20.2.06

Brokeback Mountain...

Το έργο δεν το έχω δεί.
Θα περιμένω το DVD.

Μούστειλαν όμως δυό γελοιογραφίες και είπα να τις μοιραστώ μαζί σας...


17.2.06

Άλλη μια Αγγλοσαξωνική αλητεία

Τα λέει τόσο λιτά και ωραία η digital-era στο post της

BBC και Μακεδονία και FYROM

Τα μελλούμενα που κρύβονται πίσω από τις λέξεις

Είπεν ο Πέτρος Μολυβιάτης για να διαχωρίσει τη θέση του από τα μελλούμενα:

* Δόθηκε η δυνατότητα στον κυπριακό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για την τύχη του χωρίς δυσμενείς συνέπειες για την Ελλάδα και την Κύπρο.
* Συνεχίστηκε η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα μετατράπηκαν σε ευρωτουρκικά.
* Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εξωτερικής πολιτικής μας.
* Διασφαλίστηκε ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων νοείται μόνον με το όνομα ΠΓΔΜ και με την υποχρέωση της Ελλάδας να συμβάλει στην εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.


Είπεν ο Τάσσος Παπαδόπουλος για να προλάβει τα μελλούμενα:
Τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μας εκφράζουμε προς την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για τον διορισμό της στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μας για κάθε επιτυχία στο έργο και στην αποστολή της. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με την κα Μπακογιάννη θα συνεχιστεί η στενή και αγαστή συνεργασία μας, στη βάση της συμφωνημένης πολιτικής μας στο Κυπριακό και στο πλαίσιο των αρμονικότατων σχέσεων και της δημιουργικής σύμπνοιας ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου».

Τί λέει φανερά μέχρι στιγμής η Ντόρα και προσδιορίζει τα μελλούμενα;
...η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει από την αρχή θέση υπέρ του σχεδίου Ανάν
...ο Κύπριος Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος έχει ξεφύγει από κάθε όριο και επιδίδεται σε εύκολα νταηλίκια.
...κάθε νέο σχέδιο είναι χειρότερο από το προηγούμενο
...για αμερικανική πολιτική με ουσιαστικά διαμορφωμένες κατευθύνσεις, σε αντιπαραβολή με την πολυπλοκότητα των ευρωπαϊκών διαδρομών
...η στάση της Αθήνας έχει φτάσει στα όριά της», ενώ η κυβέρνηση των Σκοπίων «δεν έχει κάνει ούτε έναν συμβιβασμό»
...να ξεπεραστεί η καθαρά εθνοκεντρική λογική χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης


Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα...

16.2.06

Σαν το σκατό στη σόλα... (number three)

Συγκινημένος από την κίνηση «ματ» του Κωσταντάκη, να γιομίσει το ΥΠΕΞ με Ανανιστές, Μακεδονομάχους(*) ευρωσυνταγματόκαυλους και Μπιλντερμπέγκιους, κίνηση που btw χαιρετίστηκε με νόημα από τον Georgy Pap, επανέρχομαι στη διαχρονική μας ανάλυση.

Επαληθεύουν λοιπόν ασταμάτητα τα παγκοσμιοποιητικά εκσυγχρονιστήρια, τα όσα τους καταμαρτηρούν εδώ και χρόνια. Και ποιά είναι αυτά;
Όπως παρατηρεί και ο Πάνος Πικραμένος στο άρθρο του «Ιδεολογική προσέγγιση του εκσυγχρονισμού» στο περιοδικό «Άρδην» (τεύχος 57-58)
...

Από την 10-ετία του ’80 έχουμε πρώτα την διατύπωση των στόχων της Υπερδύναμης, μετά την εμφάνιση της θεωρίας και μετά την προσπάθεια εναρμόνισης της Παγκόσμιας πραγματικότητας στην θεωρία

...
Ο εκσυγχρονισμός είναι βέβαιο ότι δεν προήλθε από τις μάζες. Αντίθετα πρόκειται για κίνημα που διαδόθηκε στα σπλάχνα της εξουσίας και αρχικά υπηρετήθηκε από επαγγελματίες πολιτικούς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες.


Κάτι που είναι πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα που μέχρι τότε βίωνε με ακριβώς αντίστροφη σειρά τα πράγματα τουλάχιστον στον καπιταλιστικό κόσμο! Συνεχίζει δε παρακάτω λέγοντας:
...
Ο εκσυγχρονισμός βασίζεται σε ορισμένα αξιωματικής φύσεως στοιχεία τα οποία καθομολογούνται εξαιρετικά σπάνια. Ανάμεσά τους:
  • Tην αποδοχή της Αμερικανικής Παγκόσμιας ηγεμονίας και των γεωπολιτικών οραμάτων της. Επομένως την παραίτηση από την παραδοσιακή στην Ελλάδα αντίθεση στην πολιτική των ΗΠΑ.
  • Το αυτονόητο της Ευρωπαϊκής ένωσης ως συμπληρωματικού στοιχείου της Αμερικανικής ηγεμονίας
  • Tην αποδοχή της παρεμβατικότητας του διεθνούς παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας
Μήπως κατά τύχη πρόβλεψε ο άνθρωπος το άρθρο του Κουλου-μπαρά, που έδωσε το έναυσμα της μεγαλειώδους αυτής σκατολογικής σειράς;

Προσπαθούν και θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση οι πεμπτοφαλαγγίτες λοιπόν σύντροφοι, για να μην μακρυγορούμε, να καταστήσουν μονόδρομο τον ευρωατλαντισμό. Και τα εργαλεία επί τροχάδην φαίνεται ότι είναι:

  • Η πλήρης και τεχνητή αντίθεση με τον ισλαμικό κόσμο.
  • Η πλήρης ιδεολογική και θρησκευτική αφασία στον δυτικό κόσμο
  • Η πλήρης εργασιακή χυλοποίηση με κατάργηση του όποιου μέχρις στιγμής πλαισίου εργασιακών σταθερών
  • Κατακερματισμός εθνών στο μέγιστο



(*) Είχα ενθουσιαστεί παλαιότερα με την προτεινόμενη ονομασία
«Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα» (Μα.Ξ.Αλε.Χω.)
για τη γείτονα, αλλά η καινούργια πρόταση που διάβασα προχθές είναι καλύτερη!
«Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας» (Ma.Ma.Mac.)

Απάνω τους Ντόρα! ΟΛΕ!

14.2.06

Σαν το σκατό στη σόλα... (number two and half)

Επειδή τα γεγονότα τρέχουν και μας προλαμβάνουν!



Υπουργείο εξωτερικών

  • Οι Bush-μάνοι: Μπακογιάνη, Κασίμης

  • Οι ΕΛΙΑΜΕΠ-ηδες: Βαληνάκης, Στυλιανίδης




Αφού γονατίσετε και βάλετε προσεκτικά το καπέλο στο στήθος, τραγουδήστε δακρυσμένοι μαζί μου!

Oh, say can you see, by the dawn's early light,
What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming.
Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight,
O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming.
And the rockets' red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof through the night that our flag was still there.
O say, does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave!

Σαν το σκατό στη σόλα... (number two)

... η λύση του Κουλου-μπαρά. Ο τρίτος(!) δρόμος της πολιτικής αποχαύνωσης... Έτοιμοι; ΕΕΕΩΩΠ! Γεράαα! Κάτω από την μπάρα!

3. Οι Ευρωατλαντιστές

Tονίζουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον του πλανήτη στον 21ο αιώνα θα μπορούσε να προέλθει από μια σύγκρουση των δύο πυλώνων του Aτλαντικού. Eπομένως, πρεσβεύουν ότι η διατήρηση και η ενίσχυση του NATO θα εξασφαλίσουν τη διαιώνιση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που βοήθησαν τη Δύση να κρατήσει την ενότητά της στα κρίσιμα χρόνια του ψυχρού πολέμου. Tαυτοχρόνως, υποστηρίζουν την άμεση ανάγκη για θέσπιση αποτελεσματικών διαδικασιών διαμόρφωσης μιας γνήσιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την ασφάλεια και την άμυνα. Eίναι πεπεισμένοι ότι μια πανίσχυρη οικονομικά και αυτάρκης αμυντικά Eυρώπη –χωρίς να μιμηθεί το πανάκριβο μοντέλο της παγκόσμιας στρατιωτικής εμβέλειας των HΠA– θα μπορέσει να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη διεθνή επιρροή δίνοντας έμφαση στη λεγόμενη ήπια μορφή ισχύος. Kατά τους ευρωατλαντιστές, η προτεινόμενη συνεργασία δεν αποκλείει σοβαρότατους εμπορικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στους δύο μεγάλους ατλαντικούς εταίρους, μη εξαιρουμένης της πολεμικής βιομηχανίας όπου η Eυρώπη καλείται να καλύψει ένα σοβαρό κενό.


Τί θέλουν λοιπόν οι Ευρωατλαντιστές, για να λέμε και τα σύκα-σύκα;
  • αλληλεξάρτηση
  • κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική, που προφανώς υποστηρίζει την αλληλεξάρτηση
  • τοπική εμβέλεια ήπιας ισχύος, μη τυχόν και γίνουμε αφεντικά και δούλοι ένα!...
  • να περιμένουμε και κάναν ανταγωνισμό. Όχι και να μας προστατεύουν οι συμπληρωματικοί μας και να χάσουν κανά ντάλλαρ... Μη μας πιάσει και το παράπονο μετά!
  • και να καλύψουμε και τα προφανώς ασύμφορα για τους συμπληρωματικούς μας κενά της πολεμικής βιομηχανίας.

Θα μου πείτε,
"τα διαβάζεις όπως θές Καπογιώργη"

Όχι ρε παιδιά! Μά, τη Παναγία! Έτσι τα βλέπει στην πραγματικότητα κονκλάβιο! Κι' αυτό φαίνεται στην συνέχεια του άρθρου.

Αφού πρώτα "επιβραβεύσει" την τρίτη επιλογή (χωρίς φυσικά να χρειασθεί να αποδείξει την υπεροχή της) και να "επιχαίρει" για την επικράτησή(!) της στην Ελλάδα, "ρίχνει" και μερικούς εκφοβισμούς (το μαντρόσκυλο) μπάς και ξεφύγει κανά "ζωντανό".
Mε δεδομένη τη συνεχιζόμενη τουρκική πρόκληση, η επιλογή των ευρωπαϊστών για την πλήρη αποστασιοποίηση από τις HΠA συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους. Διότι σε μια δυνητική σύγκρουση Eυρώπης και HΠA, η περιοχή των Bαλκανίων και το κυπρο-ελληνο-τουρκικό τρίγωνο θα αποτελέσουν έναν ευπαθή στόχο αμερικανικών επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της συνοχής και του προσανατολισμού της Eυρώπης. Kαι η Tουρκία οπωσδήποτε θα εκμεταλλευθεί την παρατεταμένη αβεβαιότητα επιστρέφοντας στον γνωστό ρόλο του «επιτήδειου ουδετέρου». Aλλά και η συνταγή των ατλαντιστών μπορεί να δημιουργήσει δύσκολα εμπόδια: οι επιλογές που υπαγορεύει οδηγούν με βεβαιότητα στη χαλάρωση του ευρωπαϊκού συμπλέγματος, μειώνοντας σοβαρά τη διπλωματική/αποτρεπτική μας ικανότητα έναντι της Τουρκίας. Αντισταθμιστικά, όμως, η υποστήριξη της διεύρυνσης από τους ατλαντιστές κερδίζει για μας χρόνο, εγκλωβίζοντας την προβληματική γειτονική μας χώρα στο ευρωπαϊκό της μονοπάτι. Το συμπέρασμα είναι ότι καλώς οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν επιλέξει τον μεσαίο δρόμο του ευρωατλαντισμού χωρίς να υποκύπτουν στις ηρωικές παροτρύνσεις του απορριπτικού μας μετώπου, το οποίο εισηγείται τη δημιουργία ενός κράτους «αστακού», κατακεραυνώνοντας ταυτοχρόνως τους δυτικούς μας συμμάχους (στην Αμερική και στην Ευρώπη) από τους οποίους, παρεμπιπτόντως, προμηθευόμαστε το οπλοστάσιό μας.

Για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας η προσαρμογή στο νέο διεθνές περιβάλλον είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση. Εφόσον παραμένουν ανοικτά τα προβλήματά μας με την Τουρκία στην Κύπρο και στο Αιγαίο, είναι αναγκαίο για τα τρία όπλα να διατηρήσουν τις απαραίτητες δομές και διατάξεις για την εξασφάλιση μιας επαρκούς ισορροπίας συμβατικών δυνάμεων που θα συνεχίσει να εγγυάται την αποτροπή τού τουρκικού αναθεωρητικού παράγοντα. Εξυπακούεται, συγχρόνως, ότι η διπλωματική μας μηχανή θα πρέπει να ξαναπάρει την πρωτοβουλία στον συνεχιζόμενο διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
  • Οι Τούρκοι είναι εκεί έτοιμοι να μας "φάνε".
  • Χρειαζόμαστε όπλα γι' αυτό δεν πρέπει να τα βάζουμε μ' αυτούς που μας τα πουλάνε και τα συμφέροντά τους.
  • Αν κουνηθούμε θα μας αποσταθεροποιήσουν οι Αμερικανοί. Γιατί καλοί-καλοί αλλά μην τους πατάμε και τον κάλο!
  • Και τα όπλα να τα παίρνουμε, ας πάμε τελικά με τα αφεντικά, γιατί έχουμε και αξιοπρέπεια...
  • Αλλά το παιγνίδι θα γίνει σε διπλωματικό επίπεδο παρα ταύτα. Μην ξυπνήσει ξαφνικά και ο Κολοκοτρώνης μέσα σας!

Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού
και τα μυαλά στα κάγκελα


Ωραία λοιπόν! Και ποιά η κατακλείδα, θα μου πείτε, του πονήματός σου Γκρεγκουάρ μου;

Ε! γι' αυτήν θα τριτώσει το "σκατό"!

13.2.06

Σαν το σκατό στη σόλα... (number one)

...μας έχει κολλήσει σύντροφοι, το γκρουπούσκουλο των αμερικανόδουλων, εξωνημένων, νεο-γραικύλων, που κυριαρχεί στην πολιτική και διπλωματική σκηνή της χώρας τα τελευταία 15-20 χρόνια. Κι' απ΄ ότι φαίνεται δύσκολα θα το καθαρίσουμε...
Οι "σκατούλες" που αφήνει πίσω του, περιγράφονται και προβλέπονται με σαφήνεια από το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ. Τους έχω κι' εγώ ξεφωνίσει από διάφορα σημεία. Πρόσφατα κι' εδώ.
Θεωρώ όμως ότι οφείλω να παραπέμψω στη ιστοσελίδα του καθηγητή Ήφαιστου για εμπεριστατωμένη παρουσίαση της δράσης του κατά την διάρκεια του σχεδίου Αυνάν! Δεν χρειάζεται να διαβάσετε όλα τα άρθρα μονομιάς... Σιγά - σιγά και με υπομονή. Άλλωστε η αλητεία τους, πήρε πολλά χρόνια για να ωριμάσει και ν' ανθίσει.

Είμαστε επομένως αναγκασμένοι να παρακολουθούμε τη δραστηριότητά τους, τουλάχιστον στον τομέα της προπαγάνδας μέσω εφημερίδων, για να καταλάβουμε τί μας επιφυλάσσει το μέλλον, όσο οι συμπολίτες μας "κοιμούνται" στην αγκάλη της ξενόδουλης νομενκλατούρας. Ή αν θέλετε, όσο κρύβονται φοβισμένοι στα πλοκάμια της. Γιατί είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω τη φράση

η μεγαλύτερη τρομοκράτισα είναι η φτώχια
Ξανακτύπησαν λοιπόν πρόσφατα και καθοδηγητικά, μέσα από ένα εκ των κυρίαρχων δημοσιογραφικών τους οργάνων, την "Καθημερινή", μ' ένα άρθρο του διευθυνταρά τους, του καθηγητή Κουλουμπή, με τίτλο-εντολή
"Γιατί πρέπει να επιλέξουμε τον ευρωατλαντισμό".

Ξεκινάει λοιπόν ο Κουλου-μπαράς με ένα πρωτόγνωρο classification της πολιτικής σκέψης, που είναι "όλα τα λεφτά". Δείχνει πεντακάθαρα πού "πάει το πράγμα".

Εν αρχή λέει υπάρχουν δύο "κακά" πλέον ρεύματα. Οι ευρωπαϊστές και οι ατλαντιστές! Και είναι λέει και τα δύο "ά πα πα". Ας δούμε γιατί.

1. Οι Ευρωπαϊστές
...θεωρούν ότι η Ευρώπη επιτέλους ενηλικιώθηκε και πρέπει να πάψει να ζει στη σκιά των Αμερικανών. Συνιστούν, με αφορμή ιδίως την πρόσφατη αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπους στον πόλεμο του Ιράκ, την πλήρη αυτονόμηση της Ευρώπης και την ταχύτερη δυνατή ενοποίησή της –πέρα από τον οικονομικό τομέα– στους τομείς της κοινής εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας. Τείνουν να βλέπουν με αρκετές επιφυλάξεις τη συνεχιζόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προτιμούν μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, με ένα σκληρό πυρήνα (π.χ. την Ευρωζώνη) στο εσωτερικό του οποίου θα καταργηθεί πλήρως η παραδοσιακή σημασία των συνόρων.
Με συγχωρείτε! Ξέρει κανένας κάποιον από το περιβάλλον του, με πολιτικό προσανατολισμό μεταξύ ΚΚΕ Μ-Λ και Καρατζαφέρη, που διαφωνεί με το όραμα των τριών αυτών προτάσεων με εξαίρεση ίσως τις "πολλές ταχύτητες"; Αν κάποιος έχει ενστάσεις, αυτές οφείλονται στο πραγματοποιήσιμο των προτάσεων αυτών και στη μέθοδο... Μάλιστα για τους πιό ηλικιωμένους... πολίτες, αυτή ήταν η "πιπίλα" από το '76-'03. Για μερικούς μάλιστα ανυποψίαστους συνεχίζει!

Ακούσατε λοιπόν ακούσατε, πού βλέπουν το "πρόβλημα" οι Κουλου-μπαράδες!
δεδομένη τη συνεχιζόμενη τουρκική πρόκληση, η επιλογή των ευρωπαϊστών για την πλήρη αποστασιοποίηση από τις HΠA συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους. Διότι σε μια δυνητική σύγκρουση Eυρώπης και HΠA, η περιοχή των Bαλκανίων και το κυπρο-ελληνο-τουρκικό τρίγωνο θα αποτελέσουν έναν ευπαθή στόχο αμερικανικών επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της συνοχής και του προσανατολισμού της Eυρώπης. Kαι η Tουρκία οπωσδήποτε θα εκμεταλλευθεί την παρατεταμένη αβεβαιότητα επιστρέφοντας στον γνωστό ρόλο του «επιτήδειου ουδετέρου».
Τί γίνεται ρε γαμώτη! Δεν έχει αυτοσυγκράτηση ολόκληρος καθηγητής και του ξεφεύγουν τόσα πολλά σε τόσες λίγες γραμμές! Κάποιος να τον μαζέψει! Τί μας λέει δηλαδή;
  1. Οι Τούρκοι δεν έχουν "μαντρωθεί", για να ικανοποιήσουν τα "κριτήρια", που τόσο επιδέξια κατάφερε η "οπισθογεμής" εξωτερική μας πολιτική να θέσει στο Ευρωπαϊκό επίπεδο
  2. Υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης ΕU - USA! Τσάμπα οι συμμαχίες και οι έρωτες και οι Δημοκρατίες που προσπαθούμε μαλιστα να επιβάλλουμε στους "απολίτιστους" Ασιάτες!
  3. Οι Αμερικάνοι είναι οι αποσταθεροποιητές (έστω δυνητικοί) των Βαλκανίων!
  4. Η Τουρκία είναι σταθερά προσανατολισμένη αυτή τη στιγμή και ουχί επιτήδεια ουδέτερη!
Επειδή διακρίνω τάσεις λιποθυμίας στους αναγνώστες, είναι και πεντακάθαρη η αλητεία, δεν σχολιάζω... Το πήρατε το υπογλώσσιο για να συνεχίσω;

Ας πάμε στο άλλο κακό ρεύμα σκέψης

2. Οι Ατλαντιστές
... πιστεύουν ότι η πρόοδος και η σταθερότητα της Ευρώπης μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οφείλεται στην ειλικρινή σχέση φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Προτιμούν, επομένως, μια Ευρώπη της οποίας η σχέση με τις ΗΠΑ, ιδίως στον αμυντικό τομέα, θα είναι συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική. Τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης, συμπεριλαμβανομένης και της Tουρκίας, ομολογώντας ότι αυτή θα προκαλέσει αναπόφευκτες καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία. Θεωρούν, τέλος, ότι η εθνική κυριαρχία είναι πολύτιμο αγαθό που δεν πρέπει να θυσιαστεί στον βωμό της λεγόμενης ολοκλήρωσης.
Πού αντιφάσκει και πού τους κακίζει;
  1. Στην ειλικρινή σχέση φιλίας. Διότι όπως μας προείπε υπάρχει περίπτωση δυνητικής σύγκρουσης και σχέδια αποσταθεροποίησης!
  2. Ενίσταται (όπως θα αποδειχθεί και παρακάτω) έντεχνα, στην άποψη ότι το αντίθετο της αμυντικής ανταγωνιστικότητας είναι η συμπληρωματικότητα. Υπάρχει και η δουλοπρεπής στάση του απλού "μπράβου" των Αμερικάνων, που θα προτιμούσε το σκυλολόϊ. Ή του "άλλος πληρώνει, άλλος γαμάει"
  3. "Ομολογούν" ότι η διεύρυνση γίνεται για άλλους λόγους απ' αυτούς της αρχικής Ερωπαϊκής σύλληψης και γι' αυτό θα καθυστερήσει η σύγκλιση... Τα λένε ρε αυτά;
  4. Και το last but not least απαράδεκτο! Άκου "η εθνική κυριαρχία είναι πολύτιμο αγαθό"! Οι εθνοφασίστες...
Μην στενοχωριέστε όμως! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Αύριο όμως!

11.2.06

Επισημάνσεις

  1. Οι εταιρείες (οι μεγάλες) δεν πάνε καλά και κλείνουν ή μεταφέρονται
  2. Δεν κλείνουν ποτέ μαζικά! Μία- δύο το πολύ ανά μήνα.
  3. Οι CEO των εταιρειών αυτών, παρά την "δυσπραγία" παίρνουν τεράστια bonus!
  4. το Υπουργείο εργασίας το μαθαίνει μετά λύπης του τελευταίο.


Αναρωτιέται λοιπόν κανείς...

  • Πώς συνδυάζονται τα 1 και 3
  • Πώς συνδυάζονται τα 2 και 4
Ελπίζω ότι η σαλαμοποίηση που μας επιβάλλετε και με την βοήθεια της corporate συνείδησης που μας διδάσκετε, να μας επιτρέψουν σε κάποια από τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις,

να σας χώσουμε το σαλάμι στον κώλο!

7.2.06

Φούντα, Φέσι, χωρίς φουστανέλλα...

Τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου δυστυχώς άφησαν εφέτος για πρώτη φορά εκτός Επιδαύρου οι αρμόδιοι για τα θερινά Φεστιβάλ της χώρας μας.


Ήδη στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων το θέμα προκάλεσε πικρία, ιδίως όταν οι άνθρωποι του Θ.Ο.Κ. ανέφεραν ότι στο πρόγραμμα της Επιδαύρου έχει περιληφθεί παράσταση του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας.


Κακώς!
Είναι γνωστή η ευαισθησία και η προσήλωση της Τούρκικης κουλτούρας στο αρχαίο δράμα! Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και ο Όμηρος Τουρκαλάς ήτανε. Κατά πληροφορίες το όνομά του ήταν Ομάρ και είχε μάνα από τη Αραπιά.

Επιπροσθέτως στα Ελληνόπαιδα (του Σεν Ζοζέφ, της Γερμανικής, του Tassis κλπ.) που αγωνίζονται για να μάθουν πράγματα "χρηστικά" για το παγκοσμιοποιημένο, νεοφιλελευθερο-οικονομικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον που ζούμε, Ιλιάδα και Οδύσσεια μάλλον σαν νάναι γραμμένες στα Τούρκικα δείχνουν...

4.2.06

Το αποτύπωμα!

Όταν καίς μερικά μαγαζιά και καμμια 10-ριά αυτοκίνητα,
τα στοιχεία δεν είναι επαρκή να συλληφθείς...

Όταν ληστεύεις σπίτια ή τράπεζες,
τα στοιχεία δεν είναι επαρκή να συλληφθείς...

Όταν καις δημόσια κτίρια και μάλιστα μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας,
τα στοιχεία δεν είναι επαρκή να συλληφθείς...

Όταν δέρνεις κανά μπάτσο ή και κανά Πακιστανό,
τα στοιχεία δεν είναι επαρκή να συλληφθείς...

Όταν πουλάς πρέζα στην κεντρική πλατεία της πόλης,
τα στοιχεία δεν είναι επαρκή να συλληφθείς...


Όταν όμως θιγεί η νομενκλατούρα, αρκεί ένα αποτύπωμα στο αμάξι...


Πρέπει ρε να μας αποδεικνύετε τόσο απροκάλυπτα, ότι όσοι από σας δεν είναι ανίκανοι, είναι απλοί λακέδες, αδιάφοροι για τους πολλούς;

2.2.06

Θυμόσαστε; 11

Θάπρεπε νάχω ένα blog μόνο για την σειρά "θυμόσαστε". Έτσι σιγά-σιγά "πλαδαρεύω"...

Πάρτε όμως τώρα έναν Σταύρο Λυγερό από την "Καθημερινή", σε μια εφ' όλης της ύλης περιγραφή και ανάλυση της "πίεσης" που ασκείται στην Τουρκιά, μετά την "τεράστια" επιτυχία της χώρας μας να τους δρομολογήσει!!! την ένταξη στη EU.

Θα 'θελα όμως να αποθησαυρίσω αυτό:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αθήνα και η Λευκωσία απορρίπτουν ειλικρινώς τις τουρκικές προτάσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, όπως σημειώναμε σε αυτές εδώ τις στήλες πριν από ακριβώς δύο εβδομάδες, ήταν ενήμερες ότι δρομολογείται μια τεχνητή κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό, με σκοπό να προβληθεί η εικόνα της μετριοπαθούς και εποικοδομητικής Τουρκίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μάλιστα, ήταν διατεθειμένες να αποδεχθούν μέχρι ένα σημείο αυτό το διπλωματικό παιχνίδι, θεωρώντας ότι η Αγκυρα δεν πρέπει να «στριμωχθεί» πολύ. Πρώτον, γιατί μπορεί να αντιδράσει καλλιεργώντας ένταση στην Κύπρο και στο Αιγαίο(!) και δεύτερον, επειδή μπορεί να διακοπεί η ενταξιακή της πορεία.


Έχουμε "επιθετικούς" κώλους εμείς οι "εκσυγχρονισμένοι", βαθειά ανθρώπινοι και προ πάντων ουμανιστές Έλληνες... Δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε!

"Έγχρωμη" κλωτσοπατινάδα

Μαθήματα χρωματιστής Δημοσιογραφίας έδωσε η "Ε" την προηγούμενη βδομάδα.

Απρόκλητη επίθεση από Χρυσαυγίτες δέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 25χρονος στο κέντρο της Αθήνας. Διερχόμενοι και θαμώνες αλυσίδας καφέ-εστιατορίου είδαν περίπου 6-7 άτομα να χτυπούν με μανία έναν νεαρό και μάλιστα «έναν από αυτούς να τον χτυπά με μεγάλη πέτρα στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές», όπως κατήγγειλαν στην «Ε».


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε χθες, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στο κέντρο της Αθήνας.
..................
Παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας αναρχικών-αντιεξουσιαστών που είχε γίνει περίπου δύο ώρες νωρίτερα, στα Προπύλαια.