31.12.06

Αυτή την "Ευρώπη" θέλατε;

Δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου το φθινόπωρο είχε καταδείξει πως μόνο το 41% των πολιτών στα 15 κράτη που αποτελούσαν μέλη της ΕΕ πριν από το 2004 υποστηρίζουν την περαιτέρω διεύρυνση. Και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέστησαν σαφές στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής πως στο εξής η γραμμή που θα ακολουθηθεί για τη διεύρυνση θα είναι κατά πολύ αυστηρότερη.

Οι δύο νέες χώρες της ΕΕ θα υπόκεινται σε αυστηρή επιτήρηση για να διασφαλιστεί πως θα σημειωθεί πρόοδος στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, σημειώνει το BBC. Αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις στην εξαγωγή ορισμένων τροφίμων, και ειδικά η Βουλγαρία έχει προειδοποιηθεί πως 55 αεροσκάφη της θα καθηλωθούν εάν δεν φθάσουν στα ευρωπαϊκά στάνταρ ασφαλείας.

Ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης φοβούνται για ένα νέο κύμα μεταναστών, ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε Ρουμανία και Βουλγαρία υποστηρίζουν πως οι περισσότεροι απ' όσους επιθυμούσαν να εργαστούν στο εξωτερικό έχουν ήδη φύγει. Πάντως, η Βρετανία έχει θέσει ήδη περιορισμούς στα δικαιώματα εύρεσης εργασίας για ανειδίκευτους εργάτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.


Γι' αυτήν την Ευρώπη, του πλουτισμού των Τραπεζών και των μονοπωλίων, υποστήκαμε 20 χρόνια λιτότητας και απώλειας της ανεξαρτησίας μας σε όλα τα επίπεδα;
Α να χαθείτε, νεοφιλελεύθερα παλιοτόμαρα!


Και όσο σκέφτομαι ότι στις δυό προαναφερόμενες χώρες οι τιμές θα "εξισωθούν" με τις Ευρωπαϊκές, ενώ οι μισθοί θα παραμείνουν στα 200 Euro, αγανακτώ ακόμα περισσότερο... Πολυπολιτισμικός γαρ!

10 σχόλια:

Greg είπε...

Η καγκελάριος Μέρκλε προειδοποίησε την Πέμπτη πως θα αποτελέσει «ιστορικό λάθος» εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία που θα διατηρούσε την «ουσία» του Ευρωσυντάγματος έως τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο την άνοιξη του 2009.

«Θα το θεωρούσα ως ιστορικό λάθος αν δεν κατορθώναμε ως τις επόμενες ευρωπαικές εκλογές να διαπραγματευτούμε την ουσία της Συνταγματικής Συνθήκης με τρόπο που θα επιτυγχάναμε κάποιο αποτέλεσμα» τόνισε η Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής Βουλής.

Greg είπε...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να δεχθεί άλλα κράτη στους κόλπους της, πριν βρει μία λύση στο θεσμικό αδιέξοδο που προκλήθηκε από την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της με θέμα τη στρατηγική διεύρυνσης.

«Θα πρέπει να έχει βρεθεί μία θεσμική λύση, τη στιγμή που το επόμενο κράτος-μέλος θα είναι έτοιμο να ενταχθεί στην Ένωση» τονίζει η έκθεση, εξηγώντας ότι «μία θεσμική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού λήψης αποφάσεων στη διευρυμένη ΕΕ».

vangelakas είπε...

Καλη χρονια, αρχηγε!

Greg είπε...

Και με υγεία vangelaka!

Greg είπε...

Για ανησυχούντες "ψυχοπονιάρηδες" πολυπολιτισμικούς:

Η χώρα μας δεν έθεσε περιορισμούς μια και είναι γνωστό (όπως δήλωσε ο ογκόλιθος της πολιτικής Παυλόπουλος) ότι:

"Η Ελλάδα δεν γέμισε ακόμα"

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Προς πανηγυρίζοντες Βουλγάρους και Ρουμάνους συνευρωπαίους...

ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ!

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Για να το δούμε και από την άλλη πλευρά του το θέμα...
Οι άλλοι βάζουν όρους για την εισροή των ''οικονομικών μεταναστών'', εμείς οι χλιμίτζουρες τον κακό μας τον καιρό.....
Τα δώκαμε όλα..

Greg είπε...

Εδήλωσαν στην Τηλεόραση ανερυθρίαστα!

"Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα γιατί όποιος ήταν να μπεί μπήκε"!

Προβλέπω να πέφτει κάποια στιγμή τόσο ξύλο που να μην βρίσκει ο παπάς να θάψει...

Ήδη ετοιμάζονται (ετοιμάστηκαν) εισαγωγές φθηνών προϊόντων από Βουλγαρία - Ρουμανία.

Και κλάααμα σε λίγες μέρες οι ανυποψίαστοι έμποροι και παραγωγοί που θα τους μείνουν τα δικά τους στο ράφι...

Και το "τρυφερό" με τον πολίτη κράτος θα ποιεί την νήσσαν.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Κάπου διάβασα ένα πολύ καλό (όχι με ρατσιστική διάθεση, μια που αποτελεί δυσυτχώς ή ευτυχώς την πραγματικότητα).
''Βλέποντας τον εορτασμό του ερχομού του 2007, στη πλατεία Συντάγματος'', έγραφε κάποιος, ''νόμιζα ότι ήταν έλληνες που είχαν κάνει σολάριουμ, αλλά μάλλον για πακιστανοί τους έκοψα. Βλέπεις οι άλλες εθνικότητες μετά από τόσα χρόνια, έχουν αγοράσει πλέον σπίτια και βλέπουν τους εορτασμούς από τη τηλεόραση, όπως και οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι του άστυ''.
...Και πόσα άλλα θα δούμε....

Greg είπε...

Στη θεσσαλονίκη τσακώθηκαν γιατί δεν έγινε κεντρική γιορτή πρωτοχρονιάς στην Αριστοτέλους, μια και είναι δύσκολο στους μετανάστες να πάνε "στα μαγαζιά" όπως κατα λέξη ειπώθηκε... (ώστε να ενσωματωθούν ακόμα περισσότερο με την τσιφτετελίζουσα χώρα μας!)

Πέρα από "την πλάκα" αδιασταύρωτη μεν αλλά από αξιόπιστη πηγή πληροφορία:

Την 1/1/07, "μόλις" 70.000 Βούλγαροι πέρασαν σαν "τουρίστες" τα σύνορα με το που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή ένωση...

Φαίνεται πώς η επίσημα εκφρασθείσα αντίληψη
"Όσοι ήταν να μπούν έχουν μπεί" μάλλον δεν ήταν και πολύ σόϊ...