10.6.06

Παρατηρήσεις

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1

Εντός του μηνός αρχίζει η αξιολόγηση των «επιδόσεων» της Τουρκιάς για την Ευρωπαϊκή της πορεία! Είναι σαν να ‘γραψε το διαγώνισμα και να ετοιμαζόμαστε να το βαθμολογήσουμε! Τι κάνει η «σπουδαία» ΥΠΕΞ μας; Πάει να συζητήσει με τον Γκιούλ, για το πώς θα οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη... Σαν να συζητάει δηλαδή εκ των υστέρων με το μαθητή, για να αποφασίσουν τη μέθοδο του διαβάσματος που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία!


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2


Μπλόκαρε η Κυπριακή Κυβέρνηση το κείμενο των 25 διότι

...θα έπρεπε να γίνεται ρητή αναφορά στην αντιδήλωση των «25», που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2005 ως απάντηση στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.Στην αντιδήλωση εκείνη η Ε.Ε. καλούσε, μεταξύ άλλων, την Τουρκία: 1) να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με την Κύπρο (άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα), 2) να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Λευκωσία, ενώ επισήμαινε και την ανάγκη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
...
Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προειδοποίησε την αυστριακή Προεδρία ότι δεν πρόκειται να έρθει στις συνεδριάσεις αν στο κείμενο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης γίνεται αναφορά στην αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή συνυπέγραψε η Ελλάδα με τους υπόλοιπους τέτοιο κείμενο; Ή μήπως ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ στη σύνταξή του;


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3

Όλοι οι «πολιτισμένοι» ενώ διαλαλούν ότι είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν με τους Τούρκους, δεν μας λένε ποτέ τι δεν είναι διαπραγματεύσιμο! Έτσι για να το θυμόμαστε... Εκτός αν είναι τα πάντα! Και οι διαπραγματευόμενοι τα πάντα, δεν ονομάζονται στην καθομιλουμένη απλά έμποροι... Για να εξηγούμεθα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: