτικής Αριστεράς. Το ΑΣΚΕ κατεβαίνει σε 24 εκλογικές περιφέρειες (βλέπετε δεν δέχετε χρήματα από το κράτος...). Για περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις του ΑΣΚΕ και τους υποψηφίους στο www.aske.gr, αλλά και στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ange-ta είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλίτερη λούμπα, απο το να υποθέτει κάποιος, ότι γίνεται επίθεση από εξωγενείς παράγοντες.
Διότι:
1. σαν λαός απαλασόμαστε από την ευθύνη μας. Ενώ δεν πρέπει

2. ομοίως απαλάσουμε τους πραγματικούς εμπρηστές που είναι η κυβέρνηση. Ενώ δεν πρέπει

3. Οταν δεν ερευνάς σωστά την ιστορία, αφήνεις της Ρεπούση να την γράφει.

Εδώ greg μου,
χρειάζεται σκληρή κριτική στον ελληνικό ωχαδελφισμό.
Χρειάζεται να ξυπνήσει το αίσθημα ευθύνης για τη φύση, που είναι το σπίτι μας και η ιστορία μας και ότι στο καλό συνδέεται με αυτό που πιπιλάμε ότι είναι η πατρίδα μας.
Ποιός είναι αυτός ο ποιητής που γράφει:
Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;
Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι
και κάθε χώρα της με τα χωριά;
κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει;
κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;
Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα
αρχαία μνημεία της χρυσή στολή
που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα
μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί;
Ολα πατρίδα μας! κι αυτά κι εκείνα,
και όσα έχουμε μες τη καρδιά

Οταν μιλάς για εξωγενείς παράγοντες και για επιθέσεις από τους αμερικάνους επειδή ο Καραμανλής αγοράζει ενέργεια από τον Πούτιν, τότε κάθε αίσθημα ευθύνης διαλύεται και στη θέση του μπαίνει το αιώνιο:
ΑΥΤΟΙ φταίνε!
Ποτέ εμείς!

Αλλά, εμείς φταίμε και γιατί ψηφίζουμε Καραμανλή και γιατί πετάμε τα σκουπίδια μας παντού και γιατί είμαστε σήμερα ο πιο αδιάφορος λαός για το περιβάλον και γιατί οδηγάμε τα φέρετρα 4χ4 μέσα σε μία άκρως μολισμένη Αθήνα και γιατί λαδώνουμε για να πάρουμε το συγχωροχάρτι καυσαερίων και και και .......
Το δε δυστύχημα, είναι ότι στη χώρα μας, η αριστερά και η οικολογία βρίσκονται σε πλήρη διάσταση, ενώ δεν θα έπρεπε.

Μπορείς να λές ότι θέλεις, αλλά απαγορεύεται να μιλας για το περιβάλον. Και αυτή η προπαγάνδα διαδίδεται από τη δεξιά και την ακροδεξιά. Τώρα γιατί πέφτει στη λούμπα και το άρδην, δεν το αντιλαμβάνομαι.
Αγόρασα εχτές το΄"αρδην" και στη δεύτερη σελίδα έχει ένα εξαιρετικό άρθρο, περι ωχαδελφισμού, που δεν συμμερίζεται καμία απόψη για εγωγήινους.
Το αντίθετο, διαβάζοντάς το, σκέφτηκα, ότι θα μπορούσα να το έχω γράψει εγώ.
Οσο για τον Μίκη, ε Μίκης είναι αυτός. Τι περιμένεις. Σίγουρα πάντως, δεν θα είχες προβάλει τις απόψεις του περί Οτσαλάν.
Δηλαδή, όποτε μας τεριάζει τον αναφέρουμε, όποτε δεν μας τεριάζει δεν τον αναφέρουμε.

vangelakas είπε...

ρέ σύ γκρέγκ ξέρεις τί είναι απίστευτα γελοίο;

μιά υπουργός σημαντικού υπουργείου, λίαν σημαντικού, νά αναφέρη ότι θεωρεί, ότι πιστεύει , ότι φαντάζεται ότι οι κάψαντες τό φυλάκιο στό σύνταγμα, κάψαν καί τά δάση.

Μά συγγνώμη, αυτό τό κράτος έχει ή όχι μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πληροφοριών;

Κάνουν κάτι αυτοί;

Εάν κάνουν, γιατί δέν συλλαμβάνουν κάποιους;

Εάν δέν κάνουν γιατί δέν τούς αλλάζουν οι προϊστάμενοί τους;

Εν πάση περιπτώσει, η Ντόρα ομιλεί σάν αντιπολίτευση, σάν στέλεχος υπηρεσίας η οποία καμία μά καμία σχέση έχει μέ τούς γνωρίζοντες. Αυτά.

όσον αφορά τάς εκλογάς, ξέρεις ότι είμαι παλαιοακροδεξιός...

εξαποδώ είπε...

@ange-ta

Νομίζω ότι το κείμενο του "Άρδην" είναι από τα λίγα κείμενα που βάζει τόσο κεντρικά το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών και την ανάγκη για ένα άλλο σύστημα αξιών που θα έχει σαν επίκεντρό του την οικολογία. Και μάλιστα το κάνει αυτό, παρ' όλο που προβαίνει στην πολιτική εκτίμηση ότι υπάρχει κάποιου τύπου σχέδιο πίσω από αυτές τις φωτιές (το ίδιο επανέλαβε μόλις σήμερα και η Παπαρήγα, εννοώντας τα συμφέροντα γης). Δηλαδή, κι εκεί είναι η διαφορά με τους "ασύμμετρα συνωμοσιολoγούντες", δεν σημαίνει ότι επειδή κάνεις μια πολιτική εκτίμηση ακυρώνεις τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού ή την συνολική κατάσταση σήψης και ωχαδερφισμού στην κοινωνία. Το αντίθετο!

Κι επιστρέφω στο ζήτημα της πολιτικής εκτίμησης γιατί είναι ουσιώδες. Ούτε εσύ, ούτε εγώ έχουμε στοιχεία να αποδείξουμε τι ακριβώς έγινε με τις φωτιές. Ενδείξεις μπορεί, στοιχεία όχι. Ούτε είναι η δουλειά μας να γίνουμε Πουαρώ. Όντας πολιτικά ενεργός ή ενεργή, είσαι υποχρεωμένος συχνά να σταθμίζεις καταστάσεις με βάση μιαν ανάλυση χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία. Οφείλεις να την κάνεις, όμως! Όταν υποστηρίζεις εσύ την αυτοανατίναξη του περιβάλοντος (και καλά κάνεις) σου απαντώ γιατί όχι το αντίθετο, δηλαδή οργανωμένο σχέδιο; Και στην μια περίπτωση και στην άλλη και οι δυό μας, υιοθετούμε ένα σενάριο αποκλείοντας ένα άλλο που έχει κι αυτό, όμως, πιθανότητες να είναι αληθινό!
Τώρα, αν κάποιοι βρίσκουν "ασύμμετρες απειλές" για να δικαιολογήσουν τα αίσχη τους ή για να αθωώσουν τον "λαό" και τον τρόπο ζωής μας, δεν με αφορά αυτό! Όσοι, όμως, κάνουμε την πολιτική εκτίμηση για πιθανά οργανωμένο σχέδιο, δεν σημαίνει ότι έχουμε το ίδιο κίνητρο με τους προηγούμενους. Το τσουβάλιασμα δεν είναι η ενδεδειγμένη πρόταση. Για παράδειγμα κι εσύ μιλάς για "αυτοανάφλεξη" της φύσης και ο Αλαβάνος. Εσένα σε σέβομαι (παρ' όλο που έχω άλλη εκτίμηση από σένα) γιατί ξέρω ότι το κάνεις συνειδητά και αγνά, θεωρώντας ότι ο πλανήτης έχει φτάσει στα όριά του και αυτά είναι τα πρώτα σημεία της επερχόμενης καταστροφής. Τον Αλαβάνο τον χλευάζω, γιατί ξέρω καλά ότι το κάνει για να δικαιολογήσει πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές του χωρίς να τον νοιάζει τίποτε. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να υποστηρίζει και τ' αντίθετα. Εσένα σε "καίει" η αγωνία για τον πλανήτη, αυτόν να μην του χαλάσει η αντιΝΔ γραμμή και η προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ... Ας μείνουμε μακριά, λοιπόν, από το τσουβάλιασμα. Και αυτό ισχύει για όλους μας.
Συγγνώμη για την σεντονιάδα...

Greg είπε...

@ange-ta και vangelaka

Παρ' ότι με κάλυψε ο "εξαποδώ" θα επιχειρήσω κι' εγώ δυό λόγια.

Το κείμενο κατακεραυνώνει σε όλο του το εύρος τον ωχαδελφισμό, την ανικανότητα και όλα όσα τονίζεις. Μελανώτατα μάλιστα! Και θα συνεχίσω με προσωπικές εμπειρίες (μια και έζησα τις παρυφές της φωτιάς για μια βδομάδα)

Άρα το ζήτημα που μάλλον θα συζητήσουμε είναι ο διαχωρισμός των ελλήνων (το κατάφερε ο Αλαβάνος γιατί ο Γιωργάκης είναι ανίκανος και σ' αυτό...) σε αυτούς που αρνούνται κάθετα κάθε οργανωμένη επίθεση και στους άλλους.

Προσωπικά δεν αποκλείω τα πρακτοριλίκια. Εδώ όταν υπηρετούσα στο τριεθνές δεν έχεσα ποτέ βράδυ ελληνκό χώμα! :-) Φαντάζομαι το ίδο κάνανε και οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι... :-(

Και εξηγούμαι:

Βγαίνει το "χαζό" της παρέας και μιλάει για "ασύμμετρη απειλή". Μετά το "προειδοποιητικό" ΒΗΜΑ και πολλούς άλλους (Europol). Ο Καραμανλής βγάζει διάγγελμα (το ίδιο κι' ο Παπούλιας) ένα κλίκ πρίν απο το χαραχτηρισμό του σε πολεμικό.... Η Ντόρα μια και όλα δείχνανε το "αφεντικό" βιάζεται να το ονομάσει τρομοκρατία! Ο ΓΑΠ και ο τζουτζές του ΠΑΣΟΚ Αλαβάνος αγωνιούν μπας και αποδειχθεί κάτι τέτοιο, μια και κάτι τέτοιο οδηγεί τουλάχιστον σε συσπείρωση περί την Κυβέρνηση. Άσε που δεν θα περνάει νέο σχέδιο ΑΝΑΝ για τα επόμενα 200 χρόνια... Όλοι θέλουν να το μαζέψουν αλλά πώς να το κάνουν; Κι' έτσι λέει έκαστος το μακρύ και το κοντό.

Στον Υμηττό δεν έχει χωματερές. Το ίδιο και στον Ταΰγετο και σε διαβεβαιώ ούτε στα Τρόπαια στη Καρύταινα ή στου Λάλα. Το πυροδοτημένο κινητό και οι δεκάδες φωτιές τα μεσάνυχτα δεν είναι αποτέλεσμα των σκουπιδιών.

Αναρωτιέμαι δε. Γιατί πρέπει να αποκλεισθεί μια λογικότατη δυνατότητα; Ρίχνει πίσω την οικολογία; Δεν νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν μου υποδείξεις τον κώλο που έχεσε, δεν πρόκειται να πιστέψω, γκρεγκ, ότι έχεις πατήσει σκατά. Απλό δεν είναι; Κι ας βρωμάνε αυτά από χιλιόμετρο.

Πρόκειται για την τυπική προεκλογική λογική της ελάχιστης αντιπολίτευσης του Πάσοκ και του συρίζα. Εάν θέλανε να κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση θα μιλούσανε όχι μόνο εναντίον της κυβέρνησης των σαλτιμπάγκων, αλλά και εναντίον του εκσυγχρονισμού (που διαμόρφωσε μία κοινωνία έτοιμη να καεί), εναντίον των κανιβάλων της τουριστικής ανάπτυξης και της κάθε Ιονίας οδού, εναντίον των υπέρ-διεφθαρμένων Δήμων που το μόνο που ξέρουν είναι να τα αρπάζουνε κολυμπώντας στην διαπλοκή.

Αυτή, μάλιστα, είναι αντιπολίτευση. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.

Υστερόγραφο: Το εκλογές-μαντινάδα του πάλαι ποτέ Νιόνιου το θυμάσαι; Κάπου έλεγε "στον εκλογών του '77 γυρίζαμε τους βάλτους"... 30 χρόνια μετά το '07 οι βάλτοι της πολιτικής μας ζωής μας εκδικούνται- και κάπως έτσι ξεχειλίζει λάσπες η πολιτική ζωή του τόπου...

Ανώνυμος είπε...

''Είναι καιρός λοιπόν να αποπειραθούμε μια αυθεντική ανάταση, που επιτέλους θα υπερκεράσει τα δύο κόμματα της αφασίας και τους λοιπούς κομματικούς κομπάρσους.''
Δηλαδή ποιά είναι η πρόταση εδωνά;
ΛΕΥΚΟ; ΑΚΥΡΟ; ΑΠΟΧΗ;

Greg είπε...

ΌΧΙ ΛΕΥΚΌ, ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟΧΗ!

Δεν ψηφίζουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ άρα και Σύριζα, δεν ψηφίζουμε ΛΑΟΣ (εδώ θα κανω τα στραβά μάτια μόνο για τον Βαγγέλακα, μια και δυστυχώς ή ευτυχώς στας Ευρώπας η αντιπαγκοσμιοποιητική στάση είναι κυρίως από δεξιά...).

Ότι άλλο θέλετε ψηφίστε το ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ.

Δεν σας πιέζω :-) :-)

Greg είπε...

@Σκατζοχερ

Φοβάμαι μην ενισχύσω την ξενοφοβία και τον ρατσισμό (συγνώμην την τριχοφοβία...) και έτσι δεν στον δείχνω!

Όπως και διαψεύδω επ' ευκαιρία, ότι οι τουρκόγυφτοι (συγνώμην ΡΟΜΑ) είναι κλεφταράδες.. Φταίει ο ωχαδερφισμός των τραπεζοϋπαλλήλων που οι γυφταραίοι παίρνουν ΤΟ ΞΕΝΟ ΒΟΗΘΗΜΑ!

Αναμένω επιβράβευση από το παρατήριο του Ελσίνκι για την παραπάνω αντιρατσιστική δήλωση...

vangelakas είπε...

χαχαχαχαχα!

Greg είπε...

Ένα ωραίο βιντεάκι για την ασύμετρη απειλή των εφημερίδων από τον Ίωνα

ange-ta είπε...

Greg; λες:
"Γιατί πρέπει να αποκλεισθεί μια λογικότατη δυνατότητα"
1. Γιατί δεν είναι λογική, αλλά είναι Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΦΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ
2. Γιατί η ιστορία δεν ερμηνεύεται με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλα με σενάρια επιστημονικά
3. Γιατί, ο μόνος που ωφελείται απο το σενάριο των εξωγήινων είναι η ΝΔ.
4. Γιατί καμία παγκόσμια ελιτ, δεν έχει ανάγκη μιας καμένης γης.
5. Γιατί ακόμα και να υπάρχουν εμπρηστές, δεν θα ξεπερνούσαν το μικρό ποσοστό.
6. Γιατί σε μια χώρα που δουλεύει η πρόληψη και το κράτος, οι εμπρηστές θα έκαιγαν θάλασσες και όχι δάση, δηλαδή ο εμπρησμός του θα πήγαινε στράφι.
7. Γιατί, όπως εγραψα και στον "Γάτο" όποιος μιλάει σήμερα για τρομοκράτες, πετυχαίνει με ενα σμπάρο δύο τριγώνια:
7.1. Το μπαγλάρωμα των δήθεν τρομοκρατών, με το νόμο και με τη βούλα
7.2 τον εφησυχασμό για τα σήματα που δίνει ο πλανήτης.
8. Γιατί εγώ προσωπικά έχω κουραστεί να ακούω, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.
9. Γιατί δεν είναι ποτέ, μα ποτέ δυνατό να υπάρχει, μία τέτοια οργάνωση, που να βάζει μέσα σε μία βδομάδα 200 φωτιές ταυτόχρονα, επί δεκάδες χρόνια και πάντα να συλλαμβάνουν γριές και γέρους και ξεμωραμένους.
10. Γιατί αν υπήρχε μια τέτοια οργάνωση αποσταθεροποίησης τους ελληνικού κράτους, θα έκανε φανερή τη παρουσία της και τα αιτήματά της.

Δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια άφεσης αμαρτιών.
Καλή είναι η οργή σας για τον σύριζα, αλλά δεν ερμηνεύει κανένα φαινόμενο, απλά δημιουργεί εντυπώσεις.

Δεν είμαι δεξιά, δεν είμαι σύριζα, δεν είμαι κκε, δεν είμαι λαος.

ange-ta είπε...

@ Εξαποδώ
"στην πολιτική εκτίμηση ότι υπάρχει κάποιου τύπου σχέδιο πίσω από αυτές τις φωτιές"
Οταν λές πίσω από αυτό κρύβεται μια συνωμοσία, αυτό είναι ντεντεκτιβισμός και όχι πολιτική εκτίμηση. Γιατί πολιτική εκτίμηση δίνει ερμηνείες.
Οσο για μένα, έχω δώσει τουλάχιστον 20 λόγους δεξιά και αριστερά, στο γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ, αλλά είναι ο πλανήτης που στέλνει τα ύστατα μηνύματα, που εμείς οι μικροί άνθρωποι συνεχίζουμε να τα αγνοούμε προκλητικά!
Και τέλος θα σου πώ, ότι η Παπαρήγα, μόνο τέτοια λέει. Αν δεν τα έλεγε, δεν θα μίλαγε ποτέ. Τι άλλο μας λέει το κκε, παρά τέτοια σενάρια μια ζωή ολόκληρη, επειδή προφανώς δεν έχει πολιτική σκέψη;

ange-ta είπε...

Εξαποδώ¨
"Ούτε εσύ, ούτε εγώ έχουμε στοιχεία να αποδείξουμε τι ακριβώς έγινε με τις φωτιές"
Πάντως στοιχεία για την πορεία του κλίματος έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!
Και η αυτοανάφλεξη, δεν είναι καμία εφεύρεση δική μου. Γίνεται στη φύση από τότε που υπάρχουν φυτά, που τρώνε CO2 εκπνέουν O2.

εξαποδώ είπε...

@ange-ta Καλημέρα

Συγγνώμη που ξαναπαίρνω το λόγο (υπόσχομαι ότι είναι η τελευταία φορά σ' αυτή τη δημοσίευση!) αλλά
κανείς, εκτός από τους καραγκιόζηδες τύπου Πολύδωρα, Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη, δεν μιλάει για "οργάνωση-φάντασμα" ή για "ασύμμετρη απειλή"! Εξακολουθείς να χρεώνεις πράγματα που ουδέποτε έχουν ειπωθεί, τουλάχιστον από κάποιους σχολιαστές.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν "οργανώσεις" που να μπορούν να βάλλουν ακόμη και 200 φωτιές σε μια μέρα, η απάντηση είναι ΝΑΙ (δεν χρειάζεται δα και πολλούς ανθρώπους!). Μόνο που είναι κρατικές και όχι "τρομοκρατικές". Στο ερώτημα αν υπάρχουν λόγοι για κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι πάλι ΝΑΙ. Και οι λόγοι είναι γεωπολιτικοί και ταυτρόχρονα μήνυμα σε νυν και μελλοντικούς κυβερνώντες για το ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό.
Στο ερώτημα αν μπορώ να το αποδείξω, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ούτε εσύ μπορείς να αποδείξεις το δικό σου σενάριο κι ας μιλάς για επιστημονικά δεδομένα (και τα στουπιά, τα κινητά, οι φωτοβολίδες, κλπ, πραγματικά δεδομένα είναι, δεν είναι φανταστικά). Εκτιμήσεις, όμως, μπορώ να κάνω και μάλιστα πολιτικές. Αν, λοιπόν, υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να οργανώσει μια τέτοια καταστροφή και έχει και λόγους να το κάνει, αυτός είναι η αμερικανική υπερδύναμη.
Μια τέτοια πιθανότητα ούτε σημαίνει ότι αθωώνει τα τερατώδη σφάλματα και την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, ούτε ότι χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου ούτε ότι στηρίζει τον Καραμανλή και τον παρουσιάζει σαν νέο Τσε(χεστήκαμε για τον Μπούλη). Το εντελώς αντίθετο. Αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για άμεση δράση και αλλαγή πορείας της χώρας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ: Οικολογικό, παραγωγικό, εθνικό και διεθνές, πολιτισμικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια σε όλα τα ενδεχόμενα με τη δικαιολογία να μην στηριχτεί ο Καραμανλής! Το ζήτημα είναι η προστασία της χώρας και του λαού και όχι τα μικροπολιτικά παιχνίδια των κυρίαρχων πολιτικών κοπράνων...

Αϊάσανθος Ίων είπε...

Μια τοποθέτηση για τις προσεχείς εκλογές: Γιατί "όχι λευκό, ούτε άκυρο ούτε αποχή"; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλα αυτά τα ιδεώδη, όλη αυτή η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ στάση ζωής που –πολύ σωστά– υποστηρίζετε, ΜΟΝΟΝ ΕΞΩ από την απάτη του κοινοβουλευτισμού είναι δυνατόν να ανθήσουν, και αυτό ακριβώς είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ: να δημιουργήσουμε μία αληθινή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, απαλλαγμένη από τις αόρατες αλυσίδες των κομματικών παραρτημάτων της εξουσίας, τη μεθοδευμένη αλληλοεξόντωση, τον ανταγωνισμό και την ιδιοτέλεια.
Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι με τη συμμετοχή μας σε αυτή την παρωδία δεν κάνουμε τίποτε άλλο απ’ το να νομιμοποιούμε τους δεσμοφύλακες και τους ολετήρες μας; Πότε θα βρούμε τη δύναμη να μην παγιδευόμαστε στις καταστάσεις πίεσης ή «έκτακτης ανάγκης» που αυτοί διαμορφώνουν ανελλιπώς; Πότε θα απελευθερώσουμε το πνεύμα μας, ώστε να μπορέσει να διακρίνει καθαρά τους τρόπους για την έξοδο από αυτό το αδιέξοδο; Πότε θα πάψουμε να ιδεολογικοποιούμε και να «εκλογικεύουμε» τα αυτονόητα, να πέφτουμε ξανά και ξανά στην ίδια παγίδα και μετά να βρίσκουμε νέες «λογικές» εξηγήσεις για την προηγούμενη αποτυχία μας, επαναλαμβάνοντάς την έτσι εσαεί;
Και σε τι πραγματικά ουσιώδες μπορούμε να ελπίζουμε αν ψηφίσουμε κάποιο άλλο κόμμα (άσε που και αυτό, έτσι που λειτουργεί το σύστημα, θα αναλάβει να παίξει ένα ρόλο στο πλαίσιο του καλοστημένου θιάσου του, όπως συμβαίνει και με το ΚΚΕ); Επιπλέον, έστω και αν υποθέσουμε ότι κάποτε μπορεί με μια τέτοια ψήφο να επιτευχθεί κάτι πραγματικά ουσιώδες (που το αποκλείω), ΠΟΤΕ θα γίνει αυτό; Μετά από δύο χιλιετίες, όταν πια δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε πλανήτης Γη;
Αυτή η «δημοκρατία» εξυπηρετεί καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα τις νοσηρές και ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ επιδιώξεις εκείνων που διαφεντεύουν τη Γη, και γι’ αυτό ακριβώς την εξάγει ο Μπους στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Εάν δεν τους εξυπηρετούσε, θα ήταν παράνομη.
Αξίζει να προσθέσω εδώ (και για την ειρωνεία του πράγματος...) ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία θεωρείται ξεπερασμένη ακόμα και από ανθρώπους που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας ανέλυαν ποιο σύστημα πιστεύουν ότι πρέπει να πάρει τη θέση της. Μήπως μια ψευδεπίγραφη παγκόσμια δημοκρατία, με τη σύσταση παγκόσμιου κοινοβουλίου, για το οποίο οι αρχηγοί τους υπέγραψαν ήδη έκκληση (http://theamapati.wordpress.com/page/5/), ώστε να επαληθευτούν πλήρως τα περίφημα Πρωτόκολλα;
Χρέος μας είναι να αναζητήσουμε και δημιουργήσουμε εκείνο τον τρόπο ζωής που θα τους τραβήξει ως διά μαγείας το έδαφος κάτω από τα πόδια και θα τους πετάξει ειρηνικά κι οριστικά στον Τάρταρο, εκείνη τη μορφή οργάνωσης που συνάδει στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και όχι στη ζούγκλα των τεράτων. Και οι καιροί ου μενετοί...
Μία πρώτη δράση για να τους τραβήξουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια είναι η αποχή (και μόνον η αποχή, διότι με το λευκό και το άκυρο δεν εκφράζεται η μόνιμη και πλήρης αποδοκιμασία της εκλογικής απάτης).

Ανώνυμος είπε...

@ greg
Δηλαδή βρε Greg, να ψηφίσουμε ΚΚΕ;
Αυτό βγαίνει από την απάντησή σου στο ερώτημά μου;

Αϊάσανθος Ίων είπε...

@ange-ta, καλημέρα κι από εμένα

Αφού σημειώσω ότι συμφωνώ πλήρως με την απάντηση του εξαποδώ, επίτρεψέ μου, σε παρακαλώ, να σχολιάσω –πηγαίνοντας στα άκρα– μόνο έναν από τους «τουλάχιστον 20 λόγους» για τους οποίους πιστεύεις ότι δεν υπάρχει συνωμοσία, τον υπ’ αριθμόν 4: «Γιατί καμία παγκόσμια ελίτ, δεν έχει ανάγκη μιας καμένης γης».
Λοιπόν, είσαι βαθιά νυχτωμένη. Και δεν είσαι –φευ!– η μόνη...
Λοιπόν, συνωμοσία ΥΠΑΡΧΕΙ (εδώ και χιλιετίες...), και στην εδώ εκδίπλωσή της συνεισφέρουν όλοι οι πολιτικοί μας αστέρες, μηδέ εξαιρουμένου, φυσικά, και εκείνου που ίσως δεν επέδειξε την «πρέπουσα» διαγωγή, δηλαδή του Καραμανλή.
Ξέρω πως ακούγεται τρελό, ξέρω πως δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου, αλλά, το επαναλαμβάνω, είσαι βαθιά νυχτωμένη. Και συνωμοσία υπάρχει, και ελίτ που θέλει γη όχι μόνο καμένη, αλλά ολοσχερώς κατεστραμμένη! Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! Δεν είναι του παρόντος να επεκταθώ περισσότερο...
ΥΠΟΨΙΑΣΟΥ! ΨΑΞΕ! ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΘΑΡΑ!
ΑΝΑΣΥΡΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ, ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ) ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ, ΤΗΣ ΦΡΙΚΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΑΣΙΜΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει πρώτα να πετάξεις από πάνω σου κάποιες αλυσίδες – πράσινες, εν προκειμένω, αφού, αν κατάλαβα σωστά, δεν δεν είσαι ΠΑΣΟΚ. Τότε θα μπορείς, ελπίζω, να μιλάς πιο πειστικά για τις δικές μας ευθύνες, για τα ύστατα μηνύματα που στέλνει ο πλανήτης και όλα αυτά τα ωραία, χωρίς να αναπαράγεις τον γεμάτο νέες παγίδες λόγο, π.χ., του Αλ Γκορ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα σοκαρισμένος τα γεγονότα.
Μετά όταν είδα τη "γραμμή" που ακολούθησαν τα κανάλια και εφημερίδες νόμισα ότι μου κάναν λοβοτομή.

Ήταν λες και το ξέραν ότι θα γίνει και είχαν έτοιμο το σχέδιο να με λοβοτομήσουν.

Αμφισβητείται και ζητούνται αποδείξεις για το αν οι φωτιές μπήκαν κατα συρροή και μεταμεσονύκτιες ώρες.
Μα αρχικώς μας δείχναν live που και πότε μπαίναν οι φωτιές.

Από γνωστούς μου που είναι ΠΑΣΟΚ ακούω ακόμα ότι τις φωτιές τις έβαλε η ΝΔ. Παρντόν?

Το μόνο που θυμάμαι από τις μεταδόσεις είναι η "ανυπαρξία του κράτους" , "μας άφησαν αβοήθητους" και τέλος πάντων ημεγάλη έκπληξη όλων για τη δυσλειτουργία του κράτους.
Ερώτηση: Πού ζούσαν όλοι αυτοί πριν;

Το άλλο που κατάφεραν τα κανάλια είναι να ρίξουν τόσο πολύ τους πυροσβέστες στα μάτια του κόσμου ώστε να τους πετροβολούν! Μετά πετούσαν και ένα "ήρωες" για να ξεκαρφωθούν.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέει ο εξαποδώ.
Τα στατιστικά που βγαίνουν και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ !!! ότι σε 5 μέρες κάηκε ότι είχε καεί τα προηγούμενα 10 χρόνια τι λένε;
Μπορεί να λένε ότι μόνο 1 στους 100 πυροσβέστες έσβηνε και οι άλλοι παίζαν τάβλι;

Ή (και θα υποπέσω στη μέγιστη πρετεντερική αμαρτία) λένε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ;

Και τέλος δηλώνω ότι δεν είμαι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ.
Αλλά η μεγαλύτερη ζημιά που έπαθα αυτές τις μέρες είναι να εύχομαι κρυφά μέσα μου να κερδίσει ο Καραμανλής για να μη γίνει πρωθυπουργός ο Αλαβάνος ... ε συγγνώμη ο Yiorgo ήθελα να πω.

Αλλά απ'την άλλη φοβάμαι τώρα που οι δημοσκοπήσεις δεν του βγαίνουν του Yiorgo ότι θα καεί και η υπόλοιπη Ελλάδα.

Σπύρος είπε...

Eχω κουραστεί να ακούω κλαψιάρικες φωνές που μιλάνε για αυτοανάφλεξη,για την μή οικολογική συνείδηση όλων μας και πάει λέγοντας.
Δεν αντέχω άλλο τον αυτοοικτιρμό τών ΄οικολογικών ψυχών΄.
Μπορεί να είμαι και επηρεασμένος απο τούς αλήτες τύπου Κον Μπεντίντ και Γιόσκα Φισερ και απο τούς επαγγελματιες τής Greenpeace,πού χόρευαν στίς βόμβες ουρανίου στην γιουγκοσλαυία.
Ημουν Καλαμάτα στο πατρικό μου στίς φωτιές.1 η ώρα ξημερώματα Παρασκευής άναψαν 20 επιπλέον στην Μεσσηνία.Απο Φιλιατρά έως Ταϋγετο.
Τοοση σύμπτωση.Ποσα πρόβατα τηλεκατευθυνόμενα απο βοσκούς,κατά Αλαβάνο, να άναψαν ταυτόχρονα??
H αληθεια είναι ότι ζούμε ακομα σε πελατειακό κράτος αισχίστου είδους.
Κανονικοί ραγιάδες.
Το Πασοκ καλλιέργησε καί ανέδειξε στον Νεοέλληνα τα χειρότερά του στοιχεία.Το 80% ειναι ΠΑΣΟΚ.Και ο Καραμανλης πιό έντιμο ΠΑΣΟΚ είναι.
Αυτό που λεει ο Θοδωρος Ζιάκας οτι εάν δεν αποβάλλουμε την τουρκιά απο μεσα μας δέν θα αναστηθούμε.Δεν ξερω εάν υπήρξε απειλή απ΄έξω.Αλλά ουτε η εργολαβική μαφία ρε Αλαβάνε??Οι βοσκοί μόνον και η ΔΕΗ??
Σημερα ο Κυρκος έδεσε το γλυκό.Θα πουνε καποιοι οτι γέρασε.Λαθος.
Αυτος ηταν πάντα.
Τον ζησαμε απο μέσα απο το 1978.Παντα ονειρευόταν τον Αντρέα στον ύπνο του ,αλλα΄αυτός τού έριχνε χυλόπιτες.
Εμενε εκτός βουλής το κκε εσ το 1981 και αυτός φώναζε :'Συντροφοι πάρτε τίς σημαιες .Σημερα νικησε η Δημοκρατία΄.
Και μην μου πεί κανεις οτι προβοκάρω γιατί ήμουν υπευθυνος τής σχολή μου στον τοτε Ρηγα για εξι χρόνια.
Η πώς εσκουζε στο συνέδριο του Μιλωνα το 82 επειδή τα καλοπαιδα του,ο Μαργαρίτης ο τηλεοπτικός,ο Σπυρόπουλος πρώην του αντέννα,ο Γεωργακόπουλος τού αποκομματος Μπιστη και άλλοι ειχαν μεινει απ΄έξω στήν Σπουδάζουσα για το συνέδριο.
Θλιβεροί άνθρωποι πού είχαν ένα όραμα μονον.Να συγκυβερνήσουν.
Αλλά με τούς δικούς τους όρους.
Περιμεναν να τούς φωναξουν τα Πασόκια και να τούς παρακαλέσουν.
Μικρομέγαλοι νάρκισσοι τής δεκάρας.
Για τώρα θα ρίξω Αλέκα.
Αμυντική ψήφος εντελως,χωρίς ιδιαίτερο μέλλον.Μακαρι να με διαψευσει.
Αλλά όταν έχεις απέναντι σου αυτους τούς κρετίνους σε τέτοια στιγμή για την πατρίδα,παίζω άμυνα.
Και ο θεός βοηθός.
Ομως ,ο χώρος που κατά κάποιον τρόπο μιλά για πατριωτική αριστερά είναι επίσης αντιφατικός.
Παράδειγμα το Αντίβαρο.Οι αναλύσεις του για τούς μετανάστες είναι ακραίες.Οι μαρξιστικές αναλύσεις τής Βεργή θυμίζουν ΣΕΚΕ.Προσωπικά έχω ελάχιστα κοινά με αυτούς.To Aρδην κινείται σαφώς σε πολύ πιό ενδιαφέρουσα κατευθυνση
Επίσης.
Θα ξεκαθαριστεί επιτέλους οτι το ΛΑΟΣ είναι ένα κομμα-κατασκευασμα,που προβοκάρει κάθε τι που έχει σχέση με πατρίδα και εθνικά θέματα??
Oτι αποτελεί άλλοθι τού κάθε Μπίστη και κάθε Ανδριανόπουλου??
Το Mega γιατί το πατρονάρει??
Στο βιβλίο ιστορίας γιατί καλούσε τον Αδωνι??
Συνεργάστηκε το ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ στίς δημοτικές εκλογές τής Κερκυρας ,ναι ή όχι??
Τετοια ξεκαθαρίσματα πρεπει να γινουν πιά εντελώς σαφή.
Νάστε καλά.

Greg είπε...

Αφού παρακαλέσω να διαβαστεί (επιτέλους) το αρχικό κείμενο που αποδίδει 1,5 σελίδα για τις ευθύνες μας στο περιβάλλον και στην χώρα και μόνο 0,5 σελίδα για τις ύποπτες από τις εκατοντάδες εστίες φωτιάς, αναγκάζομαι να υπερασπισθώ πάλι αυτή τη 0,5 σελίδα γιατί έτσι το θέλει ο Πασοκοαλαβανισμός (η ange-ta σαφώς δεν ανήκει σ' αυτούς).

Σαφώς το περιβάλλον δίνει μήνυμα. Έχουμε από τα μέσα Ιουνίου το θερμόμετρο να δείχνει στην Αθήνα μέγιστη θερμοκρασία, σταθερά πάνω από 34 βαθμούς! Δυόμισυ μήνες συνεχώς! Έγιναν όμως προ καιρού και στην California τεράστιες φωτιές που έκαιγαν μέρες, αλλά είχαν κανά δυό εστίες. Εδώ μιλάμε για χίλιες!!!

Στο ερώτημα ποιά οργάνωση θα ήθελε καμμένη γή, το αντιπαράδειγμα της Τουρκικής ΜΙΤ είναι λαμπρό. Μάρτυράς μου όλη η Σάμος, όλη η Λέσβος, όλη η Ρόδος κλπ. Αλλά και εμείς αν πρόκειται για φωτιές στο Τσεσμέ κλπ.

Γιατί όχι λευκό, άκυρο κλπ; Διότι θα δοθεί η δυνατότητα σ' ένα διαπλεκόμενο 25% να δώσει αυτοδυναμία σ' ένα από τα δύο κόμματα...

Γιατί όχι ΚΚΕ; Μήπως και βγεί και μας φάει την περιουσία; Ή είναι χειρότερο από τα άλλα 4 κόμματα;

Πώς αλλιώς θα πάρουν το μήνυμα οι κλέφτες;

Ακόμα (αν και δεν θα βγεί) γιατί όχι τον "Παπαθεμελή-Παπαθεμελή απόψε ένας ναύτης το κορμί μου αμελεί"; (επ' ευκαιρία η προχθεσινή διαδήλωση της "βουβής οργής" μου θύμιζε τις διαδηλώσεις για το ωράριο του Παπαθεμελή... Σίκ εντ γκλάμουρ! Πήξαμε στο μαύρο ξώπλατο στη σαγιονάρα και στο κινητό...)

Greg είπε...

Διβάστε μια πλήρως στοιχειοθετημένη ανάλυση για το δέον γενέσθαι της πυρόσβεσης από τον ΠΗΓΑΣΟ

Greg είπε...

Παραδείγματα εμπρησμών για πολιτικούς λόγους και από την ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αϊάσανθος Ίων είπε...

@greg:
Παραθέτοντας τη φράση του αρχικού ιστοσημειώματος: «Είναι καιρός λοιπόν να αποπειραθούμε μια αυθεντική ανάταση, που επιτέλους θα υπερκεράσει τα δύο κόμματα της αφασίας και τους λοιπούς κομματικούς κομπάρσους», ο «ανώνυμος» ερώτησε: «Δηλαδή ποιά είναι η πρόταση εδωνά; ΛΕΥΚΟ; ΑΚΥΡΟ; ΑΠΟΧΗ;»
Κι εσύ απάντησες «ΌΧΙ ΛΕΥΚΌ, ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟΧΗ!», προτρέποντας να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.
Παρατήρηση πρώτη: Έτσι θα αποπειραθούμε την «αυθεντική ανάταση», παίζοντας με τις λέξεις και τους «λοιπούς κομματικούς κομπάρσους»; Διότι, από την απάντησή σου συνάγεται σαφώς ότι υποστηρίζεις πως κάποιοι «κομματικοί» είναι κομπάρσοι και κάποιοι άλλοι, όχι! (Δεν θέλω να πιστέψω ότι έχει επιλεγεί σκόπιμα, ώστε ν’ αφήνει τέτοια «παραθυράκια διαφυγής», η συγκεκριμένη διατύπωση του αρχικού ιστοσημειώματος...)
Εν συνεχεία εγώ επιχειρηματολόγησα υπέρ της αποχής, και ήρθε η απάντησή σου, η οποία αρχίζει με τη φράση «Γιατί όχι λευκό, άκυρο κ.λπ.;» (το κ.λπ. μπήκε αντί της λέξεως «αποχή»...). Όλη η επιχειρηματολογία αυτής της απαντήσεώς σου, βέβαια, αναφέρεται στο λευκό και το άκυρο (γιατί, άραγε;).
Να δεχθώ ότι δεν απευθυνόσουν καθόλου σε εμένα, αλλά μόνο στον ανώνυμο; Ας το δεχθώ, λοιπόν, και ας επιχειρήσω έναν επί της ουσίας σχολιασμό της απάντησής σου.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να πω ότι εσύ ο ίδιος, όταν γράφεις για το ΚΚΕ «ή είναι χειρότερο από τα άλλα 4 κόμματα;», επικυρώνεις την άποψή μου υπέρ της αποχής. Διότι η φράση σου αυτή λέει απλούστατα ότι το ΚΚΕ είναι είτε εξίσου κακό με τα άλλα 4 κόμματα, είτε λιγότερο κακό, αλλά πάντως κακό.
Πολύ φοβάμαι ότι, στο σημείο που έχουμε φτάσει ως χώρα και ως λαός, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο «χείρον» και το «μη χείρον». Διότι, όσο «λιγότερο» κακοί και αν είναι οι εθνοπατέρες που θα αναδείξει η κάλπικη κάλπη στις 16 του μήνα, είναι εξ ορισμού βέβαιον ότι θα επισωρεύσουν την, όποια, δική τους «κακότητα» στην τεράστια ήδη υπάρχουσα. Με άλλα λόγια, από την επικείμενη εκλογή είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι θα διατηρηθούν και επαυξηθούν τα δεινά του τόπου (το αν θα επαυξηθούν λίγο ή πολύ, το θεωρώ προσβολή για την αξιοπρέπειά μας να το συζητάμε), και μαθηματικώς αδύνατον να προέλθει μία ουσιαστική αντιστροφή επί τα βελτίω. Απλή λογική, απλά ελληνικά!
Κατόπιν όλων αυτών, ξαναρωτώ: Ψηφίζοντας ένα λιγότερο, έστω, κακό κόμμα, θα αποπειραθούμε την αυθεντική ανάταση;
Εν συνεχεία, το πρόβλημά σου είναι αν θα έχει αυτοδυναμία το ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα; Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων –κακών, σε κάθε περίπτωση– κομμάτων, αυτό δεν σε ενοχλεί;
Ερωτώ, λοιπόν, για τρίτη φορά: Έτσι θα αποπειραθούμε την αυθεντική ανάταση, έτσι θα γεννηθεί μία δικαιολογημένη και όχι φρούδα ελπίδα για το μέλλον μας;

Λες, «Μήπως και βγει (το ΚΚΕ) και μας φάει την περιουσία;» και «Πώς αλλιώς θα πάρουν το μήνυμα οι κλέφτες;». Με αυτά υποβιβάζεις το πρόβλημα σε μία οικονομίστικη διάσταση, πλην όμως το πρόβλημα είναι κατά πολύ ευρύτερο και βαθύτερο...
Το μήνυμα, οι κλέφτες, οι υποκριτές, οι πλαστογράφοι, οι εκμαυλιστές, οι νεκροθάφτες και οι λοιποί του θιάσου της συμφοράς θα το πάρουν, αν το πάρουν, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ.

Όσον αφορά, τώρα, το «διαπλεκόμενο 25%», έχω να παρατηρήσω ότι, δυστυχώς, δυστυχέστατα, διαπλεκόμενο δεν είναι μόνον το 25% του ελληνικού λαού, αλλά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ή βαθμό, τουλάχιστον το 80%. Θα πρότεινα, μάλιστα, να ονομάσουμε το πολίτευμά μας, από «δημοκρατία», «διαπλοκοκρατία» (και σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ιδέα). Έχω την εντύπωση ότι ο όρος αυτός συνοψίζει και εξηγεί όλη την παθολογία της κοινωνίας μας (και όχι μόνο της δικής μας): τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις, τον ωχαδερφισμό, την ανευθυνότητα και ένα σωρό άλλα παρόμοια.
Και νομίζω πως δεν επιτρέπεται να αποσιωπούμε την πικρή αυτή πραγματικότητα, όταν θέλουμε να μιλάμε βάσιμα για ευθύνη, αλληλεγγύη, συστράτευση, πατριωτισμό, όραμα. Αναγνωρίζω, φυσικά, ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτή την τεράστια μάζα των διαπλεκομένων συμπατριωτών μας έχουν σοβαρότατες δικαιολογίες για αυτόν τον ραγιαδισμό, καθώς και για τη δυσπιστία τους στα μεγάλα λόγια, αλλά το γεγονός αυτό ουδόλως απαλλάσσει τους πνευματικούς και κοινωνικούς αγωνιστές από την υποχρέωση να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να μπει ένα τέρμα σε αυτήν τη θλιβερή κατάσταση. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι αυτό αποτελεί την απαραίτητη, την πρωταρχική προϋπόθεση για την αυθεντική ανάταση, διότι κάτι τέτοιο σημαίνει ριζική αλλαγή νοοτροπίας, σημαίνει καλλιέργεια, σημαίνει εξανθρωπισμό. Αυτό είναι, αδέλφια, η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, και τίποτε άλλο. Κάτι πολύ απλό, κάτι πολύ ειρηνικό και αποτελεσματικό – και, ίσως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, κάτι πολύ τρομακτικό...

Τελειώνοντας, να πω ότι έχω δημοσιεύσει δύο σχόλια (το δεύτερο, στην ουσία, είναι άρθρο) στον Οίστρο, στο ποστ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...», όπου αναπτύσσω τα επιχειρήματά μου υπέρ της αποχής. Για όποιον ενδιαφέρεται, ιδού ο σύνδεσμος: http://oistros-reportaz1.blogspot.com/
Εδώ θα ήθελα μονάχα να συμπληρώσω ότι όποιος πάει και ψηφίζει, γίνεται, με τα ίδια του τα χέρια, ΚΑΝΕΝΑΣ. Είναι πια καιρός να αποφασίσουμε αν θέλουμε ο ΚΑΝΕΝΑΣ να είμαστε εμείς ή οι καλποκράτορες.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ Greg
Κατά βάση να σε ευχαριστήσω για το λινξ σου και την προτροπ'η στους αναγνώστες σου να με διαβ΄'ασουν.
Σε ότι αφορά τώρα αυτό που (ίσως λάθος) καταλαβαίνω για το τί συμφέρει να ψηφίσει κανείς στις επερχόμενες κάλιπες εκλογές.
Θεωρώ ότι αν κάποιος ψηφίσει ένα από τα έχοντα την δυνατότητα να μπουν στη βουλή 5 κόμματα, διαιωνίζει το κατεστημένο πολιτικό σύστημα.Για μένα - και εκεί τείνω να συμφωνήσω πλήρως με τα λεγόμενα του ''αεισάνθρωπου ίωνα'' - το μήνυμα που πρέπει να δωθεί στους ανεπάγγελτους επαγγελματίες της πολιτικής είναι η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, για όσα συμβαίνουν ή ΔΕΝ συμβαίνουν στον έρμο αυτόν τόπο. Τώρα αν είναι το ΛΕΥΚΟ (που νομίζω ότι κατά εκεί τείνω)ή η αποχή που υποστηρίζει ο αεισάνθρωπος ίωνας, είναι ένα ζητούμενο (τουλάχιστον για μένα).
Το μήνυμα - κατά τη ταπεινή μου γνώση - είναι ότι στις 16/9 πρέπει 1. Να κλονισθεί - όσο πιο ισχυρά γίνεται - το ''ισχύον'' πολιτικό σύστημα, για να καταλάβει οτι τέλος πάντων δεν έχει (πλέον) να κάνει με κάφρους.
2. Να κλονισθεί τόσο (άσχετα του ποιο κόμμα θα βγεί στις 17/9), που να αρχίσουν και στα δύο ''μεγάλα'' διεργασίες διάσπασης-αλλαγής αρχηγών- ζύμωσης, τέλος πάντων, για κάτι νέο.
3. Να υποστούμε για μια 3ετία το όποιο κόμμα βγεί (στις 16/9) αλλά να βλέπουμε από κει και πέρα και από κοντά τα τεκμαινόμενα, ΄διότι πιστεύω ότι μετά τι; 16/9 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ.
Τώρα πως θα γίνουν όλα αυτά, είναι το ζητούμενο και ίσως επί αυτού (ΑΠΟΧΗ ή ΛΕΥΚΟ) να πρέπει να συνεχισθεί η συζήτηση.

Αϊάσανθος Ίων είπε...

@πηγασοσ:
Η αποχή, φίλε μου, δεν είναι διαμαρτυρία, είναι άρνηση να νομιμοποιήσουμε εκείνους που αναδεικνύονται στην εξουσία μέσω της κάλπικης εκλογής, είναι συνολική απόρριψη του απατηλού κοινοβουλευτικού συστήματος. (Είδες τα κείμενά μου στα οποία παραπέμπω με την τελευταία παράγραφο του προηγούμενου σχολίου μου;)
Εάν εσύ θέλεις να εκφράσεις απλώς μια διαμαρτυρία, νομίζοντας ότι σε κάποιες επόμενες εκλογές η κατάσταση θα είναι ουσιωδώς διαφορετική ώστε να (ξανα)ρίξεις έγκυρη ψήφο, τότε ρίξε στις 16 του μήνα λευκό.

ΥΓ. Επίτρεψέ μου να σημειώσω ότι το «όνομά» μου δεν είναι «αεισάνθρωπος ίωνας», αλλά Αϊάσανθος Ίων. Το «Αϊάσανθος» προέρχεται από τους στίχους του ελυτικού «Το Άξιον Εστί»: ΡΩΕΣ, ΑΛΑΣΘΑΣ, ΑΡΙΜΝΑ, / ΟΛΗΙΣ, ΑΪΑΣΑΝΘΑ, ΥΕΛΤΗΣ.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ αϊάσανθος ίων
Σε ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις σου.
Να με συγχωρέσεις για το σαρδάμ...