28.3.07

ερώτημα-απάντηση και ανάλυση...

Ρώταγε και ξαναρώταγε ο Καραγκιόζης:

"Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι' ο νούς σου κατεβάζει, χίλια καντάρια λάχανο πόσους ντολμάδες βγάζει;"

Δεν είχα απάντηση, μέχρι την παρουσίαση βιβλίου που έγραψε "κάποιος" Γαβριηλίδης και την συντόνισε ο "αδικημένος" Τρεμόπουλος (ναί καλέ, αυτός που θα 'θελε άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη...), με θέμα "Η αθεράπευτη νεκροφιλία του ριζοσπαστικού πατριωτισμού. Ρίτσος- Ελύτης-Θεοδωράκης-Σβορώνος", στην οποία μίλησε κι' ο "πολύς" Τριαρίδης!!! Μούρθε "φλασιά"! Έτσι στα ξεκούδουνα...(;)

Άμα οι ντολμάδες είναι μεγάααλοι, παρά την απίστευτη ποσότητα λάχανου, πολύ λίγους!

Και γιατί τέτοιο ενδιαφέρον για τους λαχανοντολμάδες
ρώτησε ο Γιώργος; Γιατί όχι σκέτα ντολμάδες; Γιατί όχι με κληματόφυλα;

Είναι απλό!
Το λάχανο έχει διττή σημασία. Είναι και "φουσκωμένο" σαν μερικά μυαλά, σημαίνει και χρήμα, για όσους έχουν μπεί στο payroll των απανταχού Soros κλπ. Κι' όσο κι' αν "κάνουν την κυρία" ορισμένοι "λαχανάδες" (σ.σ. πορτοφολάδες, κλέφτες, λαθρόβιοι...) τους έχουμε πάρει χαμπάρι ΟΛΟΙ! Ακούτε ρεεε!

Επίσης όπως λέει κι' ο λαός που ορισμένοι απαξιούν να διαλεχθούν μαζί του, "η κοπριά στα λάχανα". Και από κοπρίτες σωρό...

Παράγει δε σε αφθονία και αέρα κοπανιστό και "μυρωδάτο" το λάχανο ! Μα από την "πίσω "μεριά θα μου πείτε! Γιατί διακρίνετε διαφορά σε ορισμένα λεγόμενα; Κούφια και αυτά όπως και οι "κούφιες" της χώνεψης του λάχανου. Και το ίδιο βρωμερά!

Γράφει για τους λαχανοντολμάδες σήμερα στην Ελευθεροτυπία ο Τριάντης: ότι η κατευναστική θεώρηση τους είναι
"η εξιδανίκευση του μεταεθνικού ως είσοδος στην εποχή της οικουμενικής ειρήνης, πραγματοποιούμενης μέσα από την ικανοποίηση των αναγκών όλων των καταναλωτών με "καλιφορνέζικα" επιτέλους γούστα. Το ανάποδό του είναι η δαιμονοποίηση του εθνικού, των πίστεων, των αφοσιώσεων και των συνδέσεων με τις πολιτικές κοινότητες που είναι τα κράτη-έθνη (...) Ο εθνικισμός εμφανίζεται ταυτόχρονα ως εκσυγχρονιστικός και "φυλετικός". Είναι προοδευτικός και αντιδραστικός (...) Ο εθνικισμός, παρά την αφομοίωσή του στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, στην αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, άρα, στο ιδανικό της χειραφέτησης και της ελευθερίας, παρουσιάζει και το πρόσωπο ενός "ισμού" που καταστρέφει ελευθερίες, μιας ιδεολογίας που αποκλείει, ενός κρατικού αυταρχισμού ή ενός ιμπεριαλιστικού κινήματος (...) Η δαιμονοποίηση του εθνικισμού φαίνεται ότι επεκτείνεται στο έθνος, στο κράτος-έθνος και σε κάθε μορφή συλλογικής ταυτότητας, εθνικής, εθνοτικής, πολιτισμικής (...) Με δυο λόγια, ο σημερινός στανταρισμένος διανοούμενος όταν ακούει τις λέξεις "έθνος", "συλλογική ταυτότητα", "εθνικισμός" ακόμα και "ταυτότητα" τραβά το περίστροφό του με τις κοσμοπολίτικες, διεθνικιστικές ή μεταεθνικές σφαίρες. Το εθνικό δεν είναι πλέον της μόδας στο σύμπαν των μηντιακών δοκιμιογράφων, που εδώ και καιρό προσηλυτίσθηκαν στον αφηρημένο κοσμοπολιτισμό.
....
Στο όνομα της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων, μια νέα συμμαχία συνάπτεται ανάμεσα στους νεοεπαναστάτες οπαδούς της κατάργησης των συνόρων και τους υπερφιλελεύθερους οπαδούς της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανταλλαγών και των χρηματιστηριακών ροών»


Έχω δε την εντύπωση ότι είναι και φτιαγμένοι με την μέθοδο της "τεμπέλας". Δεν είναι καν τυλιχτοί ντολμάδες. Βάλανε κάποιοι τα συστατικά ανάκατα στο τσουβάλι και ότι βγεί... Τουρλού!

15 σχόλια:

ion είπε...

Κι ο Ναυτίλος του Στάθη τα λέει (και) σήμερα όπως πρέπει

Greg είπε...

Σκεφτόμουνα να βάλω link!
Καλά έκανες και το σημείωσες.

ange-ta είπε...

Ωραίος ο Τριάντης.
Εγώ το έχω διατυπώσει αλλιώς. Για να έχουμε ανοιχτές αγορές, πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας και τ αυτιά μας. Δεν ακούμε, δε βλέπουμε!
Το άρθρο για τους διανοούμενους στο ΅Αρδην΅ έχει ένα μεγάλο λάθος. Μιλάει για αυτούς που νομίζουν ότι είναι διανοούμενοι και αγνοεί τους άλλους, που γίνονται όλο και πιο πολλοί. Επίσης, διαφωνώ με την ισιπεδοτικ΄αντιμετώπιση των ΜΚΟ.
Το έχει βάλει για σχολιασμό η καλύβα, αν δεν το έχεις δει.

Greg είπε...

Το είδα! Αλλά είπα να μην ασχολούμαι με τις μαλακίες... Του έχει τσούξει και το "είσαστε έλληνες ρε..." Ακόμα το συζητάνε :-D

Αφού όμως φαίνεται ότι δημιουργεί γενικώτερα ενστάσεις, θα περιμένω να το συζητήσουνε "τα παιδιά" και μετά το αναλύουμε λέξη προς λέξη... Νά 'χω και λίγο χρόνο.

Για τις ΜΚΟ έχω πολύ χειρότερη αντίληψη από την εκφρασθείσα στο άρθρο! Όπως και το Άρδην σε παλαιότερα τεύχη του. Πρόσεξε! Όχι με τους ανθρώπους που τις πλαισιώνουν! Έστω όχι με τους περισσότερους. Αλλά με την χρηματοδότηση, την πραγματική τους ατζέντα καθως και με την διαπλοκή τους. Για παράδειγμα, δεν γνωρίζει αυτός που συνδράμει τους γιατρούς χωρίς σύνορα για παράδειγμα (που έχω φίλους και συγγενείς ανάμεσά τους), αν μέρος των χρημάτων του ενισχύει με αλληλοδιάδοχες καραμπόλες το CDRSEE!
Είμαι και θεωρητικά-ιδεολογικά ενάντια στην ύπαρξή τους.

Αλλά εγώ είμαι και Γκριζογιώργος... Ρεεε!

ange-ta είπε...

Τώρα είναι βράδυ και νυστάζω, αλλά υπάρχουν χιλιάδες ΜΚΟ.
Θα κάνω ένα πόστ με αυτές. Πράγματι υπάρχει τακτική χρηματοδότησης από τα γνωστά κέντρα, για να τις εκφυλίζουν, αλλά και για να απαξιώνουν και τη δράση τους. Βλέπεις τι λές: Είναι πουλημένοι, αλλά είναι μεγάλο λάθος. Το ίδιο λέει και ο Νεγγρι, ότι δηλαδή είναι "κακές".
Προς το παρόν κάνε βόλτα στο Σολωμό μου και διάβασε και το κείμενο το εξ ουρανού. Είναι θαύμα

ange-ta είπε...

Το ίδιο έκανε η αντίδραση με τα σωματεία, στη δεκαετία του 30. Πως το λένε το έργο με τον Μάρλον Μπράντο;; Το είχε χρηματοδοτήσει κάποια εργοδοτική οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

τόσο άσχετος είσαι που δεν ξε΄ρεις και τον Γαβριηλίδη..αλλά και το βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει από τον ιούλη!
Πάντως φαίνεται πως οι βιβλιοπαρουσιάσεις κάνοτυνε καλό,μαθαίινουν για το βιβλίο και μυωπικής αντίληψης ιδεολόγοι...


Υ.Γ. το βιβλίο παρουσιάστηκε και στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα στο Αυτόνομο Στέκι,αλλά τί γράφω τώρα;;;"Περιθώριο" μωρέ,έτσι;

Greg είπε...

ΖΑΠ! Στο "αυτόνομο" στέκι! Δεν με βοηθά η ιδεολογική μυωπία μου! Βάλε και την πρεσβυωπία μου...

Πού σαι ζαπ; Δεν σε βλέπω... Δίπλα στο τρεμόπουλο; Στον τριαρίδη;

Θα μου πείς αυτούς τους βλέπεις;

Όχι μωρέ. Τους μυρίζω... :-D

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

meta-ΚΛΑΝΙΕΣ GREG!
meta-ΚΛΑΝΙΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μετά"αυτόνομε" εθνικιστή του κώλου,που έβγαζες και την ΡΗΞΗ με θέματα γύρω από την εργατική αυτονομία...ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ!!!

Το Αυτόνομο Στέκι βρίσκεται στην Ζωοδόχου Πηγής και μπορείς να περάσεις σε κάθε εκδήλωση που κάνει και να τοποθετηθείς.Εξάλλου στη βιβλιοπαρουσίαση που είχε γίνει,είχ ετοποθετηθεί πλήθος παρευρισκομένων μ' εναντίωση στο βιβλίο.Αλλά εσύ κάθεσαι στην ασφάλεια του διαδυκτίου.

Μην κάνεις ύποπτες ταυτίσεις...
Ο Γαβριηλίδης μέλος του περιοδικού 'ΘΕΣΕΙΣ'- πρώην μέλος της ΑΚΟΑ,συνεχίζει και δηλώνει κομμουνιστής αν και "μπανάλ".

Ανώνυμος είπε...

@Ζπ

"Ρε μετά"αυτόνομε" εθνικιστή του κώλου,που έβγαζες και την ΡΗΞΗ με θέματα γύρω από την εργατική αυτονομία...ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ!!!"

Αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένα;

Greg είπε...

@ ΖΑΠ

Ο Γαβριηλίδης μέλος του περιοδικού 'ΘΕΣΕΙΣ'- πρώην μέλος της ΑΚΟΑ,συνεχίζει και δηλώνει κομμουνιστής αν και "μπανάλ".

Άμα είναι έτσι παρντόν! :-D

Mirandolina είπε...

Και ο Θοδωράκης δηλώνει κομμουνιστής, κι η Αλέκα και ο φίλος μου ο Γιώργος. Και έχουν και λόγους να ζητάνε παράσημα (και να εισπράττουν "όρσε" καθότι είμεθα έλληνες). Αυτός ο Γαβριηλίδης (σιγά τη φίρμα ρε θείο!) εκτός από το να είναι μέλος γκρούπας και να κρίνει την αριστεροσύνη των άλλων, τι άλλο έχει κάνει στη ζωή του;

γεμίσαμε ψωνάρες και ακυρωμένους μετα-μαοϊκούς...

(Γκρεγκ, το ήξερα το ανάγνωσμα - έχει πάει δίπλα στο άλλο τερατούργημα, του Γιαννουλόπουλου. Γαμησέ τα επίπεδο και τα δυό τους - μισοχωνεμένα, κακοφορμισμένα και ιδεοληπτικά κατασκευάσματα)

Greg είπε...

@ Μιραντό

Μα κι' εγώ το ήξερα! Άλλωστε για τον γαβριηλίδη, τον τριαρίδη και τον τρεμόπουλο έχουν στεναχορηθεί τα "καλόπαιδα" και φορώντας τις κουκούλες τους ζητάνε καταδίκη... (αλλά που να καταλάβει ο "αυτόνομος"...)

Αυτή την νοοτροπία έχουν, μ' αυτή μεγάλωσαν, πώς ν' αλλάξουν στα γεράματα;

Εύκολο είναι να είσαι συνομιλητής;

Greg είπε...

Κι' ένα άρθρο του Θύμιου Παπανικολάου στο Ρεσάλτο που τα λέει όλα!