5.3.07

ΣΙΚΧΟΙ

Διαβάζουμε στο λεξικό

Σιχαίνομαι
Από το ελληνιστικό σικχαίνω/σικχαίνομαι (= αηδίαν ή δυσαρέσκειαν ή κόρον αισθάνομαι πρός τι πρόσωπον ή πράγμα, βδελύττομαι).

Το ρήμα συνδέεται ετυμολογικά με το επίθετο σικχός(*). Στην αρχαία ελληνική σικχός λεγόταν αυτός που αηδίαζε κάτι (αντίθετο του παμφάγος).


Σικχοί παρατηρούν οι έλληνες, το φαινόμενο του να έχουν "συναντηθεί" οι εκσυγχρονιστές τάχα μου αριστεροί απάτριδες "κοσμοπολίτες" (ο κοσμοπολιτισμός και η αρνησιπατρία με την αριστερά είναι ασύμβατες στάσεις ζωής), με τους νεοφιλελεύθερους απάτριδες (προσοχή όχι παραδοσιακούς δεξιούς που έχουν πατρίδα), σ' ένα κοινό αγώνα διάλυσης και χυλοποίησης κάθε ταυτότητας που συνδέεται με γλώσσα, ιστορία, πιστεύω, αλλά και τον ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ.

Μας βομβαρδίζει η δράκα αυτή των τιποτένιων επί μια πενταετία τουλάχιστον, με συνδυασμένες αθλιότητες πέραν πάσης λογικής, με αποσπασματικές στρεψόδικες αναφορές. Μας σέρνουν σ' έναν αγώνα επαναδιατύπωσης και επαναδιαπραγμάτευσης ακόμα και του ποιοί είμαστε. Ακόμα και του αυτονόητου!

Έτοιμοι ν' αναγνωρίσουν τον "αυτοπροσδιορισμό" του οποιουδήποτε, και καλά κάνουν, έτοιμοι να ενταχθούν σε ομάδες υποστήριξης των δικαιωμάτων των Παπούα, των Ρομ, των ομοφυλοφίλων με στρινγκ, των ομοφυλοφίλων με thong ή ακόμα και των ομοφυλοφίλων με 3/4 κυλότα (εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί οι τελευταίοι αποπνέουν συντηρητισμό...), και καλά κάνουν, αρνούνται τα ίδια δικαιώματα στους συμπατριώτες(;) τους!

Η εθνική ταυτότητα είναι καλή μόνο στους "άλλους". Στους Έλληνες αποτελεί παράγοντα οπισθοδρόμησης, φασισμού, καταπίεσης των μειονοτήτων!

Το να δηλώσεις, βούλγαρος, εβραίος, αλβανός, είναι αποτέλεσμα περηφάνειας γι' αυτά τα κνώδαλα. Ακόμα και να τα ρωτήσεις "ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;" είναι φασιμός, ύβρις μεγίστη! Αδυνατούν να απαντήσουν στην ερώτηση. Ντρέπονται! Στενεύονται στους γοφούς! Εύκολα όμως μπορούν να δηλώσουν σε πρώτη ευκαιρία: "Ντρέπομαι που είμαι έλληνας"...

Οι σκοπιανοί (για τους άθλιους αυτούς) καλώς μιλούν για "Μακεδονία". Οι έλληνες δεν δικαιούνται, γιατί η Θεσσαλονίκη είχε στο παρελθόν και κατοίκους εβραίους, αρμένιους, τούρκους... Άλλωστε αφού μίλησε και ο Άνθιμος γι' αυτό, είναι φασίστας, ελληναράς και εθνίκι όποιος αναχαράξει κουβέντα για το θέμα.

Οι μουσουλμάνοι και οι αλβανοί πρέπει να διδάσκονται τη γλώσσα τους. Οι έλληνες όμως σύμφωνα με την συμμορία πρέπει να μάθουν αγγλικά, τούρκικα σαν δεύτερη γλώσσα και κάποιες λέξεις αλβανικά μην τυχόν και καταφέρουν να συνεννοηθούν με τους αλβανούς που "προσέφεραν"!!! τόοοσα στην οικονομία. Οι τελευταίοι μάλιστα, μπορούν να διαπράττουν τα μισά εγκλήματα στη χώρα μας, μπορούν να έχουν εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί είναι "καταπιεσμένοι" οι καϋμένοι... Οι έλληνες ποτέ! Είναι φασισμός! Και ρατσισμός! Το τελευταίο κολλάει παντού...

Στο Αιγαίο "πιέζονται" οι τούρκοι! Οι έλληνες "συνωστίζονταν" στις παραλίες της Σμύρνης! Τα 12 μίλια αποτελούν επίθεση! Το casus belli άμυνα! Οι Κύπριοι πρέπει να μοιράσουν το νησί τους με τους τούρκους (όχι τουρκοκύπριους...!) παρά τα καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο Παπαδόπουλος που δεν θέλει, είναι φασίστας. Η Ντόρα κι' ο Γιωργάκης που θέλουν, "βλέπουν μπροστά"... Ο Κεμάλ ήταν καλό παιδί της Σαλονίκης! Ο Κολοκοτρώνης φασίστας εθνικιστής. Ο Σολωμός καθίκι ρατσίστας! Τί κι' αν τα ίδια λέει η τουρκική ΜΙΤ; Οι τούρκοι να μπούνε στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι κούρδοι να μην έχουν κράτος όπως και οι παλαιστίνιοι... Οι τουρκόσποροι της Θράκης όμως να έχουν... Και να υφίστανται την σαρία. Είναι δημοκρατικό... Τα ελληνικά δικαστήρια ρατσιστικά. Οι αλβανοί να θέλουν την μεγάλη Αλβανία. Οι σέρβοι να μάθουν να ζούνε στη μισή Σερβία. Οι Χεζμπολάχ είναι φασιστική θεοκρατική οργάνωση. Το Ιράν χάλια μαύρα. Το Ισραήλ από την άλλη να έχει πυρηνικά τα οποία οι "χάλια" Ιρανοί να μην έχουν... Και να "ξεχάσουμε" το παρελθόν ρε παιδιά, Όλοι άνθρωποι είμαστε. Εκτός από το ολοκαύτωμα... Και τους εβραίους της Θεσσαλονίκης. Αυτούς ειδικά να τους θυμόμαστε μέρα - νύχτα. Τα όπλα που οδήγησαν στην διάλυση του Ιράκ και φέραν τον κόσμο άνω-κάτω, μας λένε σοβαρά-σοβαρά ότι τα βρήκανε στην Ιρακινή πρεσβεία της Αθήνας! Και δεν τους έχουμε σπάσει στο ξύλο ακόμα! Δεν έχει φτάσει η λεμονόκουπα 1000 ευρώ το κομάτι! (νόμος ζήτησης και προσφοράς)

Το αυλάκι ανάμεσά μας έχει βαθύνει. Έχει γίνει τάφρος. Το βλέπουμε στις αγωνιώδεις πρωτοσέλιδες ανακοινώσεις της Καθημερινής. Πρωτοσέλιδο την Κυριακή! Ποιους πολιτικούς στηρίζει «Η Καθημερινή». Μα φυσικά τους εκσυγχρονιστές, δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους. Το φωνάζουν οι άνθρωποι. Ακούστε τους! Οι από δω και οι από κεί μας λένε... Ελληνοκεντρικόν και ευρωατλαντικόν κόμμα έλεγε Γιανναράς προ ημερών. Σοβαροί άνθρωποι σαν τον Δρεττάκη, με ιστορία συνέπειας και ορθολογισμού, καταντάνε γελοίοι και φτάνουν να μιλάνε υπό την πίεση της "πολιτικής ορθότητας" για μαθητές με αλλοδαπούς γονείς και μαθητές με έλληνες γονείς!!! Το αλλοδαπός μαθητής κάνει διαχωρισμό. Το μαθητής με αλλοδαπούς γονείς όχι! Πλήρης απώλεια του μέτρου. Η μαλακία σπάει καρύδια... Κρίμα Δρεττάκη και σε σεβόμουνα!

Οι ΙΟΙ της ελευθερομαλάκυνσης από την άλλη και οι συν αυτοίς, βλέπουν φασισμό στο να διαμαρτύρεσαι για την αθλιότητα των "SOROσχολικών" βιβλίων ιστορίας. Οι μαλακοπίττουρες (κυρίως εκ Θεσ/νίκης ορμωμενοι) μέσα σ' έναν ορυμαγδό ψευδοκουλτούρας και αναμασήματος τσιτάτων, κατακεραυνώνουν όποιον αναπνέει ακόμα και τον ίδιο αέρα με τον Χριστόδουλο... Το ίδιο και νεοφιλελεύθεροι! Όλοι οι λάτρεις της παγκοσμιοποίησης μαζί. Τί κι' αν είναι αμερικανόδουλη; Τί κι' αν είναι δουλεμπορική; Τί κι' αν εκπορεύεται από τις πολυεθνικές; Είναι τόσο όμορφη και "προοδευτική"! Μην μας πουν Χριστοδουλικούς! Μην μας πούν εθνικιστές! Πώς θα πάμε μετά στα γουναράδικα για τσίπουρο; Κοτούλες...


Τα μέτωπα έχουν ανοίξει. Οι "άλλοι" το φωνάζουν! Όσοι λοιπόν είναι από την μεριά μας (την αντιπαγκοσμιοποιητική, την αντι"εκσυγχρονιστική", την εναλλακτική, την πατριωτική, την κοινωνική, την οικολογική, έστω και αργά πρέπει να κόψουν τους δεσμούς με όλα τα μεσοβέζικα τομάρια. Με τους "έτσι και γιουβέτσι". Να τους απομονώσουν!

Γιατί ο πεμπτοφαλαγγισμός είναι η καταδίκη κάθε ελπίδας λαϊκής αφύπνισης.


Με κουλτούρα "βρούτου" και "ντα-ντα" για όσους θυμούνται..., σε ακόμα χειρότερα σκατά θα οδηγηθούμε.



(*)Άν βασισθούμε σε παλαιότερο γλωσσολογικο-ιστολογικό "πόλεμο", καταλήγουμε ότι πρέπει να είναι "Ιαπετική"... λέξη, προερχόμενη από το Αγγλικό sick! Και ποιά η sickness θα ρωτήσετε; Για τους παρατηρητές του χώρου των Ελληνικών ιστολογίων είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη! "Οξεία φλεγμονώδης ανθελληνίτις, μετά κακοήθων συνδρόμων"

28 σχόλια:

Greg είπε...

πρόσφατο παράδειγμα "οριζόντιου" διαχωρισμού

vangelakas είπε...

!

Γαμάτο!

Χειμαρρώδες!

Μπομπάτο!

Γιά πές όμως... Τί εννοείς εκεί μέ τά τσίπουρα;

Greg είπε...

Τα "τσίπουρα" είναι έκφραση της ψυχολογικής πίεσης για κοινωνική αποδοχή από την υποκουλτούρα που κυριαρχεί στις μέρες μας. Έχουν καταφέρει 20 χρόνια τώρα, να πρέπει να σε αποδεχθούν τα συνασπιστήρια, οι τρεμοπουλοικολόγοι, η "προοδευτική διανόηση" για να αισθανθείς ότι οι ιδέες σου έχουν βάση, ότι οι απόψεις σου είναι sound and clear. Χρειάζονται και έγκριση και "νομιμοποίηση" ορισμένοι για να πιούν ακόμα και τσίπουρα στα γουναράδικα τηυς Θεσσαλονίκης για παράδειγμα.

Το ποιοί είναι οι συγκεκριμένοι που ενεπνευσαν το ποστ εντός ολίγων ημερών...

vangelakas είπε...

Μάλιστα...

vangelakas είπε...

Ο πράσινος ήλιος, λένε, ότι είναι τροτσκιστικό σύμβολο. Μπορεί καί νά λέω μαλακίες, τώρα, νά μήν θυμάμαι δηλαδή...

Αλλά τό σίγουρο, αυτό πού θυμάμαι είναι ότι ο Πάμπλο, φιλαράκι καλό τού Ανδρέα (έστω, κάποτε φιλαράκι καλό) θεωρούσε - δεδομένης τής λειψανδρίας τού έν ελλάδι κινήματος τής 4ης διεθνούς - ότι θά έπρεπε νά δράση εισοδιστικώς.

Εισοδιστικώς στό διαπλατούμενο κίνημα τού ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλωνε ο αριθμός τών φηφοφόρων τού κινήματος, κέφαρε ο Πάμπλο. Επηρεάζε τά στελέχη τού ΠΑΣΟΚ (τά οποία άνευ τού Ανδρέου δέν θά τά γνώριζε ούτε ο θυρωρός τών πολυκατοικιών των) μέ απώτερο σκοπό τό μπόλιασμα τού κινήματος μέ ορθοδοξότερες τών ορθοδόξων κομμουνιστών ιδέες. Τί πιό εύκολο γιά έναν πασόκο τών ημερών τού 70 (επίπεδο γιά τόν πούτσο καβάλα) νά επηρεασθή από τόν Ράπτη εξάλλου!

Ε! Κάπως έτσι! Εάν νοιάζεσαι νά συνδαιτημονισθής γιά τσίπουρα μέ κάποιους, εφάρμοσον πολιτικήν εισοδισμού ρέ Γρέγ!

Ανώνυμος είπε...

Λες απλά να "εισοδίζουν"; Ή μήπως φοβούνται μην "εξοδίσουν";

Πιστεύω το δεύτερο.

ange-ta είπε...

Greg, καλημέρα,
Ξέρεις, ο ένας σπρώχνει το άλλο σε αντίθετα άκρα.
Και αυτό δεν βγαίνει πουθενά. Ασε τους άλλους να αλαλάζουν και να συγχίζονται. Εσύ κούλ. Αλλιώς θα είσαι εσύ ο εξαποδώ. Ασε αυτούς να είναι οι εξαποδώ. Ασε αυτούς να δείχνουν την μούρη τους. Οταν φτάνει κανείς να θεωρεί τον Σολωμό, αιμοδιψή, καταλαβαίνεις, ότι δεν υπάρχει τίποτε ορθιο!

ange-ta είπε...

Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να μη τα πάρεις στο κρανίο!!
Ο "μαθηματικός" έχει πολύ πλάκα. Δεν διαβάζω λέει, αυτά που μου λέει, επειδή, λέει, ότι δεν μπορώ να του απαντήσω. Εχει σκυλιάσει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γρεγ, έχει δίκιο η ange ta. Δεν χρειάζεται να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Νομίζω ότι πρέπει να κρατάμε την αντιπαράθεση σ' ένα επίπεδο και να μην παρασυρόμαστε από το κάθε "καθίκι" (κατά το "εθνίκι" που μας προσάπτουν). Η λύσσα τους έγκειται πρώτον, στο ότι είναι αισχρή μειοψηφία μέσα στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στα λαϊκά στρώματα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Δεύτερον, μια ζωή μέσα ή γύρω από τις ελίτ που δυναστεύουν τον τόπο (άρχουσες τάξεις τις έλεγαν οι γερο - παλαιοί) έχουν μάθει να είναι πάντα από πάνω. Τα παίρνουν, λοιπόν, όταν η μίκρο- ή μεγαλο-εξουσία τους αμφισβητείται, όπως κάθε εξουσιολάγνος. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να μας και να σε ανακουφίζει όταν νιώθουμε τις αρτηρίες μας έτοιμες να εκραγούν από οργή! Φιλικά
ο Εξαποδώ
(εντελώς τυχαίο το όνομα, σε σχέση με αυτά που έγραψε η ange ta)

ange-ta είπε...

Καλά φοβερή σύμτωση, εξαποδώ!!!
Θέλω σχόλιο στο μπλόγκ, για τον Σολωμό, πλιζ

Greg είπε...

Ανγκέτα ευχαριστώ.

Ο εξαποδώ νηφαλιότατος. Τον ευχαριστώ ειλικρινά για την συμβουλή. Πιθανώς να την ακολουθήσω.

Είναι όμως εμφανές και θέλω να το ξαναπώ, ότι στον "διάλογο"!!!, η δική μου "ύβρις" ήταν η ερώτηση "αισθάνεσθε έλληνες;" και "ρε", ενώ η απάντηση ήταν, όλος ο οχετός που μπορεί να εκφράσει η τρεμοπουλιάς.

Αυτά φυσικά, για όσους με παρακολουθούν διαδικτυακά, ουδέποτε με πείραξαν! Γι' αυτό και δεν συνέχισα... Το "προσωπικό" δεν με αφορά! Είναι νομίζω φανερό ότι δεν γράφω για αυτοεπιβεβαίωση. Τσαμπουκάδες έχουν γίνει ουκ ολίγοι. Στο "προσωπικό" δεν μπήκα ποτέ! Και φαντάζομαι ότι αρκετοί απ' αυτούς που έχω αντιπαρατεθεί το αναγνωρίζουν. Για κανά δύο το ξέρω.

Πού είναι το θέμα λοιπόν. Όχι φυσικά στο ότι η δράκα των εγκαθέτων υιοθετεί-υποστηρίζει με πάθος και την παραμικρή αλβανοσκοπιανοτούρκικη προπαγάνδα. Γνωστό! Αν δεν ανήκει στη διακαιοδοσία της αντικατασκοπίας (για κανά δύο απ' αυτούς) για τους υπόλοιπους ανήκει σίγουρα στην ψυχιατρική! Ούτε όπως είπαμε στην σκαιά και πατερναλιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου από τα συγκοινωνούντα κοτέτσια.

Με ενοχλεί βαθύτατα όμως η διπροσωπία και η αχαριστία. Και όταν αυτή είναι αποτέλεσμα δειλίας καταντώ ΣΙΚΧΟΣ! Γιατί μπορεί "του κιοτή η μάνα να μην έκλαψε ποτέ" δεν τον αγάπησε όμως ποτέ και κανένας...

Και θα τους το κοπανάω όσο υπάρχει διαδίκτυο. Μαζί με το ερώτημα που τους δυσκολεύει περισσότερο (δεν το φανταζόμουνα, χτύπησα φλέβα... :-D) Γιατί άραγε;

Πάμε! 1,2,3

Αισθάνεσθε έλληνες ΡΕ;

Greg είπε...

Ά και να μην το ξεχάσω...

Ο greg είναι του greg.

Όχι να χρεωθεί το Άρδην και η Ρήξη το ανακάτεμα του δικού μου στομαχιού!

Τί αυτοϊκανοποιούμενη φαντασίωση κι' αυτή πελάτες των τσιπουράδικων της φτωχομάνας!

ion είπε...

Χρόνια τωρα, υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια να νιώθει ντροπή και μειονεξεία ο καθένας ακόμη και να δηλώνει το αυτονόητο. Οτι είναι δηλαδή έλληνας.

Έχουμε υποστεί εθνική λοβοτομή και αφαίρεση ενθουσιασμου-φαντασίας.

Ακόμη κι αυτοί που θέλουν να λέγονται πατριώτες, διακατέχονται απο μιζέρια και μικροελλαδοκεντρισμό.

Κάποτε μπαίναμε σε ένα καράβι, χανόμασταν στον κόσμο και κυνηγούσαμε Χρυσόμαλλο Δέρας.

Σήμερα, κλεινόμαστε στο καβούκι μας φοβικοί και ασχολούμαστε με τις τιμές στην λαική.

Πως έχουμε γίνει έτσι?

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω στο κομματι Χαζμπολλαχ-Ιραν-Ισραηλ. Οι δυο πρωτοι ειναι οτι χειροτερο εχει βγει. Οσο για το Ισραηλ μακαρι η Ελλαδα να ηταν στενος συμμαχος του Ισραηλ αντι της Τουρκιας να βλεπατε εντελως μα εντελως διαφορετικα την εξελιξη των εθνικων μας θεματων.

Greg είπε...

@ ΙΟΝ

Συμφωνώ!


@ martingale

Οι επιθυμίες δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα! Το Ισραήλ έχει μια εθνική πολιτική (εξ' αντικειμένου; εξ επιλογής; είναι μεγάλη κουβέντα) για την ευρύτερη περιοχή, που το καθιστά σύμμαχο της Τουρκίας. Και έχει επιλέξει σαν μέθοδο το ξίφος που ενισχύει την συμμαχία αυτή.

Όταν έχει φτάσει η μισή Αμερική να κατηγορεί την κυβέρνηση Bush ότι οδηγεί την χώρα τους και τον κόσμο στην καταστροφή συρόμενη από τα Ισραηλινά συμφέροντα, εμείς πρέπει μάλλον να είμαστε πολλαπλά προβληματισμένοι.

Το Ιράν τώρα. Έχω επαφές με κανά δύο ιρανούς που βρέθηκαν στην Αγγλία για σπουδές όταν έπεσε ο Σάχης. Προφανώς εναντίον των αγιοτολάδων. Έχουν αρχίσει να πηγαίνουν στο Ιράν τα τελευταία 5 χρόνια (οι οικογένειές τους έχουν ακόμα κόσμο εκεί) Με έκπληξή μου τους ακούω να παραδέχονται ότι η κατάσταση συνολικά είναι καλύτερη σήμερα, ότι η εικόνα που παίρνουμε στη Δύση είναι εσφαλμένη. Και το κορυφαίο να υποστηρίζουν στο θέμα που έχει προκύψει τον "παρανοϊκό" πρωθυπουργό...

Ανώνυμος είπε...

ange ta
Τι σχόλιο να κάνεις για αυτά που ξερνάνε σε βάρος του Σολωμού. Εδώ δεν είδατε επίθεση σε βάρος του μακαρίτη του Λάγιου; Τον ταυτίζουν με το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή επειδή τόλμησε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τον Ύμνο στην Ελευθερία! Κάθε τι που θα θυμίζει το αντιστασιακό φρόνημα του λαού μας θα το ανάγουν σε εθνοφασιστικό φαινόμενο! Να μου θυμηθείτε ότι έρχεται σε λίγο η σειρά του Βελουχιώτη. Θα τον περιποιηθούν κι αυτόν οι μεσοαστοί μικρόνοες.

greg
Όσο πιο πολύ λένε τις απίθανες μ.... τους όλοι αυτοί τόσο πιο πολύ εκτίθενται και δημιουργούν και πρόβλημα στους κυριλέ ηθικούς αυτουργούς της ανανεωτικής αριστεράς ή του κατεστημένου αριστερισμού που κρύβονται από πίσω τους. Ξέρω καλά ότι διάφοροι από αυτούς λένε "μαζέψτε τους", το παραξήλωσαν. Όσο οι Τριαρίδηδες, οι Τρεμόπουλοι και οι Γαβριηλίδηδες θα γράφουν τα εξωφρενικά τους, τόσο θα πέφτει η πολιτική λεμονόκουπα σύννεφο! Αρκεί να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί και να δημοσιοποιούμε κάθε τι που λένε ή γράφουν. Τα δικά τους λόγια είναι το μεγαλύτερο όπλο μας!
Έχεις δίκιο για την αήθη προσωπική επίθεση που σου κάνουν. Έτσι έχουν μάθει! Μια φορά κιοτής, πάντα κιοτής

vangelakas είπε...

Greg...

Σού έχει παίξει προσωπική επίθεση από κάποιον;

Greg είπε...

Μπά!

Τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα το "ανάγωγος εθνικιστής"
"τσογλάνι"
"ασφαλίτης"
και μύρια όσα από τα συγκεκριμένα "φιλικά" πληκτρολόγια είναι τίτλος τιμής!

Βιάστηκα! Είμαι και μικρούλης απ' ότι δείχνει η φωτό μου (με το χαριτωμένο δακτυλάκι...), πράγμα που εξηγεί το εκρηκτικό του χαραχτήρα μου. Είμαι και έλλην! Πού το πάς αυτό; :-D

Την πάτησα! Το παραδέχομαι... Για να καταλάβεις είναι σαν να σε κακοχαραχτηρίσει εσένα ο Αλαβάνος! Θα θύμωνες; :-D

vangelakas είπε...

βρέ μήν παρεξηγείσαι!

Απλώς ένα ερώτημα έκανα!

Greg είπε...

Απ' ότι βλέπεις δεν παρεξηγούμαι!

Tο διασκεδάζω! :-D

vangelakas είπε...

Ε, ναί γιά!

vangelakas είπε...

Μέ ξενέρωσε ο Παπαθεμελής...

Ανώνυμος είπε...

Επι τη ευκαιρία, διάβαζα πριν από μερικές εβδομάδες στις αριστεράτζες, τους "Ιούς", επικριτικό αφιέρωμα για την εφαρμογή στις οικογενειακές υποθέσεις της μειονότητας στη Θράκη, της Σαρία. Αναρωτιόμουνα τι πάθανε τα Κολωνάκια και ασχολήθηκαν με τη μειονότητα για να κατακρίνουν κάτι και όχι να "υπερασπιστούν". Σήμερα διάβασα την έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο 2006, όπου επικρίνεται η εφαρμογή της Σαρία στη μειονότητα. Και εννόησα...

ange-ta είπε...

Greg, και εξαποδώ
δεν θα συμφωνήσω με τους αγιατολάδες. Είναι η μαύρη αντίδραση. Δεν χρειάζεται να πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δεν μας αξίζει. Είμαι, σα γυναίκα, εναντίον της σαρίας, ας το πεί και ο Μπούσ και ο Τριαρίδης. Δεν θα πω το αντίθετο για να αποδείξω την επαναστατικότητά μου.
Προσοχή, θα πέσουμε σε μεγάλη λούμπα!
Εχτές, έπειδή με είχε πιάσει λουμπάγκο, εκατσα στη τηλεόραση να δω τον Σβάρτεννεγκερ έγκυο. Οταν ξύπνησα κάποια ώρα, νάσου η Ρεπούση!
Καλά Η ξινόφατσα!!

ange-ta είπε...

martingale,
Τι χαμπάρια; Σήμερα συμφωνώ μαζί σου για τους ιρανο-ιερομένους. Τους Ισραηλήτες δεν τους πιάνεις φίλους, αλλά και τους Τούρκους δεν τους πιάνεις φίλους, οπότε συμφωνώ μαζί σου, κάπως....
Ion,
και που είσαι ακόμα....

Ανώνυμος είπε...

ange ta

Παρεξήγησες! Δεν υποστήριξα την Σαρία! Απλά εντόπισα τη σύμπτωση ανάμεσα στα δύο δημοσιεύματα...

Όσο για τη Χεζμπολά μπορούμε να κάνουμε κάποια στιγμή μεγάλη κουβέντα γιατί συμμετέχει σ' ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτικό πείραμα που συντελείται στο Λίβανο.

Να θυμίσω μόνο ότι το Ιράν δεν είναι Αφγανιστάν. Ότι εκεί έγινε η τελευταία μεγάλη λαϊκή επανάσταση του 20ου αιώνα και ότι σήμερα άνω του 50% των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης είναι γυναίκες. Έχει ενδιαφέρον το αφιέρωμα της Νέας Εστίας, Σεπτέμβριος 2006, και ειδικά τα κείμενα για τη θεολογία του Σιιτισμού και για τον Ιρανικό κινηματογράφο, που σημειωτέον ανθίζει επί Αγιατολάδων!

Ανώνυμος είπε...

Μα προφανως και εχουν βελτιωθει τα πραγματα απο την εποχη Χομεινι. Αλλα δεν παυει να προκειται για ενα καθεστως παρανοικων που οργανωνουν συνεδρια αρνησης του ολοκαυτωματος που βαναυσα καταπατα τα ανθρωπινα δικαιωματα. Ακουγομαι σαν Μιχας αλλα ετσι ειναι.
Το Ισραηλ εγινε συμμαχος της Τουρκιας για λογους που θα αναφερω.
1)Η γελοια τακτικη του ελληνικυ κρατους να μην συναπτει για 40 ετη διπλωματικες σχεσεις δεδομενου οτι το Ισραηλ ειναι αρκετα ευαισθητο με το θεμα Κυπρος (θα βαλω λινκ ενα ιδιαιτερα φιλοκυπριακο αρθρο που εγραψε Ισραηλινος)
2)Η ανοητη φιλοαραβικη πολιτικη μας που δεν μας εχει ωφελησει σε τιποτα. Καταλοιπα του πρωτογονισμου του Πασοκ αλλα και του αστειου αντιεβραισμου με το ζητημα της Παλαιστηνης. Προσοχη για να μην παρεξηγηθω οχι πως δικαιουνται οι Εβραιοι να κανουν οτι θελουν στους Παλαστηνιους, αλλα και οι Παλαιστηνιου ουδολλως αθωοι εχουν υπαρξει στην ιστορια αυτη.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου,κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....