19.6.06

Τα μεταμαθηματικά της εκσυγχρονιστικής αλητείας στο Κυπριακό!

Μόλις

  1. η Κύπρος κατάφερε να «στριμώξει» κατά κάποιον τρόπο την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας - μέσω Ευρώπης - με χρονοδιάγραμμα!

  2. στην Ευρώπη αρχίζει (σε κυβερνητικό επίπεδο γιατί σε λαϊκό δεν τίθεται θέμα...) να μην θέλουν την Τουρκία στην EU.

  3. η Τουρκία με την συμπεριφορά της άρχισε ουσιαστικά να διακινδυνεύει τις διαπραγματεύσεις ένταξής της.

ξαφνικά η dora θα προτείνει λέει νέο «Ευρωπαϊκό» σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού! Ο georgey δεν αντέδρασε! Δηλαδή εγκαταλείπουμε όλα όσα κυνηγάγαμε μέσω ΟΗΕ να πετύχουμε κατά του κατακτητή! Γιατί είναι διαφορετικό να προτείνει ο Α(υ)νάν συμβιβαστικό σχέδιο και διαφορετικό να το προτείνουμε μόνοι μας, απεμπολώντας έτσι αγώνες και δίκαια 40 ετών! Είναι σαν λέγαμε μαλακίες τόσα χρόνια! Επίσης με την τρίπλα αυτή ακυρώνει το συγκλονιστικό ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, που επιβεβαιώθηκε και ενισχύθηκε στις τελευταίες εκλογές.

Γιατί το κάνει;

  1. Η dora επιθυμεί διακαώς να «βάλει» την Τουρκιά στην Ευρώπη.
Τους λόγους για τους οποίους έχει αναλάβει την υποχρέωση αυτή, μόνο να εικάσουμε προς το παρόν μπορούμε και γι’ αυτό δεν αρμόζουν στο μοντέλο μας...
  1. Έχει σ’ αυτό την ουσιαστική υποστήριξη του georgey!

  2. Αμφότεροι ήταν υπέρ του σχεδίου Α(υ)νάν για την Κύπρο.

  3. Άρχισαν να μιλούν ξανά για σταδιακή εφαρμογή από την Τουρκία των υποχρεώσεών της μετατρέποντας το deadline του Δεκεμβρίου σε σημείο έναρξης...! (Χατζιδάκις πρωινή ζώνη ΝΕΤ 20/6/06)

  4. Ο προσανατολισμός των δύο εξουσιαστικών κομμάτων είναι κατά δηλώσεις τους ευρωατλαντικός.

  5. Η Αμερική είναι αρωγός των Τουρκικών διεκδικήσεων.

  6. Πρέπει να απαλλαγεί η Τουρκία από τα δεσμευτικά κριτήρια και να γίνει επανέναρξη του διαλόγου από νέα βάση! Ο Δεκέμβρης είναι κοντά!

Την αφήνει η συνείδησή της να το κάνει;

  1. Δεν υπάρχει πια για την Κυβέρνηση η ηθική και πολιτική δέσμευση της υποστήριξης της Κύπρου (όπως γράφουν με αποδείξεις και δηλώσεις υπευθύνων οι εφημερίδες). Ούτε πλέον οι Κύπριοι ελπίζουν για κάτι τέτοιο κατά δηλώσεις τους.

  2. dora και georgey δεν θεωρούν ότι έχουμε δίκιο αν μιλάμε για 12 μίλια στη θάλασσα (γι’ αυτό και τα συζητάμε...). Δεν θεωρούν επίσης ότι έχουμε δίκιο στα 10 μίλια του εναέριου χώρου, γ’ αυτό και τα έχουν «ψιλοκαταργήσει» με διάφορες συμφωνίες αλλά και δηλώσεις προετοιμασίας και προσαρμογής της κοινής γνώμης,

  3. Αμφότεροι είναι «χλιαροί» στο θέμα Θράκης.

  4. Δεν υπάρχει μεθοδολογία στην εξωτερική μας πολιτική (αλλά και όποια άλλη πολιτική μας) στην οποία να έχει δεσμευθεί η dora. Δεν δεσμεύεται επίσης από καμιά λογική διεργασία ή συνεπαγωγή. Η συχνή αλλαγή της μεθοδολογίας το αποδεικνύει.

  5. Δεν υπάρχει τσίπα στην Κυβέρνηση από την καταρράκωση - από πλευράς Τουρκίας των όποιων κατά καιρούς πολυδιαφημισμένων συμφωνιών και «βημάτων προσέγγισης» και της «καλής γειτονίας».


Πώς θα την αποτρέψουμε να το κάνει;

Με καθημερινό αγώνα! Με καθημερινή συζήτηση! Παντού! Στη δουλειά, στη βόλτα, στην παραλία... Μην γελάτε! Μόνο με την εγρήγορση του Ελληνικού λαού θα μπορέσουμε να ακυρώσουμε «τα τερτίπια» τους...

Διακυβεύονται πλέον τα πάντα!

4 σχόλια:

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

'Ετσι, ξεσκέπαστα όλα, γιατί νομίζω, αρχίζει μια νέα περίοδος, σαν κι' αυτή της ''προ του σχεδίου ΑΝΑΝ'', με τη διαφορά ότι τώρα είναι η dora και όχι ο pencil, που το πήγαινε ''σιγανό ποταμάκι'' και άσε Κώτσο να δουμε τι θα κα΄νει ο Τάσος''. Η dora θα τα λέει φωναχτά, γιατί αυτό ...συμφέρει. Είπαμε ''διαφορές τακτικής...''
Σα δε ντρεπόμαστε!!
Ωραία η ανάλυση την έκανα λινκ στο δικό μου σημερινό.

Greg είπε...

Μερσί!

(στα γαλλικά γιατί τους έχουν μπεί στο μάτι...)

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες Greg αλλά ... δυστυχώς από ηγέτες είμαστε βράστα.
Έχουμε και από την άλλη τους αρθρογράφους τύπου Τάκη Καμπύλη να μας λένε μαλακίες περί Ελλάδας. Οι αμερικανοσπουδαγμένοι φλώροι του Κολωνακίου θα μιλήσουνε για Ελλάδα και ελλήνισμό και μάλιστα με "στοιχεία".

Greg είπε...

Τους έχουμε, που να μην τους είχαμε!

Πρέπει όμως να μάθουμε να ζούμε μαζί τους! Και να αντιδρούμε. Και νομίζω ότι το κάνουμε όλο και περισσότεροι.

Με τον Πάνο των ΜΤΚ - που του κάνω link στο επόμενο post - διαφωνούσα μερικώς για παράδειγμα σε παρεμφερή θέματα. Για διάβασε όμως το συγκεκριμένο post!

Είναι λίγος ο χρόνος που απομένει (σε ιστορικά μεγέθη πάντα) για να ξεμπερδέψουμε από αγκυλώσεις και διαχωρισμούς του παρελθόντος.

Τώρα πρέπει να ξεχωρίσουν πια αυτοί που κουβαλάνε μια ρίζα μέσα τους, από τούς "όπου φυσάει ο άνεμος"!

Να ξεχωρίσουν αυτοί που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ιστορία της πατρίδας τους, από αυτούς που την αρνούνται...

Και ελπίζω - είμαι βέβαιος - ότι τότε θα εμφανισθούν και οι ηγέτες.